به گزارش راسخون، علی ربیعی سخنگوی دولت ظهر امروز (دوشنبه) در نشست خبری با خبرنگاران، گفت: پیش از این نیز با برگزاری دو نشست خبری در سال ۹۹ به صورت ویدئو کنفرانس به سوالات خبرنگاران پاسخ داده بودم و امروز نیز پاسخگوی خبرنگاران هستم.

وی گفت: ما مرحله جدیدی از سیاست فاصله گذاری اجتماعی را از این هفته آغاز کردیم.
 

بازگشایی‌ها مبتنی بر دیدگاه کارشناسی است

سخنگوی دولت با تاکید بر اینکه هرگونه سیاست در بازگشایی‌ها مبتنی بر دیدگاه کارشناسی و مورد تائید وزارت بهداشت است، افزود: خوشبختانه کارشناسان ما در حوزه سلامت و بهداشت محیط کار امروز با همکاری اتاق‌های ذی‌ربط تشکل های صنفی، اقتصادی و تولیدی در کنار هم انبوه پروتکل‌های بهداشتی را تولید کردند و از این پس کار در کارخانه‌ها و صنوف وشیوه کار در ادارات مبتنی بر پروتکل‌ها خواهد بود، این نیازمند همکاری نظارت و کنترل دستگاه‌های بازرسی است.

ربیعی با بیان اینکه همکاری کامل مردم لازمه دنبال کردن سیاست حفظ جان و سلامت و در کنار آن حفظ زندگی روزمره و معیشت مردم است،اظهار داشت: حفظ سلامت و جان مردم هر دو از وظایف ما است؛ ما از جان مردم مقابل کرونا و تبعات ناشی از فشار و سنگینی اقتصاد باید محافظت کنیم.  

وی گفت: بر اساس تصمیمات اتخاذ شده از این پس فعالیت در صنوف و ادارات مبتنی بر پروتکل‌ها خواهد بود که البته نیازمند آموزش و نظارت است.
 

دولت مدام در حال رصد وضعیت است

سخنگوی دولت گفت: دولت در ادامه طرح هوشمند، مدام در حال رصد است از این رو با توجه به شرایط پویای بیماری، بر آخرین تحولات جهانی اشراف داریم و  این تحقیقات را مدنظر داشته ایم و سیاست‌های خود را براساس دانش بشری انطباق داده ایم.

ربیعی اظهار داشت: اخیرا رهبر انقلاب در بیانات روشنگرانه خود اشاره فرمودند که کشور نیازمند پویش عظیم اجتماعی است. دولت از رهبر انقلاب برای دعوت همه به «خیر جمعی» اعلام حمایت می‌کند. از همه سازمان های مردم نهاد و کسانی که به این پویش می پیوندند هم حمایت می‌کنیم.

وی تاکید کرد: امروز در جامعه‌ نیازمند این هستیم که با افزایش سرمایه اجتماعی و اعتماد به یکدیگر با ویروس کرونا که روی ویروس تحریم نشسته است، مقابله کنیم و باید به هردو ویروس غلبه کنیم.

سخنگوی دولت اظهار داشت: در پاسخ به فرمایش رهبر انقلاب جلسه ای به ریاست معاون اول رئیس جمهور با نهادهای عمومی و سازمان های مردم نهاد برگزار شد و پنجره واحد خدمات حمایتی با حفظ هویت سازمانی طراحی شد و قرار است در کلیه استان‌ها ستادهایی تشکیل شود.

ربیعی گفت: وزارت ارتباطات تمهیداتی اندیشیده است که با ظرفیت دولت الکترونیک امکان اتصال کسانی که می‌خواهند کمک کنند و کمک می‌طلبند بتوانند با یکدیگر ارتباط برقرار کنند.
 

اطلاعات جهانی درباره کرونا اندک است

وی با اشاره به اطلاعات کم جهان از ویروس کرونا، گفت: باید در نظر داشته باشیم اطلاعات جهانی درباره این بیماری اندک است و جهان با یک بیماری نادر مواجه شده است از این رو، دولت هر دانشی در هر جای جهان در مبارزه با شیوع این ویروس و برنامه‌های اقتصادی که دنبال می‌شود استفاده می‌کند.

