بسته خبری 4 دی ماه 1398
امیر سرتیپ خلبان عزیز نصیرزاده، فرمانده نیروی هوایی ارتش: امیدواریم در روز ۲۹ فروردین سال آینده همزمان با روز ارتش، رژه سه فروندی جنگندههای تمام ایرانی کوثر را به اجرا در بیاوریم. نیروی هوایی ارتش و سازمان صنایع دفاع به صورت مشترک خط تولید جنگندههای کوثر را حرکت میدهند، نیروی هوایی ارتش در تهران و سازمان صنایع دفاع در اصفهان این کار را انجام میدهند.(نامه)
وضع بودجه خوب نیست، اما اقتصاد سرپا ایستاده است
جلسه هیئت امنای فرهنگستانهای کشور پیش از ظهر روز سه شنبه به ریاست معاون اول رییس جمهور برگزار شد. به گزارش ایسنا، اسحاق جهانگیری در این جلسه با اشاره به وجود اساتید ممتاز و برتر در فرهنگستان های کشور گفت: فرهنگستان های کشور با برخورداری از ظرفیت های علمی فراوان و بهره مندی از اساتید و نخبگان کشور، می توانند در شناسایی و رفع چالش های اصلی کشور مشارکت جدی داشته باشند و به دولت کمک کنند. جهانگیری در ادامه این جلسه با اشاره به شرایط سخت بودجه دولت و اینکه وضعیت بودجه دولت از دوران دفاع مقدس نیز سختتر است، گفت: ممکن است برخی نهادها و مراکز نظیر فرهنگستان های کشور احساس کنند که دولت در تخصیص بودجه، توجه کافی را به آنها ندارد اما با توجه به کاهش درآمدها و محدودیت های فراوان بودجه دولت، تقریباً تمامی دستگاه ها و سازمان ها با کمبود بودجه مواجه هستند که امیدوارم دولت بتواند با بکارگیری روش های مناسب، وضعیت بودجه را بهبود بخشیده و سهم بودجه فرهنگستان های کشور را افزایش دهد.(ایسنا)
عدم وصول لایحه رتیه بندی فرهنگیان
احمدیلاشکی نایب رئیس کمیسیون آموزش مجلس در گفتگو با مهر: به استناد ماده ۶۳ قانون برنامه ششم توسعه، دولت برای اجرای نظام رتبهبندی باید لایحه آن را به مجلس ارائه میکرد که تاکنون این اقدام را انجام نداده است. دولت برای اجرای نظام رتبهبندی در سال جاری ۲ هزار میلیارد تومان اعتبار در نظر گرفته است که بنده معتقدم با این بودجه نمیتوان کاری کرد و برای اجرای کامل رتبهبندی فرهنگیان به ۷ تا ۱۱ هزار میلیارد تومان بودجه نیاز است. دولت در واقع به جای رتبهبندی فرهنگیان، افزایش حقوق آنان را در دستور کار قرار داده است و این افزایش حقوق از ۲۰۰ تا ۷۰۰ هزار تومان است، در حالی که اگر نظام رتبهبندی به طور دقیق اجرا شود، حداقل باید یک میلیون و ۵۰۰ هزار تومان به حقوق فرهنگیان اضافه شود.
مقتدی صدر ۴ نامزد برای نخستوزیری معرفی کرد
رهبر جریان صدر درحالی که با نامزدهای معرفیشده از سوی گروههای سیاسی برای تشکیل دولت جدید بهدلایل مختلف مخالفت میکند، چهار نامزد برای تصدی نخستوزیری معرفی کرده است. تسنیم به نقل از شبکه السومریه؛ دفتر ویژه مقتدی صدر امروز سهشنبه اسامی چهارنفر را بهعنوان نامزد تصدی نخست وزیری عراق معرفی کرده و گفته است این افراد هیچ فعالیتی در چارچوب جریان صدر نداشته و به آن وابسته نیستند. احمد کریم حمد العجباوی، رافد عبدالرحیم نعمان الاعرجی، سعد غالی کاظم التمیمی و غزوان یاسر منیجل الشبلاوی چهار فردی هستند که جریان صدر آنها را برای تصدی نخست وزیری معرفی کرده است.
