به گزارش راسخون؛ تحلیل گران نظامی و سیاسی در گفتگو با راشاتودی اظهار داشتند احساسات ضدآمریکایی ریشه عمیقی در جامعه عراقی داشته و در نتیجه با حمله این کشور به نیروی‌های حشدشعبی موجب خشم و تجمع و همچنین آتش سوزی سفارت آمریکا در بغداد شده است.

جمعیتی از معترضین عراقی در روز سه شنبه مقابل سفارت آمریکا در بغداد به دلیل زخمی و کشته شدن ده ها تن از هموطنانشان در حمله هوایی آمریکا به حشد شعبی، انزجار خود را با شعارهای «مرگ بر آمریکا» و «مرگ بر اسرائیل» نشان دادند.

جمعیت کثیری از معترضین دم در ورودی سفارت را آتش زدند و سپس به سفارت حمله کردند. ده‌ها نفر با عبور از ورودی سفارت خانه به اموال آنجا آسیب رسانده و در نهایت توسط هلیکوپترهای آمریکایی مجبور به عقب نشینی شدند.

گریگوی لوکیانوف، مدرس ارشد دانشکده عالی اقتصاد در مسکو به راشاتودی گفت: آنچه که در بغداد روی داد «البته نشان داد که خط ربطی» بین این اتفاق و حمله به مجموعه ی دیپلماتیک آمریکا در بنغازی در سال 2012 وجود دارد. در این حمله 4 آمریکایی، از جمله سفیر آمریکا کریستوفر استیون کشته شده بودند.

لوکیانف همچنین در این موضوع به حمله به سفارت آمریکا در ایران پس از انقلاب اسلامی در سال 1979 گریزی نیز زد.

این کارشناس خاطرنشان کرد: تعجب‌آور نیست سفارت آمریکا در بغداد توسط معترضان مورد حمله قرار گرفته است. آمریکا پس از حمله به عراق در سال 2003، درگیر امور عراق بوده است.

وی اضافه کرد: حمله به کتائب حزب الله  تبدیل به نشانه‌ای دیگری برای مردم عراق شده است که آمریکا‌ها همانند اشغالگران، در این کشور رفتار می‌کنند. نخست وزیر عراق، عادل عبدالمهدی این حمله را «یک تهاجم غیرقابل قبول» خواند و گفت آمریکا حاکمیت عراق را نقض کرده است.

این تحلیل گر راشاتودی گفت: «میزان احساسات ضدآمریکایی در عراق به همان اندازه‌ای است که در لیبی و ایران است. این شدت انزجار از آمریکا توسط نهادهای نظامی یا سیاسی به وجود نیامده است.»

ترامپ روز سه شنبه بعدازظهر اعلام کرد سفارت این کشور در عراق امن شده است. سخنگوی وزارت امور خارجه نیز گفت: سفارت‌خانه این کشور تخریب نشده است و تخلیه نیز نمی‌شود.

این تحلیل گر در ادامه افزود: تخلیه کامل سفارت می‌تواند به عنوان قطع روابط دیپلماتیک محسوب شود، که این امر با توجه به میزان حضور آمریکا در این کشور، غیرممکن به نظر می‌رسد. علاوه بر سفارت و سایر دفاتر دیپلماتیک، واشنگتن حضوری گسترده  از جهت نظامی در خاگ عراق داشته است و از این حضور برای قدرت در منطقه استفاده می‌کرده است.

سرگئی بالماسوف از موسسه خاورمیه در مسکو نیز معتقد است که خروچ آمریکا از عراق امری غیرممکن است. چنین اقدامی به شانس انتخاب مجدد دونالد ترامپ در سال 2020 صدمه می‌زند و «منجر به تقویت قدرت ایران در منطقه می‌شود.»

این تحلیلگر ادامه داد: «ناآرامی‌ها در بغداد ممکناست بهانه‌ای برای آمریکایی‌ها فراهم آورد تا حضور نظامی خود در خاک عراق را تشدید کنند و فشار بیشتری را بر تهران و دمشق وارد کنند.»

تحلیل نظامی، اسکات ریتر نیز در گفتگو با راشاتودی اظهار داشت: در هر صورت «با این اتفاق روابط آمریکا و عراق بیش از پیش تضعیف خواهد شد.»