سخنگوی دولت تصریح کرد: هدف از این اقدامات ریشه‌کن کردن کامل این ویروس است، به لحاظ علمی دستیابی به چنین هدفی ممکن نیست مگر با وجود ظرفیت‌های درمانی کشور و ایجاد فرصت کافی برای تطبیق زیرساخت‌های بهداشتی، با شرایط جدید این کار امکان‌پذیر است.

ربیعی با اشاره به مطالعات علمی در دانشگاه ها و مراکز علمی در خصوص بیماری کرونا، گفت : خوشبختانه از روزهای اول شیوع کرونا در ایران دانشگاه‌ها و موسسات مطالعاتی تحقیقات گسترده ای  را آغاز کرده‌اند و خوشحالم اعلام کنم این مطالعات و فناوری‌های بررسی شده در روزهای بعد در کنار طرح فاصله گذاری فیزیکی هوشمند قرار خواهد گرفت.  
 

۵ سناریو برای مقابله با کرونا

وی ادامه داد: دولت در کنار موفقیت‌ها، هر یک از سناریویی که با وضعیت فرهنگی ایران سازگاری بیشتری داشته باشد را دنبال می کند که در این میان پنج سناریو در جلسه گذشته ستاد ملی مبارزه با کرونا مشخص شده است.

سخنگوی دولت در پاسخ به سوالی در رابطه با موضع دولت ایران از انتخاب «مصطفی الکاظمی» به عنوان نخست وزیر عراق و تحولات سیاسی این کشور، عنوان کرد: سیاست همیشگی ما تاکید بر احترام به حاکمیت عراق و پیروی از مرجعیت و اجتناب از هرگونه مداخله در امور داخلی این کشور بوده است. در سایر کشورها هم به تبعیت از این سیاست پیشنهاد می کنیم ایالت متحده آمریکا هم باید فهم تازه و واقع بینانه ای از سیاست های نادرست خود و وضع امنیتی در عراق رسیده باشد.


 سیاست‌های ماجراجویانه در منطقه به زیان جان مردم است 
ربیعی افزود: در جریان کرونا و کشورهایی که در منطقه ما هستند و در مقابل بیماری آسیب پذیری دارند همه باید تلاش کنند، برخی سیاست های ماجراجویانه در منطقه بیشتر به زیان جان مردم عمل خواهد کرد. ما از هرگونه تصمیمی که بر اساس اراده ملی در عراق اتخاذ شده حمایت می کنیم و حمایت ما یک حمایت معنوی است. همکاری با همسایه دیرین که با فرهنگ و منافع مشترک همسایگی همراه است، دنبال خواهد شد.

وی در ادامه این سوال و در رابطه با تلاش ها برای تشکیل دولت وحدت ملی در افغانستان خاطرنشان کرد: در مورد افغانستان هم به همین سیاق از هرگونه تلاشی که منجر به دولت مرکزی قدرتمند در افغانستان شود حمایت می کنیم. وجود دولت قوی در افغانستان که ناشی از رای مردم است قطعا به امنیت منطقه کمک خواهد کرد و ما از هرگونه تلاش خود برای استقرار دولت قوی در افغانستان فروگذار نخواهیم کرد و معتقدیم این کار به نفع امنیت جهان و مبارزه علیه تروریسم هم هست‌.
 

کشورها و نهادهای بین‌المللی ملک و دارایی آمریکا نیست

سخنگوی دولت در پاسخ به سوالی در رابطه با وامی که ایران از صندوق بین المللی پول درخواست کرده است، گفت: ما فکر می کنیم آمریکا به لحاظ قانونی در جایگاهی نیست که بخواهد مانع از عملکرد طبیعی و قابل انتظار نهادها و سازمان های بین المللی شود.

