به گزارش راسخون، امام جمعه اصفهان در هفته جاری در دیدار جانشین معاونت اطلاعات و امنیت ستاد کل نیروهای مسلح و فرمانده انتظامی استان اصفهان که با تاکید بر لزوم جدیت و قاطعیت در برابر قانون‌شکنان همراه بود با تقطیع سخنان و شیطنت رسانه‌ای همراه شد.

آیت‌الله سید‌یوسف طباطبایی‌نژاد در این دیدار جدیت و قاطعیت در برابر قانون‌شکنان را از الزامات حکومت کردن برشمرد و اظهار داشت: باید با متجاوزان به حقوق مردم برابر با حکم خداوند برخورد کرد و جلوی کسانی که ابایی از قانونشکنی ندارند را گرفت.

وی مطالبه اصلی مردم از نیروی انتظامی را امنیت بیشتر در جامعه عبیان کرد و گفت: بایستی در این خصوص اختیارات بیشتری به نیروی انتظامی برای برخورد با قانون شکنان اعطا شود.

امام جمعه اصفهان با اشاره به دخالت دولت‌های غربی در اجرای قوانین کشور و با تاکید بر اینکه بیگانگان حق دخالت در اجرای قوانین ما را ندارند، تصریح کرد: همانطور که آنها قانون خودشان را دارند ماهم قانون خودمان را داریم و بنابراین نباید ترس داشته باشیم از اینکه اگر با هنجارشکنان برخورد کردیم، ممکن است بر علیه ما اقدام خصمانه‌ای انجام دهند.

وی خواستار تشکیل شعبه‌های مخصوص رسیدگی به پرونده‌های ناهنجاری‌های اخلاقی در دادگاه‌ها شد و گفت: نگاه قضات هم باید درجهت حمایت از آمران به معروف و ناهیان از منکر باشد.
 

واکنش‌ها به اظهارات امام جمعه اصفهان

امام ‌جمعه اصفهان اعلام کند منظورش اسیدپاشی نیست
امیر ناظمی معاون وزیر ارتباطات از حجت الاسلام طباطبایی‌نژاد امام جمعه اصفهان درباره اظهارات او پیرامون لزوم «ناامن» شدن جامعه برای بدحجابان نوشته است: منظور امام‌جمعه اصفهان از ناامنی چیست و صراحتا اعلام کنند مشمول اسیدپاشی نیست.
در پاییز سال ۱۳۹۳ چهار زن جوان در اصفهان هدف حمله با اسید قرار گرفتند. پرونده قربانیان اسیدپاشی اصفهان سرانجام شفاف و مشخصی نداشت. این پرونده بدون شناسایی و محاکمه و مجازات عاملان اسیدپاشی‌ها، مختومه اعلام شد. در آن زمان نیز انتقادهایی از برخی اظهارات امام جمعه اصفهان مطرح شده بود.


 
دست از این گفتار و رفتار بردارید آقای امام جمعه!
آذر منصوری، فعال سیاسی اصلاح‌طلب در واکنش به اظهارات امام جمعه اصفهان نوشته است: ندا، سهیلا، مریم و مرضیه و ... هیچ وقت لحظه لحظه‌های پاییز سال ۹۴ را از یاد نمی‌برند. آن‌ها مانند هر روز مشغول رفت و آمد در خیابان های شهر اصفهان بودند و ناگهان مورد حمله اسیدپاشان قرار گرفتند. اسیدپاش ناگهان ظرفی از اسید بر بدن‌ها و صورت‌ آنها ریخت و فرار کرد. تعداد دخترانی که قربانی اسیدپاشان اصفهانی شدند در بعضی منابع تا ۱۲ نفر هم اعلام شده بود و در نهایت همه آنها موضوع را رسانه‌ای نکردند، اما همان چند نفر باعث شدند که موضوع با پیگیری‌های زنان مجلس دهم تا تعیین اشد مجازات برای اسیدپاشان پیش برود. هر چند پرونده آنها در سال ۹۷ به گونه‌ای که انتظار نمی‌رفت مختومه شد و هیچ وقت اسیدپاش یا اسیدپاشان اصفهانی شناسایی و مجازات نشدند!!
 

