به گزارش راسخون؛ محمد جواد ظریف امروز یکشنبه 15 تیر برای بررسی موضوع قطعنامه شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در کمیسیون امنیت ملی مجلس حضور یافت.
 

سیاست خارجی حوزه دعوای جناحی نیست

 

وزیر امور خارجه در جریان سخنرانی امروز گفت: امروز دنیا شاهد یک تحول عمده در روابط بین‌الملل است که شاید از ۱۰۰ سال پیش و لااقل از ۷۰ سال گذشته و بعد از پایان جنگ جهانی دوم بی‌سابقه است. این تغییرات در روابط بین‌المللی بنیادی بوده و ماهیت بسیاری از مفاهیم در روابط بین‌الملل در حال تغییر است.

وزیر خارجه در ادامه اظهار کرد: از پایان امپراطوری شرق این تحول آغاز شد و غربی‌ها فکر می‌کردند پایان امپراطوری شرق یعنی پیروزی جبهه غرب، اما به زودی فهمیدند شرایط جدیدی بر روابط بین‌الملل حاکم شده و آنها اشتباه برداشتی در دهه ۹۰ میلادی داشتند که هنوز غرب تاوان آن اشتباه را می‌پردازد. آنچه که در شرایط گذار بین‌الملل حائز اهمیت است و ما حدود ۳۰ سال است که در آن قرار داریم، فهم دقیق و عدم اشتباه است. هر کشوری که در شرایط گذار در تاریخ دچار اشتباه شده است با شکست روبرو شده است. متاسفانه ایران نیز در تاریخ معاصر و در دوران قبل از انقلاب نتوانسته نقش بسزایی را در شرایط گذار ایفا کند و فرصت‌ها را از دست داده است، چرا که جهت‌گیری جهانی را نشناخته و از انسجام داخلی بهره‌مند نبوده است. در شرایط گذار با تدبیر و شجاعت می‌توان کشور را به گونه‌ای مدیریت کرد که به نفع منافع کشور حرکت کنیم.

وزیر امور خارجه کشورمان در ادامه با اشاره به دو مشخصه مهم شرایط گذار تصریح کرد: سیالیت همه جامعه و تحول در مفاهیم یکی از مشخصه‌های مهم شرایط گذار است. امروز جهان از سمتی که همه اتفاق‌ها در غرب رقم می‌خورد و در واقع جهان غرب محور بود به سمت جهان پساغربی که دیگر غرب محور همه تحولات نیست در حال حرکت است. مفاهیم بین‌المللی و روابط سیاسی دچار تحول بنیادین شده است و مفاهیم جدیدی جایگزین شده که فرصت ویژه‌ای را برای کشورهایی نظیر جمهوری اسلامی ایران ایجاد کرده است.

ظریف ادامه داد: امام خمینی (ره) اولین فردی بود که این تحول را تشخیص داد و در نامه امام خمینی (ره) به گورباچف این آگاهی ایشان مشخص است. بعد از امام خمینی (ره) نیز مقام معظم رهبری این مسیر را ادامه داد. امروز آنچه که دچار تحول شده است بحث امنیت و قدرت است، در واقع مفاهیم جدیدی می‌تواند امنیت‌ ساز باشد. دیگر جهان فقط غرب نیست و شاهد اختلافات و جنگ داخلی در غرب هستیم.

وی در ادامه تاکید کرد: ما شاهد شکل گرفتن قدرت‌های غیرغربی نظیر چین هستیم و این امر باعث نگرانی آمریکا شده است. امروز آمریکا به عنوان یک قدرت ارتجاعی تلاش می‌کند تا شرایط گذشته را که به نفع آمریکا بوده است حفظ کند. آمریکا به دنبال امنیتی‌ کردن تمام دنیا است. همانطور که می‌بینیم آمریکا حتی کرونا را نیز امنیتی کرده و با چین برخورد امنیتی دارد. گرچه برخی تئوری‌ها در خصوص امنیتی بودن کرونا وجود دارد، اما آمریکا به دنبال چیز دیگری است. آمریکا به دنبال این است تا جمهوری اسلامی ایران که به عنوان یک قدرت در شرایط جدید بین‌المللی برآمده است، را امنیتی کند. اما امروز فضایی برای کنشگری ایران به وجود آمده است.

