به گزراش راسخون؛ حدود یک ماهی می شود  که شاهد اوج گیری انتشار  خبر قتل هایی هستیم که به قتل‌های ناموسی مشهور شده اند، قتل های فجیع و دلخراشی که با قتل رومینای 14 ساله به دست پدرش شروع شد و بعد از آن و در فاصله بیش از یک ماه دو قتل دیگر یکی در آبادان و یکی در کرمان رقم خورد. این اتفاقات تلخ وجدان عمومی مردم را به شدت جریحه دار کرد به طوری که بسیاری خواهان اشد مجازات برای قاتلان بودند و از مسئولان می خواستند قانون را به نوعی اصلاح کنند که دیگر شاهد این گونه جنایات نباشیم. با این حال نگاهی به آمارهای جهانی نشان می دهد که این اتفاق در بسیاری از کشورها در حال رخ دادن است  و بهتر است با فرهنگ سازی توسط رسانه ها جلوی این اتفاقات تلخ را گرفت.
 

عروس آبادانی و دختر کرمانی

هنوز یک ماه از مرگ رومینا نگذشته بود که دوباره خبر کشته شدن یک زن جوان 19 ساله در آبادان به دست همسرش منتشر شد. در این خبر آمده بود که 25خرداد جوان23 ساله ای با در دست داشتن کاردی خونین با حضور در کلانتری11ولیعصر آبادان اظهار کرد به دلیل خیانت همسرش ،او را کشته است.  اما چند روز بعد دوباره خبر قتل ناموسی دیگری در کرمان را رسانه ها منتشر کردند. در این اتفاق قربانی، دختر جوان 22 ساله‌ای به نام ریحانه عامری بود که به دلیل فعالیت در شبکه‌های مجازی و دیرآمدن به خانه، قربانی خشم پدر می شود. در این حادثه، میله آهنی که توسط پدر و در عصبانیت پرتاب می شود به سر دختر برخورد می کند و موجب مرگ این دختر جوان 22 ساله می شود. قاضی دادخداسالاری دادستان عمومی و انقلاب مرکز استان کرمان با اشاره به اعترافات پدرریحانه گفت: به هیچ عنوان در این حادثه مسائل ناموسی و انتقام گیری مطرح نبوده و تنها مشاجرات خانوادگی دلیل این حادثه بوده است.
 

آماری از قتل‌های ناموسی در آسیا

به گزارش خبرآنلاین به نقل از کمیسیون حقوق بشر قتل‌های ناموسی در بنگلادش، بریتانیا، برزیل، اکوادور، هند، مصر، رژیم صهیونیستی، ایتالیا، اردن، پاکستان، مراکش، سوئد، ترکیه، اوگاندا، افغانستان، عراق و ایران وجود دارد. آمار دقیق قربانیان قتل ناموسی در این کشورها مشخص نیست، اما تخمین زده می‌شود که در مجموع سالانه بیش از  پنج هزار نفر به این شکل جان خود را از دست می‌دهند. هند و پاکستان کشورهایی در جنوب آسیا هستند که بیشترین آمار قتل ناموسی به آن‌ها اختصاص داده می‌شود. در پاکستان سالانه بیش از هزار زن با قتل ناموسی کشته می‌شوند. همچنین براساس گزارش سازمان ملل در سال ۲۰۱۷ در افغانستان ۲۸۰ نفر زنان خانواده خود را به خاطر کلمه «ناموس» کشته‌اند و از این تعداد فقط ۵۰ نفر محکوم شده‌اند. بر اساس گزارش  های  حقوق بشری در کشور لبنان 40 زن، اردن 50 زن و ترکیه 200 زن در سال به خاطر قتل های ناموسی جان خود را از دست می دهند. به گزارش اداره حقوق بشر نخست وزیری ترکیه در این کشور گاهی زنان خانواده را مجبور به خودکشی می‌کنند. در کشورهای دیگری مثل عربستان، عراق، سوریه و ... هم قتل‌های ناموسی گزارش شده‌اند، اما اطلاعاتی از آمار آن موجود نیست. در منطقه قفقاز شمالی که ناحیه ای  در آسیا و اروپاست هم بین سال‌های ۲۰۱۲ تا ۲۰۱۷ حداقل ۳۶ مورد قتل ناموسی رخ داده‌است.
 

آمار قتل های ناموسی   و خانوادگی در اروپا

 این پدیده  در کشورهای غربی نیز نمود دارد که با عبارت « honor killing or shame killing» از آن یاد می شود .بی بی سی جهانی در  گزارشی   به نقل از پارلمان اروپا می نویسد در بریتانیا سالانه بیش از سه هزار حمله ناموسی (honour attacks ) انجام  و حداقل ۱۲ مورد از آن‌ها منجر به قتل می‌شود. در هلند هم این عدد سالانه ۱۱ تا ۱۴ مورد است، البته گفته می‌شود در این کشور برخی از جرم‌های ناموسی گزارش نمی‌شوند. در بلژیک بین سال‌های ۲۰۰۴ تا ۲۰۰۸، ۱۷ زن جان خود را به این شکل از دست داده اند.البته ناگفته نماند بخشی از این موارد مربوط به مهاجران در این کشور است . حتی بر اساس گزارش ها در فرانسه هم در سال‌های گذشته قتل‌های ناموسی انگشت شماری رخ داده است، البته در دوران ناپلئون بناپارت در این کشور قانونی وضع شده بود که  قاتل‌ها در چنین شرایطی به قتل عمد محکوم نمی‌شوند، این قانون هم اکنون در بسیاری از مستعمرات فرانسه پابرجاست.

این آمارها نشان می دهد این پدیده تلخ در خیلی از کشورها  وجود دارد و برجسته کردن برخی از این قتل ها  به ویژه در کشورمان توسط رسانه های غربی اهداف سیاسی را دنبال می کند.


منبع: خراسان