ابومهدی المهندس که ارتش آمریکا او را صبح امروز(جمعه) به همراه سپهبد قاسم سلیمانی در نزدیکی فرودگاه بغداد هدف قرار داد، کیست؟

به گزارش راسخون، برای آشنایی بیشتر با اسطوره مقاومت و مجاهدان عراقی شهید ابومهدی المهندس باید کمی بیشتر وقت بگذاریم
 


بیوگرافی ابومهدی المهندس
ابومهدی مهندس معاون بسیج مردمی عراق در سال ۱۹۵۴ برابر با سال ۱۳۳۲ شمسی در بصره عراق به دنیا آمده و رئیس و فرمانده میدانی شبه‌نظامیان حشد شعبی بوده که برای نبرد با داعش تشکیل شد
 

ابومهدی مهندس در کنار سردار شهید قاسم سلیمانی در ۳ ژانویه ۲۰۲۰ در حمله موشکی آمریکا به خودروی حامل وی در نزدیکی فرودگاه بغداد عراق به شهادت رسید.

زندگی شخصی
جمال جعفر ابراهیم ملقب به ابومهدی مهندس متولد سال ۱۹۵۴ بصره از پدری عراقی و مادری ایرانی بود که تحصیلات خود را در رشته مهندسی مخابرات در سال ۱۹۷۷ به اتمام رساند


سوابق و فعالیت های مبارزاتی
ابومهدی در سال ۱۹۷۷ به حزب الدعوه پیوست.
زمانی که فعالیت حزب الدعوه از سوی صدام ممنوع شد به اهواز در ایران رفت و در یک کمپ، آموزش دید.
او ایران را به سوی کویت ترک کرد و چند سال در منطقه جابریه کویت گذراند و در زمینه سیاسی و امنیتی علیه رژیم صدام فعالیت می‌کرد.
المهندس در سال ۲۰۰۳ با سرنگونی صدام حسین به عراق بازگشت و به عنوان مشاور امنیتی به اولین نخست‌وزیر عراق پس از حملهٔ آمریکا، ابراهیم جعفری، خدمت کرد.
در سال ۲۰۰۵ در انتخابات پارلمانی به عنوان نمایندهٔ استان بابل انتخاب شد.

تحریم‌ها
در ۱۲ سپتامبر ۲۰۱۸ بخش رسانه‌ای حشد شعبی عراق از بسته‌شدن حساب توییتر ابومهدی مهندس توسط مدیریت این شبکه اجتماعی خبر داد.
توییتر با ادعای اینکه این حساب کاربری قوانین مربوط به توییتر را نقض کرده اقدام به مسدود کردن آن کرده است
آمریکا وی را در لیست تروریستی خود به عنوان یکی از چند تروریست خطرناک جهان گنجانده است.
فرمانده ای که برای حفظ میهن خویش از شرَ تکفیرها، در حالی که در لیست تروریستی آمریکا قرار دارد، اکنون مقابل تروریست هایی ایستاده است که حتی ائتلافی موسوم به ضد داعش که آمریکا آن را چند ماه پیش کلید زد هم نتوانست جلوی پیشروی آن ها را بگیرد.
 

محل تولد و دوران تحصیل
من جمال جعفر محمدعلی آل ابراهیم، متولد سال ۱۹۵۴ در بخش قدیمی بصره هستم.
پدرم به واسطه‌ کارش در مناطق مختلف بصره جابه‌جا می‌شد، به همین دلیل من در القرنه متولد شدم و بعدش به ابی الخصیب رفتیم.

تحصیلات ابومهدی مهندس
دبستان و دبیرستان را در بصره گذراندم و در سال ۱۹۷۳ وارد دانشکده فناوری بغداد شدم و سال ۱۹۷۷ هم فارغ‌التحصیل شدم.
بعد از گذراندن دوره خدمت الزامی، وارد کارخانه عمومی آهن و فولاد بصره شدم و آنجا به عنوان مهندس عمران فعالیت می‌کردم.
بعدها در رشته علوم سیاسی کارشناسی ارشد و سپس دکترا گرفتم

فعالیت های سیاسی
در زمینه فعالیت‌های سیاسی هم در دروه پیش‌دانشگاهی در حزب الدعوه عضو شدم و دروس مقدماتی حوزه را در حوزه آیت‌الله العظمی حکیم در بصره گذراندم.
مشخصاً در آغاز دهه ۷۰ میلادی وارد حزب الدعوه شدم، یعن همان موقعی که تحت فشار و حملات شدید بعثی‌ها قرار داشت و در جریان آن حملات رهبران حزب از قبیل شیخ عارف و گروه الهدی اعدام شدند.

