به گزارش راسخون؛ آیت الله تسخیری مشاور عالی رهبر انقلاب در امور جهان اسلام دار فانی را وداع گفت.

او که ۲۷ مهر ماه ۱۳۲۳ در نجف متولد شد امروز ۲۸ مرداد ۱۳۹۹ در تهران درگذشت.

آیت‌الله تسخیری نماینده استان تهران در پنجمین دوره مجلس خبرگان رهبری و مشاور عالی مقام معظم رهبری در امور جهان اسلام بود.

هم‌چنین ریاست پیشین مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی را بر عهده داشت و نماینده سابق استان گیلان در دورهٔ سوم مجلس خبرگان رهبری نیز بود.
 

زندگی نامه آیت ‌الله تسخیری

 


آیت‌الله محمدعلی تسخیری فرزند مرحوم حجت‌الاسلام ‌و المسلمین حاج شیخ علی اکبر، متولد ۱۳۲۳ هجری شمسی مطابق با ۱۳۶۴ قمری در نجف اشرف و پدرش اهل تنکابن، یکی از شهرهای غرب استان مازندران بود.

وی تحصیلات ابتدائی و متوسطه خود را در نجف گذراند و دروس حوزوی را تا مرحله درس خارج در محضر اساتید بزرگی نظیر آیات عظام شهید سید محمد باقر صدر، خویی، سید محمد تقی حکیم، شیخ جواد تبریزی، شیخ کاظم تبریزی، صدر بادکوبی و شیخ مجتبی لنکرانی سپری کرد و در کنار آن دروس دانشگاهی را نیز در رشته ادبیات عرب و فقه و اصول در دانشکده فقه نجف فرا گرفت.

آیت‌الله تسخیری هم‌زمان با تحصیل در حوزه علمیه نجف اشرف به تدریس دروس رایج نیز اشتغال داشت؛ وی در زمینه شعر و ادبیات عرب نیز از محضر اساتید بزرگی مانند آیت الله شیخ محمدرضا مظفر، شیخ عبدالمهدی مطر و شیخ محمد امین زین‌الدین بهره برد.

در آغاز جوانی با اشتیاق فراوان به شعر و ادبیات عرب، قصائد عربی سرود و سخنرانی‌های ادبی در مناسبت‌های مختلف و محافل گوناگون شعر و ادب ایراد کرد؛ وی در مبارزات سیاسی علیه رژیم بعث عراق حضوری فعال داشت و در این رابطه به زندان افتاد و به اعدام محکوم شد ولی به یاری خداوند متعال نجات یافت.

در سال ۱۳۵۰ هجری شمسی به حوزه علمیه قم رفت و نزدیک به ۱۰ سال در درس‌ اساتید بزرگی چون آیت الله گلپایگانی، آیت الله وحید خراسانی و آیت الله میرزا هاشم آملی شرکت کرد؛ در این مدت همچنین به تدریس علوم حوزوی و ادب عربی در پاره‌ای مراکز علمی و دانشگاهی سراسر کشور پرداخت و با پیروزی انقلاب شکوهمند اسلامی ایران تمامی وقت خویش را صرف امور فرهنگی و تبلیغات اسلامی در داخل و خارج کشور کرد.
 

آیت‌الله تسخیری در مناصب فرهنگی، تبلیغی و اجرائی زیر انجام وظیفه کرده اند

 

عضو مجلس خبرگان رهبری استان گیلان از سال ۱۳۷۷

 مشاور مقام معظم رهبری در امور فرهنگی جهان اسلام

 معاون بین‌الملل دفتر مقام معظم رهبری از سال ۱۳۶۹

مشاور عالی امور بین‌الملل بعثه مقام معظم رهبری در امور حج و معاون بین‌الملل آن

رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی از زمان تأسیس ۱۳۷۳ تا۱۳۸۰

