گزارشی از وضعیت ۲ کاندیدای ریاست جمهوری آمریکا بر اساس آخرین آمارها و نظرسنجیها
تقلای ترامپ
ئیسجمهور آمریکا در ادامه حمله به رقیب دموکراتش با انتشار پیامی در توئیتر، نامزد دموکراتها برای انتخابات ریاستجمهوری 2020 را تهدیدی برای امنیت ملی آمریکا توصیف کرد. ترامپ در توئیتر نوشت: «جو بایدن، نامزد دموکراتها برای انتخابات ریاستجمهوری 2020 تهدیدی برای امنیت ملی آمریکاست».
رقابت نزدیک بایدن و ترامپ در ایالتهای خاکستری که در نتیجه نهایی بسیار تعیینکننده است
2هفته مانده تا رایگیری نهایی برای انتخاب رئیسجمهوری آمریکا، ۲ کاندیدای اصلی این رقابتها تلاش خود را برای جلبنظر رایدهندگان در ایالتهای کلیدی و افرادی که قصد دارند در رایگیری زودهنگام شرکت کنند تشدید کردهاند. این در حالی است که نظرسنجیهای ملی نشان از پیشتازی ۲ رقمی بایدن نسبت به ترامپ دارد. اما واقعیت این است که بررسی وضعیت ۲ کاندیدا در ایالتهای خاکستری حاکی از فاصله بسیار نزدیک بایدن و ترامپ است؛ ایالتهایی که در معرفی رئیسجمهوری آمریکا نقش تعیینکنندهای دارند و الکترالکالجهای آنها در دهههای گذشته بشدت مورد توجه هر ۲ حزب بوده است؛ موضوعی که یکی از مقامات ارشد ستاد بایدن نیز به آن اشاره کرده و خواستار عدم توجه حامیان بایدن به نظرسنجیهای ملی شده است.آنچه مسلم است 2 کاندیدا در ادامه رقابتها روزهای پرتنشی خواهند داشت و ۳ مؤلفه اساسی در این ایام بر اقبال مردم به کاندیداها موثر خواهد بود. نخستین مورد مناظره روز پنجشنبه ۲ کاندیدا در تنسی است و بعد از آن ترامپ و بایدن باید درباره 2 مؤلفه یا سوال جدی رایدهندگان آمریکایی خود را تقویت کنند. بر اساس آمار موجود، مساله کرونا به پاشنه آشیل ترامپ تبدیل شده و او در این مدت باید تمام تلاش خود را برای تغییر نگاه جامعه آمریکا نسبت به عملکرد دولتش صرف کند. از سوی دیگر بایدن هم که این روزها به دلیل گزارش مربوط به فساد مالی پسرش «هانتر بایدن» تحت فشار قرار گرفته است، سعی میکند از این چالش عبور کند؛ مسالهای که اگر نتواند آن را رفع کند به احتمال زیاد منجر به شکست وی در برابر ترامپ خواهد شد.
رقابت جمهوریخواهان و دموکراتها در رأیگیری زودهنگام
به گزارش «وطن امروز»، افزایش مشارکت در رأیگیری زودهنگام انتخابات ریاستجمهوری آمریکا تلاشهای جمهوریخواهان برای کارشکنی در روند حضور حداکثری پای صندوقهای رأی را نمایانتر کرد. برخی رسانهها دیروز به نقل از پایگاه «پروژه انتخابات ایالاتمتحده» (United States Election Project) خبر دادند تعداد آمریکاییهایی که تا دیروز در رأیگیریهای زودهنگام یا غیابی انتخابات ریاستجمهوری شرکت کردهاند به بیش از ۲۵ میلیون نفر رسیده است. این رکوردشکنی نشان از افزایش مشارکت در انتخابات این دور داشته و بالغ بر ۱۸ درصد بیشتر از مجموع آرای دور گذشته است. در انتخابات سال ۲۰۱۶ حدود ۵۵ درصد واجدان شرایط در رأیگیری شرکت کردند.به نظر میرسد شرایط خاص کرونایی و همچنین رقابت شدید احزاب جمهوریخواه و دموکرات برای حفظ یا کنار نهادن دونالد ترامپ در این رشد مشارکت دخیل بوده باشد. افزایش اشتیاق برای رأی دادن از یک سو و کاهش شعب رأیگیری از سوی دیگر موجب شده به عنوان نمونه رأیدهندگان در ایالت جورجیا تا ۸ ساعت برای شرکت در انتخابات معطل شوند. دموکراتها رقبای جمهوریخواه خود را متهم میکنند برای افزایش احتمال پیروزی نامزد خود در ادوار مختلف انتخابات کوشیدهاند تا زمینه کاهش مشارکت رأیدهندگان را از طرق گوناگون همچون کاهش شعب رأیگیری فراهم کنند. تعداد زیادی از رایدهندگان از بیم شیوع ویروس کرونا سعی کردهاند در انتخابات زودهنگام شرکت کنند.
