جدال ادامه دار بر سر آدرس گرانیها/ گرانیها به پاستور و بهارستان ربط دارد یا میشیگان و آریزونا؟
رئیس مجلس با بیان اینکه زندگی و معیشت مردم را نمیتوان و نباید به پیروزی یا شکستِ کسی در کاخ سفید گره زد، گفت: این تصمیماتِ ماست که مستقل از این رفتنها و آمدنها، پایههای اصلیِ اقتصادِ ما را میسازد و قدرتِ ما را در این عرصه مشخص میکند. باور کنیم؛ کسی که واگن خود را به لوکوموتیو دیگران ببندد باید منتظر بنشیند تا با آنچه در اختیارش نیست شادی کند یا عزا بگیرد.
جدال کلامی رؤسای مجلس و دولت همچنان ادامه دارد؛ روز یکشنبه نیز رئیس مجلس در نطق پیش از دستور خود فرصت را مناسب دانست تا درباره انتخابات آمریکا صحبت کند.
بر همین اساس محمد باقر قالیباف در نشست علنی روز یکشنبه، ۲۵ آبان ماه مجلس شورای اسلامی در نطق پیش از دستور خود با قرائت آیه ای از سوره احزاب با مضمون «مِنَ الْمُؤْمِنِینَ رِجَالٌ صَدَقُوا مَا عَاهَدُوا اللَّهَ عَلَیْهِ فَمِنْهُمْ مَنْ قَضَی نَحْبَهُ وَمِنْهُمْ مَنْ یَنْتَظِرُ وَمَا بَدَّلُوا تَبْدِیلًا» گفت: انتخابات اخیر آمریکا و حوادث قبل و بعد از آن، اتفّاقی عبرتآموز بود. آمریکایی که سالها مشکلاتِ ساختاری، اجتماعی، سیاسی و اقتصادی خود را با قدرتِ رسانهایِ اش پنهان کرده بود، این روزها بدون روتوش در مقابل افکار عمومی جهان به نمایش گذاشته شد.آمریکای واقعی که در کنار قوت اقتصادی و نظامی خود ، درگیرِ شکافهای عمیقِ اجتماعی و تبعیضهای ساختاریست، فاصلهی بسیار زیادی با آمریکای نمایشی دارد، و تصویرِ واقعیِ امروز، روند رو به افول آمریکا را در مقابل چشمان مستضعفان جهان به نمایش گذاشت و با شکسته شدن هیمنهی ایجاد شده، روندِ افولش را سرعت بخشید.
رئیس مجلس شورای اسلامی افزود: همانگونه که چند روز پیش، برادر عزیزم سید حسن نصرالله گفت؛ ما از شکست قاتل شهید حاج قاسم سلیمانی و شهید ابومهدی المهندس خوشحالیم؛ و همه با چشمان خود دیدند، کسی که در این دنیا ندای «انا ربکم الاعلی» سر دهد، بر اساس سنت الهی او در دنیا و آخرت خوار و خفیف می شود ما نظامِ فاسدِ حاکم بر آمریکا را ، مقصرِ اصلیِ تصمیمات غلط آنها میدانیم و تنها خونبهای آنها را اخراجِ سربازانِ آمریکایی از منطقه می دانیم ولی، از کوچکی و زبونیِ صادر کنندهی فرمان آن جنایت بزرگ هم شادمان می شویم .
وی ادامه داد: از طرف دیگر، هر چند که از شکست ترامپ قمارباز خوشحالیم اما عمیقاً باور داریم که زندگی و معیشت مردم را نمیتوان و نباید به پیروزی یا شکستِ کسی در کاخ سفید گره زد این تصمیماتِ ماست که مستقل از این رفتنها و آمدنها، پایههای اصلیِ اقتصادِ ما را میسازد و قدرتِ ما را در این عرصه مشخص میکند. باور کنیم؛ کسی که واگن خود را به لوکوموتیو دیگران ببندد باید منتظر بنشیند تا با آنچه در اختیارش نیست شادی کند یا عزا بگیرد.