 مشاور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در امور بین‌الملل

معاون بین‌الملل سازمان تبلیغات اسلامی از ۱۳۶۰ تا ۱۳۷۰

عضو هیأت امنای سازمان تبلیغات اسلامی

مسئول کمیته نظارت بر برنامه‌های آموزشی طلاب خارجی در داخل و خارج کشور

دبیرکل مجمع جهانی اهل بیت (علیهم السلام) به مدت ۹ سال و عضو شورای عالی آن

عضو شورای عالی مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی

 دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی

عضو کمیته فقهی مجمع اهل بیت مستقر در حوزه علمیه قم

رئیس کمیته فرهنگی هشتمین کنفرانس سران اسلامی در تهران

رئیس کمیته هماهنگی فعالیت‌های مشترک اسلامی در سازمان کنفرانس اسلامی

 عضو افتخاری برخی مراکز علمی و دانشگاهی در کشورهای سوریه و سودان

عضو هیأت امنای سازمان مدارس دینی خارج از کشور

عضو هیأت امنای سازمان دفاع از حقوق کودکان(کافل)

عضو کمیته عالی امور فرهنگی مؤسسه امیرکبیر از سال ۱۳۶۰ تا ۱۳۷۵

عضو هیأت امنای دانشکده اصول دین تهران

رئیس هیأت امنای دانشگاه ادیان و مذاهب اسلامی

نماینده جمهوری اسلامی ایران در بسیاری از کنفرانس‌های سیاسی، فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی خارج از کشور

عضو مجمع فقه اسلامی جده از زمان تأسیس۱۳۶۲ تاکنون و نماینده حوزه‌های علمیه ایران و نماینده رسمی مذهب شیعه اثنی عشری در آن

استاد دانشگاه امام صادق(ع) در رشته فقه مقارن

استاد دانشگاه تربیت مدرس در رشته اقتصاد اسلامی

اشراف بر مجله‌های التوحید، رسالة‌الثقلین و رسالة‌التقریب به عربی که هم‌اکنون منتشر می‌شوند

عضو کمیته فقهی بانک جهانی توسعه اسلامی.

عضو هیأت امنای سازمان فرهنگی اکو

عضو مجمع زبان عربی دمشق

عضو مجلس شرعی هیأت حسابرسی مؤسسات مالی در بحرین

عضو مؤسسه اندیشه اسلامی «آل البیت» و ۳۳ – نائب رئیس اتحادیه جهانی علمای اسلام

تألیف نزدیک به ۵۰ کتاب و جزوه در موضوع‌های مختلف مثل: تفسیر، اقتصاد ‌اسلامی، مسائل فقهی، فکری و تاریخی که برخی از آن‌ها به زبان‌های انگلیسی، اردو و برخی زبان‌های دیگر ترجمه شده است.

تألیف نزدیک به ۳۵۰ مقاله در موضوع‌های مختلف که بسیاری از آن‌ها به زبان‌های مختلف ترجمه شده و در مجلات منتشر شده است

تدریس در برخی از دانشگاه‌ها، دانشکده‌ها و حوزه‌های علمیه

حضور در بیش از ۶۵۰ برنامه رادیویی و تلویزیونی به زبان‌های فارسی و عربی

بیش از ۲۰۰ مجله و روزنامه در سراسر جهان به زبان‌های مختلف مقاله‌ها و مصاحبه‌های آیت‌الله تسخیری را چاپ کرده یا پیرامون شخصیت وی مطلب نوشته‌اند

سرودن بیش از ۳۰ قصیده به زبان عربی. که این اشعار در دیوانی به نام «اوراق و اعماق» چاپ و منتشر شده است

عضویت و حضور در بیش از ۲۰۰ کنفرانس و سمینار جهانی به نمایندگی از جمهوری اسلامی ایران

ترجمه ۱۳ کتاب از فارسی به عربی

نوشتن حدود ۱۳ تقریر از درس‌های اساتید خود در فقه و اصول

راهنمایی یا مشاوره در بیش از ۲۰ رساله دانشگاهی

مشارکت در تأسیس بسیاری از مؤسسات فرهنگی و اجتماعی بین‌الملل


پیام تسلیت مقام معظم رهبری در پی ارتحال آیت الله تسخیری

 

حضرت آیت الله خامنه‌ای در پیامی درگذشت عالم مجاهد و زبان گویای اسلام و تشیع آیت الله تسخیری را تسلیت گفتند.

متن پیام مقام معظم رهبر به این شرح است:

بسم الله الرحمن الرحیم

با تأثر و تأسف اطلاع یافتیم که عالم مجاهد و زبان گویای اسلام و تشیع جناب آقای آیت الله حاج شیخ محمدعلی تسخیری رحمةالله‌علیه دار فانی را وداع گفته است.

