شرایط حساس کشور

تجربه چهل ساله جمهوری اسلامی نشان می دهد همواره مردم حامی انقلاب اسلامی و ولایت بوده اند و در تنگناهها و چالش های مختلفی که دشمنان برای نظام ایجاد می‌کرد؛ حضور به موقع مردم همواره راهگشا و حلال مشکلات بود. مقام معظم رهبری در  هفتم تیرماه سال88 در این خصوص می فرمایند: مردم ما به توفیق الهی، به هدایت الهی، به دستگیری الهی، مردم مؤمنی هستند؛ هم آگاهند، هم مؤمنند، هم حاضر در صحنه‌اند، پا به رکابند در هر جائی که لازم باشد.

در کنار عملکرد قابل تحسین مردم، متاسفانه نخبگان و خواص عملکرد مناسبی از خود نشان نمی دهند و در بزنگاه های تاریخی، خواسته یا ناخواسته اشتباهات غیر قابل انتظار از خود نشان می دهند. گلایه از عملکرد نخبگان سیاسی کشور همواره در تاریخ چهل ساله انقلاب اسلامی قابل مشاهده بوده است. البته نمونه تاریخی این نوع اقدامات از سوی افرادی که در حکومت اسلامی مسئولیت مهم به آنها واگذار شده است را می توان از غزوه احد مثال زد. زمانی که جنگ به نفع مسلمین در حال پایان بود و تیراندازان مستقر در بالای کوه از دستور پیامبر اسلام(ص) تمرد و به خاطر جمع‌آوری غنیمت محل نگهبانی خود را رها کردند. خالد پسر ولید که نظاره گر ماجرا بود و در پی فرصت، با مشاهده ترک تیراندازان از جایگاه، با سواران تحت امرش کوه احد را دور زده و از پشت سر مسلمانان به آنان حمله‌ور شد. که نتیجه این سهل انگاری زخمی شدن پیامبر اسلام(ص) و امیرالمومنین(ع) و شهادت بسیاری از مسلمانان شد. اتفاقا در جنگ احد آنچه که باعث شد مسلمانان جدی تر بجنگند و تا آستانه پیروزی جلو بروند شهادت حمزه سیدالشهدا(ع) بود. اما یک اشتباه از کسانی که در مهمترین پست قرار داشتند آن پیروزی را تبدیل به شکست کرد و حتی به دشمن فرصت داد بدن مطهر جناب حمزه را مثله کند.

جمهوری اسلامی در شرایط بسیار حساسی قرار دارد، دشمن همواره در صدد برنامهریزی علیه حاکمیت اسلام در ایران است. آنها برای رسیدن به اهداف خود دست به هر اقدامی می زنند از تحریم های ظالمانه علیه ملت ایران تا ترور فرمانده ارشد ایرانی، تا مانع پیشرفت جمهوری اسلامی ایران شوند.
 

انتظار از سیاسیون

در چنین شرایط حساس که کشور درگیر جنگ اقتصادی، سیاسی و فرهنگی با دشمن است، به روز انتخابات نزدیک می شویم و در حالی که از 24 بهمن، تبلیغات انتخاباتی مجلس شورای اسلامی شروع شد، خبرهایی که از سوی جریانات سیاسی به گوش مردم می رسد امیدوار کننده نیست. بنابراین ذر ذیل به بررسی کوتاه آرایشهای حزبی می پردازیم.
 

جریان اصلاحات

تعداد بیشماری از نخبگان این جریان سیاسی برای حضور در رقابت های انتخاباتی مجلس شورای اسلامی ثبت نام نکردند. خبرگزاری جمهوری اسلامی در این خصوص می نویسد: «نگرانی از رد صلاحیت شورای نگهبان، دغدغه رد صلاحیت از سوی مردم، چالش عمل به وعده‌ها با شناخت محدوده اختیارات و... را می‌توان از مهم‌ترین دلایل حضور کم‌ رنگ در انتخابات دانست».

در کنار حضور کم رنگ در روزهای ثبت نام، این جریان سیاسی از زمانی که شورای نگهبان اسامی تائید صلاحیت شده‌ها را اعلام کرد و حتی قبل از آن تا روز 21بهمن ماه بر طبل عدم شرکت در انتخابات کوبید. شورای‌عالی سیاستگذاری اصلاح‌طلبان در بیانیه‌ای اعلام کرد به‌دلیل «رد صلاحیت کاندیداهای اصلاح‌طلب» و «عدم امکان رقابت عادلانه» در تهران لیست انتخاباتی نخواهد داد. البته روزنامه کیهان در یادداشتی با عنوان «بازی مدعیان اصلاحات با صندوق رأی؛ تا جایی هستیم که برنده باشیم!» دلایل ادعای اصلاح طلبان برای عدم مشارکت در انتخابات را حفظ پرستیژ انتقادی و روی آنتن نگه داشتن ادعای «رد صلاحیت‌های گسترده»، مظلوم‌نمایی و ایجاد دوقطبی‌های کاذب، توجیه شکست انتخاباتی و ایجاد اشتباه محاسباتی در اردوگاه رقیب برمی شمرد.