ویروس کرونا تاکنون بیش از 1/8 میلیون نفر را در آمریکا مبتلا کرده و 218 هزار نفر نیز جان خود را از دست دادهاند. آمارها نشان میدهد دموکراتها استقبال بیشتری از رایگیری پستی داشتهاند به طوری که از 6/10 میلیون رای پستی بیش از 8/5 میلیون رای مربوط به دموکراتها بوده است. تازهترین آمارها حاکی است ترامپ در اکثر نظرسنجیها در سطح ملی از بایدن عقبتر است و در زمینه تامین هزینههای انتخاباتی نیز فاصله زیادی با رقیب دموکراتش دارد. «جن او مالی دیلون» مدیر ستاد انتخاباتی بایدن در این باره گفت: آمارهای ملی گمراهکننده است، زیرا در ایالتهای مهم و تعیینکننده، رقابت بسیار نزدیک است. ما نباید بیش از حد خوشبین باشیم، زیرا ترامپ هنوز میتواند برنده رقابت باشد.
تلاش کاندیداها برای جلب نظر رأیدهندگان در ایالتهای خاکستری
همزمان با افزایش شمار مشارکتکنندگان در رایگیری زودهنگام و رایگیری پستی، ستادهای انتخاباتی جو بایدن و دونالد ترامپ برای دومین و آخرین مناظره طی هفته جاری آماده میشوند. این ۲ نامزد دموکرات و جمهوریخواه تلاش زیادی را آغاز کردهاند تا بتوانند رایدهندگان زودهنگام را جذب کنند. ترامپ دیروز به نوادا رفت تا در این ایالت مهم که بر اساس آمارهای دولتی تاکنون بیش از 100 هزار نفر در رایگیری غیابی و پستی شرکت کردهاند، نظر رایدهندگان را جلب کند. رئیسجمهور آمریکا تا روز پنجشنبه که قرار است مناظره انتخاباتی در تنسی داشته باشد، به ایالتهای حساس دیگری از جمله آریزونا و کارولینای شمالی سفر میکند. بایدن نیز دیروز به کارولینای شمالی رفت؛ جایی که بیش از 2/1 میلیون رایدهنده تاکنون آرای خود را به صندوق انداختهاند. «کاملا هریس» معاون بایدن نیز از امروز با سفر به ایالت حساس فلوریدا رسما به رقابتهای انتخاباتی باز خواهد گشت.محور اصلی مناظره پایانی ترامپ - بایدن
در حالی که ۲ نامزد انتخابات آمریکا سفرهای فشردهای را برای جلب آرای رایدهندگان در دستور کار قرار دادهاند، بسیاری منتظر برگزاری آخرین مناظره بایدن- ترامپ در ایالت تنسی هستند. در این شرایط کمیسیون مناظرههای انتخاباتی آمریکا محور مناظره پایانی ۲ نامزد انتخابات ریاستجمهوری ۲۰۲۰ آمریکا را که 22 اکتبر (اول آبانماه) برگزار میشود اعلام کرد. بر اساس گفته کمیسیون مناظرههای انتخاباتی آمریکا، محور مناظره پایانی دونالد ترامپ، رئیسجمهور با جو بایدن، رقیب دموکراتش مسائل مربوط به تغییرات اقلیمی، روابط نژادهای مختلف در آمریکا، بیماری «کووید-۱۹» و دیگر مسائل خواهد بود. به نوشته خبرگزاری اسپوتنیک، بر اساس گزارش این کمیسیون سوالات ممکن است درباره رهبری در آمریکا، بحث خانواده و امنیت ملی در این کشور پرسیده شود.کمیسیون مناظرههای انتخاباتی آمریکا همچنین افزود بسته به اخباری که در روزهای آخر منتهی به این مناظره منتشر میشود، ممکن است مباحث در این مناظره نیز تغییر کند. این مناظره که قرار است ۲۲ اکتبر (اول آبانماه) در شهر «نشویل» ایالت تنسى برگزار شود، به همان شکل و قالب مناظره اول بین ۲ نامزد برگزار خواهد شد. مجری و هدایتکننده این مناظره «کریستین ولکر» مجری شبکه انبیسی نیوز خواهد بود. ترامپ و بایدن ۲۹ سپتامبر (هشتم مهرماه) در مناظره اول مقابل یکدیگر قرار گرفتند و به گفته برخی رسانههای آمریکا این مناظره یک شرمساری ملی بود. قرار بود مناظره دوم این دو نامزد انتخاباتی پانزدهم اکتبر (۲۴ مهر) به صورت مجازی برگزار شود که با مخالفت دونالد ترامپ مواجه شد و ۲ کاندیدا پنجشنبه گذشته در ۲ برنامه جداگانه پرسش و پاسخ اما همزمان به سوالات حاضران در برنامه پاسخ دادند.