کارنامه‌ی این مرد نستوه و خستگی‌ناپذیر در انواع خدمات برجسته در مجامع جهانیِ اسلامی حقاً درخشان است.

 عزم راسخ و دل پرانگیزه‌ی ایشان حتی بر ناتوانی‌های جسمانی در چند سال اخیر فائق می‌آمد و حضور مؤثر و برکت وی را در هر نقطه‌ی لازم و مفید استمرار می‌بخشید.

مسئولیت‌ها و خدمات ایشان در داخل کشور نیز فصل جداگانه و ارزشمندی از تلاش‌های این روحانی فاضل و متعهد است.

اینجانب به خاندان و بازماندگان مکرم و نیز به همه‌ی همکاران و دوستان ایشان تسلیت عرض می‌کنم و رحمت و مغفرت و رضوان الهی را برای وی مسألت می‌نمایم.

سیّدعلی خامنه‌ای، ۲۸ مرداد ۱۳۹۹
 

قالیباف درگذشت آیت الله محمدعلی تسخیری را تسلیت گفت



محمد باقر قالیباف روز سه شنبه در این پیام اظهار داشت: آن عالم گرانقدر از چهره‌های اندیشمند شناخته شده علمی و فرهنگی و اهل حکمت جهان اسلام بودند که همواره در زمینه تبیین دیدگاه‌های تشیع و فقه اسلامی  و نیز ایجاد تفاهم و همدلی میان مسلمانان تلاش وافر داشتند و آثار و  تلاش‌های ایشان در مجمع فقه اسلامی، مجمع جهانی تقریب مذاهب و مرکز مطالعات و تحقیقات ادیان و مذاهب بسیار منشاء اثر و راهگشا بود.

قالیباف خاطرنشان کرد: اینجانب ضمن عرض تسلیت به پیشگاه مقام معظم رهبری، اندیشمندان جهان اسلام، بیت مکرم و بازماندگان محترم برای آن روحانی جلیل القدر و رحمت واسعه و علو درجات و برای بازماندگان صبر و اجر از درگاه خداوند متعال مسالت می‌کنم.

آیت الله محمدعلی تسخیری رییس شورای عالی مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی و مشاور مقام معظم رهبری در امور جهان اسلام امروز (سه‌شنبه، ۲۸ مرداد) در ۸۶ سالگی در اثر عارضه قلبی درگذشت.

 

شخصیت‌ها و مقام‌های سیاسی درگذشت آیت‌الله تسخیری را تسلیت گفتند

 

آیت‌الله احمد جنتی: ایشان از خدمتگزاران تقریب میان مذاهب اسلامی و ترویج معارفه ائمه هدی بودند
آیت‌الله احمد جنتی رییس مجلس خبرگان رهبری در پیام تسلیت درگذشت آیت‌الله حاج شیخ محمدعلی تسخیری اظهار داشت: این عالم ربانی علاوه بر عضویت مؤثر در مجلس خبرگان رهبری، سالیان متمادی از عمر شریف خود را در راه تقریب میان مذاهب اسلامی و ترویج معارف ائمه هدی علیهم‌السلام صرف کرد و به حق از خدمتگزاران صادق دین و مذهب بود.

وی تصریح کرد: اینجانب ضایعه فقدان آن عالم نستوه را محضر حضرت ولی عصر «اروحنا فداه»، رهبر معظم انقلاب «مدظله العالی»، نمایندگان مجلس خبرگان، علمای اعلام، حوزه‌های علمیه و بیت مکرم وی تسلیت می‌گویم و در آستانه ایام سوگواری حضرت سیدالشهداء (ع) از خداوند منان برای آن فقید سعید، حشر با اولیای الهی و علو درجات و برای همه بازماندگان صبر جمیل و أجر جزیل مسألت دارم.
 