ظریف در ادامه با تاکید بر این‌که امروز هر کشوری با شناخت درست می‌تواند به عنوان یک قدرت کنشگر در جامعه بین‌الملل تاثیرگذار باشد، بیان کرد: ما باید بپذیریم که کنشگر بوده و تاثیرگذار هستیم. امروز نه تنها کشورها بلکه یک فرد نیز می‌تواند در تحولات بین‌المللی تاثیرگذار باشد. جمهوری اسلامی ایران یک قدرت در حال برآمدن است به همین دلیل است که آمریکا یک جنگ تمام عیار علیه جمهوری اسلامی ایران به راه انداخته است.

وزیر امور خارجه کشورمان با اشاره به اهدافی که آمریکا در جنگ تمام عیار خود علیه ایران دنبال می‌کند، اظهار کرد: آمریکا در این جنگ به دنبال چندین هدف است که مهم‌ترین آن این است که از ایران یک تهدید امنیتی ایجاد کند. آنگاه موضوع ایران به مکان‌ها و حوزه‌هایی که آمریکا در آن قدرت دارد مثل شورای امنیت کشیده می‌شود. یکی از اقداماتی که در دولت اوباما رخ داد این بود که ضرب‌های اقتصادی جهانی را امنیتی کرد و بحث مبارزه با پولشویی و تامین مالی تروریسم را به میان کشید و توانست دنیا را در یک حوزه‌هایی درگیر کند و قدرت ویژه‌ای به نظام اقتصادی آْمریکا ببخشد. جمهوری اسلامی ایران در این میان باید به درستی عمل کند.

ظریف در ادامه خاطرنشان کرد: دومین هدفی که آمریکا دنبال می‌کند اجماع‌سازی علیه ایران است. از دی‌ماه سال 1396 تا هفته گذشته چهار جلسه ویژه در شورای امنیت با فشار آمریکا برای فشار بر ایران برگزار شده است. در بهمن‌ماه سال 1396 در خصوص اغتشاشات اولین جلسه برگزار شد. جلسه بعدی با حضور پمپئو برگزار شد و جلسه‌ای دیگر با حضور دونالد ترامپ برگزار شده بود و جلسه آخر نیز هفته گذشته برگزار شد. در جلسه اولی که‌ آمریکا برای اغتشاشات برگزار کرد همه اعضای شورای امنیت، آمریکا را در خصوص برجام محکوم کردند. در جلسه هفته گذشته نیز همه اصرار کردند که برجام درست بوده و آمریکا سیاست غلطی را دنبال کرده است.

وزیر امور خارجه کشورمان در ادامه اظهار کرد: سومین هدفی که آمریکا علیه ایران دنبال می‌کند روایت‌سازی‌های جعلی از ایران در منطقه است دنیا باید بداند که هدف آمریکا چیست تا گرفتار آن نشود. مهم‌ترین هدف آمریکا جدا کردن مردم از حاکمیت و ناکارآمد نشان دادن نظام و مشروعیت‌زدایی از نظام است. در کتاب بولتون نیز به وضوح روشن است که در پشت سیاست فشار حداکثری آمریکا این اهداف نهفته است، اما آنچه که امروز از هر چیزی برای رویارویی با آمریکا مهم‌تر است انسجام درونی است. سیاست خارجی حوزه دعوای جناحی نیست به همین دلیل است که سیاست خارجی در چهارچوب اهداف کلی نظام در اختیارات رهبری قرار دارد تا از دوگانه‌سازی و دعوای جناحی اجتناب شود. تمرکز ایران باید در منطقه بوده و تولید کننده امنیت، ثبات و توسعه برای همسایگان خود باشد. همسایگان ما باید احساس کنند که بهترین روابط را با ایران دارند.