الکترالهای قطعی مربوط به ایالتهایی است که به شکل سنتی و برای چندین دهه به عنوان پایگاه رأی یکی از ۲ حزب شناخته شده است
الکترالهای احتمالی ایالتهایی است که اقبال عمومی قابل توجهی نسبت به کاندیدا در آن ثبت شده است
الکترالهای متمایل ایالتهایی است که احتمال نسبی رأیدادن به کاندیدا در آن وجود دارد
وضعیت ۲ کاندیدا در ایالتهای خاکستری
ایالتهای خاکستری یا ایالتهای چرخشی، تعدادی از ایالتهای آمریکا هستند که ۲ حزب جمهوریخواه و دموکرات طی دورههای متمادی انتخابات نتوانستهاند به اصطلاح آن ایالت را در اختیار خود داشته باشند و در هر انتخابات آرای مربوط به این ایالتها از قبل برای کاندیداها مشخص نبوده است. به عنوان مثل کالیفرنیا همواره در اختیار دموکراتها بوده و جمهوریخواهان طی سالها روی رای تگزاس به طور قطعی حساب کردهاند اما 6 تا 11 ایالت از این قاعده مستثنا هستند. از این رو این ایالتها نقش قابل توجهی در تعیین رئیسجمهور خواهند داشت و هر دو حزب برای تملک این بخش از آرای الکترال سرمایهگذاری زیادی خواهند داشت. در حال حاضر و بر اساس آمار مربوط به انتخابات 2016، یازده ایالت مین، نوادا، مینهسوتا، نیوهمپشایر، میشیگان، پنسیلوانیا، ویسکانسین، فلوریدا، آریزونا، کارولینای شمالی و جورجیا ایالتهای چرخشی یا ایالتهای خاکستری هستند. بر اساس جدول زیر و بر پایه دادههای سایت 538 وضعیت فعلی این ایالتها به شرح زیر است.گزارش نیویورکپست و دستپاچگی بایدن
کمتر از 3 هفته مانده تا زمان انتخابات ریاستجمهوری آمریکا بررسیهای آماری نشان میدهد جو بایدن در این مقطع از رقابت انتخاباتی نهتنها خیلی بهتر از هیلاری کلینتون در کل چرخه انتخابات ۲۰۱۶ عمل کرده، بلکه وضعیت بهتری نیز نسبت به باراک اوبامایی دارد که در زمان ریاستجمهوری معاونش بود. ایندیپندت در گزارشی که بر اساس میانگینگیری RCP از همه نظرسنجیها گرفته اعلام کرده است جو بایدن هم اکنون میانگین 5/51 درصد رای را دارد. باراک اوباما هرگز در مجموع نظرسنجیهای قبل از انتخابات سال ۲۰۰۸ که منجر به ریاستجمهوری دوباره او شد به سطح ۵۰ درصد نرسید.
همچنین هیچ کاندیدایی در مدت ۱۹ روز قبل از انتخابات در ۳ چرخه قبلی- حتی باراک اوباما در سال ۲۰۰۸- نتوانسته همچون وضعیت حال حاضر بایدن به ۵۰ درصد برسد. این در حالی است که یکی از مقامات ارشد ستاد بایدن دیروز اعلام کرده بود نباید به نظرسنجیهای ملی تکیه کرد. در همین حال برخی منابع از احتمال تغییر نظرسنجیها به نفع ترامپ با توجه به افشای اطلاعات نامزد دموکراتها از طریق گزارش «نیویورکپست» خبر دادند. بر اساس گزارش تازه این نشریه که به «افشای فساد هانتر بایدن، پسر جو بایدن در اوکراین» پرداخته، احتمال دارد رسوایی خانوادگی بایدن در روزهای باقیمانده اثر منفی قابل توجهی بر کمپین وی بگذارد.