غلامرضا مصباحی مقدم فقیه، اقتصاددان و شاعر انقلابی و مشاور رهبر انقلاب بودند
غلامرضا مصباحی مقدم نماینده مردم تهران در مجلس خبرگان رهبری و رییس کمیته فقهی سازمان بورس در پیامی ارتحال عالم ربانی، فقیه اقتصاددان، ادیب، شاعر انقلابی، آیت الله تسخیری از شاگردان برجسته شهید آیت الله سید محمدباقر صدر، مشاور رهبر معظم انقلاب اسلامی، عضو جامعه روحانیت مبارز، عضو مجلس خبرگان و عضو کمیته فقهی بورس را به رهبر بزرگوار انقلاب و حوزه‌های علمیه و روحانیت ومردم عزیز  تسلیت می‌گویم.

وی تصریح کرد: آیت الله تسخیری شخصیت فوق‌العاده فعال در عرصه‌های مختلف علمی، سیاسی و انقلابی در داخل و خارج کشور بود، وی را علمای بلاد اسلامی بیش از داخل کشور می‌شناختند، به نمایندگی از جمهوری اسلامی ایران در کنفرانس فقه اسلامی مشارکت می‌کرد و همواره نقش فعال داشت، خداوند وی را رحمت کند و به خانواده، بازماندگان و دوستدارانش، صبر واجر مرحمت فرماید.

سیدکمال خرازی: خدمات ایشان در دفاع از انقلاب اسلامی در سازمان‌های بین‌المللی شایان توجه است
سیدکمال خرازی رییس شورای راهبردی روابط خارجی نیز با صدور پیامی در پی رحلت عالم ربانی حضرت آیت الله تسخیری اظهار داشت: رحلت عالم ربانی حضرت آیت الله تسخیری را به خانواده و دوستداران آن مرحوم تسلیت می‌گویم.

وی خاطرنشان کرد: آیت‌الله تسخیری در طول عمر پربرکت خود خدمات شایان توجهی در دفاع از انقلاب اسلامی در سازمان‌های بین‌المللی ‌و جوامع اسلامی داشت و تلاش وافری در جهت تقریب مذاهب اسلامی انجام داد. از خداوند منان علو درجات آن مرحوم را خواستارم.
 
سید عمار حکیم: ایشان برای مبارزه با تکفیر درون جهان اسلام میان مذاهب گوناگون تلاش فراوان کردند
سید عمار حکیم رهبر جریان حکمت ملی عراق نیز در پیامی اظهار داشت: با اندوه فراوان از درگذشت یکی از چهره‌های شاخص حوزه‌های علمیه آیت‌الله شیخ محمدعلی تسخیری قدس سره الشریف، رییس شورای عالی مجمع جهانی تقریب مذاهب مطلع شدیم.

وی افزود: آن مرحوم از چهره‌های اسلامی مهمی بود که برای تقریب میان مذاهب اسلامی و مبارزه با تکفیر درون جهان اسلام میان مذاهب گوناگون تلاش فراوان کرد. این مصیبت بزرگ را به دولت و ملت ایران و به خصوص خانواده و بستگان آن مرحوم تسلیت می‌گوییم و از خداوند متعال می‌خواهیم که وی را مشمول رحمت واسعه خود قرار دهد و در بهشت برین جای دهد.
 
علی اکبر ولایتی: آیت الله تسخیری چهره ای شناخته شده در جهان اسلام بود
علی اکبر ولایتی نیز در پیامی ضمن تسلیت درگذشت آیت الله تسخیری مشاور عالی مقام معظم رهبری در امور جهان اسلام نوشت: آیت الله تسخیری به عنوان چهره شناخته شده در جهان اسلام و ایران منادی وحدت و تقریب امت اسلامی با اثراتی ماندگار و بی نظیر بودند.

ولایتی در این پیام افزود: خبر تاسف انگیز رحلت عالم ربانی و مجتهد عالی قدر جهان اسلام و مشاور عالی مقام معظم رهبری در امور جهان اسلام، حضرت آیت الله محمد علی تسخیری که عمر با برکت خویش را همواره در راه اعتلای ارزش های بلند و متعالی اسلام مصروف داشتند، موجب تاثر و تالم  فراوان شد.

وی اظهار داشت: ایشان به عنوان شخصیتی تاثیرگذار در جهان اسلام، منادی وحدت امت اسلامی با اثراتی ماندگار و بی نظیر بودند و خدمات ارزشمندی را از خود به یادگار گذاردند و نام و یاد ایشان به نیکی همواره در اذهان ملت ایران و امت اسلامی ثبت و ضبط خواهد ماند.

