پشت پرده پروژه ایران هراسی AFC
ایران هراسی یک سیاست گذاری راهبردی برای مهار انقلاب اسلامی است و از این رو بی توجهی به اقداماتی از جمله لغو میزبانی مسابقات فوتبال قهرمانان آسیا در کشورمان و انجام واکنش هایی منفعلانه نسبت به آن می توانند منافع ملی و منطقه ای کشورمان را با تهدیدات جدی روبرو نماید
اعلام این خبر هر چند موجب فوران خشم و عصبانیت فوتبال دوستان کشورمان شد اما ضربه حیثیتی و روانی این تصمیم به اعتبار بین المللی کشورمان مهمتر از خشم گذرای فوتبال دوستان است و طبیعتاً نباید به سادگی از کنار آن عبور کرد. زیرا کنفدراسیون فوتبال آسیا به این دلیل میزبانی کشورمان از تیمهای شرکت کننده در مسابقات آتی را ممنوع کرده که با شیطنت و مهندسی برخی کشورهای منطقه جمعی از داوران و تیمهای شرکت کننده در مسابقات، به دلیل آنچه نگرانیهای امنیتی خوانده شده مخالفت خود با حضور در ایران را اعلام کرده اند.
خوشبختانه در واکنش به این اقدام کنفدراسیون هر چهار باشگاه فوتبالی "شهرخودرو، استقلال، پرسپولیس و سپاهان" اعلام کردهاند که در صورت لغو نشدن تصمیم AFC در لیگ قهرمانان آسیا شرکت نخواهند کرد. اما آیا به همین سادگی امکان عبور از توطئه سیاسی اخیر وجود دارد؟! در پشت پرده این توطئه چه بازیگرانی فعال هستند و هدفشان از طراحی این پروژه ضد ایرانی چیست؟
پشت پرده تصمیم ضد ایرانی
تصمیم اخیر کنفدراسیون فوتبال آسیا علیه کشورمان را میتوان از ابعاد و زوایای مختلفی بررسی کرد که مهمترین آنها عبارتند از:1- با توجه به تابعیت بحرینی رئیس کنفدراسیون فوتبال آسیا به نظر میرسد که هدف از ابلاغ تصمیم ضدایرانی اخیر در واقع تحمیل یک جنگ روانی بین المللی علیه کشورمان و زیر سوال بردن جزیره ثبات و امنیت خاورمیانه در افکار عمومی جهان است. زیرا لغو میزبانی ایران از بازیهای لیگ قهرمانان آسیا با ادعای ناامن بودن کشورمان صورت گرفته که این مسئله یک تصویر نامطلوب و بی ثبات از کشورمان را به جهان مخابره می کند؛
2- همزمانی تصمیم AFC با رخدادهای ضدایرانی دیگر از جمله ترور سردار حاج قاسم سلیمانی، اعلام تحریمهای اقتصادی جدید و شروع روند مکانیسم ماشه همه نشان از تلاش جبهه متحد ضد ایرانی در راستای پیشبرد جنگ ترکیبی علیه کشورمان دارد. آن هم به این صورت که همزمان با تداوم فشارهای سیاسی و اقتصادی به شکل ویژه به جنگ روانی نیز توجه میشود و از هر فرصتی برای بحران سازی روانی علیه کشورمان بهره برداری میگردد تا ملت ایران متقاعد به حمایت از بازگشت به میز مذاکره شوند؛
3- برجسته سازی حادثه سقوط هواپیمای اوکراینی و حفظ خط خبری آن در افکار عمومی جهان با هدف تداوم جنگ روانی علیه نیروهای مسلح کشورمان و نا امن جلوه دادن مرزهای هوایی ایران؛
4- مهیا کردن فضای قهرمانی کشورهای عربی در مسابقات قهرمانی فوتبال آسیا پس از کنار زدن چهار تیم ایرانی؛
5- بی توجهی به دیپلماسی ورزشی و فقدان آشنایی مناسب مدیران ارشد ورزش کشورمان با حقوق بینالملل ورزش و ساز و کار دادگاه بین المللی فوتبال CAS، دفاع از اعتبار ورزشی کشورمان را در میادین بینالمللی را با مشکل روبرو کرده که این مسئله خود موجب شده تا دسیسه سازان ضد ایرانی حیاط خلوت مناسبی برای پرونده سازی حقوقی علیه کشورمان پیدا کنند و با هر ادعای باطلی ضربه ای به منافع ملی کشورمان وارد نمایند.
ردپای طراحان توطئه
همانگونه که پیشتر عنوان شد ریاست فعالی AFC بر عهده شیخ سلمان بن ابراهیم آل خلیفه از کشور بحرین است و تردیدی نسبت به دشمنی آشکار خاندان آل خلیفه با کشورمان وجود ندارد. لذا اگر بحرین را مجری توطئه ضد ایرانی اخیر بدانیم قطعاً کشورهای دیگری طراحی این پروژه را بر عهده داشته اند.برای کشف ردپای طراحان این ماجرا بایستی به خط خبری ماجرا دقت کرد و دید که اخبار مربوط به این ماجرا بیشتر از طریق چه کشورهایی پوشش داده می شود؟!