ظریف در ادامه با اشاره به بهبود روابط ایران با همسایگان خود بیان کرد: ما امروز بهترین روابط را با ترکیه، روسیه، افغانستان، پاکستان و عراق داشته‌ایم و تعداد سفرهای بنده به این کشورها چندین برابر سایر کشورها می‌باشد. نشست روند آستانه بیشترین تاثیر را در آرامش سوریه داشته است. کنوانسیون دریای خزر در قالب همسایگی و با حفظ حقوق مردم ایران در دریای خزر شکل گرفت ما باید سیاست تخلیه قدرت استراتژیک ایران در منطقه را از سوی آمریکا با بهبود روابط با همسایگان‌مان پاسخ دهیم.

وی ادامه داد: ایران ضمن حفظ سیاست همه جانبه و نشستن در برابر 6 قدرت جهانی و به قول آقای دونالد ترامپ کلاه گذاشتن بر سر آنها در عین حال با اقتدار با چین روابط خود را گسترش داد و اکنون ما در راستای قرارداد 25 ساله با چین هستیم و در این قرارداد هیچ موضوع مخفی وجود ندارد. زمانی که آقای شی با رهبری دیدار کردند بحث این قرارداد مطرح شد زمانی که بنده پیش نویس آن را به چین بردم باز هم اعلام شد. زمانی که چین به پیش‌نویس ما پاسخ داد باز هم اعلام کردیم، زمانی که در دولت چارچوب پیش‌نویس بررسی شد اعلام شد و هرگاه به توافق برسیم با شفافیت کامل اعلام خواهیم کرد. محل‌های قدرت دنیا در حال تغییر است. ما باید واقعیت‌های تحول بین‌المللی را بشناسیم و در شرایط گذار از جهان غرب به جهان پساغربی با اعتماد به نفس تصمیم درستی اعمال کنیم.

ظریف در ادامه با اشاره به تلاش‌ها برای باز نگه داشتن شریان اقتصادی کشور بیان کرد: باز نگه داشتن شریان اقتصادی کشور با توجه به اقدامات زورمدارانه اقتصادی آمریکا و به عبارت دیگر تروریسم اقتصادی آمریکا در اولویت ما قرار دارد. ما به دنبال تحول در موجودیت سیاسی – امنیتی وزارت خارجه به سمت سیاسی – امنیتی و اقتصادی هستیم، اما قبول کنید که این تغییر سخت می‌باشد، چرا که شاکله فکری در وزارت خارجه در قالب سیاسی – امنیتی است. ما از ابتدا تلاش کردیم که سیاست‌های خارجی به معیشت مردم کمک کند یا حداقل باری بر دوش مردم نباشد به همین منظور معاونت اقتصادی در وزارت امور خارجه شکل گرفت.

وی در ادامه با اشاره به اهداف اقتصادی وزارت امور خارجه تصریح کرد: تجارت با شرق و سیاست صادرات محور برای جهش تولید در اولویت ما است. ما باید صادرات داشته باشیم تولید برای بازار داخل اشتغال مدنظر رهبری را فراهم نخواهد کرد. اقداماتی که ما انجام دادیم در راستای رفع موانع صادرات کالا و خدمات بوده است. یکی از مشکلاتی که ما در توسعه صادرات داشته‌ایم بحث ضمانت‌نامه‌ها بود که صادر کنندگان از این مشکل رنج می‌بردند.

ظریف در ادامه تاکید کرد: از سوی دیگر ما به دنبال شناسایی فرصت‌های خارجی هستیم و فرصت‌های خارجی را به بخش داخلی ارائه می‌دهیم در مرحله‌ی بعدی توانمندی‌های داخلی به خارج معرفی می‌شود یکی دیگر از حوزه‌هایی که بسیار در آن فعال بودیم بحث بازکردن کریدورهای ارتباطی ایران است یکی از مفاد مهم توافق‌نامه با چین بازگرداندن ایران به پروژه راه ابریشم است. از سوی دیگر ما به ظرفیت‌های استانی نیز توجه داشته‌ایم. در بخش اقتصادی ما یک اداره به این حوزه اختصاص یافته است.