ولایت در این پیام افزود: این مجتهد نستوه و مبارز همراه امام(ره) و رهبری، با تلمذ از محضر اساتید برجسته همچون آیات عظام و مراجع تقلید شهید سید محمد باقر صدر، خویی، سید محمد تقی حکیم، ... علاوه بر شناخت معارف و اندیشه های اسلامی، در نجف تحصیلات دانشگاهی را نیز به پایان رسانید و به عنوان شخصیتی جامع الاطراف و آشنا به بسیاری از مشکلات جهان اسلام توانستند در راه وحدت و تقریب امت اسلامی تلاش غیر قابل وصفی را انجام  دهند.

وی تاکید کرد: مرحوم آیت الله تسخیری در مسئولیت های خطیری همچون نمایندگی مجلس خبرگان رهبری، معاون بین‌الملل دفتر مقام معظم رهبری،  ریاست شورای عالی و سال ها دبیر کلی مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی، نایب رئیس اتحادیه جهانی علمای مسلمان، رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، عضو مجمع فقه اسلامی جده، عضو کمیته فقهی بانک جهانی توسعه اسلامی و ... در کنار تواضع و فروتنی همواره تلاش های وصف ناپذیری داشتند و ثمرات و برکات بسیاری از اقدامات ایشان کماکان مورد بهره برداری در عرصه های داخلی و بین المللی قرار دارد.
 
نایب رییس اول مجلس درگذشت تسخیری را تسلیت گفت
نایب رییس اول مجلس شورای اسلام نیز در این پیام تسلیت نوشت: خبر ارتحال عالم و عامل وارسته آیت الله محمدعلی تسخیری رییس شورای عالی مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی و مشاور مقام معظم رهبری در امور جهان اسلام موجب تأثر و تألم فراوان شد.

سید امیر حسین قاضی ‌زاده  هاشمی اظهار داشت: آیت الله تسخیری عمر خود را صرف مجاهدت در راه وحدت جهان اسلام کرد و توفیقات بسیار زیادی را در زمینه وحدت جهان اسلام و تقریب ادیان مختلف الهی و آسمانی داشت. ایشان در طول عمر با برکت خود علاوه بر نقش بسیار ارزنده‌ای در معرفی اسلام در مجامع بین المللی، توانست صدای رسای مکتب اسلام ناب محمدی و مکتب تشییع در جوامع مختلف بشری باشد.

وی خاطر نشان  کرد: آیت الله تسخیری در کنار مجاهدت های فراوانی که برای وحدت امت اسلام داشت، در بیداری ملت‌ها نیز نقش بسیار موثر و غیرقابل انکاری در کارنامه درخشان خود دارد و همواره در کنار سردار بزرگ اسلام شهید حاج قاسم سلیمانی در تقویت محور مقاومت نقش بی‌بدیلی را ایفا کرد.

قاضی زاده هاشمی در این پیام تصریح کرد: آیت الله تسخیری همواره به عنوان یکی از پیشگامان مبارزه با جریان تحریف در کشور و جهان اسلام بود و در این راه قدم‌های بزرگی در راه دفاع از مذهب شیعه و ادیان الهی برداشت.

وی تاکید کرد: درگذشت این عالم والا مقام را خدمت مقام معظم رهبری و بیت مکرم ایشان تسلیت و تعزیت عرض می‌کنم و از خداوند باری تعالی طلب مغفرت و علوّ درجات را برای ایشان مسالت می‌نماییم.

واعظی: مجاهدات فرهنگی آیت الله تسخیری، الگویی برای مبلغان تشیع خواهد بود
رییس دفتر رییس جمهوری نیز با تسلیت رحلت عالم ربانی و مبلغ برجسته مکتب اهل بیت(ع)، آیت‌الله تسخیری تصریح کرد: بی‌شک مجاهدات فرهنگی و علمی این اندیشمند اسلامی، الگویی برای مبلغان و مروجین مکتب تشیع خواهد بود.

محمود واعظی افزود: رحلت عالم ربانی و مبلغ برجسته مکتب اهل بیت(ع)، ‌حضرت آیت‌الله محمدعلی تسخیری موجب تأثر خاطر شد.