خوشبختانه مرور و پایش اخبار حکایت از این امر دارد که سعودیها و اماراتیها بیشترین نقش را در اطلاع رسانی و برجسته سازی اخبار مربوط به محرومیت میزبانی ایران از مسابقات قهرمانی آسیا دارند، به طور مثال روزنامه اماراتی البیان در رابطه با چرایی محرومیت میزبانی ایران از سوی AFC نوشت: "بعد از ترور سردار سلیمانی فرمانده سپاه قدس، منطقه شاهد تنش سیاسی و نظامی شد و بعد از آن ایران با موشکهای بالستیک پاسخ این حمله آمریکا را داد و در همان روز یک هواپیمای اوکراینی به اشتباه در ایران سقوط کرد، که این منجر به کشته شدن ۱۷۶ نفر شد. به نظر میرسد که دلیل تصمیم کنفدراسیون فوتبال آسیا این موضوعات باشد، البته ایران اصرار دارد که این کشور امنترین کشور منطقه برای برگزاری هر رقابتی است".
سایت روزنامه الشرق الاوسط عربستان نیز در ادامه این جنگ روانی مدعی شد: " دلیل تصمیم اخیر AFC این بوده که شرکتهای هواپیمایی کشورهای مختلف بعد از اتفاقی که برای هواپیمای اوکراینی افتاد از سفر کردن به ایران خودداری میکنند."
سایت نشریه الریاضیه عربستان نیز در نوشت:" کنفدراسیون فوتبال آسیا اعلام کرده به چند دلیل اجازه میزبانی به ایران نمیدهد از جمله اینکه داوران حاضر نیستند در این کشور قضاوت کنند."
از این رو مشخص است که عربستان سعودی و امارات نقشی جدی در تحریک AFC در جهت اعلام محرومیت میزبانی کشورمان از مسابقات فوتبالی پیشرو داشته اند اما واضح و مبرهن است که این بازی ضد ایرانی اتاق فکر بزرگتری در خارج از منطقه دارد و آن هم جایی نیست، جز میز ایران سازمان سیا در لانگلی ایالت ویرجینیای ایالات متحده آمریکا؛ زیرا مسئولیت طراحی و مدیریت پروژه های ایران هراسی از جمله مورد بر عهده این نهاد اطلاعاتی است.
واژه ایران هراسی یا Iranophobia به معنای ایجاد ترس شدید و غیرعقلانی از کشور و ملت ایران است و آمریکایی ها در سال های پس از پیروزی انقلاب اسلامی آن را در قالب یک پروژه سیاسی-امنیتی به صورت مستمر پیگیری کرده اند.
دشمنان کشورمان با بهره گیری از مسائلی همچون توان هسته ای، قدرت موشکی و نفوذ منطقه ای همواره تلاش میکنند تا از کشورمان به عنوان یک تهدید بزرگ برای ثبات و امنیت منطقه تصویر سازی کنند تا از این طریق سایر کشورها را نیز در مواجهه با جمهوری اسلامی ایران همراه نمایند.
به عبارت بهتر ایران هراسی یک سیاست گذاری راهبردی برای مهار انقلاب اسلامی است و از این رو بی توجهی به اقداماتی از جمله لغو میزبانی مسابقات فوتبال قهرمانان آسیا در کشورمان و انجام واکنش هایی منفعلانه نسبت به آن میتوانند منافع ملی و منطقه ای کشورمان را با تهدیدات جدی روبرو نماید. لذا از مسئولین دستگاه دیپلماسی سیاسی و ورزشی کشورمان انتظار میرود که در مواجهه با تصمیم جدید AFC تدابیر موثر و سازنده ای را پیگیری نموده و از حقوق ملت ایران در عرصه های بین المللی به بهترین نحو دفاع نمایند.
اقدامات سیاسی
اما در داخل، کسانی که شعار میدهند فوتبال و ورزش سیاسی نیست و نباید مسائل سیاسی را در آن دخالت داد، در داخل و خارج کشور در مورد این نگاه سیاسی AFC، تاکنون هیچ سخن به زبان نیاوردهاند. کسانی هم که به این نگاه اشاره دارند، سعی میکنند دخالتهای خارج از قاعده سازمانهای جهانی که در زیر یوغ امریکا و اسرائیل هستند را توجیه کنند. به طور مثال در روز یکشنبه 29 آذر، شبکه سعودی ایران اینترنشنال در برنامه ورزشی خود به مجری گری مزدک میرزایی با یکی از مسئولان سابق فوتبالی مصاحبه میکرد. او پس از محکوم کردن AFC توپ را در زمین ایران انداخت و دلیل این رفتار را عدم تمکین از قوانین ایافسی دانست و گفت: «ما باید با آنها همکاری میداشتیم تا محروم نشویم». به عبارتی با آنکه رفتار این سازمان را غیرعقلانی و غیر قانونی و غیراخلاقی میبینند و اذعان می کنند باز هم قائل هستند که بالاخره هر سازمان و نهادی قوانینی دارد که شما باید آن را رعایت کنید. در حالی که در مورد کشور خودشان این قاعده را به کار نمیگیرند و قوانین کشور را زیر پا میگذارند و بعضی از آنها در شبکه سعودی مشغول کار میشوند و باز هم از بیاخلاقیهایAFC حمایت می کنند. ظاهرا مرغ همسایه برای این افراد همیشه غاز است. اخبار مرتبط
تازه های اخبار
ارسال نظر
در ارسال نظر شما خطایی رخ داده است
کاربر گرامی، ضمن تشکر از شما نظر شما با موفقیت ثبت گردید. و پس از تائید در فهرست نظرات نمایش داده می شود
نام :
ایمیل :
نظرات کاربران
{{Fullname}} {{Creationdate}}
{{Body}}