به گزارش راسخون سپاه پاسخ به جنایت ترور حاج قاسم سلیمانی را با حمله به مهم‌ترین دارایی‌های راهبردی امریکا در خاورمیانه آغاز کرد. حملات به پایگاه های عین‌الاسد و اربیل در واقع حمله به زیرساخت فرماندهی و کنترل، شنود، رادار، جنگ الکترونیک و به عبارت بهتر، حمله به مغز، چشم و گوش امریکا در منطقه است. این حمله -که در مقایسه با گام‌های طراحی شده بعدی فقط یک گام اولیه محسوب می شود- با هدف گرفتن بیشترین تلفات در چند موج برنامه ریزی و انجام شده است. پیام این حمله این است که ضربه دوم ایران، در صورت لزوم، کاملا عملیاتی و بسیار سهمگین تر خواهد بود.
 
 
هرگونه ارزیابی درباره حمله موشکی ایران به پایگاه‌های امریکا در عراق و تحولات ما بعد آن را باید با بی اعتمادی مطلق به اطلاعاتی آغاز کرد که امریکایی‌ها در این‌باره منتشر می‌کنند. امریکا آشکارا عین‌الاسد را از حیث فیزیکی و سیگنالی قرنطینه کرده و اجازه هیچ دسترسی غیر امریکایی به آن را نداده است. هیچ سند یا تصویر یا ادعای امریکایی در این باره معتبر نیست چرا که ترامپ با تاخیر 20 ساعته در اظهارنظر درباره این موضوع اراده خود را برای پنهان کاری و لاپوشانی آشکارا ثابت کرده است.
 

تصاویر مستقل از منابع غیر امریکایی منتشر شده و می‌دانیم که تصاویر ماهواره های امریکایی در وضعیت جنگی، به طور سیستماتیک منطبق با پروتکل های پنتاگون ویرایش می‌شود. اما اینکه خود امریکاییها بگویند دقیقا چه اتفاقی افتاده فعلا چیزی در دست نیست.

اگر کسی واقعا خواهان دانستن حقیقت است باید همان توییت ساعت اول ترامپ را جدی بگیرد که در آن آشکارا در کنار خسارات، از برآورد تلفات هم سخن گفته است. سخنان بعدی که هدف از آنها صرفا حفظ آبرو و کاهش تنش با ایران است، در واقع هیچ اعتباری ندارد.
 
مهم‌ترین دلیل اینکه امریکا در حال پنهان کردن آمار تلفات حمله است این است که اگر بپذیرد تلفاتی داشته آنگاه پاسخ نظامی به ایران اجباری می شود و به طور طبیعی چون امریکا نمی‌خواهد -و اساسا جرئت ندارد- یک پاسخ نظامی به ایران بدهد و با تحلیل ضربه اول ایران هم دریافته، ضربه دوم ایران تا چه حد می‌تواند خطرناک باشد، بنابراین تصمیم گرفته اساسا وجود هرگونه تلفات را انکار کند.
 
ایران هم در کیفیت ضربه اول خود و هم با پیام‌های آشکار و پنهان پس از آن روشن کرد که در صورت پاسخ نظامی امریکا هیچ ابایی از ورود به درگیری که از حیث زمانی و مکانی نامحدود باشد ندارد و حتی به کشورهای منطقه هم اخطار داد. به طور کاملا طبیعی اگر امریکا می‌پذیرفت تلفاتی داده باید پاسخ می داد و هرگونه پاسخ یعنی ریسک ورود به این درگیری را می‌پذیرفت. اگر در نظر بگیریم که ترامپ این بازی را اساسا با این پیش فرض آغاز کرده بود که «ایران پاسخ نخواهد داد» و تنها خط قرمز واقعی او هم ورود به جنگ است، آن وقت درک اینکه چرا به طور سیستماتیک درباره تلفات دروغ گفته می شود، اصلا دشوار نخواهد بود.
 


