ویروس کرونا تا کنون جان چند تن از هموطنان خوب ما را گرفته است. علی رغم اینکه اعلام شده این ویروس در میان کودکان قربانی نمی‌گیرد اما خبرها حاکی از آن است که نباید به صورت صددرصدی به چنین اخباری اعتماد کرد. لذا مهمترین راهکار که سد محکمی در برابر تاثیر ویروس بر سلامت مردم است رعایت بهداشت و عدم حضور در اماکن شلوغ و عمومی است که مدارس و دانشگاه ها از جمله این مراکز به شمار می‌روند. یک هفته از تعطیلی مدارس می‌گذرد و برای هفته های بعدی ادامه خواهد داشت. این موضوع از سوی برخی نمایندگان کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی با راسخون مطرح شد. چرا که حفظ سلامت مردم تا اعلام رسمی کاهش ابتلا به بیماری مهمترین موضوعی است که وزارت آموزش و پرورش بر آن تأکید دارد. راسخون در گفت‌و‌گوی پیش رو با آقای «داوود محمدی» آقای «بشیر خالقی» از اعضای کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس، به بررسی برنامه های وزارت آموزش و پرورش در به بررسی وضعیت آموزش و تعطیلی مدارس در این روزها می‌پردازد.
 

جناب آقای محمدی آیا مرجع رسمی اعلام تعطیلی مدارس وزارت آموزش و پرورش است؟

وزارت آموزش و پرورش درباره مدت تعطیلات نمی‌تواند در حال حاضر در این خصوص اعلام نظر قطعی کند. زیرا مدت زمان مورد نیاز برای از بین رفتن بیماری کرونا مشخص نیست. پس وزارت آموزش و پرورش باید با ستاد مبارزه با بیماری کرونا و با همکاری وزارت بهداشت به عنوان مرجع تصمیم‌گیری، درباره پایان پذیرفتن تعطیلات اظهار نظر ‌کند. یعنی تا زمانی که کاهش شیوع ابتلا و عدم فراگیر بودن آن توسط پزشکان و مسئولین وزارت بهداشت تایید نشود،  مراجع تصمیم‌گیری در خصوص تعطیلی مدارس ستاد مبارزه با بیماری کرونا می‌باشد.
 

همکاری با صدا و سیما برای جبران فرآیند آموزش چگونه است؟

کاهش عقب ماندگی دانش آموزان و دانشجویان از فرآیند آموزش نیز موضوعی است که در جلسات یاد شده به کرار مورد بحث و بررسی قرار گرفته از این جهت تمام امکانات آموزش و پرورش با همکاری صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران برای آموزش از راه دور مورد توجه قرار گرفته است که امیدواریم این حرکت جبرانی در صدا و سیما شروع شود و دانش آموزان و دانشجویان عزیز بتوانند از این طریق دروس عقب مانده را جبران کنند.
 
 

آیا تعطیلات تابستانی می‌تواند زمان خوبی برای تداوم آموزش باشد؟

ساماندهی تمام زیر ساخت های فنی برای افزایش آموزش از راه دور، موضوع مورد نظر نمایندگان در دیدارهای با مسئولان دولتی به خصوص وزارت آموزش و پرورش است. استفاده از تعطیلات تابستانی نیز موضوعی است که درباره آن اظهار نظرهایی شده است. چرا که با گرم شدن هوا ویروس زمین‌گیر می‌شود و ابتلای آن به شدت کاهش می‌یابد، اما تصمیم‌گیری نهایی در این موضوع بر عهده وزارت آموزش و پرورش است که در صورت تصویب و تأیید اطلاع رسانی می‌شود.
 

آیا برنامه مشخصی برای مناطق محروم وجود دارد؟

هنوز در خصوص چگونگی آموزش از راه دور برای استان‌های محروم و عشایر و کسانی که دسترسی به شبکه آموزش ندارند یا از ابزارهای الکترونیکی و به روز محروم هستند، تصمیمی اتخاذ نشده است. اما در صورت کاهش زمان آموزش در مناطق محرومی که دسترسی‌های کمتری به امکانات روز دارند حتما جریان آموزش در فصل تابستان تداوم خواهد داشت.
 

جناب آقای خالقی تا کاهش شیوع بیماری ایا مدارس تعطیل می‌ماند؟

قدرت بیماری زایی ویروس هر چند کم اعلام شده است، اما قدرت شیوع آن موضوع جدی است که مدارس را به علت ازدحام دانش آموزان در کنار هم افزایش می‌دهد، از این جهت تعطیلی مدارس موضوع مهمی بود که تا کاهش خطر ابتلا به ویروس و تأیید وزارت بهداشت از رفع خطر آن باید ادامه پیدا کند.
 

آیا آموزش و پرورش می‌تواند مرجع پیام‌های بهداشتی خانواده ها باشد؟

بله، اتفاقا در جلسات برگزار شده با مسئولان وزارت بهداشت خواستار اطلاع رسانی به معلمان و کادر مدارس شدیم تا آنها نیز مرجعی برای اطلاع رسانی و آموزش به دانش آموزان و خانواده ها باشند و جدیدترین اطلاعات  بهداشتی وآموزشی را در دسترسی آنها قرار دهند.
 
 

سوال مهمی که در ذهن همه مردم بوده و هست این است که آیا ویروس سیاسی کاری و پنهان کاری می‌شناسد؟

با سیاسی کاری و پنهان کاری نمی‌توان سلامت جامعه را حفظ کرد، لذا اطلاع رسانی درست مهمترین راه عبور از این بحران است چرا که سلامت مردم و دانش آموزان از اهم واجبات به شمار می‌رود. ضمن آنکه نباید نگران تعطیلی‌ها بود هر چند خسارت‌های اقتصادی و آموزشی وجود دارد. اما در وضعیت کنونی حفظ سلامت مردم و دانش آموزان اولویت دارد. موضوع مهم کنترل و کاهش بیماری است لذا ‌تمامی ارگان‌های دولتی در تحقق این مسأله مسئول و سهیم هستند.
 

آیا از امروز(شنبه) که رئیس جمهور محترم وعده بهبود وضعیت دادند، وضعیت بهبود پیدا می‌کند؟

من نمی‌دانم آقای رئیس جمهور بر کدام مبنای علمی چنین موضوعی را رسانه ای کرد و در برابر انظار عمومی که نگران سلامت خود و خانواده هایشان هستند، چطور از رد شدن از بحران سخن گفتند، وقتی کادر پزشکی و درمانی وزارت بهداشت صعود بیماری را در هفته های آینده خبر می‌دهند؟ تا زمانی که بیماری و ویروس ریشه کن نشده نباید کودکان و نوجوانان و جوانان را در معرض خطر قرار داد. اگر آقای روحانی و دولتمردان این گونه سخن بگویند، قطعا زمینه های کاهش اعتماد مردم را به صورت فراگیر به خود افزایش می‌دهند. بنابراین تنها مرجع اعلام رسمی عبور از بحران تنها وزارت بهداشت است که می‌تواند در مورد بازگشت به حالت عادی اعلام نظر کند. رئیس جمهور محترم با اعتماد به وزارت‌خانه ها کار را به آنها سپرده است و تفکیک مسئولیتی بسیار مطلوبی در اینجا رخ داده است. پس همه باید نظر این وزارت‌خانه را در ورود به وضعیت عادی بپذیرند.