قالیباف یادآور شد: تصمیمات ما در حوزۀ مسکن، بورس، ترخیص کالاهای اساسی از گمرک، سیاستهای پولی و بانکی، نظام بودجه ریزی، اختصاصِ ارز ترجیحی، سوداگریها در بازار ارز، طلا و خودرو، بی تفاوتی نسبت به گرانی ها و رها کردن بازار و بی توجهی به تولید ملی، به پاستور و بهارستان و باب همایون و میرداماد ارتباط دارد نه به جورجیا و میشیگان و آریزونا. پس به مردم آدرس غلط ندهید. مهمترین ریشهی مشکلات کشور سوء مدیریت، استفاده نکردن از ظرفیتهای عظیم داخلی ، دست روی دست گذاشتن و ناهماهنگی میان نهادهای سیاستگذار و مجریست؛ و همین سوءمدیریت هاست که باعث عدم برقراریِ ارتباطِ مناسب تجاری با کشورهای همسایه و منطقه و کشورهای مهم دنیا مخصوصا کشورهای آسیا واوراسیا شده است.
وی افزود: بدیهی است که لغو تحریمها باید یکی از اهداف در سیاست خارجی باشد اما واقعبینی حکم میکند که لغو تحریمها بدون فرصتسازی و تولید قدرت ساده اندیشانه است و تنها راه برداشته شدنِ فشارِ تحریم ها از دوشِ مردم و ناامید کردنِ دشمن از فشارِ حداکثری این است که ایران و تک تک مردم ایران مخصوصا طبقه مستضعف و متوسط را قوی کنیم لذا اگر و تنها اگر اقتصاد داخلی رونق گیرد، چرخِ تولید و اشتغال را به حرکت در آوریم و معیشت و رفاه را برای مردم ایجاد کنیم، دشمن را از فشارِ بیشتر ناامید خواهیم کرد همچنین در این راه، هر سیگنالی که تصویرِ ضعف و نیاز به خارج را به دشمن بدهد، فرصتسوزی است بنابراین مجلسِ شورای اسلامی معتقد است باید با تغییر برآوردِ آمریکا ، فشار تحریمی و اقتصادی بر ایران را برای آنان هزینه زا کرد.
قالیباف با تاکید بر اینکه مشخص است که رئیس جمهور جدید آمریکا، ادعا میکند سیاستها و روشهای متفاوتی نسبت به فرد قبلی دارد، گفت: همین تمایز، سیاست های متفاوتی را در چهار سال پیش رو در آن کشور رقم خواهد زد. یکسان دانستن جزء به جزء این دو فرد، موافق تجربۀ ما نیست ولی آنچه در عمل تفاوت را مشخص میسازد دیگر لفاظی و ادعاهای بیهوده نیست. ما ضمن قائل بودن به این تفاوت، باور داریم که فردِ جدیدِ مستقر در کاخ سفید نیز اهدافی مشخص و روشن دارد و سیاستهای او پیش از این نیز اجرایی شده است. رئیس قوه مقننه کشورمان با یادآوری اینکه درست است که بایدن با ترامپ فرق دارد اما مهم این است که بدانیم بایدن در بهترین حالت با اوبامایی که طراح تحریمهای به اصطلاح فلجکننده و اولین ناقض تعهدات آمریکا است، تفاوتی ندارد، تصریح کرد: بایدن نفرِ دومِ دولتِ اوباما و تنظیمکنندهی اصولِ سیاست خارجی آن دولت بود و تیم کارشناسی و تصمیم ساز او عمدتا همان تیم دولت اوباما ست و مردم ایران فراموش نکرده اند که دولت اوباما - بایدن چگونه با ایجاد ساختارهایی پیچیده ، برای وضعِ تحریم های فلج کننده اقدام کردند و سختترین فشارهای تحریمی را بر مردم ایران وارد آوردند و هنگامی که از به نتیجه رسیدن این تحریم های فلج کننده شکست خوردند و مجبور شدند وعدۀ رفع تحریم ها را بدهند، نسبت به اجرای آن بدعهدی کردند و با ایجاد «ترس تحریمی» تحریم ها را در عمل، اعمال و ساختارِ تحریم ها را حفظ کردند و ترامپ بر مبنای همان ساختار تحریمی بود که توانست فشارها را بیشتر کند و آن چیزی را درو کرد که اوباما و بایدن کاشتند. هنوز سوابقِ بدعهدی و جوابِ منفیِ صریحِ دولت اوباما - بایدن به تلاش شرکت های اروپایی برای گرفتنِ تضمینی مکتوب برای تجارت با ایران در کارنامه آن ها وجود دارد و هنوز فراموش نکرده ایم که جان کری پس از این جواب منفی با فریبکاری دلیلِ عدمِ رفعِ عملی تحریم ها را ، تصمیمِ شرکت های اروپایی اعلام کرد.
