به گزارش راسخون؛ عبدالحسین شاهوردی رئیس پژوهشگاه رویان جهاد دانشگاهی درباره عملکرد تزریق سلول های بنیادی به مبتلایان کرونایی اظهار کرد: محققان علم سلولی با آغاز پروژه سلول‌درمانی بیماری کرونا نتیجه گرفته‌اند که تزریق سلول‌ بنیادی مزانشیمی به بیمار می‌تواند به درمان کرونا کمک می کند.

او گفت: درمان‌های پژوهشگاه رویان بیشتر در زمینه ناباروری یا سلول درمانی و بیماری‌های صعب‌العلاج است، اما با اتکا به زیرساخت‌ها، آزمایشگاه تشخیص مولکولی رویان به عنوان آزمایشگاه پشتیبان تشخیص تست ویروس کرونا در نظر گرفته شد.

شاهوردی با بیان اینکه متخصصان پژوهشگاه رویان جهاد دانشگاهی در زمینه سلو‌ل درمانی روی بیماری کرونا مشارکت داشته‌اند، بیان کرد:  در تحقیقات اولیه سلول‌های بنیادی واکنش مثبتی به درمان این بیماری نشان داده اند و گفته شده سلول‌های بنیادی به ویژه سلول‌های بنیادی مزانشیمی در تعدیل واکنش‌های سیستم ایمنی و ترمیم بافت‌های آسیب دیده مفید هستند. 

رئیس پژوهشگاه رویان جهاد دانشگاهی تاکید کرد: یکی از حوزه‌های فعالیت پژوهشگاه رویان جهاد دانشگاهی درمان بیماری‌های سخت با سلول درمانی است.

او افزود: در بیماری ناشی از ویروس کرونا یکی از مشکلاتی که برای بیماران ایجاد می‌شود ایجاد عارضه در ریه فرد بیمار است و حتی ممکن است این مشکلات عوارض بعدی هم داشته باشد. تاکنون درمان‌های مناسبی برای بیماری ویروس کرونا براساس تجربه کشور چین در مواجه با کرونا و براساس یافته‌های مجموعه‌های درمانی کشور به کار گرفته شده‌اند و درصد زیادی از بیماران هم با همین روش ها، درمان شده و به خانه هایشان باز گشته‌اند.

رئیس پژوهشگاه رویان جهاد دانشگاهی بیان کرد: پژوهشگاه رویان جهاد دانشگاهی در زمینه سلول‌درمانی و استفاده از سلول‌های مزانشیمی تجربه دارد و در گذشته در درمان برخی از بیماری‌های صعب‌العلاج مانند بیماری‌های استخوان غضروف از این سلول استفاده کرده و نتایج خوبی گرفته است، امیدواریم نتایج استفاده از این سلول در درمان بیماری ناشی از ویروس کرونا هم رضایت بخش باشد.

شاهوردی تصریح کرد: پژوهشگاه رویان جهاد دانشگاهی در زمینه سلول‌درمانی و استفاده از سلول‌های مزانشیمی تجربه دارد و سابقه درمان‌های مختلف سلول درمانی در این پژوهشگاه وجود دارد، سلول‌های مزانشیمی یکی از سلول‌های خوب برای سلول‌درمانی هستند و این پژوهشگاه مجوز‌های اولیه برای استفاده از سلول‌های مزانشیمی را از وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گرفته است. با اتکا به این تجربه و سابقه درمان سلولی در پژوهشگاه رویان با همکاری مجموعه‌های درمانی دیگری از جمله بیمارستان مسیح دانشوری، دانشگاه علوم پزشکی تهران و بیمارستان شریعتی، قدم اول در یافتن درمان از طریق سلول درمانی و سلول‌های بنیادی را برداشتم.

رئیس پژوهشگاه رویان جهاد دانشگاهی اضافه کرد: در این درمان از سلول‌های مزانشیمی استفاده می‌شود که سلول‌های خون بند ناف یا سلول‌های مغز استخوان یکی از منابع این سلول‌ها هستند.

او گفت:  یکی از مشکلات بیماری ویروس کرونا در جامعه، موضوع انتقال سریع این بیماری است که براساس نظر متخصصان امر آمار مرگ و میر در اثر بیماری ویروس کرونا در جامعه پایین است، اما آمار انتقال و شیوع این ویروس بالا است. به توصیه متخصصان در مواجه با این ویروس جهانی، موضوع رعایت بهداشت و پیشگیری بیشتر از درمان جواب می‌دهد.

او اشاره کرد: با وجود همه مشکلاتی که ویروس کرونا برای کشور ما و برای دنیا دارد، درس خوبی که از شیوع ویروس کرونا در کشور گرفتیم این است که بعد از یک بار تجربه چنین ویروس فراگیری باید از این به بعد برنامه داشته باشیم و مطالعاتی را در این باره انجام دهیم. باید از این روز‌های سخت درس‌های بزرگی بگیریم تا در آینده توانایی روبه‌رویی موضوعات این چنینی را داشته باشیم و با برنامه‌ریزی‌های ویژه‌ای که انجام می‌شود و تدابیری که اندیشیده می‌شود بتوانیم آماده‌تر باشیم و برای مردم آرامش بیشتری را فراهم کنیم.


منبع: باشگاه خبرنگاران جوان