زنگ خطر خاله ها و عموهای جعلی برای کودکان
دکتر محمد علی شاطری روانشناس بالینی معتقد است اصلاً رویکرد درستی نیست که این روزها هر شخص غریبهای را به کودکانمان خاله و عمو معرفی میکنیم و این رفتاری خطرساز است و کودک باید فقط عمو و خاله و عمه واقعی خود را به این نام بخواند.
بازخوانی نشست بررسی کتاب "من خانوادهام را دوست دارم" با حضور نویسنده، تصویرگر، گرافیست و روانشناس مهمان برگزار شد.
در ابتدای این نشست «علی باباجانی» نویسنده کودکونوجوان درباره انگیزهاش از تألیف «کتاب من خانوادهام را دوست دارم» گفت و هدفش را آشنا ساختن کودکان امروز با بستگان سببی و نسبی دانست و افزود: که با این وضعی که داریم به مرور بچهها دیگر خاله و عمویی ندارند که آنها را بشناسند.
باباجانی در ادامه از دغدغهاش درباره نگارش این کتاب گفت : در این کتاب سعی کردهام اعتمادبهنفسی را به کودکان بدهم که مشاغل پدرشان را معرفی کنند و دربارهاش حرف بزنند.
در ادامه این نشست محمد شاطری روانشناس بالینی و مشاور گفت: این کتاب جایگاه کودک در منظومه خانواده را نشان میدهد، این نکتهای حائز اهمیت است و ضروری است که کودک بداند در خانواده چه جایگاهی دارد و دیگران چه نسبتی با او دارند.
وی در ادامه داد: اصلاً رویکرد درستی نیست که این روزها هر شخص غریبهای را به کودکانمان خاله و عمو معرفی میکنیم و این رفتاری خطرساز است و کودک باید فقط عمو و خاله و عمه واقعی خود را به این نام بخواند و مادران و پدران هم در این زمینه به او تذکر بدهند.
شاطری در ادامه افزود: کتاب «من خانوادهام را دوست دارم» تعاملی است و از کودک میخواهد در نگارش و تصویرسازی آن مشارکت کند به خلاقیت کودک کمک زیادی میکند و ابراز امیداوری کرد این کتاب به دست کودکانم مناطق محروم هم برسد.
نوشین بیجاری تصویرگر «من خانوادهام را دوست دارم» کتاب را بسیار پرشخصیت دانست و گفت: طی جلساتی بسیار و تعاملی که با نویسنده و ناشر داشتیم به این نتیجه رسیدیم که چه میخواهیم. چرا که این کتاب یک تجربه جدید بود و مانند دیگر کتابها نبود که تصویرگر بخواهد بر اساس متن تصاویری بکشد؛ بلکه این کتاب پر بود از توضیحات و حاشیهها و چالشهای تصویریِ ورای قصههای مرسوم.
وی در ادامه بیان کرد: نسخه نهایی این کتاب را به چند استاد گرافیک و تصویرگری نشان دادهام که آن را تحسین کردهاند. از جمله استاد صلواتیان و استاد دوستمحمدی از اساتید برجسته تصویرگری و گرافیک، کتاب را پسندیدهاند.
بیجاری در ادامه برگزاری این نشستها را ضروری دانست و ابراز تأسف کرد که بسیاری از ناشران در مراسم نقد یا رونمایی کتابها به تصویرگران که از ارکان تولید کتاباند اطلاع هم نمیدهند و باید در این نشستها از حضور تصویرگران هم بهره برد تا نگاه مخاطبان هم به کار این صنف جلب شود و البته باعث رشد کار ایشان هم میشود.
حمیده سلیمانی گرافیست کتاب با اشاره به ویژگیهای صفحهآرایی این کتاب گفت: قصد من این بود که تصاویر کتاب ارتباط بهتری با کودکان برقرار کند و برای همین از تکنیک کولاژ استفاده کردند.
سلیمانی ادامه داد: گرافیست تمام المانهای کتاب را کنار هم میگذارد و از صفحه اول تا آخر را باید طراحی کند و برخلاف تصویرساز که فقط طرح جلد و تصاویری از صفحات کتاب را میسازد، گرافیست باید از جلد و پشت جلد و صفحات معرفی کتاب را هم بر اساس اصول حرفهای طراحی کند و سعی کند جایی از کار چشم مخاطب را اذیت نکند و جایی لکهای در کار نیفتد.
وی در ادامه با اشاره به اینکه به صورت آکادمیک هم گرافیک را تدریس میکند، افزود: حتی دانشجویان گرافیک هم نمیدانند دقیقاً کار ما در کتاب چیست و به چه صورت است و من در صفحه مجازیام با اشتراک گذاشتن نمونه بعضی از کارهایم تا حدی تلاش کردهام چندوچون کارم را به نمایش بگذارم و مخاطب را با آن آشنا کنم. وی افزود در شناسانامه کتابها نیز باید اسم این عزیزان بیاید تا مخاطبان هم به این مسئله حساس شوند، کمی کارشان جدی گرفته شود.
در انتهای این نشست حاضران تابلوی پوستر کتاب «من خانوادهام را دوست دارم» را امضا کردند.
منبع: تسنیم
{{Fullname}} {{Creationdate}}
{{Body}}