نظرسنجی| نیمی از آمریکاییها عملکرد ترامپ را تایید نمیکنند
پیمایش افکارسنجی جدید درباره نظر آمریکاییها درباره اقدامات «دونالد ترامپ» رئیسجمهور طی سه سال اخیر، نشان میدهد که علیرغم افزایش حمایتها از وی، باز هم نیمی از آمریکاییها عملکرد وی را قابل تایید نمیدانند. به نوشته وبگاه «هیل»، این نظرسنجی که بهصورت مشترک توسط موسسه «هریسایکس» و نشریه هیل انجام شده، نشان میدهد علیرغم افزایش تلاشهای دموکراتهای کنگره آمریکا برای استیضاح ترامپ، ۴۹ درصد از مردم این کشور عملکرد ترامپ در ریاستجمهوری را قابل تایید میداند.(فارس)
«بزرگنمایی تهدید»، ادبیات سیاستگذاران آمریکا برای جنگافروزی و جلب ثروت
اندیشکده «کاتو» نوشت: یک هیستری (هیجان شدید) بیوقفه بر اخبار رسانهها، افکارسنجیها و روند سیاستگذاری آمریکا حاکم است. گفتمان امنیت ملی در آمریکا بهگونهای است که تهدیدات کوچک را نیز خطری برای موجودیت آمریکا تعبیر میکند و با زیادهروی در بزرگنمایی تهدیدات، تهدید را بهگونهای غیر از آن جلوه میدهد که مناسب پدیدههای داخلی و خارجی است. با تغییر معنای تهدیدات، منابع مالی و نظامی که واشنگتن برای مواجهه با این تهدیدات تخصیص میدهد نیز متناسب و سازنده نیست. نتیجه این امر، تدوین یک سیاست خارجی تهاجمی و نظامیگرایانهای است که پول مالیاتدهندگان را به هدر میدهد و خصومتهای بینالمللی را علیه آمریکا برمیانگیزاند و منجر به وقوع جنگهای بیدلیل شده و نظارتهایی را که قانون اساسی برای استفاده از زور قرار داده از میان برمیدارد.
100 میلیون نفر در جنگهایی که در اوایل قرن بیستم اتفاق افتاد جان باختند ولی از 1945 کشورها از جنگ دوری جستند و جنگ بین ملتها کم شد و دیگر خبری از فتح یک کشور توسط کشور دیگر نیست... باوجود اینکه جنگهای داخلی، فرقهای و قومی در نقاط مختلف دنیا دیده میشوند اما میتوان گفت که دنیا پس از جنگ جهانی دوم بهمراتب از خطر جنگ دورتر است اما در این میان، آمریکا همچنان روی خطرات دنیا متمرکز است بهطوری که 77 درصد مردم آمریکا داعش را تهدید موجودیتی برای این کشور میدانند و نسبت به تهدید ایران و کره شمالی نیز نگرانند. این ترس درباره چین و روسیه نیز وجود دارد. این مقاله درباره ریشههای این روند شواهدی میاورد که علاقهمندان میتوانند آنرا جستجو و مطالعه کنند.(تسنیم)
واشنگتن پست: چگونه قمار ترامپ برای مذاکره با کره شمالی ناتمام باقی ماند؟
روزنامه واشنگتن پست در گزارشی با عنوان «چگونه قمار ترامپ برای گفتوگوهای هستهای با کره شمالی ناتمام باقی ماند؟» نوشت: زمانی که دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا، در ژوئن سال ۲۰۱۸ از نخستین نشست خود با کیم جونگ اون، رهبر کره شمالی، در سنگاپور خارج شد، اعتماد به نفسش بسیار بالا بود. او ادعا کرد «این حقیقت» را میدانست که کیم به خانه خواهد رفت تا فرآیندی را آغاز کند که «سبب خواهد شد شمار زیادی از افراد خوشحال شوند و احساس امنیت کنند». از آن زمان به