معاون وزارت بهداشت: ایران همچنان در موج اول کروناست/لزوم اجباری شدن ماسک در تجمعات و فضاهای سربسته
معاون بهداشت وزارت بهداشت بر لزوم استفاده از ماسک و همچنین اجباری شدن آن در تجمعات، اماکن سربسته و فضاهای حمل و نقل عمومی تاکید و وضعیت تختهای بستری ویژه کرونا در بیمارستانها را تشریح کرد.
وی تاکید کرد: کارشناسان دنیا این اصل را پذیرفتهاند که نمیتوان به مدت طولانی همه مشاغل را تعطیل کرد؛ این موضوع شدنی نیست هم از نظر روال عادی زندگی هم از نظر اقتصادی و اجتماعی و روحی و روانی. بنابراین راهی که همه کارشناسان دنیا به آن رسیدهاند و ما نیز آن را پیش گرفتهایم این است که مهمترین راه برای اطمینان از عدم انتقال بیماری و قطع زنجیره ویروس و به عبارت دیگر کاهش انتقال بیماری، استفاده از ماسک است و همه باید آن را جدی بگیرند.
لزوم اجباری شدن ماسک در تجمعات و فضاهای سربسته
رییسی با بیان اینکه استفاده از ماسک در اجتماعات، مکانهای سرپوشیده و وسایل حمل و نقل عمومی در کشورها در حال اجباری شدن است، افزود: لازم است که استفاده از ماسک اجباری شود. من اعتقادم بر آن است که با تکیه و همکاری مردم اگر از ماسک استفاده شود، بویژه در مکانهای سربسته و تجمعات، میتوانیم خطر انتقال بیماری را بسیار کاهش دهیم.معاون وزیر بهداشت، استفاده از ماسک را نوعی احترام به حقوق شهروندی و محافظت از دیگران خواند و گفت: این موضوع باید ترویج شود. بویژه تاکید میکنم در فضاهای سربسته استفاده از ماسک مهم است. این قدر که بر استفاده از ماسک تاکید دارم بر استفاده از دستکش تاکید نمیکنم. در مجموع ماسک و رعایت فاصله دو متری کاهش خطر انتقال بیماری را به دنبال دارد.
وی درباره نوع ماسکها نیز توضیح داد: هر نوع ماسکی میتواند باعث کاهش انتقال بیماری شود؛ یک پارچه ساده یا چند لایه دستمال کاغذی و پوشاندن دهان و بینی با آن میتواند بسیار کمک کننده باشد. بنابراین نیازی نیست سراغ ماسکهای پیچیده و گران برویم. یک پارچه معمولی با قابلیت شستوشو، اتو و ضدعفونی کردن میتواند کمک کننده باشد و میتوان این ماسکها در خانه و تحت عنوان ماسک خانگی تهیه کرد.
وضعیت مطلوب در تختهای ویژه و بستری کرونا
وی همچنین در پاسخ به سوال ایسنا درباره وضعیت تختهای بستری و تجهیزات بیمارستانی با توجه به افزایش مراجعات و بستری بیمارستانی کووید-۱۹ در کشور گفت: خوشبختانه از نظر تختهای ویژه و بستری وضعیت مطلوبی داریم و به هیچ وجه در وضعیت بحرانی کمبود نیستیم. البته در برخی از استانها که اکنون استانهای درگیر این بیماری هستند، ممکن است درصد بالایی از تختها اشغال شده باشد، اما این به معنای آن نیست که آنجا تخت کمبود دارد.رییسی ادامه داد: ضمن آنکه برنامه وزارت بهداشت آن است که اگر در استانی کمبود تختی ایجاد شود، قبل از رخداد کمبود، حتما از ذخیره مرکزی امکانات را به آنجا گسیل کنیم. کما اینکه تا کنون نیز در هیچ کجای کشور چیزی به نام کمبود تخت نداشتهایم.
وی درباره تجهیزات تنفسی بویژه دستگاههای ونتیلاتور نیز گفت: همانطور که میدانید طی این مدت تقریبا سه چهار ماه، نه تنها نیاز به واردات ونتیلاتور نداریم، بلکه مازاد هم تولید میشود و برخی از آنها اجازه صادرات هم گرفتهاند. مهمترین ابزار برای بیماریهای تنفسی، دستگاه کمک تنفسی، تخت ویژه و مراقبت ویژه است. در مجموع از نظر تجهیزات نیز هیچ کمبودی در کشور نداریم.