 


وزیر امور خارجه در پایان اظهار کرد: شرایط دنیا در حال تحول است و ایران این توانایی را دارد که در این شرایط نقش مهمی ایفا کند، اما باید انسجام داخلی داشته باشیم. ما در وزارت خارجه در خدمت شما هستیم و در وزارت خارجه حزبی شدن به معنای پایان حضور است، همان‌طور که ما بهترین روابط را با حاج قاسم سلیمانی داشتیم و من هر هفته با ایشان جلسه داشتم این امکان وجود دارد که با نمایندگان برای پیشبرد اهداف همکاری داشته باشیم.

پس از پایان بخش اول صحبت های وی و در قسمت دوم سخنرانی ایشان در آغاز چندین تن از نمایندگان از صندلی خود برخاسته و با فریاد درخواست اخطار، مانع سخنرانی وزیر امور خارجه شدند. در همین حین رئیس مجلس به نمایندگان تذکر داد که پس از پایان صحبت وزیر خارجه مهلت اخطار به نمایندگان داده می شود اما همچنان نمایندگان فریاد "دروغگو" " آقای ظریفه بسه" " دوست نداریم دروغ بشنویم" سر می دادند.

وزیر امور خارجه نیز خطاب به نمایندگان اخطار داد که من اگر دروغ گفتم رهبر شنیدند و اگر صادقانه حرف زدم رهبر نیز شنیدند، ایشان به من صادق گفتند اما شما به من دروغگو گفتید. ایشان به من شجاع گفتند اما شما به من ذلیل گفتید. اما بنده برای نمایندگان ملت ارزش و احترام قائلم.

 


پس از صحبت های چند دقیقه ای وزیر امور خارجه، عده ای از نمایندگان فریاد مرگ بر دروغگو سر دادند و آقای ظریف نیز اعلام کرد بنده از مهمان نوازی شما سپاسگزارم.
 

مسیر سیاست خارجی شما از ابتدا غلط بود

 

حجت‌الاسلام مجتبی ذوالنوری در جریان گزارش وزیر امور خارجه در جلسه علنی امروز مجلس (یکشنبه 15 تیر 99) گفت: آقای ظریف! ریل گذاری و هدف گذاری در خصوص سیاست خارجی ما در دوران شما از ابتدا غلط بود. شما مسیر را‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ کج ریل‌گذاری کردید. اهداف ملت در مسیری که شما تعیین کردید محقق نشد.

نماینده مردم قم در مجلس در مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: مقام معظم رهبری بارها تأکید کردند سیاست‌های بالادستی و سیاست اصلی نظام تکیه بر توانمندی‌های داخلی است. حل مشکلات از طریق داخل و تکیه بر منطقه است. اصل بر بی‌اعتمادی به آمریکا و غرب است، اما آقای ظریف شما وارونه عمل کردید. داخل و منطقه را‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ رها کردید.

وی ادامه داد: آقای ظریف! به کسی که نباید اعتماد می‌شد تمام اعتماد را‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ به آنجا متمرکز کردید که البته خروجی این کار چیزی جز این که هست نمی‌تواند باشد.
ذوالنوری خاطرنشان کرد: ما مخالف دیپلماسی و دیپلماسی فعال نیستیم. ما مخالف رابطه با دنیا نیستیم. ما نمی‌گوییم مسائل را‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ باید در عرصه بین المللی رها و ترک کنیم. مسأله اینجاست که مسیر را‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ نباید عوضی رفت. شما مسیر را‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ از ابتدا کج رفتید. تضمین نگرفتید.