رئیس مجلس شورای اسلامی ادامه داد: مردم ایران فراموش نکرده اند دولت اوباما - بایدن فقط به شرکتهایی اجازه ی فعالیت در اقتصاد ایران را دادکه منافعِ اقتصادی آنها را تامین میکرد و شرکتهایی که میتوانستند در حل مسائل ساختاری اقتصاد ایران، موثر باشند، امکان فعالیت پیدا نکردند.
وی با تاکید بر اینکه مواضع رسمی شخص بایدن و مشاورانش تصریح دارد که قرار نیست آنها فشار را از سر مردم ایران بردارند، یادآور شد: بلکه آنها تصمیم دارند فشار حداکثری ترامپ را به فشار هوشمند علیه مردم ایران تبدیل کنند یعنی با گشایشهای اندک و اغواکننده اجازه ی رهاشدن از اقتصاد وابسته را به کشور ما نداده و معیشت مردم ما را گروگان خود نگه داشته تا بتوانند هرجا که میخواهند هوشمندانه فشار بیاورند و از ما امتیازهای سنگین بگیرند.
برای ما امضای بایدن هم تضمین نیست
قالیباف افزود: همین سابقهی بد و مواضعِ صریحِ بایدن و مشاورانش، به ما نشان داده، که برای ما امضای بایدن هم تضمین نیست برای ما فقط اقدامات عملی دولت بایدن شرط است، و درصورتیکه عادی شدن فرایندِ فروشِ نفت، فعالیت های بانکی و تجارت شرکت های ایرانی با دنیا را در عمل مشاهده کنیم به آن رویِ خوش نشان می دهیم، گرچه به آن خوشبین نیستیم.بایدن باید خسارات چندساله مردم ایران را از انجام ندادن تعهدات دولت آمریکا جبران کند
رئیس قوه مقننه کشورمان تصریح کرد: جمهوری اسلامی ایران طبقِ گزارشهایِ مکرر آژانس انرژی اتمی تمام تعهدات خود را به طور کامل اجرا کرد بنابراین اگر بایدن واقعا معتقد به توافقی است که به عنوان نفر دوم دولت قبل با ایران امضا کرده، باید بدون پیش شرط تعهدات عمل نشده را اجرا و خسارات چندساله مردم ایران را از انجام ندادن تعهدات دولت آمریکا جبران کند تا همانطور که رهبر حکیم انقلاب در شهریور ماه ۱۳۹۸ سیاستِ عقلانی و اصولیِ ایران را تبیین کردند، بتواند در قالب کشورهای عضو توافقنامه ۵+۱ با ایران تعامل کند.مردم ایران راه خود را پیدا کرده اند
رئیس مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه رئیس جمهور جدید آمریکا باید بداند که مردم ایران راه خود را پیدا کرده اند، گفت: مردم تصمیم دارند با تقویت مولفههای قدرت در اقتصاد، رفاه و امنیت و ایجاد فرصت های راهبردی، هر فشار موثری را بر ایران ناممکن و هزینه زا کنند؛ مردم ایران با هوشمندی کامل، فقط به تصمیمات توجه می کنند نه به تبلیغات و فقط منتظر عمل هستند نه حرف و متناسب با آن پاسخ مقتضی بر اساس منافع ملی خواهند داد.