 
قربانیان اسیدپاشی اصفهان
اما این روایت تلخ از کجا آغاز شد؟ موضوع پوشش زنان و مناقشه‌ای که بر سر آن وجود دارد و روزبروز ابعاد وسیع‌تری به خود می‌گیرد، در سال ۹۴ به موضوع سخنان امام جمعه اصفهان در یکی از خطبه‌های نماز جمعه تبدیل شد و او استقاده از چوب تر به تعبیر خودشان، برای تنبیه بدحجابان استفاده کرده بود. در همان مقطع نیز عده‌ای هشدار دادند که این نوع موضع‌گیری از تریبون نماز جمعه ممکن است فضا را برای زنان این شهر ناامن کنند و عده‌ای در خود احساس تکلیف کنند و هر جا تشخیص بدهند که نیروی انتظامی از عهده این کار بر نمی‌آید و چوب ترش اثر ندارد، با روش خود چوب‌های ترشان را بالا ببرند و زنان بدحجاب را طوری بترسانند و ادب کنند که بساط بدحجابی برای همیشه از این شهر و این استان برچیده شود. به فاصله کمی از این سخنرانی فاجعه تلخ اسیدپاشی‌های زنجیره‌ای در شهر اصفهان شروع شد که بعدها روشن شد این حملات اسیدی ریشه خانوادگی نیز نداشته است. به رغم اعتراضات وسیع هیچیک از عاملان حملات اسیدی اصفهان شناسایی نشدند و در نهایت سال ۹۷ نیز اعلام کردند که رسیدگی به این پرونده خاتمه پیدا کرده است.

منصوری افزود" در طول این سالها با اینکه بعضی از این زنان خود به نمادی برای مقابله با خشونت علیه زنان تبدیل شده‌اند، اما خود این مبارزه می‌تواند و باید تصویر روشنی از آسیبهای روحی و جسمی آنها به خود و جامعه باشد. اینکه در طول این سالها با وجود این رنج مداوم لایحه منع خشونت و تامین امنیت زنان هنوز به سرانجامی نرسیده است نیز از معماهایی است که پاسخی برای آن ارائه نمی‌شود. اینکه امام جمعه اصفهان بدون توجه به ابعاد مناقشه‌ای که بر سر پوشش زنان ایران بالا گرفته است، مجددا از ناامن کردن فضا برای به تعبیر خودشان بدحجابان استفاده می‌کند و برای توجیه گفته می‌شود که لابد نیروی انتظامی که بزرگترین و اصلی‌ترین مأموریتش حفاظت از جان انسانها و تامین امنیت شهروندان است، باید این مأموریت را به انجام برساند، ناگفته پیداست که به چه نتایجی ختم خواهد شد.


 
این فعال زنان نوشته است: کاش این امام جمعه و امام جمعه‌های دیگر و دیگرانی که همچنان در فکر چوب ترند، لااقل گزارش مرکز پژوهش های مجلس را در ارتباط با عملکرد جمهوری اسلامی در ارتباط با پوشش زنان ایران (حجاب اجباری) بخوانند و بپذیرند که این چوب تری که به تصور خودشان می‌تواند بساط بدحجابی زنان ایران را جمع کند، نه تنها نتیجه مورد نظر آنها را تامین نخواهد کرد، بلکه بر مناقشات، خشونت‌ها و تقابل‌ها و شکاف‌های جامعه امروز ایران دامن خواهد زد و طبیعی است بهترین دستمایه برای کسانی است که در جستجوی اهرم فشار جدیدی علیه ایران هستند. بارها گفته‌ام و باز هم می‌گویم؛ راهی جز ترویج اسلام رحمانی در گفتار و عمل باقی نمی‌ماند و اولین گام پذیرش حق انتخاب پوشش برای نیمی از جمعیت کشور است. نتیجه همه راه‌های طی شده در این سالها که ناقض این حق بوده، چیزی جز شکاف و بی‌اعتمادی بین حاکمیت و مردم و نیز دین گریزی به دنبال نداشته است.(گزارش مرکز پژوهش‌های مجلس را بخوانید.) تا دیر نشده دست از این گفتار و رفتار بردارید آقای امام جمعه.
 