ربیعی افزود: آمریکا باید درک کند که نه نهادهای بین المللی ملک و دارایی آمریکا هستند و نه آنکه سایر ملت ها زیر دست آنها هستند که آنها بتوانند این چنین امر و نهی های ظالمانه کنند.
 

آمریکا حق ندارد اقدامات صندوق بین‌المللی پول را وتو کند

وی اظهار داشت: البته ما معتقدیم آمریکا حق ندارد اقدامات صندوق بین المللی پول را وتو کند و هیچ حقوقی برای وتو کردن اقدامات صندوق پیشبینی نشده و وجود ندارد.

سخنگوی دولت تاکید کرد: ما مطلع هستیم، سایر اعضای صندوق هم از اقدام ضد انسانی آمریکا ممانعت به عمل خواهند آورد و فکر می کنم صندوق مستقلاً تصمیم گیری می کند.

ربیعی با بیان اینکه ما سال های سال به این صندوق حق عضویت خود را پرداخت کرده ایم و هیچ گاه از این صندوق درخواستی نداشته ایم،اظهار داشت: این حق طبیعی است که در شرایطی که تحریم‌ها از یکسو جان و زندگی افراد را تهدید می‌کند و شیوع گسترده کرونا در سطح جهانی نیز موجب تهدید جان شهروندان شده است، ما هم دچار رنج مضاعف شده‌ایم و باید از حق خود استفاده کنیم.

وی با بیان اینکه اقدام صندوق برای دنیا نشان‌دهنده این خواهد بود که مشارکت شما در امور بین‌المللی تابعی از سیاست‌های یکجانبه هیچ کشوری نمی‌تواند باشد، خاطرنشان کرد: در واقع تصمیم صندوق بین‌المللی پول یک نماد برای اخلاق و انسانی بودن صندوق‌هایی است که برای مسائل انسانی به وجود می‌آیند. 

سخنگوی دولت در رابطه با جزئیات خبر آزاد سازی ۱.۶میلیارد دلاری پول ایران در منطقه از سوی رئیس جمهور و رئیس بانک مرکزی و اینکه این پول چه زمانی در اختیار ایران قرار خواهد گرفت؟، تصریح کرد: آمریکایی ها از طریق دادگاه های خود بر اساس ادعاهای واهی مبتنی بر کشته شدگان ۱۱سپتامبر از سال ۹۴منابع بانک مرکزی که نزد بانک «لوگزامبورگ» بود را توقیف کردند و تلاش داشتند با حکم دیگری این پول را به آمریکا منتقل کنند و این پول را متصرف شوند.

ربیعی افزود: با تلاش جدی و فعالیت حقوقی قوی بانک مرکزی در ۱۱و ۱۵ فروردین ماه، هر دو حکم نقض شد و حقوقدانان ما در کنار بانک مرکزی تلاش بسیار زیادی در این زمینه کردند.‌

وی با بیان اینکه به عقیده من همین ادعای آمریکا شاخصی برای قضاوت است،گفت: همه ما می دانیم، ماجرای ۱۱سپتامبر از سوی چه گروهی بود. امروز برای کسی پوشیده نیست این حادثه ناشی از حملاتی بود که ما هم نپسندیدیم و در همان دوران بیانیه دادیم و آن را محکوم کردیم. این حادثه ناشی از جریانات افراطی ای بود که خود آمریکا زمینه ساز تقویت آنها بود. 

سخنگوی دولت با بیان اینکه جریان ها چون انسان ها در آن دخیل هستند و قابل کنترل نهایی نیستند،خاطرنشان کرد: عنوان هم شد که آن حمله از سوی القاعده بوده است. اینکه به آن بهانه بخواهد پول ما را مصادره کند نشان دهنده سیاست و خوی استکباری دولت ایالت متحده آمریکا است.
 