حدسها درست بود. احزاب اصلاح طلب به یکباره خود را برای ارائه لیست در شهرهای بزرگ آماده کردند و به سرعت این کار انجام شد. آنها اعلام کردند که کسی را ندارند که در لیستشان قرار دهند، اما با نگاه ساده بر اسامی افراد تائید صلاحیت شده می توان اثبات کرد دستشان آنطور که می گویند خالی نیست: 
 
  1. مجید انصاری عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام و عضو ارشد مجمع روحانیون مبارز
  2. مصطفی کواکبیان نماینده فعلی مردم تهران در مجلس و دبیرکل حزب مردم سالاری
  3. محمدرضا راه‌چمنی دبیرکل حزب وحدت و همکاری ملی
  4. محمدرضا خباز عضو شاخص حزب اعتماد ملی و استاندار سابق سمنان
  5. محمدرضا نجفی نماینده فعلی مردم تهران در مجلس
  6. فاطمه ذوالقدر نماینده فعلی مردم تهران در مجلس و عضو شورای مرکزی حزب اسلامی کار
  7. محمدرضا بادامچی نماینده فعلی مردم تهران در مجلس و  عضو شورای مرکزی حزب اسلامی کار
  8. علیرضا محجوب نماینده فعلی مردم تهران در مجلس و دبیرکل خانه کارگر
  9. پروانه مافی نماینده فعلی مردم تهران در مجلس و عضو شورای مرکزی حزب کارگزاران سازندگی
  10. سهیلا جلودارزاده نماینده فعلی مردم تهران در مجلس و عضو شورای مرکزی حزب اسلامی کار
  11. فریده اولادقباد نماینده فعلی مردم تهران در مجلس
  12. ابوالفضل سروش نماینده فعلی مردم تهران در مجلس
  13. محمدعلی وکیلی نماینده فعلی مردم تهران در مجلس و مدیرمسئول روزنامه اصلاح‌طلب ابتکار
  14. محمدجواد فتحی نماینده فعلی مردم تهران در مجلس
  15. سیدفرید موسوی نماینده فعلی مردم تهران در مجلس و عضو حزب اتحاد ملت ایران
  16. احمد مازنی نماینده فعلی مردم تهران در مجلس و عضو شورای مرکزی حزب اعتماد ملی
  17. داوود محمدی نماینده فعلی مردم تهران در مجلس و دبیرکل انجمن اسلامی معلمان
  18. افشین علاء فعال فرهنگی اصلاح طلب
  19. جبار خدادوست عضو حزب وحدت و همکاری ملی
  20. حسین شیخ محمدی عضو حزب ندای ایرانیان
  21. وحید توتون‌چی عضو حزب ندای ایرانیان
  22. محمدعلی افشانی شهردار سابق تهران و عضو شاخص حزب اعتماد ملی
  23. محمدحسین مقیمی استاندار سابق تهران و نماینده پیشین مجلس
  24. رضا کشاورز عضو حزب ندای ایرانیان
  25. حسام عسگری عضو حزب ندای ایرانیان
  26. سیدعلی موسوی عضو حزب وحدت و همکاری ملی
  27. رجائی نیا عضو حزب وحدت و همکاری ملی
  28. علی قائم مقامی فعال فرهنگی و اصلاح طلب
  29. محمد حسینی فعال سیاسی اصلاح طلب
  30.  حمید قلی زاده عضو حزب ندای ایرانیان
می بینیم که در نهایت اصلاح طلبان بعد از روزها بازی با افکار مردم در خصوص عدم ارائه لیست در انتخابات در روزهای اخیر و همزمان با روزهای آغازین فعالیت‌های تبلیغاتی کاندیدا‌ها تایید صلاحیت شده، نظر خود را تغییر داده اند و بحث از مشارکت در انتخابات را مطرح می کنند. مصطفی کواکبیان دبیرکل حزب مردم‌سالاری، دوشنبه در گفت‌وگویی اعلام کرد: «در حال رایزنی برای بستن لیست انتخاباتی هستیم و در لیست ما نمایندگان فعلی مجلس و دبیران کل احزاب، شخصیت‌های اجرایی اصلاح‌طلب، زنان، جوانان و شخصیت‌های تشکیلاتی مطرح اصلاح‌طلب حضور دارند». بنابراین استراتژی عدم مشارکت در انتخابات این جریان سیاسی اگرچه ضربه به حاکمیت وارد می کند اما از سوی بازگوکنندگان صرفا یک روش برای رسیدن به کرسی های مجلس بود ه وهست.

حزب کارگزاران هم که تصمیم گرفت جداگانه لیست دهد، ادعا دارد فرد قابلی برای گنجاندن در لیست خود ندارد و تا روز 21بهمن ماه به ادعای آقای محسن هاشمی زیر 20نفر را توانسته اند جمع کنند. البته آقای محتشمی در روزنامه سازندگی در روز 21بهمن اعلام کرد فراخوانی برای جذب همفکران شان در تهران زده است. به زودی مشخص می شود آیا دستشان خالی است یا با حجم انبوهی از افراد دارای شرایط برای حضور در لیست مواجه هستند.
 