واکنش یک حقوقدان
کامبیز نوروزی، حقوقدان در گفت و گو با جماران گفت: حکومت ها بایستی مراقب امنیت جامعه باشند و برقراری نظم و امنیت اولین و مهم ترین وظیفه هر حکومتی است. مقصود من نیز از به کار بردن اصطلاح «حکومت»، تمامی دستگاه ها و افرادی است که بر مسند قدرت رسمی قرار دارند و سخن و عمل آنها در جامعه اثرگذار است. اینکه برخی بگویند نیروی انتظامی باید برای بدحجاب ها ایجاد ناامنی کند، به چه معنا است؟ ما قوانینی در کشور داریم که بر اساس آنها حدود وظایف دستگاه ها مشخص شده و علاوه بر آن حقوق اساسی اشخاص نیز معین شده است. این تعبیر از نظر حقوقی معنای روشنی ندارد و می تواند خطرناک باشد. نیروی انتظامی وظایف مشخصی دارد و طبیعتا مجاز نیست خارج از حدود اختیارات و وظایف خود عملی انجام دهد.


 
این حقوقدان ادامه داد: این حرف که نیروی انتظامی باید برای بدحجاب ها ناامنی ایجاد کند، اگر تعیین تکلیف برای نیروی انتظامی است که وظایف آن را قانون و رده های فرماندهی نیروی انتظامی مشخص می کنند و اگر یک توصیه بوده، انتظار این است که آقایان به انواع و اقسام مشکلات اقتصادی، حقوقی، فرهنگی و اخلاقی نیز همین قدر توجه داشته باشند. بسیار خوب است که صاحبان تریبون به فقری هم که گریبان مردم را گرفته و فسادی که برخی دستگاه های حکومتی را آلوده کرده و رواج دروغ و پرخاشگری در جامعه نیز نیم نگاهی داشته باشند.

وی بیان کرد: این موارد نیز قانونا و شرعا بسیار بزرگ هستند و بخشی از آنها نیز جزو گناهان کبیره است. جای تعجب دارد که افرادی که باید مردم را به سمت راستکاری و درستکاری هدایت کنند، نسبت به این گونه مسائل چشم فرو می بندند و مسائلی را مطرح می کنند که شاید در حال حاضر محل بحث و گفت و گوی زیاد است.

نوروزی گفت: آقایان ائمه جمعه بر اساس نگاهی که به مسائل اجتماعی دارند، نکاتی را مطرح می کنند. آنها بر اساس احساس مسئولیت شرعی، مواضعی را اتخاذ و در خطبه های نمازجمعه بیان می کنند. اما بسیار شایسته است که نسبت به مسائل دیگری که مردم را رنج می دهد و باعث مشکلات عدیده در کشور شده است نیز توجه ای خاص داشته باشند. امروز پرونده های فسادی که در دادگستری ها مطرح شده اند، موضوعات کوچکی نیستند که بتوان در قبال آنها اغماض کرد. مشکلات عدیده اقتصادی مردم مسائل ناچیزی نیستند. هدایت مدیران به سمت درستکاری و پرهیز دادن ساختار قدرت از پرخاشگری مسائلی نیست که بتوان به راحتی از آنها چشم پوشید. جامعه ما مبتلا به خشونت شده است. طبق آمار مرکز آمار در 5 ماهه امسال چیزی حدود 270 هزار فقره مراجعه به پزشکی قانونی به دلیل نزاع داشتیم. که این آمار چیزی حدود 15 درصد بیش از سال 98است. این جامعه نیازمند آرامش است. نیازمند آن است که روحش از پرخاش ها در امان بماند. منتها به این مسأله در سطح مدیریت کلان کشور کمتر توجهی صورت می گیرد.



 
واکنش دو عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم
در همین زمینه آیت‌الله سیدمحمد غروی نیز گفت: بی بند و باری در جامعه ناامنی می آورد و باید با آنها برخورد قانونی صورت بگیرد. طبیعتا کسانی که مأمور اجرای قانون هستند نباید بی بند و باری را تحمل کنند و باید ورود پیدا کنند و برخورد جدی داشته باشند. چون بی بند و باری فضای زندگی فردی، خانوادگی و اجتماعی را تهدید می کند.

عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم با اشاره به انتشار برخی مطالب در فضای مجازی، تأکید کرد: منظور این نیست که افراد بی حساب و کتاب ورود کنند و برخوردهای شخصی با این مسأله داشته باشند. بلکه منظور این است که توسط ضابطین و کسانی که باید امنیت اجتماعی را حفظ کنند، فضایی ایجاد شود تا زمینه ای برای ایجاد ایمنی اخلاقی در جامعه باشد.