شرایط مخاطرهآمیز شیوع کرونا در روزهای اخیر، اتخاذ تصمیمات قاطعانه برای قطع زنجیرۀ شیوع را حیاتی کرده است
وی یادآور شد: نکته بسیار مهم دیگری که این روزها باعث نگرانی شدید شده است وضعیت همه گیری کرونا است شرایط مخاطرهآمیز شیوع کرونا در روزهای اخیر، اتخاذ تصمیمات قاطعانه برای قطع زنجیرۀ شیوع را حیاتی کرده است. رایگان یا کم هزینه کردن آزمایش کرونا برای تشخیص سریع ناقلان و قرنطینه و درمان فوری بیماران، وضع محدودیتهای موثر و نه روی کاغذ و تعطیلی هدفمند شهرهایی که در وضعیت خطرناک شیوع این ویروس هستند، تصمیمی حیاتی است که باید با توجه به تجربیات بعضاً موفق سایر کشورها و نظر کارشناسان اتخاذ شده و به سرعت عملیاتی شود. علاوه بر آن حمایت همه جانبه از کادر درمان که در این وضعیت، مجاهدانه طی زمانی طولانی مشغول خدمترسانی هستند، وظیفهای مهم بر عهدۀ دستگاههای تصمیمگیر و اجرایی است و نتیجهای مستقیم در کیفیت ارائۀ خدمات به بیماران کرونایی دارد.
واکنش نوبخت به نطق قالیباف
نوبخت در این نامه در واکنش به اینکه قالیباف به «پاستور، بهارستان، باب همایون و میرداماد» به عنوان محل تصمیمات در حوزه مسکن و بورس و ... اشاره کرده بود؛ به او یادآور شد که اذهان عمومی، بهارستان را به «مجلس» میشناسند و به عنوان یکی از نمایندگان پیشین مجلس مواردی را به او معروض داشته است.
او در این نامه رئیس مجلس را «شخصیت دلسوز و محترمی» خطاب کرده و یادآوری کرده که علیرغم تنگناهایی، چون عدم تحقق درآمدهای نفتی، هم چرخ توسعه کشور همچنان در گردش است، هم ۳۶ هزار میلیارد تومان صرفهجویی صورت گرفته و هم حقوق و یارانهها در کنار همسانسازی حقوق بازنشستگان و افزایش حقوق کارکنان دولت انجام شده است.
متن کامل نامه رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور به سخنان رئیس مجلس شورای اسلامی از این قرار است:
برادر گرامی جناب آقای دکتر قالیباف
رییس محترم مجلس شورای اسلامی
با سلام و احترام
چون در نطق پیش از دستور حضرتعالی در مجلس باب جدیدی را مفتوح نمودید که از یک سو با هزاران سخنی که مدیران دولتی در سینه دارند و از سوی دیگر با شرایط سخت مردم زیر فشارهای اقتصادی و نیز توصیههای رهبر معظم انقلاب در تعارض است، لازم میدانم مطالبی را عرض کنم.