چه آنکه دیروز هم پرخاشگری بایدن در پاسخ به روزنامهنگار «سیبیاس» درباره صحت گزارش نیویورکپست درباره ایمیلهایی که گفته میشود تاییدی است بر سوءاستفاده «هانتر بایدن» از قدرت پدرش در دورهای که او معاون رئیسجمهور آمریکا بوده است، در رسانهها بشدت مورد توجه قرار گرفت. شدت تاثیر این گزارش بر کارزار بایدن به حدی بوده که حتی شبکههای اجتماعی چون توئیتر و فیسبوک هم برای ممانعت از دست به دست شدن آن، محدودیتهایی را وضع کردند. بر اساس گزارش نیویورکپست، هانتر بایدن در سال ۲۰۱۵ وقتی به هیأتمدیره شرکت انرژی اوکراینی «بوریسما» میپیوندد، پدرش را به یکی از مدیران ارشد این شرکت معرفی میکند تا از نفوذ او برای اخراج یک دادستان که درباره این شرکت تحقیق میکرد، استفاده کند. در این گزارش، همچنین تصاویری از هانتر بایدن در حال کشیدن مواد مخدر منتشر شده است. این در حالی است که ستاد انتخاباتی بایدن مدعی است چنین جلسهای میان وی و مدیر شرکت اوکراینی برگزار نشده است.
همچنین هیچ کاندیدایی در مدت ۱۹ روز قبل از انتخابات در ۳ چرخه قبلی- حتی باراک اوباما در سال ۲۰۰۸- نتوانسته همچون وضعیت حال حاضر بایدن به ۵۰ درصد برسد. این در حالی است که یکی از مقامات ارشد ستاد بایدن دیروز اعلام کرده بود نباید به نظرسنجیهای ملی تکیه کرد. در همین حال برخی منابع از احتمال تغییر نظرسنجیها به نفع ترامپ با توجه به افشای اطلاعات نامزد دموکراتها از طریق گزارش «نیویورکپست» خبر دادند. بر اساس گزارش تازه این نشریه که به «افشای فساد هانتر بایدن، پسر جو بایدن در اوکراین» پرداخته، احتمال دارد رسوایی خانوادگی بایدن در روزهای باقیمانده اثر منفی قابل توجهی بر کمپین وی بگذارد.
چه آنکه دیروز هم پرخاشگری بایدن در پاسخ به روزنامهنگار «سیبیاس» درباره صحت گزارش نیویورکپست درباره ایمیلهایی که گفته میشود تاییدی است بر سوءاستفاده «هانتر بایدن» از قدرت پدرش در دورهای که او معاون رئیسجمهور آمریکا بوده است، در رسانهها بشدت مورد توجه قرار گرفت. شدت تاثیر این گزارش بر کارزار بایدن به حدی بوده که حتی شبکههای اجتماعی چون توئیتر و فیسبوک هم برای ممانعت از دست به دست شدن آن، محدودیتهایی را وضع کردند. بر اساس گزارش نیویورکپست، هانتر بایدن در سال ۲۰۱۵ وقتی به هیأتمدیره شرکت انرژی اوکراینی «بوریسما» میپیوندد، پدرش را به یکی از مدیران ارشد این شرکت معرفی میکند تا از نفوذ او برای اخراج یک دادستان که درباره این شرکت تحقیق میکرد، استفاده کند. در این گزارش، همچنین تصاویری از هانتر بایدن در حال کشیدن مواد مخدر منتشر شده است. این در حالی است که ستاد انتخاباتی بایدن مدعی است چنین جلسهای میان وی و مدیر شرکت اوکراینی برگزار نشده است.
حمله ترامپ به جمهوریخواهان منتقد
رئیسجمهور آمریکا در ادامه حمله به رقیب دموکراتش با انتشار پیامی در توئیتر، نامزد دموکراتها برای انتخابات ریاستجمهوری 2020 را تهدیدی برای امنیت ملی آمریکا توصیف کرد. ترامپ در توئیتر نوشت: «جو بایدن، نامزد دموکراتها برای انتخابات ریاستجمهوری 2020 تهدیدی برای امنیت ملی آمریکاست». ترامپ این توئیت را در واکنش به اقدام توئیتر در محدود کردن گزارش نیویورکپست در انتشار فساد مالی بایدن و پسرش منتشر کرد. رئیسجمهوری آمریکا که بارها رقیب خود را به واسطه گافهایی که در سخنرانیهایش داده مورد تمسخر قرار داده است، این بار در گردهمایی انتخاباتی در ایالت میشیگان، مرتکب گاف عجیبی شد.