وی اظهار داشت: اصل بی بند و باری که امنیت جامعه، خانواده و جوانان را مورد خطر قرار می دهد، چیزی نیست که کسی از آن حمایت کند. در هر جایی و هر نظامی، به خصوص نظام اسلامی ما، این موضوع بد است. اگر امر به معروف زبانی خوبی داشته باشیم و درست و همه جانبه برخورد کنیم و رفتار آنها مورد پسند جامعه نباشد، این طور برخورد نمی کنند. ولی اگر افراد بخواهند برخورد فیزیکی داشته باشند، فراتر از تذکر زبانی، نمی تواند این جور باشد.  مرتبه بعد این است که مسئولین انتظامی وظیفه دارند با بی بند و باری ها برخورد کنند. آنها هم باید برخورد معقول و قانونی خودشان را داشته باشند تا فضا برای کسانی که می خواهند بی بند و باری ایجاد کنند، ایمن نباشد.


 
آیت الله علی اکبر مسعودی خمینی نیز در این خصوص گفت: وظیفه همه امر به معروف و نهی از منکر با زبان خوب، امروزی، انسانی و اسلامی است. اگر بخواهیم برخورد تندی داشته باشیم، عکس العمل دارد و بدتر می شود. بزرگان و علما در سخنرانی هایشان اعلام کنند که حجاب برای خود شما خوب است. یعنی ما باید امنیت ایجاد کنیم و مواظب جوانان باشیم. این آقایان خودشان باید بگویند منظور از ناامن کردن چیست و چه کار باید بکنند.

عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم تأکید کرد: ما باید وظیفه خودمان را انجام بدهیم. وظیفه ما این نیست که پرخاشگری کنیم و یا بدگویی داشته باشیم. باید اعلام کنیم اسلام این جور می خواهد و نتیجه اش این است. به هیچ وجه برخورد بد نتیجه نخواهد دا
 

لطمه زدن به یک انسان شرعا و قانونا جریمه دارد

امام جمعه اصفهان که صحبت‌هایش در فضای مجازی درباره ناامن کرد فضا برای افرادی بدحجاب حسابی جنجال آفرین شده بود و حتی موضوع اسیدپاشی سال ۹۳ در اصفهان را دوباره مطرح شد در ویدئویی نسبت به این انتقادات واکنش نشان داد و گفت: «من حتی درباره بدحجابی نگفتم. راجع به بی حجابی و فردی که به عمد حجاب خود را بر می دارد، گفتم باید ضابطین قضایی با مراعات همه مسائل قانونی و شرعی دخالت کنند.»

او در ادامه گفت: «هیچ‌کسی حق انجام کار فیزیکی ندارند و امر به معروف و نهی از منکر با گفتار، زبان خوب و همچنین با نصیحت باید بشود. اگر کسی که امر به معروف گوش نداد؛ آن زمان ضابطین قضایی او را خواسته، به پدر و مادر او اطلاع داده و نصیحت کنند. حتی آنان هم نمی توانند کسی را بزنند. چه کسی می تواند درباره حجاب بگوید بزنید و بکشید. من موارد دینی را بهتر از خیلی ها بلد بوده و ۶۰ ساله است که درحال تدریس هستم. لطمه زدن به یک انسان شرعا و قانونا جریمه دارد.» 

اما حال آنکه برداشت غلط از این مصداق و ایجاد ذهنیت ناصواب برخی از رسانه ها باعث شد تا با تقطیع صحبت های مذکور ، دروغ پردازی و القای مطالب خودساخته ، افکار عمومی را از موضوعات و مشکلات اصلی کشور منحرف نمایند؛ بدینوسیله دفتر نماینده ولی فقیه در استان اصفهان به عنوان مرجع اصلی اخبار و انتشار نظرات ایشان ، نسبت به این موضوع توضیحات مقتضی را ارائه نمود.»


منبع:
1.تسنیم / واکنش دفتر امام جمعه اصفهان به یک خبر؛ انحراف افکار عمومی از مشکلات اصلی با القای مطالب خودساخته
2.آفتاب / واکنش‌ها به سخنان جنجالی دو امام جمعه درباره حجاب| نگرانی درباره امنیت زنان
3.خبرآنلاین / واکنش امام جمعه اصفهان به انتقادات از اظهاراتش درباره برخورد با بدحجابی
4.اقتصادآنلاین / واکنش امام جمعه اصفهان به انتقادات از سخنان اخیرش/ هیچ‌کس حق انجام کار فیزیکی ندارد!
5.توییتر