نماینده مردم قم در مجلس در مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: اگر می‌دانستید چرا خلافش را‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ عمل کردید و اگر نمی‌دانستید در طول مذاکرات مقام معظم رهبری کراراً تذکر دادند، چرا توجه نکردید؟

وی افزود: مقام معظم رهبری شروط یازده گانه را‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ در باره مذاکرات تعیین کردند، چرا به این شروط عمل نشد؟ چرا قدرت و ابزار چانه زنی‌تان را‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ از دست دادید که امروز شما به دنبال آنها بدوید؟

ذوالنوری خاطرنشان کرد: آقای ظریف! در ابتدای مذاکراتی که شما با آقای کری داشتید، آقای کری گفت ما اجازه نمی‌دهیم بیش از 2 هزار کیلوگرم شما اورانیوم غنی‌شده داشته باشید. ولی شما بعد از آن مذاکرات طولانی این مقدار اورانیوم را‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ به 300 کیلو رساندید. در این مذاکرات چه کردید.

نماینده مردم قم در مجلس در مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: آقای ظریف! شما بالای 10 تن اورانیوم غنی‌سازی شده کشور را‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ با اورانیوم خام مبادله کردید یا کیک زردی که باید چرخه غنی سازی را‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ طی کند و ابزار چانه‌زنی را‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ از دست ملت خارج کردید.

وی افزود: آقای ظریف! شما به عنوان بازطراحی و بهینه سازی رآکتور 40 مگاواتی آب سنگین اراک را‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ به آن وضعیت درآوردید که دشمن از شما دیگر خیالش راحت بود، چرا باید حرف شما را‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ گوش کند؟ شما 19 هزار سانتریفیوژ کشور، منصوبینش را‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ به 5 هزار و 100 عدد رساندید و در ابتدای مذاکرات آمریکایی‌ها در مورد 20 درصد غنی‌سازی با ما حرف می‌زدند و نطنز را‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ از چرخه مذاکرات خارج کرده بودند و روی فوردو چانه زنی می‌کردند اما شما نطنز را‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ هم نابود کردید.

ذوالنوری خاطرنشان کرد: وقتی مقام معظم رهبری بر حرکت متناظر و گام به گام تأکید کردند، شما یکجا همه چیز را‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ در طبق اخلاص گذاشتید و تحویل دادید بدون آنکه تضمینی بگیرید. می‌دانستید طبیعت آمریکا و غرب این است یا نمی‌دانستید؟ اگر می‌دانستید چرا این را‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ رعایت نکردید و اگر نمی‌دانستید چرا به تذکرات مقام معظم رهبری گوش ندادید.

نماینده مردم قم در مجلس در مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: مقام معظم رهبری فرمودند همه این مذاکرات باید نتیجه‌اش رفع کل تحریم‌ها باشد و الا خسارت بخس است. چرا ملت را‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ به این خسارت محض رساندید؟

وی افزود: چرا به عنوان مذاکره سه سال منطقه را‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ رها کردید؟ وقتی شما می‌دانستید وضعیت این چنین است، چرا پیمان‌های دو جانبه مالی و پولی با کشورهای همسایه برقرار نکردید؟ چرا با کشورهایی مثل چین که ما باید مهم‌ترین ارتباط را‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ با آنها داشته باشیم،‌ علیرغم تاکیدات مقام معظم رهبری بی‌مهری کردید و ما مدت‌های طولانی در این کشورها سفیر نداشتیم و دیپلماسی اقتصادی ما تعطیل بود.

ذوالنوری خاطرنشان کرد: امروز با چین قرارداد می‌بندید، چرا آن روزی که در موضع قدرت بودید چنین کارهایی را‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ رها و تعطیل کردید؟ در مورد فشاری که امروز به مردم می‌آید، آقای ظریف! دولت و شخص جنابعالی باید پاسخگو باشید و در پیشگاه خدای متعال استغفار کنید.