بعد، کره شمالی چندین آزمایش موشکی و راکتی انجام داد و اعلام کرد خلع سلاح هستهای دیگر بر روی میز مذاکره قرار ندارد. مقامات کره شمالی همچنین ترامپ را یک «خرفت» دمدمی مزاج توصیف کردهاند. کره شمالی همچنین تهدید کرد یک «هدیه کریسمس» ناخوشایند به (آمریکا) خواهد داد. واشنگتن پست در ادامه نوشت: شمار زیادی از افراد رژیم کره شمالی را مقصر میدانند و میگویند این رژیم هرکز در ارتباط با برچیدن زرادخانه هستهایاش جدی نبود و یک سری مطالبات غیرواقعگرایانه را در زمان دومین دیدار ترامپ با کیم در ماه فوریه در هانوی مطرح کرد. اما همچنین شواهد زیادی وجود دارد که نشان میدهد ترامپ و تیمش نیز در ارتباط با انحراف این مذاکرات مسئول هستند زیرا آنها سبب ارائه پیامهای متناقضی شدهاند، نتوانستند همتایان خود را درک کنند، مطالبات زیادهخواهانهای داشتند و وعدههایی دادند که قابل اجرایی شدن نیست.(باشگاه خبرنگاران)
موشکی که تمام خاک امریکا را هدف قرار میدهد/ هدیه ویژه کریسمس رهبر کره شمالی به ترامپ
کیم جونگ اون رهبر کره شمالی شرط قبول خلع سلاح هستهای این کشور را ارائه تضمین معتبر برای حفظ امنیت ملی این کشور از سوی طرف مقابل و برداشته شدن تحریمهای همه جانبه علیه این کشور اعلام کرده بود. کارشناسان و تحلیلگران غربی از احتمال انجام آزمایش موشکی جدید کره شمالی در روزهای پیش رو و در آستانه سال نو میلادی خبر میدهند. ظاهرا تصاویر ماهوارهای سایتهای موشکی کره شمالی نشان از تست یک موتور سوخت مایع بزرگ مخصوص موشک قاره پیما و نقل و انتقالات مربوط به آماده سازی تاسیسات برای پرتاب موشک میدهد. از زمان به قدرت رسیدن دونالد ترامپ رییسجمهور امریکا وی اولویت خود را بر تمرکز روی فضای داخلی و حل مشکلات اقتصادی این کشور قرار داد. اما در حوزه سیاست خارجی نیز دولت ترامپ علی رغم تنشهای شدید با برخی متحدان سنتی امریکا و بی میلی به حل مسائل منطقه خاورمیانه، در خصوص مسئله بحران هستهای شبه جزیره تبلیغات فراوانی مبنی بر امکان دستیابی به صلح پایدار و خالی شدن این منطقه از تسلیحات هستهای انجام داد. اما پس از چند دور مذاکرات فشرده در دو سال اخیر میان رهبران دو کشور، این توافق در آستانه فروپاشی به نظر میرسد...(مشرق)
سفیر انگلیس در روسیه: باید به هر نحو شده، به اهداف برجام دست یابیم
سفیر انگلیس در روسیه با اشاره به سفر اخیر دیپلماتهای اروپایی به مسکو برای رایزنی در مورد برجام، گفت طرفین در حفظ توافق هستهای با ایران منافع مشترکی دارند. «لوری بریستو» سفیر انگلستان در مسکو در مصاحبه با یک رسانه روسی گفت: کشورهای اروپایی و روسیه در حفظ توافق هستهای با ایران منافع مشترکی دارند .این دیپلمات انگلیسی که با خبرگزاری «اینترفکس» گفتوگو میکرد، در مورد سفر اخیر مدیران سیاسی وزارت خارجه سه کشور انگلیس، آلمان و فرانسه به مسکو برای رایزنی در مورد برجام، گفت: «دلایل این [سفر] را به خوبی میدانید. توافق هستهای ایران با مشکل روبرو شده است. ما در مورد آنچه میخواهیم در این مسئله به آن دست یابیم، با روسیه اتفاق نظر داریم. ما میخواهیم به ایران مشوقی بدهیم که مسیر ساخت تسلیحات اتمی را پیش نگیرد. ما کاملا در این رابطه توافق داریم. آنچه داریم برایش تلاش میکنیم، آنچه داریم در موردش با همکاران روس خود صحبت میکنیم، این است که چطور در این شرایطی که در آن هستیم، به این هدف دست یابیم»(فارس)