ترامپ هنگامی که داشت درباره خروج ایالات متحده از پیمان آب و هوایی پاریس سخن میگفت، «امانوئل مکرون» رئیسجمهوری فرانسه را «نخستوزیر» این کشور خطاب کرد! این گاف ترامپ بازخورد زیادی در رسانهها و شبکههای اجتماعی داشت. او که همچنان در کمپینهایش علاوه بر بایدن به هیلاری کلینتون (رقیب انتخاباتیاش در سال 2016) میتازد، در رویدادی در فلوریدا حول محور حمایت و حفاظت از سالمندان سخنرانی میکرد اما فورا آن را به یک کارزار سیاسی تبدیل کرد. ترامپ در بخشی از این سخنرانی مجددا به هیلاری کلینتون، رقیب دموکراتش در انتخابات ریاستجمهوری ۲۰۱۶ میلادی حمله کرد. اشاره به نام کلینتون باعث شد برخی از بین جمعیت شعار «او را زندانی کنید» سر دهند.
رئیسجمهور آمریکا همچنین در واکنش به انتقاد برخی سناتورهای جمهوریخواه از وی که به تعبیری نشانهای از عبور حزب از رئیسجمهوری تلقی شده، به سناتور جمهوریخواه «بن ساس» که از او به خاطر نزدیکیاش به دیکتاتورها و نژادپرستان قائل به برتری سفیدپوستان انتقاد کرده بود، حمله کرد. ترامپ بعد از آنکه بن ساس در سخنانی خطاب به اعضای حوزه انتخابیه خود بشدت از وی انتقاد کرد، همچون روال همیشگی خود با الفاظ توهینآمیز پاسخ او را داد. اخیرا خبرگزاری هیل در گزارشی به نقل از برخی منابع جمهوریخواه اعلام کرد طیفی از سناتورها، نمایندگان و برخی فرمانداران جمهوریخواه با هدف بقا در دوران پساترامپ برنامه فاصلهگذاری با ترامپ و تطهیر وجهه خود نزد رایدهندگان ایالتی را در دستور کار قرار دادهاند.
منبع: وطن امروز
ترامپ هنگامی که داشت درباره خروج ایالات متحده از پیمان آب و هوایی پاریس سخن میگفت، «امانوئل مکرون» رئیسجمهوری فرانسه را «نخستوزیر» این کشور خطاب کرد! این گاف ترامپ بازخورد زیادی در رسانهها و شبکههای اجتماعی داشت. او که همچنان در کمپینهایش علاوه بر بایدن به هیلاری کلینتون (رقیب انتخاباتیاش در سال 2016) میتازد، در رویدادی در فلوریدا حول محور حمایت و حفاظت از سالمندان سخنرانی میکرد اما فورا آن را به یک کارزار سیاسی تبدیل کرد. ترامپ در بخشی از این سخنرانی مجددا به هیلاری کلینتون، رقیب دموکراتش در انتخابات ریاستجمهوری ۲۰۱۶ میلادی حمله کرد. اشاره به نام کلینتون باعث شد برخی از بین جمعیت شعار «او را زندانی کنید» سر دهند.
رئیسجمهور آمریکا همچنین در واکنش به انتقاد برخی سناتورهای جمهوریخواه از وی که به تعبیری نشانهای از عبور حزب از رئیسجمهوری تلقی شده، به سناتور جمهوریخواه «بن ساس» که از او به خاطر نزدیکیاش به دیکتاتورها و نژادپرستان قائل به برتری سفیدپوستان انتقاد کرده بود، حمله کرد. ترامپ بعد از آنکه بن ساس در سخنانی خطاب به اعضای حوزه انتخابیه خود بشدت از وی انتقاد کرد، همچون روال همیشگی خود با الفاظ توهینآمیز پاسخ او را داد. اخیرا خبرگزاری هیل در گزارشی به نقل از برخی منابع جمهوریخواه اعلام کرد طیفی از سناتورها، نمایندگان و برخی فرمانداران جمهوریخواه با هدف بقا در دوران پساترامپ برنامه فاصلهگذاری با ترامپ و تطهیر وجهه خود نزد رایدهندگان ایالتی را در دستور کار قرار دادهاند.
منبع: وطن امروز
اخبار مرتبط
تازه های اخبار
ارسال نظر
در ارسال نظر شما خطایی رخ داده است
کاربر گرامی، ضمن تشکر از شما نظر شما با موفقیت ثبت گردید. و پس از تائید در فهرست نظرات نمایش داده می شود
نام :
ایمیل :
نظرات کاربران
{{Fullname}} {{Creationdate}}
{{Body}}