در حالی که وب‌سایت شبکه عراقی و ماهواره ای آفاق سندی از میزان تلفات آمریکایی‌ها بر اثر حملات موشکی ایران در پایگاه عین الاسد را منتشر کرده و هنوز واکنشی در مورد صحت و عدم صحت آنو توسط امریکاییها صورت نگرفته. این سند پس از بررسی توسط تیم ویژه تحقیقاتی وزارت دفاع تدوین شده که اعلام کرده: نتیجه گیری تخمین ها به شرح زیر است:
🔹تعداد تلفات انسانی: ۲۸۵ (۱۳۹ کشته، ۱۴۶ مصدوم)
🔹خسارت شدید به ۱۵ فروند بالگرد از جمله ۱ فروند هواپیمای بلک هاوک، ۲ فروند هواپیمای باری و ۳ فروند هواپیمای بدون سرنشین MQ-1 Predator
🔹خسارت شدید به مرکز فرماندهی پایگاه، 3 آشیانه، ۳ پادگان و ۱۰ چادر نظامی
🔹خسارت نسبی برج کنترل ترافیک هوایی و باند فرودگاه.
🔹ارزیابی های اولیه حاکی از آن است که خسارت های ذکر شده حداقل ۳ هفته باعث اختلال در فعالیت های پایگاه هوایی عین الاسد خواهد شد.

 
ضمن اینکه انکار تلفات انسانی توسط امریکا یک رویه است و در طول تاریخ درگیری‌های ارتش این کشور در دهه های گذشته بارها تجربه شده است. گذشته از این، امریکا می داند ایران با حمله موشکی اعلام شده و رسمی به عین الاسد یک معادله کاملا جدید راهبردی خلق کرده. اینکه امریکا یک نظامی بلند پایه ایرانی یا فرمانده ارشد مقاومت را هدف بگیرد بی سابقه نیست، ولی اینکه یک کشور علنا، رسما و با شدت تمام، یکی از راهبردی‌ترین پایگاه‌های امریکا در سراسر جهان را موشک باران کند و نه تنها هیچ پاسخی دریافت نکند، بلکه رییس جمهور امریکا با صدای لزران به آن پیشنهاد صلح و همکاری بدهد، کاملا بی سابقه و به معنای تغییر معادلات راهبردی در ابعاد جهانی و عوض شدن کامل معنای بازدارندگی است. این همان چیزی است که «مایکل سینگ» محقق ارشد موسسه واشینگتن به آن اشاره کرده و گفته با تلفات یا بدون تلفات، ایران از خط قرمز جهانی و چند دهه ای عدم حمله مستقیم به پایگاه‌های امریکایی عبور کرده و راه برای بسیاری تحولات غیرمنتظره در آینده باز شده است.


این حقیقتی است که امریکا حتی می‌ترسد به آن اشاره کند و بازی با مسئله تلفات و خسارات هم به راهی برای گریز از آن تبدیل شده است.
 
همه اینها به کنار، شکی نیست که حمله به حریر و عین‌الاسد انتقام خون حاج قاسم سلیمانی نیست. این فقط یک پیام یا به تعبیر رهبر معظم انقلاب یک سیلی بوده است. انتقام اصلی تازه آغاز شده و شامل بسیار اقدامات پیدا و پنهان خواهد بود. یک کمپین برای کشتن و اخراج کردن امریکایی‌ها از منطقه در راه است که تلفات را برای ارتش امریکا به یک امر عادی و عادت هر روزه تبدیل خواهد کرد.
 
همین حالا امریکا با درک این موضوع در حال تغییر آرایش نیروهای خود، جابجایی آنها میان پایگاه‌ها و تخلیه اجباری برخی از مهم‌ترین محل‌های استقرار خود است. دشمن طبعا دشمنی خواهد کرد و دروغ خواهد گفت. از این تعجبی نیست. حیرت انگیز و تاسف بار این است که کسانی که خود را بخشی از خانواده انقلاب و سرباز رهبری می دانند به استناد سخن دشمن کذاب و دغل‌کار، مجاهدان را محاکمه و تخطئه کنند.
 
این پدیده ای غم‌بار است که متاسفانه تاکنون بارها تکرار شده و رنج آن، از رنج ناشی از صدمه دشمن، بارها بیشتر است.


 













 

اولین اینفوگرافی منتشر شده از تلفات آمریکا در عین الاسد