رابطه تجاری با ژاپن
حسن هانی زاده کارشناس مسائل بین الملل درباره مذاکرات فشرده و سنگین ایران و ژاپن گفت: پکن ثابت کرده که خواهان برقراری همکاری اقتصادی مشترک با تهران است و آنچه در جریان سفر روحانی به ژاپن روی داده در دو حوزه سیاسی و اقتصادی قابل تجزیه و تحلیل خواهد بود. هانی زاده با بیان اینکه ژاپن معتقد است که برجام باید به عنوان یک توافق نامه برد- برد تعریف شود و جایگاه خود را پیدا کند، گفت: اکنون شرایط جدیدی در حوزه برجام به وجود آمده است و احتمال میرود که آمریکاییها پیام مثبتی برای ایران از طریق توکیو ارسال کردهاند و پیشنهادهای ژاپن برای انجام تعدیلاتی بر روی برجام مطرح شده که اکنون در دست بررسی است. کارشناس مسائل بین الملل ادامه داد: تیم کارشناسی ایران با همکاری طرفهای ژاپنی در حال بررسی نقطه نظرات ژاپن و آمریکا پیرامون برجام است و اتفاقات مثبتی در حال شکل گیری است که نتایج آن در روزهای آینده در عرصههای اقتصادی، سیاسی و حوزه برجام شکل خواهد گرفت.(فارس)
توسعه روابط ایران و هند در سایه تحریم ها
نوزدهمین نشست کمیسیون مشترک اقتصادی بین ایران و هند در نخستین روز زمستان (یکشنبه) به ریاست محمد جواد ظریف وزیر امور خارجه کشورمان برگزارشد. «سابرامانیام جایشانکار» وزیر امور خارجه هند که برای شرکت در این نشست به ایران سفر کرده بود در سه دور با ظریف رایزنی کرده است. او همچنین روز گذشته با حسن روحانی رئیس جمهور کشورمان به دیدار و گفتوگو پرداخت. وزیر امور خارجه هند همچنین با علی شمخانی، دبیر شورای عالی امنیت ملی کشورمان در دبیرخانه این شورا دیدار کرد و در این ملاقات، شمخانی با اشاره به اشتراکات تاریخی، فرهنگی همچنین سوابق دیرینه روابط دو کشور گفت که تهران و دهلی میتوانند با تقویت روابط در تمامی سطوح ضمن تامین منافع دو کشور نقش مهمی در مهار و مدیریت بحرانهای منطقهای ایفا کنند.(باشگاه خبرنگاران)
نجات برجام
باتوجه به اینکه ایران تمایل دارد رابطه اقتصادی در حوزه تبادلات تجاری و فناوری گستردهای با ژاپن داشته باشد و در این راستا همکاریها میتواند در سطح بسیار بالایی رشد کند، در نتیجه میتوان گفت که در ۹ دهه گذشته روابط تهران و توکیو به خوبی فعال بوده است. طی روزهای آینده توافق نامههای بسیار مهمی بین تهران و توکیو امضاء خواهد شد و موضوع برجام که اکنون بخشی از سفر رئیس جمهور کشورمان به ژاپن را تشکیل داده، این است که احتمالا توکیو طرحی را برای نجات برجام ارائه داده که از سوی کارشناسان در حال بررسی است.(افکار)
پاسپورتهای خونین!