زندگی در کویت
پس از حوادث ماه رجب سال ۱۹۷۹ (پس از دستگیری آیت‌الله شهید محمدباقر صدر) تعداد زیادی از دانشجویان دستگیر شدند.
من هم به واسطه حضورم در حوادث ماه رجب ۱۹۷۹ یعنی بعد از به قدرت رسیدن صدام و بعد هم شهادت آیت‌الله محمدباقر صدر، تحت تعقیب قرار گرفتم
در نتیجه مجبور شدم در سال ۱۹۸۰ به کویت بروم. توانستم یک نامه رسمی برای استخدام جعل کنم و با استفاده از آن به عنوان مهندس عضو جامعه مهندسین کویت شدم.

حوادث کویت
در سال ۱۹۸۳ و بعد از حوادثی که در کویت (پس از انفجار در سفارت امریکا و سفارت فرانسه) رخ داد، عراقی‌هایی که در کویت مقیم بودند، بازداشت شدند.
در آن دوره عراق نفوذ واضحی در کویت داشت. در آن جریان سید عبدالمنعم الشوکی و حاج سهیل بازداشت شدند.
اسم من نیز در فهرست متهمین مشارکت در این انفجارها، با وجود اینکه من در این قضیه بی‌گناه بودم، وارد شده بود.
من بیش از ۲۰ سال از عمرم را در ایران گذراندم. پس قطعاً روابط خوب و قوی‌ای دارم
 

وی در مصاحبه ای خود را سرباز سردار سرلشگر شهید قاسم سلیمانی میدانست و روابط بیار صمیمانه ای با هم داشتند و با هم نیز به درجه رفیع شهادت رسیدند.
 

روسیا الیوم در بخشی از معرفی ابومهدی المهندس نوشت: در سال ۱۹۸۵ عضو مجلس اعلای انقلاب اسلامی عراق شد و به عنوان یک سیاستمدار در مجلس، یک نظامی در سپاه بدر فعالیت کرد و بعد از آن هم تا اواخر دهه ۹۰ فرمانده سپاه بدر بود.
یک ماه قبل از سقوط نظام صدام از فرماندهی سپاه بدر و مجلس اعلا کناره گرفت و به عنوان شخصی مستقل به فعالیت پرداخت اما روابطش را با همه حفظ کرد.
در سال ۲۰۰۳ نقش مهمی را در روند سیاسی (عراق) ایفا کرد و نقش مهمی در تشکیل ائتلاف ملی یکپارچه، ائتلاف ملی عراق و ائتلاف ملی شیعیان که در حال حاضر فعال است، داشت.
بعد از اتهام او به دست داشتن در انفجار سفارتخانه های آمریکا و فرانسه در دهه هشتاد قرن گذشته، او یکی از افراد تحت تعقیب دستگاه‌های قضایی کویت، آمریکا و پلیس بین الملل بود.
بعد از تشکیل الحشد الشعبی در عراق او به عنوان معاون فرمانده نیروهای الحشد الشعبی انتخاب شد.
 









 
عکس ابومهدی المهندس، هنگام جنگ با صدام

ملت ایران یاد و نام شهید عالیمقام سردار سپهبد قاسم سلیمانی و شهدای همراه او به ویژه مجاهد بزرگ اسلام جناب آقای ابومهدی المهندس را بزرگ خواهد داشت

مقام معظم رهبری دام ظله العالی


به پاسداشت مجاهدت فرمانده عراقی «جمال جعفر ابراهیم» ملقب به «ابومهدی المهندس» معاون و جانشین فرمانده حشد الشعبی علیه تروریسم تکفیری_صهیونیستی و در پی تروریست خوانده شدن وی توسط مقامات آمریکایی
 #ما_سرباز_ابومهدی_هستیم
#نحن_جنود_ابومهدی
#we_are_soldiers_of_abu_mahdi

گردآوری: راسخون