 

ژست موفقیت نگیرید

 

رمضانعلی سنگدوینی نماینده مردم گرگان در مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی امروز (یکشنبه) پارلمان در جریان ارائه گزارش ظریف وزیر امور خارجه اظهار داشت: به عنوان فرزند گلستان باید بگویم که ۵ ماه است که مرز ایران و ترکمنستان تعطیل است و علیرغم پیگیری‌ها و با وجود اینکه حدود ۳۵ درصد مردم گلستان سنی و ترکمن هستند نمی‌توانند ارتباط اقتصادی و تجاری خوبی با ترکمن‌ها برقرار کنند با این وجود اقدامی از سوی وزارتخانه امور خارجه در راستای برقراری روابط دیپلماسی انجام نشده است، آنگاه شما از صادرات می‌گویید این صادرات کجاست.

وی با بیان اینکه استان گلستان کشاورز‌خیز و دومین استان کشور در پرورش مرغ است، افزود: استان گلستان به ترکمنستان صادرات مرغ ندارد این در حالی است که باید پرسید چرا مشکل گازی ایران و ترکمنستان تاکنون حل نشده است در حالی که یکی از مشکلات ما در رابطه با ترکمنستان بحث گازی است.

سنگدوینی خطاب به وزیر امور خارجه گفت: شما به تسهیل‌گری شرایط اشاره کردید اما این تسهیل‌گری کجاست، اگر تسهیل‌گر بودید مردم استان گلستان در شرایط بد اقتصادی به سر می‌برند، همچنین در کریدور شمال – جنوب استان‌های گیلان، مازندران، گلستان، خراسان شمالی و خراسان رضوی هیچ صادرات و وارداتی با کشورهای اوراسیا صورت نمی‌پذیرد لذا خواهش می‌کنم ژست موفقیت نگیرید.

این نماینده مردم در مجلس یازدهم با بیان اینکه ببینید سردار سلیمانی چه کرد و مانند سردار سلیمانی‌ها باشید که این مملکت را با همه مشکلات از دست داعش ملعون نجات دادند، گفت: به عنوان فرزند کشاورز از شما خواهش می‌کنم بحث اوراسیا و مسیر ترکمنستان و کریدور شمال به جنوب را باز کنید چرا که ما مرز هوایی، زمینی و ریلی داریم، هزینه راننده‌ها در ترکمنستان دو برابر شده است لذا خواهش می‌کنم به فکر مردم باشید و این مسیر را باز کنید.

وی تصریح کرد: آقای ظریف اعلام کرد که سیاست‌هایشان همیشه موفقیت آمیز است و دائما ژست موفقیت را می‌گیرند اما در مسیری که طی کردند منفعلانه بودند چرا که ارتباط تجاری و اقتصادی در صادرات کشور به ویژه استان گلستان تعطیل شده است؟


رئیس مجلس شورای اسلامی به نمایندگان اخطار می داد که بر جای خود نشسته و نظم جلسه را رعایت کنند.
 

شما شریک اصلی دلار ۲۰ هزارتومانی هستید



 
نماینده مردم تهران در مجلس خطاب به وزیر امور خارجه گفت: آقای ظریف! شما شریک اصلی دلار ۲۰ هزارتومانی هستید؛ شما آمریکا را به طمع انداختید تا زانوی خودش را بر گلوی معیشت مردم بگذارد.

مالک شریعتی نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی در نشست علنی امروز (یکشنبه) پارلمان در جریان ارائه گزارش وزیر امور خارجه، اظهار داشت: بنا به بند 8 اصل 43 قانون اساسی باید از سلطه بیگانه بر اقتصاد کشور جلوگیری شود که شاخص موفقیت این بند تاثیر قیمت دلار و ارزهای خارجی بر معیشت مردم است.

نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه مسئول مستقیم دلار 20 تومانی تا حد زیادی وزارت خارجه است، بیان کرد: میزان تسلط دلار بر معیشت و اقتصاد کشور از 7 سال پیش بیشتر و شرایط بدتر شده و معاونت اقتصادی وزارت خارجه نیز بسیار ضعیف عمل کرده است.