بخشی از منابع مالی آزاد شده ایران صرف دارو و اقلام مورد نیاز مردم می‌شود 

ربیعی افزود:  همه تلاش خود را به کار می گیریم منابع خود را منتقل و یا آن را تبدیل دارو یا کالای مورد نیاز مردم در شرایط فعلی کنیم. در همین ارتباط هم آزاد شدن برخی از منابع ما و امکان عمل کردن روی برخی از منابع ما که تاکنون آمریکا اجازه عملیات روی آن نمی داد در حال فراهم شدن است و  امیدوار هستیم بتوانیم در این رابطه از منابع خود برای دارو، زندگی مردم به خصوص غذا و خوراک و نهاده‌های مورد نیاز کشاورزی استفاده کنیم.

وی در پاسخ به سوال دیگری در رابطه با فضاسازی برخی رسانه های خارجی از جزئیات برگزاری جلسه اخیر شورای عالی امنیت ملی ، اظهار داشت: به دلیل اینکه منبع این خبر یک رسانه «پترو دلاری» است و من واقعا آن را رسانه نمی دانم، بلکه یک موسسه خبری عملیات روانی است که باپول مشخص یک کشور ایجاد شده و با پول و سیاست های سازمان های اطلاعاتی اداره می شود، تکرار مطالبشان هم اساسا وجاهتی ندارد 

سخنگوی دولت افزود: قطعا رئیس جمهور چنین بیانی نداشت و این بیان و این نوع رفتارها که بخواهند میان تصمیمات دولت تعارض ایجاد کنند متاسفانه مدت ها است که توسط همین دست رسانه ها در حال تبلیغ است و حفظ جان انسان‌ها برای ما مهم است.

ربیعی با بیان اینکه اگر ما برای گشایش فعالیت های اقتصادی تصمیماتی می گیریم، برای حفظ جان انسان ها است،اظهار داشت: بنابراین چنین اظهاری به شدت تکذیب می شود و انتظاری بیش از این هم از این دست رسانه ها نمی رود.

وی در ادامه در پاسخ به سوالی درباره نحوه برخورد با تخلف مدیران شماری سازمان‌های دولتی از بخشنامه حضور برخی کارکنان در شرایط کرونا، و ورود سازمان بازرسی کل کشور به این موضوع، و اینکه چرا برخی مدیران از بخشنامه های لازم الاجرا اطاعت نمی کنند و با مدیران متخلف چه برخوردی می شود و چه ضرورتی برای اجرایی شدن این بخشنامه ها وجود دارد؟ گفت: قطعا تمامی دستورالعمل ها و بخشنامه ها ابتدا برای خود دولت لازم الاجرا است و دولت مُصر است این دستورالعمل ها را در حوزه های خود ابتدا با سازمان های نظارتی ای که دارد دنبال کند.

سخنگوی دولت اضافه کرد: حتی در مورد تعویق وام ها  در چند بانک، دیدید که بانک مرکزی به سرعت عمل کرد و حتی برای برگرداندن آنها اقدام کرد.

ربیعی با بیان اینکه قبلا با دکتر زالی صحبت کرده بودم که او گفت این مربوط به زمان حضور یک سوم کارکنان است از این رو موضوع مربوط به سازمان ها و ادارات دولتی نبوده است،افزود: در اصل، برخی شرکت ها تخلفاتی داشته اند نه وزارتخانه ها به همین جهت اینگونه نبود که وزارت بهداشت یا فرماندهی عملیات مقابله با کرونا در تهران به سازمان بازرسی گزارش داده و سازمان بازرسی پیشنهادات پیشگیرانه عرضه کرده است.

وی با اشاره به اینکه طبق پروتکل های بهداشتی شرط موفقیت ما برای عبور از این بحران و موفقیت طرح فاصله گذاری فیزیکی هوشمند، دو امر است، گفت: نخست بازرسی و نظارت جدی و برخورد با متخلفان و دوم هم اعتماد بالا و همکاری همگانی است. یعنی در حقیقت ما از دو بازوی نظارت، بازرسی و کنترل و دوم، همکاری مردم و نظارت اجتماعی و به کارگیری از مردم استفاده خواهیم کرد تا کار را جلو ببریم.

منبع: مهر