وضعیت نیروی انسانی در بخشهای کرونا
معاون وزیر بهداشت در پاسخ به سوال دیگر ایسنا درباره نیروی انسانی در بخشهای کرونا، گفت: در ارتباط با نیروی انسانی که مهمتر و کاراتر از تجهیزات است، باید بگویم که نیروی آموزش دیده و دوره دیده بسیار اهمیت دارد. علل کمبود نیروی انسانی در این وضعیت باید دقیقتر نگریسته شود. به عنوان مثال یک بیمارستان ۴۰۰ تخته را در نظر بگیرید، این بیمارستان از قبل کار میکرده و پرستار و نیروی انسانی داشته، اما کمبود کنونی نیروی انسانی آن آیا به دلیل افزایش تخت بیمارستانی است؟ در پاسخ باید گفت که درصد کمی شامل این موضوع میشوند و این مبحث توجیه کمبود نیرو را نمیکند.وی در این باره افزود: در بیمارستانها برخی از بخشها را تنها به بیماری کرونا اختصاص دادیم که قاعدتا این بخشها پرستار ویژه خود را میطلبند. برخی از بخشها نیز تختهای ویژه دارند که این بخشها نیز پرستارهای ویژه خود را میطلبند. نکته دیگر هم درگیری خود همکاران ما در برخی از بیمارستانها با کروناست که حداقل دو هفته را اجبارا باید از فیلد بیمارستان خارج شوند و بعد از بهبودی به محیط کار بازگردند.
رییسی گفت: مجموعه این موارد باعث شده کمبودهایی ایجاد شود و برای به کارگیری پرستاران فراخوان دهند. البته به طور مزمن نسبت پرستار به تخت در همه جای کشور معمولا از قبل هم کمبود وجود داشته است. در این شرایط ویژه هم که همکاران ما در بیمارستانها فرسایش و خستگی پیدا کردهاند و برخی از پرستاران فعال در بخشهای کرونا حتی تا همین اواخر نیز، زمان استراحتشان را هم در بیمارستان میمانند. این همکاران پرتلاش سختگوش و ایثارگر در سراسر کشور باعث شدهاند در این زمینه موفق باشیم.
سرانجام وعده استخدام پرستاران ۸۹ روزه
وی در پاسخ به ایسنا درباره وضعیت بکارگیری پرستارهای ۸۹ روزه که قرار بود در مجوزهای جدید، استخدام و بکارگیری شوند، گفت: در ارتباط با پرستاران ۸۹ روزه نیز در جریانم برنامهریزیهای خوبی صورت گرفته که به کارگیری طولانی مدت شوند و مجوزهایی برای استخدام آنها در دانشگاهها اخذ شده است.چرا از تختهای نقاهتگاهی کرونا استقبال نشد؟
معاون بهداشت وزارت بهداشت در پاسخ به سوال دیگر ایسنا درباره وضعیت تختهای نقاهتگاهی ویژه کرونا نیز گفت: با توجه به اینکه خوشبختانه تعداد تختهای بیمارستانیمان خوب بود، از نقاهتگاهها استفاده آنچنانی نشد و بسیاری از افراد ایزوله خانگی را ترجیح دادند و بسیاری هم در بیمارستانها ماندند و پس از بهبودی به منزل رفتند.نقاهتگاهها به عنوان پشتیبان همچنان باید باشند
وی در عین حال تاکید کرد: اما همچنان اعتقاد داریم تختهای نقاهتگاه به عنوان پشتیبان باید وجود داشته باشند؛ چراکه این بیماری چندان قابل پیش بینی نیست و البته برخی از استانها نیز از نقاهتگاهها استفاده کردند.وی همچنین گفت: نکته بعدی که نباید فراموش کرد بحث غربالگری سرپایی کووید-۱۹ است؛ به طوری که بسیاری از افراد به مراکز ۱۶ ساعته مراجعه کرده، تست دادند و افراد علامتدار تحت درمان سرپایی قرار گرفتند. این موضوع به کاهش بار بیمارستانها بسیار کمک کرد. اگر این غربالگری نبود میزان بستری در بسیاری از بیمارستانها دو تا سه برابر افزایش مییافت.
ایران همچنان در موج اول کرونا
معاون وزیر بهداشت همچنین در پاسخ به سوال دیگر ایسنا درباره برخی اظهارات مبنی بر بروز موج دوم بیماری در کشور، گفت: موقعی که صحبت از موج یا شیوع مجدد بیماری میشود باید بدانیم که هر موجی یک بازوی بالا رونده دارد تا به یک قله میرسد و پس از آن یک بازوی پایین رونده دارد. زمانی از موج دوم صحبت میکنیم که این اتفاق رخ دهد. فعلا چنین اتفاقی در سطح کشور و استانها نیفتاده است و امیدوار هم هستیم که نیفتد. در مجموع خوشبختانه فعلا دچار موج دوم در استانها نشدهایم.منبع: ایسنا
اخبار مرتبط
تازه های اخبار
ارسال نظر
در ارسال نظر شما خطایی رخ داده است
کاربر گرامی، ضمن تشکر از شما نظر شما با موفقیت ثبت گردید. و پس از تائید در فهرست نظرات نمایش داده می شود
نام :
ایمیل :
نظرات کاربران
{{Fullname}} {{Creationdate}}
{{Body}}