شریعتی در ادامه گفت: آمریکا ابرقدرت نیست ولی شما آمریکا را به طمع انداختید تا زانوی خودش را بر گلوی معیشت مردم بگذارد.

وی افزود: اگر آمریکا اصلاح طلب و اصولگرا نمی شناسد چرا شما در آمریکا گفتید که اگر با ما توافق نکنید رقیب ما در ایران حاکم می شود آیا این بیان شما نبود؟ آیا این التماس رأی به آمریکا نبود؟

شریعتی ادامه داد: در منطقه دیپلماسی اقتصادی وزارت خارجه چیکار کرده، در تمام قراردادهای انرژی منطقه ما محکوم شده ایم. در کرسنت امارات، ترکیه و ترکمنستان. قرارداد گازی ما با پاکستان و هند به کجا رسید، چرا همه ظرفیت های کشور را به آمریکا پیوند زدید و از منطقه غافل شدید.
 

مجلس اجازه نخواهد داد آژانس بدون محدودیت کاری را انجام دهد

 

 
محمدباقر قالیباف نیز در جلسه امروز مجلس شورای اسلامی و پس از اظهارات وزیر امور خارجه، گفت: وقتی که ما قدرت و توان داشته باشیم، می‌توانیم موفق باشیم و در چرخه چانه زنی و در فشار طرف مقابل قرار نمی‌گیریم و دچار عقب نشینی و وادادگی نمی‌شویم.

وی بیان کرد: وزارت امور خارجه می‌تواند در حوزه توان اقتصادی نقش کلیدی داشته باشدکه در همین زمینه معاونت اقتصادی در وزارت امور خارجه شکل گرفت که توقع ما این بود که وزارت خارجه ما تبدیل به وزارت خارجه و اقتصاد بین الملل می‌شد.

رئیس مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: اگر با برجام نتوانستیم سرمایه گذار به کشور وارد کنیم حداقل کاری کنیم که پول و ارزی که مردم ما نزد برخی از کشورها دارند به کشور انتقال داده شود.

قالیباف با بیان اینکه کرونا مشکلاتی را در مبادلات مرزی ما به وجود آورده است، گفت: وزارت امور خارجه باید در تبادلات تجاری فعال‌تر عمل کند.

وی تاکید کرد: آژانس بین المللی انرژی اتمی و شورای حکام باید بدانند هرگز جمهوری اسلامی و نمایندگان مجلس اجازه نخواهند داد که آژانس دستش باز باشد و بدون محدودیت هر کاری انجام دهد و به دنبال این باشد که حلقه‌های جاسوسی کشورهای متخاصم را تکمیل کند.

رئیس مجلس گفت: ما در برابر زیاده خواهی‌های آنان توقع داریم سیاست‌های کاهش تعهدات برجامی اجرا شود و زمانی همکاری خود را ادامه می‌دهیم که آنان در چارچوب توافقات پیش روند و ما مقابل زیاده خواهی ها می‌ایستیم و امیدواریم وزارت خارجه بتواند وظایف خود را به خوبی انجام دهد.

 


منبع:
1. ایسنا/ جنجال در مجلس در جریان سخنرانی ظریف
2. ایسنا/ بررسی مسائل سیاست خارجی در مجلس ظریف: سیاست خارجی حوزه دعوای جناحی نیست
3. مهر/ قالیباف در صحن مجلس: مجلس اجازه نخواهد داد آژانس بدون محدودیت کاری را انجام دهد
4. آخرین خبر
5. فارس/ ذوالنوری: آقای ظریف! مسیر سیاست خارجی شما از ابتدا غلط بود
6. قطره/ نماینده گرگان به ظریف: ژست موفقیت نگیرید
7. فارس /
آقای ظریف! شما شریک اصلی دلار ۲۰ هزارتومانی هستید