عربستان، کویت، امارات، بحرین، قطر و عمان از جمله کشورهای ناقض حقوق بشر و دموکراسی در منطقه خاورمیانه شناخته میشوند. عربستان و امارات با همراهی بحرین و سایر کشورهای ظالم عربی، پنج سال است که مردم یمن را محاصره زمینی، هوایی و دریایی کردهاند و کودکان و زنان یمنی را تحت شدیدترین تحریمهای ممکن قرار دادهاند. همچنین رژیم صهیونیستی نیز بیش از ۷۰ سال است با تکیه بر اسلحه ملت فلسطین را تحت ستم قرار داده و زمینهای آنان را به زور تصاحب کرده است. با این وجود، نکته قابل توجه این است که در فهرست ارزش پاسپورتها در منطقهی غرب آسیا، این کشورها از قویترین پاسپورتها برخوردارند.(باشگاه خبرنگاران)
انتقاد از بن سلمان
ترکی الشلهوب، نویسنده سعودی پس از صدور احکام پرونده قتل جمال خاشقجی در صفحه کاربری خود در پایگاه اجتماعی توئیتر به انتقاد از محمد بن سلمان پرداخت. وی نوشت: بن سلمان فردی دو رو و خبیث است. او از سیاست حکام ظالم رم موسوم به "نان و سیرک" پیروی میکند. این نویسنده افزود: مسئولان سعودی در حالت پس از مستی به سر میبرند. آنها درباره مثله شدن جسد خاشقجی پیش از ورود به کنسولگری عربستان بحث و پس از آن ادعا کردند قتل وی "غیر عمدی" بوده است. بن سلمان میخواهد با موسیقی و رقص جوانان کشورش را گمراه کند.(دیلی بیست)
توضیح: دیروز دادستانی عربستان اعلام کرد علیه ۵ نفر از متهمان پرونده قتل خاشقجی حکم اعدام و علیه ۳ تن از دیگر متهمان این پرونده حکم ۲۴ سال زندان صادر شده، این در حالی است که متهمان اصلی این پرونده از جمله سعود القحطانی، مشاور ویژه ولیعهد، احمد العسیری، معاون سابق رئیس سازمان اطلاعات و محمد العتیبه، سرکنسول عربستان در استانبول، از دست داشتن در این جنایت تبرئه شدند. این احکام از سوی نهادهای حقوق بشری و بینالمللی محکوم شد.
روابط ویژه ایران با روسیه
سید عباس موسوی، سخنگوی وزارت امور خارجه: در مسائل دوجانبه روسیه در کنار ایران بوده است ، به رغم تحریمها و فشارهایی که آمریکا تحمیل کردند، دوستان روسی تا آنجا که امکان داشته درکنار ایران بودند. ایران و روسیه روابط تاریخی و ویژه دارند و برغم فراز و نشیبهایی که روابط دوطرف در دورانهای مختلف مخصوصا در دو سده اخیر طی کرده و پس از پیروزی انقلاب اسلامی به ویژه در سالهای اخیر شاهد روابط ویژه با روسیه هستیم. این روابط دشمنان و اخلال گرانی هم دارد، اما ما به عنوان دو کشور همسایه و دو قدرت در منطقه ناچاریم در کنار هم باشیم و هستیم. در سالهای اخیر، رهبران دو کشور تصمیم گرفتند این روابط تاریخی را به صورت خاص پیگیری کنند تا دارای یک جامعیتی باشد که همه موارد شامل همکاریهای دوجانبه، منطقهای و بینالمللی را دربربگیرد. ما و روسیه در مجامع بینالمللی همکاری و همسویی خوبی داریم و در بحث سوریه، جمهوری اسلامی ایران به همراه فدراسیون روسیه در حال پایان دادن به تنشها و بازگرداندن ثبات و امنیت هستند و این ثبات به کل منطقه سرایت خواهد کرد.(رویداد24)
