به گزارش راسخون، غلامحسین اسماعیلی سخنگوی قوه قضاییه در بیست و ششمین نشست خبری خود با اصحاب رسانه که امروز (سه‌شنبه ۳۰ اردیبهشت ماه) برگزار شد، اظهار کرد: در این جلسه نگاه ویژه‌ای به دیوان عالی کشور در سال گذشته داریم که به عنوان عالی‌ترین مرجع قضایی کشور در آنجا قضات با سابقه و پیشکسوتان دستگاه قضا به مردم خدمت ارائه می‌دهند.

وی گفت: در سال گذشته ۷۱ هزار پرونده رسیدگی شد که عملکرد سال ۹۸ دیوان عالی کشور ۲۰ درصد بیشتر از عملکرد سال ۹۷ بود، یعنی قضات عالی مرتبه دیوان عالی کشور پا به پای قضات جوان در کار جهادی کار کردند.

سخنگوی دستگاه قضا بیان کرد: سال گذشته بیش از ۷ هزار پرونده موضوع ماده ۴۷۷ رسیدگی شد و امروز درباره این پرونده‌ها موضوع مسن نداریم، در راستای اعمال ماده ۴۷۷ در سال ۹۵ یک هزار و ۵۰۰ پرونده، در سال ۹۷ یک هزار و ۴۴۶ پرونده، اما در سال ۹۸ و آغاز سال ۹۹ یک هزار و ۹۳ پرونده رسیدگی شد، یعنی ۱۵ برابر سنوات قبل به پرونده‌ها رسیدگی شده و این یعنی کار ویژه که دیوان انجام داده است.

اسماعیلی بیان کرد: همچنین هیئت‌های نظارتی از سوی دیوان عالی کشور به استان‌هایی همچون کرمانشاه و ایلام فرستاده شدند و ۴۳۰ شعبه دادگاه و اجرای احکام توسط قضات مورد بازرسی قرار گرفتند و ۱۲۰۰ پرونده هم بازرسی شدند.

وی با اشاره به مبارزه با مفاسد اقتصادی گفت: در مبارزه با مفاسد اقتصادی به هیچ عنوان کوتاه نمی‌آییم و تا فساد باشد مبارزه ما ادامه دارد.

سخنگوی دستگاه قضا درباره حکم پرونده‌ای در شعبه دوم ویژه رسیدگی به مفاسد اقتصادی که منتهی به رأی شد، گفت: در یک پرونده که بیش از ۵۰ متهم داشت کیفرخواست برای ۴۳ نفر صادر شد و در دادگاه ۳۴ نفر از اخلال کنندگان محکوم شدند.

اسماعیلی درباره حکم تعدادی از متهمان پرونده مذکور تصریح کرد: «وحید بهزادی» و همسرش «نجوا لاشیدایی» به جرم اخلال کلان در بازار ارز از طریق ثبت سفارش صوری در نظام توزیعی نیازمندی عمومی کشور و پیش خرید ۶۷۰۰ خودرو و ۲۴ هزار و ۷۰۰ سکه تمام و یکصد کیلو طلا به اعدام محکوم شدند، البته این حکم قابل تجدید نظر خواهی است.

در این پرونده مهدی جمالی مدیر عامل سابق سایپا به ۷ سال حبس، رضا تقی زاده معاون سابق بازاریابی سایپا به ۱۵ سال حبس، محمد عزیزی نماینده مجلس شورای اسلامی به جرم معاونت در اخلال در نظام توزیعی خودرو به ۶۱ ماه حبس، فریدون احمدی نماینده مجلس شورای اسلامی به جرم معاونت در اخلال در نظام توزیعی خودرو به ۶۱ ماه حبس، حسین هشترودی رئیس سابق حراست کل سایپا به جرم معاونت در اخلال در نظام توزیعی به ۶۱ ماه حبس محکوم شدند.
 

 آخرین وضعیت رسیدگی به پرونده سقوط هواپیمای اوکراینی

سخنگوی دستگاه قضا گفت: این پرونده در سازمان قضایی نیروهای مسلح در حال رسیدگی است و اعلام کردیم به شکایت اولیای دم جان باختگان نیر رسیدگی شود و تا امروز تعدادی از خانواده جان باختگان اعلام شکایت کردند و پرونده مراحل تحقیقاتی را می‌گذارند و یک نفر در این پرونده بازداشت است و افراد دیگری مورد تحقیق قرار گرفتند و فعلا آزاد هستند. بخشی از این پرونده در گرو اقداماتی است که باید وزارت راه و شهرسازی در خصوص جعبه سیاه هواپیما نظر بدهند. 
 

دستگیری باند خرید وفروش نوزادان

اسماعیلی همچنین در پاسخ به سوال دیگری درباره انتشار خبر دستگیر باند خرید و فروش نوزدان گفت: متاسفانه موضوع از سوی رسانه‌ها بزرگنمایی شد. یک مورد خاص در یک بیمارستان بود که با هوشیاری حراست بیمارستان، مسئله بر ملا شد. سه متهم داشت که دستگیر و بازداشت شدند و جز این مورد در ماه های اخیر به مورد دیگری از خرید و فروش نوزاد در کشور نرسیدیم. 

وی افزود: با این حال قوه قضائیه با جدیت با این پدیده که یک مورد آن را هم نمی پسندیم برخورد می کنیم.  البته مجازات های فعلی را کافی نمی دانیم و به همین جهت در ماده 11 اصلاح قانون کودکان و نوجوانان، مجازات مرتکبان خرید و فروش نوزادان تشدید شد. 


منبع:
1.باشگاه خبرنگاران جوان / حکم اعدام برای سلطان طلا و خودرو و همسرش/ ۳۸ سال حبس برای ۲ نماینده مجلس و مدیران سابق سایپا
2.تسنیم / آخرین وضعیت رسیدگی به پرونده سقوط هواپیمای اوکراینی