تهدیدهای اجتماعی بیماری کرونا
استاد اپیدمیولوژی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، گفت: اپیدمی تهدید کنندهای همانند کرونا میتواند به طور کلی نظامهای اجتماعی را دچار مخاطره کند.
وی با اشاره به شرایط متفاوتی که آورده اپیدمیهای مختلف است، افزود: اپیدمیها غیر قابل پیش بینی و ابعاد سیاسی، اقتصادی، فرهنگی و امنیتی را تحتالشعاع قرار میدهند.
سوری ادامه داد: اپیدمیهایی همانند کرونا به دلیل کافی نبودن زیرساختهای اجتماعی و درمانی میتوانند تمامی ارکان زندگی جوامع بشری را دچار اختلال کنند که استرس و اضطراب یکی از پیامدهای آن است.
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، با بیان اینکه تشخیص مرز نحوه درست اطلاع رسانی از سوی رسانههای مختلف و در زمان بحران کار بسیار حساس و اختصاصی است، توضیح داد: هر مطلب نابجا و یا غلطی در رسانهها منتشر میشود میتواند باعث وحشت و یا گسترش اپیدمی شده و عوارض شدید و خطرناکی به جای بگذارد.
سوری گفت: خبرهای ضد و نقیض و نادرست علاوه بر تشویش اذهان عمومی میتواند سیاست گذاران را نیز در تصمیمات اساسی دچار سردرگمی کند.
استاد اپیدمیولوژی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، با تاکید بر اینکه پیامها در اپیدمیها سیال هستند، تغییر ماهیت اخبار در الگوی اپیدمیها را بسیار سریع دانست.
وی با اشاره به اینکه در اپیدمیهای پیش رونده مولفه ها بسیار تاثیرگذارند، خاطرنشان کرد: سواد رسانهای میتواند در جهت دهی فکری اهمیت داشته باشد.
سوری، واکنش سریع و مهم رسانهها را در راستای اطلاع رسانی به موقع خواستار شد و گفت: شفافیت، پرهیز از تناقض گویی، انتخاب منبع درست برای اطلاع رسانی و پرسشهای متناسب با موضوع از اهمیت ویژه ای برخوردار است.
این استاد دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، توصیه کرد: حرکت به سمت پاسخگویی نیازها و انتشار اطلاعات صحیح و به موقع به مردم یکی از موثرترین کارکردهای رسانه است.
وی در ادامه از عملکرد برخی رسانهها در راستای مایوس کردن مردم خصوصاً در حوزه سلامت انتقاد کرد و افزود: باید تعادل منطقی بین بیم و امید در بین مردم ایجاد شود.
رعایت ملاحظات در انتشار تصاویر، پرهیز از نشر اخبار جعلی و اطلاعات غلط، کاهش وحشت عمومی، رعایت اصول اخلاقی در انتشار مطالب و تامین اطلاعات از مراکز تحقیقاتی در شرایط پاندمی ها یکی دیگر از مواردی بود که این استاد دانشگاه به آن اشاره کرد.
سوری با بیان اینکه اپیدمی تهدید کنندهای همانند کرونا میتواند به طور کلی نظامهای اجتماعی را دچار مخاطره کند، افزود: رسانهها میتوانند با انتشار اخبار نادرست هزینههای سنگینی را به جامعه وارد کنند.
وی در ادامه با اشاره به اینکه کشور ما در منطقهای پرخطر به لحاظ موقعیت استراتژیک واقع شده است، خاطرنشان کرد: اختلافات سیاسی کشورهای همسایه، ساختارهای غیربهداشتی و مهاجرتها میتوانند از عوامل تهدید کننده بروز اپیدمیها به شمار بیایند بنابراین در این شرایط ضرورت برنامه ریزی مدون بیش از پیش احساس میشود.
به گفته این استاد دانشگاه، تصمیم گیری به موقع نقش مهمی در سیاست گذاری ها ایفا میکند به شکلی که در دنیای امروزی نمیتوان با اقدامات لحظهای و مقطعی مشکلات را مرتفع کرد.
وی، ایجاد فضای همزبانی و ارتقا سطح دانش را راه حل مناسبی برای ارتباط موثر تر رسانهها با مردم ذکر کرد و گفت: یکی از مهمترین رسالتهای رسانهها آموزش است به شکلی که با ارتقا آن در موضوعات مختلف و مبتلا به مردم به مرجعی قابل استناد تبدیل شوند.
اخبار مرتبط
تازه های اخبار
ارسال نظر
در ارسال نظر شما خطایی رخ داده است
کاربر گرامی، ضمن تشکر از شما نظر شما با موفقیت ثبت گردید. و پس از تائید در فهرست نظرات نمایش داده می شود
نام :
ایمیل :
نظرات کاربران
{{Fullname}} {{Creationdate}}
{{Body}}