ژنرال اسرائیلی: احتمال جنگ در جبهه شمال بیش از قبل است
رأی الیوم؛ یعکوف عمیدرور ژنرال احتیاط رژیم صهیونیستی و رئیس اسبق شورای امنیت رژیم صهیونیستی گفت: ما در گذشته مرتکب دو اشتباه شدیم و اجازه اشتباه سوم را نداریم. اشتباه اول ما در اجازه دادن به حزب الله برای تقویت توان نظامی آن و رسیدن به سطح خطرناک پس از سال ۲۰۰۰ بود و خطای دوم عدم اصرار بر اجرای قطعنامههای ۱۷۰۱ پس از جنگ ۲۰۰۶ بود. وی افزود: اگر مسامحه به خرج دهیم و اجازه دهیم که حزب الله سلاحهای دقیق و پیشرفته داشته باشد، تاوان سنگینی خواهیم پرداخت زیرا مساحت ما زیاد نیست و گزینههای زیادی هم نداریم و تحمل اشتباه سوم را نداریم. ژنرال صهیونیست گفت: محافل اسرائیلی بر ضرورت اقدام بازدارنده علیه حزب الله اصرار دارند اما انجام آن بسیار کم است زیرا نیاز با اجماع سیاسی دارد که در حال حاضر وجود ندارد. از سویی مراکز امنیتی به اطلاعات دقیق نیاز دارند. وی در پایان تاکید کرد: احتمال رویارویی در جبهه شمالی محتمل است و با گذشت زمان احتمال آن بیشتر میشود. روند اینگونه است که اسرائیل جنگ را شروع میکند و حزب الله به آن واکنش نشان خواهد اد و سپس اوضاع بحرانی میشود و این جنگ فراگیری است که احدی خواهان آن نیست اما اتوماتیک وار رخ خواهد داد.(مهر)
کاهش مردان سیگاری جهان
بر اساس گزارشی که سازمان جهانی بهداشت روز پنجشنبه منتشر کرد برای نخستین بار شمار مردان سیگاری در جهان کاهش یافته است؛ این درحالیست که کاهش روند استعمال سیگار در میان زنان پیش از این طی سالهای گذشته به وضوح مشاهده شده بود. سازمان جهانی بهداشت که به صورت مستمر رفتار افراد سیگاری و استعمال کنندگان دیگر اشکال دخانیات را از حدود بیست سال پیش تا کنون رصد میکند در گزارش امیدوارکننده خود به برخی جنبههای دیگر استعمال دخانیات نزد مردان نیز اشاره کرده است. بر اساس این گزارش بیش از ۸۲ درصد از یک میلیارد و ۳۳۷ میلیون مصرف کننده سیگار در جهان یا به عبارتی اکثریت قاطع استعمال کنندگان دخانیات را مردان تشکیل میدهند. تدروس آدهانوم گبریسوس، مدیر سازمان جهانی بهداشت در این خصوص یادآور شده است که تاکنون آمارها از افزایش مستمر شمار مردانی که محصولات کشنده دخانیات را مصرف میکردند، حکایت داشت. آقای گبریسوس در ادامه با ابراز خرسندی از کارزارهای مبارزه با استعمال دخانیات که از سال ۲۰۱۹ به شکلی جدی آغاز شده و قرار است در آینده نیز ادامه پیدا کند، تصرح می کند: «اما هم اکنون برای نخستین بار شاهد کاهش مصرف هستیم که بخش مهمی از این مسئله از رویکرد قاطعانه تر دولتها در قبال صنعت دخانیات ناشی میشود.»(یورونیوز)
اخبار مرتبط
تازه های اخبار
ارسال نظر
در ارسال نظر شما خطایی رخ داده است
کاربر گرامی، ضمن تشکر از شما نظر شما با موفقیت ثبت گردید. و پس از تائید در فهرست نظرات نمایش داده می شود
نام :
ایمیل :
نظرات کاربران
{{Fullname}} {{Creationdate}}
{{Body}}