وی اظهار داشت: این شخصیت علمی و فرهیخته کشور در کنار فعالیت‌های مختلف سیاسی، با حضور مؤثر در مجامع جهانی و ارائه خدمات فرهنگی متعدد در خارج از کشور، در ایجاد وحدت و همدلی میان مسلمانان، تقریب مذاهب اسلامی و به ویژه ترویج و تبیین فرهنگ تشیع، خدمات ماندگاری از خود بر جا گذاشت که بی‌شک مجاهدات فرهنگی و علمی این اندیشمند اسلامی، الگویی برای مبلغان و مروجین مکتب تشیع خواهد بود.

وی تصریح کرد: اینجانب این ضایعه را به حوزه‌های علمیه، عموم ارادتمندان و خانواده محترم آن مرحوم تسلیت می‌گویم و از درگاه خداوند متعال برای ایشان رحمت و مغفرت الهی و همجواری با صالحان و برای عموم بازماندگان صبر و اجر مسألت دارم.
 
صالحی نیز رحلت آیت الله تسخیری را تسلیت گفت
علی اکبر صالحی معاون رییس جمهوری و رییس سازمان انرژی اتمی ایران با صدور پیامی رحلت عالم ربّانی، حضرت آیت الله محمد علی تسخیری، مشاور عالی رهبر معظم انقلاب اسلامی در امور جهان اسلام را تسلیت گفت.

صالحی اظهار داشت: با نهایت تألم و تأسّف، خبر رحلت اندوهبار عالم ربّانی و فقیه صمدانی، حضرت آیت الله محمد علی تسخیری را دریافت نمودم. اگرچه آن عالم فرزانه در سطح رسانه ها و افکار عمومی جامعه اسلامی با عناوینی همچون عضویت در مجلس خبرگان رهبری و مشاورت رهبر فرزانه انقلاب اسلامی در امور جهان اسلام شناخته می شد، اما یاد و نام آن روحانی وارسته با موضوع راهبردی وحدت امت اسلامی و فعالیت های مجمع تقریب مذاهب اسلامی پیوندی ناگسستنی یافته است.

وی در این پیام خاطر نشان کرد: بدون تردید، خاطره اقدامات روشنگرانه ایشان در مقام یکی از شاگردان و رهپویان مکتب فکری حضرت امام خمینی (ره)، امام موسی صدر و شهید والامقام آیت الله سید محمد باقر صدر برای همیشه در حافظه جمعی دوستداران و دلبستگان عزّت و عظمت امت اسلامی ثبت و ضبط خواهد شد. و دیگر فضلا و اندیشمندان روشن اندیش در حوزه های علمیه و دانشگاه های کشورمان، راه آن روحانی مجاهد و دلسوز جوامع اسلامی را ادامه خواهند داد.

صالحی تاکید کرد: اینجانب ضمن عرض تسلیت به محضر مقام معظم رهبری، آیات عظام و شخصیت های فرهیخته حوزوی و دانشگاهی و ابراز همدردی عمیق با خاندان جلیل القدر تسخیری و بازماندگان ایشان، از درگاه ایزد منان برای آن فقیه خلد آشیان، علوّ درجات و همنشینی با اولیاء دین و ابرار و نیکان مسألت می کنم.

رییس جامعه روحانیت رحلت آیت الله تسخیری را تسلیت گفت
آیت‌الله محمدعلی موحدی کرمانی رییس جامعه روحانیت مبارز با تجلیل از مقام شامخ روحانی وارسته و عالم ربانی مرحوم حضرت آیت الله محمدعلی تسخیری ایشان را پرچمدار وحدت و منادی تقریب مذاهب اسلامی دانست و گفت: از ارتحال و فقدان این شخصیت ممتاز و کم نظیر متاثر و متالم هستیم و واقعا خلا حضور ایشان در این مسیر احساس خواهد شد.

وی با اشاره به ابعاد شخصیتی مرحوم آیت الله تسخیری افزود: ایشان بحث ها و نظرات جالب و راهگشایی در مسیر وحدت و همگرایی در جهان اسلام و نزدیکی نخبگان و شخصیت‌های برجسته اهل سنت با جهان تشیع ایفا نموده اند و امیدواریم که راه و کاری که ایشان آغاز کرده بودند بدون وقفه و انشاالله با قوت و قدرت بیشتری ادامه یابد.

