به گزارش راسخون؛ دکتر علیرضا عباسیان در گفت‌وگو با ایسنا، با بیان اینکه نتایج کارآزمایی بالینی داروهای طب سنتی برای "کمک" به درمان بیماری کووید۱۹، تاکنون امیدبخش بوده است، گفت: البته قصد داریم تا انتشار مقالات و نتایج دقیق کارآزمایی صبر کنیم تا دقیق‌تر با مردم صحبت کنیم.

وی درباره نتایج فعلی به دست آمده درخصوص این داروها، افزود: در حالی که به طور میانگین بیماران کرونایی حدود پنج روز در بیمارستان بستری بودند، بیماران مورد مطالعه ما که از داروهای طب سنتی هم در کنار سایر درمان‌های اصلی استفاده می‌کردند، دو روز زودتر از بیمارستان مرخص شدند. همین موضوع از آنجایی که هزینه‌های بخش سلامت را کاهش می‌دهد بسیار حائز اهمیت است.

عباسیان با بیان اینکه برخی علائم بیماری کووید ۱۹ به دنبال مصرف این داروها سریع‌تر بهبود یافته است، تاکید کرد: البته این کارآزمایی خیلی سخت انجام شده است. متاسفانه بستر برای انجام تحقیقات طب ایرانی در تمام زمینه‌ها فراهم نیست، زیرا عموما طب نوین در مراکز درمانی برقرار است و حس عدم اطمینان نسبت به تدابیر، داروها و دستورات طب ایرانی وجود دارد. این عدم اطمینان سبب می‌شود یک مرکز پژوهشی که بودجه پژوهشی محدودی هم دارد، ترجیح دهد آن بودجه را برای پژوهش‌های رایج طب نوین صرف کند. یا در مواردی که حساسیت مردم نسبت به بیماری زیاد است، احساس ریسک نسبت به طب سنتی پدید می‌آید.

وی با اشاره به اینکه در طب رایج تکیه بر دستورات بین‌المللی است، ادامه داد: از این رو هر اتفاقی بیفتد، پاسخی برای آن در قانون وجود دارد در صورتی که برخی درمانگران تصور می‌کنند اگر درمان طب سنتی را در پیش بگیرند، بیم آن را دارند که حال بیمار بدتر شود یا شکایتی رخ دهد. همین موضوع سبب می‌شود مدیران و درمانگران چندان وارد حوزه درمان طب سنتی نشوند، ولی با وجود این محدودیت‌ها و شرایط اندکی که فراهم شد، طب ایرانی خوش درخشید و مجموعه‌ای فراهم شد تحت عنوان برنامه ملی پیشگیری و درمان‌های کمکی طب ایرانی برای کرونا که به دانشگاه‌های علوم‌پزشکی ابلاغ شد.

معاون تعالی دفتر طب ایرانی وزارت بهداشت، با بیان اینکه دستورات قید شده در این برنامه ملی مستند بر شواهد بالینی است، اظهار کرد: این دستورات که در حالت مشابه اجرا شده است توانسته پاسخ مناسب بگیرد. امیدواریم موج دوم کرونا وجود نداشته باشد، اما اگر خدایی نکرده چنین موجی در راه باشد، امیدواریم به پشتوانه نتایج این طرح‌های تحقیقاتی، اعتماد بیشتری به طب سنتی جلب شود و دستان ما برای خدمت رسانی به مردم بازتر شود.

وی با تاکید بر اینکه کارآزمایی بالینی داروهای طب سنتی در زمینه کمک به درمان بیماری کووید۱۹ با رضایت کتبی بیمار آغاز می‌شود، تصریح کرد: تمام استانداردهای یک‌پژوهش‌ اجرا می‌شود و درمان با این روش با کسب رضایت بیمار یا خانواده او آغاز شده است.  

عباسیان با بیان اینکه دلیلی وجود ندارد همه‌ روش‌های سنتی کمک کننده به درمان کرونا پاسخ مثبت بگیرند، گفت: بیماری کووید ۱۹ بسیار قوی است و از طرفی ما هم در طب سنتی به دلیل برخی حساسیت‌ها و محدودیت‌ها نمی‌توانیم روش‌های قوی این طب را اجرا کنیم.  


منبع: ایسنا