جریان اصولگرا

گلایه از اصولگرایان نیز زیاد است. اقدام این جریان سیاسی در انتشار لیست های متعدد با این پیش فرض که اصولگرایان پیروز انتخابات خواهند بود، یک فول محسوب می شود. زیرا تا به این لحظه نه تنها اقدامی برای ارائه لیست واحد صورت نگرفته، بلکه انتشار نامه های سرگشاده از رهبران احزاب این جریان سیاسی آنها را از هدف دور می کند. دکتر حداد عادل رئیس شورای ائتلاف نیروهای انقلاب اسلامی در نامه انتقادی به حجت الاسلام و المسلمین آقاتهرانی، دبیرکل محترم جبهه پایداری می نویسد: «در اواخر سال ۹۷ موضوع وحدت همه نیروهای انقلابی را برای انتخابات ۹۸ در دستور کار خود قرار داد و با دعوت از افراد و نمایندگان تشکل‌های بیشتری تحت عنوان «شورای ائتلاف نیروهای انقلاب اسلامی» به کار خود ادامه داد و از همان آغاز از جنابعالی نیز برای حضور در جلسات دعوت کرد که با حضور در کنار دیگران به بیان دیدگاه‌های جبهه پایداری بپردازید تا با مشورت راه حلی مشترک برای مسائل و مباحث پیدا شود. متاسفانه جبهه پایداری هیچ‌گاه در جلسات اولیه شورا و جلسات شورای ائتلاف حضور پیدا نکرد و تا امروز نیز توفیق دیدار شما در جلسات شورا حاصل نشده است. خبر عدم مشارکت جبهه پایداری در جلسات شورای ائتلاف نیروهای انقلاب اسلامی نشان از عمیق و قدیمی بودن این اختلافات دارد».

حجت الاسلام و المسلمین آقاتهرانی، دبیرکل جبهه پایداری در پاسخ دکتر حداد عادل می نویسد: «تعجب ما وقتی مضاعف گردید که دوستان ائتلاف دست یاری و خلوص دوستانشان در جبهه پایداری را رد کردند و از فهرست اشتراک صفر سخن گفتند. اشتراک صفر؟! آیا معنای «اشتراک صفر» میان دو فهرست چیزی غیر از «ضد وحدت» است؟ چه کسی وحدت شکنی می‌کند؟».

به همراه انتشار نامه، وحید یامین پور از چهره های اصولگرا که تصور می شد در این لیست حضور داشته باشد در توئیتی نوشت: «از فهرست شورای ائتلاف کنار گذاشته شدم. انصراف نخواهم داد».

سید محمود رضوی در توئیتر خود نوشت: «آقایان محترم شورای ائتلاف،اگر آخرت برایتان معنا دارد، وجدان دارید و هنوز انقلابی هستید فقط به برخی از این اسامی بیرون مانده نگاه کنید: وحید یامین پور، احسان خاندوزی، سید امیر سیاح، ابوالفضل عموئی، فرشاد مهدی‌پور، مصطفی زمانیان؛ جوابی برای شب اول قبر خود دارید؟».

دکتر محمدباقر قالیباف نیز در در صفحه شخصی خود در توییتر نوشت: «من به شما وعده داده بودم که دغدغه مجلس آینده همان دغدغه مردم یعنی اقتصاد است. لیستی که به نام بنده اعلام شده است مورد تایید نیست». که البته ساعاتی بعد لیستی با تفاوت اندک ارائه کرد!
 

سخن پایانی

جریانات سیاسی باید بدانند اولا دشمن در کمین است. دوما تخریب شورای نگهبان تخریب اصل نظام و حتی انتخابات است. سوما از بدو حضور در تبلیغات انتخاباتی باید خط خود را از توهین کنندگان به شورای نگهبان و کسانی که در سالهای اخیر مدام بر عدم صلاحیت و عدالت این شورا اصرار دارند، جدا کند. زیرا منطق مردم قبول نمی کند که فردی در عین اینکه جریان یا حزبش شورای نگهبان را زیر سوال برده و می گوید این شورا میخواهد انتخابات را به نفع یک جریان دیگر مهندسی کند، در انتخاباتی که ناظر آن همین شورای نگهبان است شرکت کند.

مردم مومن و انقلابی مجلسی که نه تنها در راس امور نیست بلکه در انتهای امور هم نیست، نمی خواهند. مردم بر این اصل اصرار دارند که افراد زاویه دار با نظام نمی توانند صلاح آنان را در مجلس بخواهند و نظام را در مسیر درستی که در پیش دارد کمک کنند. افرادی که قبل از انتخابات به هر طریقی موجب تضعیف نظام یا فردی از افراد میشوند در مجلس هم نمیتوانند باعث تقویت همقطاران خود و نظام جمهوری اسلامی ایران شوند.