رییس جامعه روحانیت مبارز با اشاره به اینکه در میان اهل سنت و شخصیت های بزرگ جهان اسلام ایشان را به عنوان «شیخ محمدعلی تسخیری» می شناختند، افزود: مرحوم تسخیری یک تنه کار چندین سازمان و تشکیلات را در ایجاد وحدت و تقریب بین مذاهب اسلامی انجام داد و با حضور در مجامع و سمینارها و کنفرانس ها و ارائه سخنرانی های پرشور و عالمانه و صادقانه بر قلوب نخبگان و چهره های ممتاز مذاهب تاثیر گذاشت و آنها را جلب و جذب کرد و این رمز موفقیت این عالم فقید سعید بوده است.

علی لاریجانی: تقویت ارتباطات دینی و فرهنگی با جهان اسلام از مجاهدات آیت الله تسخیری بود
علی لاریجانی، مشاور مقام معظم رهبری  با صدور پیامی، درگذشت آیت الله تسخیری، رئیس شورای عالی مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی،  نماینده استان تهران در پنجمین دوره مجلس خبرگان رهبری و  مشاور عالی رهبر معظم انقلاب اسلامی در امور جهان اسلام را تسلیت گفت

وی در این پیام یادآور شد: ایشان عالمی مجاهد و خستگی‌ناپذیر در تبلیغ معارف اسلام و تشیع و برخوردار از همتی بلند در تلاش برای تقریب مذاهب اسلامی و اتحاد مسلمین بودند و تلاشهای ارزنده ایشان در تقویت ارتباطات دینی و فرهنگی کشور با جهان اسلام  از مجاهدات به یادماندنی این فقیه فاضل و فرزانه است.  
سرلشکر پاسدار محمد باقری: آیت الله تسخیری همواره در مسیر آرمانهای نظام حرکت کرد
رئیس ستاد کل نیروهای مسلح در پیامی ضمن تسلیت درگذشت آیت‌الله محمد علی تسخیری مشاوره عالی مقام معظم رهبری در امور جهان اسلام نوشت: این عالم ربانی یکی از عالمان توانمند و پیشتاز در عرصه‌های علمی و فقهی بود که در تاریخ انقلاب اسلامی، همواره حرکت در مسیر آرمان‌های سترگ نظام و وحدت و اتفاق امت اسلامی را در اندیشه و عمل مجاهدانه و خالصانه خود جست‌وجو می‌کرد.

سرلشکر پاسدار محمد باقری افزود: بی‌شک عزم، همت و کوشش‌های با شکوه این چهره خدوم در گسترش علوم و معارف اسلامی، ترویج شعائر اهل بیت (ع)، بسط فرهنگ و گفتمان انقلاب و تقریب مذاهب اسلامی و نیز خدمات برجسته در سنگرهای مختلف نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران بویژه در تأسیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی و مجمع جهانی تقریب مذاهب و فعالیت‌های مؤثر در حوزه و دانشگاه و راهبری برنامه‌های فرهنگی خارج از کشور، ماندگار و راهگشای شیفتگان خدمت به اسلام عزیز و خیمه ولایت خواهد بود.

رئیس ستاد کل نیروهای مسلح در این پیام یادآورشد: این مصیبت عظمی را به پیشگاه حضرت ولی عصر (عج)، رهبر معظم انقلاب اسلامی، روحانیت معزز، خانواده مکرم ایشان، تسلیت عرض نموده و برای آن عالم ربانی و برجسته از درگاه خداوند متعال علوّ درجات و همنشینی با پیامبراعظم (ص) و برای بازماندگان ارجمند صبر و شکیبایی و سکینه قلبی مسألت می‌کنم.

منبع:
1. آیت الله تسخیری درگذشت+ زندگینامه/ اقتصاد 24
2. پیام تسلیت مقام معظم رهبری در پی ارتحال آیت الله تسخیری/ خبرگزاری صدا و سیما
3. شخصیت‌ها و مقام‌های سیاسی درگذشت آیت‌الله تسخیری را تسلیت گفتند/ ایرنا
4. قالیباف درگذشت آیت الله محمدعلی تسخیری را تسلیت گفت/ ایرنا