در این نطق به «بهارستان» اشاره فرمودید و اذهان عمومی، بهارستان را به «مجلس» میشناسد و از آنجا که هنوز خود را فرزند مجلس میدانم، برای رفع شبهه از جایگاه رفیع مجلس و نمایندگان شریف آن، خود را در معرض کنایه شما قرار میدهم و به اختصار عرض میکنم: اداره دخل و خرج کشور با تقلیل درآمدهای ارزی از صد و چند میلیارد دلار به چند میلیارد دلار که فقط در ۷ ماهه اول سال جاری بیش از ۴۸ هزار میلیارد تومان خزانه با عدم تحقق درآمدها مواجه بود، از یک سو و پرداخت به موقع همه یارانهها، حقوقها، اجرای امتیازات ۵۰ درصدی فصل دهم قانون مدیریت خدمات کشوری کارمندان، همسانسازی حقوق بازنشستگان لشگری، کشوری و تامین اجتماعی که کمترین خدمت به آن بزرگواران است؛ در کنار پرداخت بیش از ۴۰ هزار میلیارد تومان به طرحهای عمرانی که آثار آن در افتتاحهای پایان هرهفته قابل مشاهده است، ضمن ۳۶ هزار میلیارد تومان صرفهجویی از سوی دیگر، جز با اتکال به خدا و تدبیر دولت قابل انجام نیست و این به بدخواهان ملت پیام و نشان میدهد که در سومین سال تحریم، هنوز همچنان چرخ توسعه جمهوری اسلامی ایران در گردش است.
چون شما را شخصیت دلسوز و محترمی میدانم، اجازه دهید با صراحت و شفاف عرض کنم که:
یک واقعیت مسلم این است که منافع ملی ما با رفتن و آمدن هیچ رئیس جمهوری در آمریکا و یا کشور دیگری تغییر نمیکند ولی واقعیت دیگری نیز قابل کتمان نیست که تحریم فعلی و ادامه آن، ظلم بزرگی به مردم ایران است که از سوی رئیس جمهور فعلی و شکست خورده آمریکا اعمال میشود. فردی که دستش به خون هزاران بیگناه در سراسر جهان و سردار محبوبمان شهید حاج قاسم سلیمانی آغشته است و من قلباً برای برکناری او مستمراً اخبار را رصد میکردم.
امروز مردم ایران به جای اعانه و یارانه از مدیران خود رفع تحریم و برداشتن زانوی زور از گلوی اقتصاد ایران را با حفظ عزتملی طلب میکنند. مردم ما هنوز به خاطر دارند که با رفع تحریم میشود سالها شاهد تثبیت نرخ ارز، تورم یک رقمی و رشد دو رقمی بود. دولت خواهان هیچ مذاکرهای نیست. رسانههای جهان شهادت میدهند که در سفر قبلی جناب آقای دکتر روحانی رئیس جمهور محترم به مقر سازمان ملل متحد، بارها ترامپ به انحاء گوناگون و از طریق وساطت برخی از رؤسای جمهور کشورهای اروپایی درخواست مذاکره داشت که قاطعانه رد شد و فقط و فقط موکول به رفع تحریم و شناخت حقوق ملت ایران گردید.
با اعتقاد عرض میکنم که دولت همانطور که طی سالهای تحریم در مسیر سیاستهای ابلاغی رهبر معظم انقلاب، مقاومت نمود و خار در چشم و استخوان در گلو چیزی نگفت و کار کرد؛ امروز نیز برای رفع تحریم عزتمندانه از ملت ایران، همه رخدادها را عاقلانه رصد میکند و برای کاهش آلام مردم تلاش میکند تا فرصت بسازد و برای سربلندی ملت بزرگ ایران اقدام کند. اما اگر دشمن منافع و مصالح ملت ما را به رسمیت نشناسد مردم ایران نشان دادهاند که در برابر زورگوییها مقاوم و پیروزند.
گفتنی است نطق رئیس مجلس با واکنش عبدالناصر همتی، رئیسکل بانک مرکزی نیز روبرو شد که در نامهای خطاب به او نوشت: برای اطلاع حضرتعالی در دو سال و نیم گذشته بانک مرکزی درمقابل فشار حداکثری دولت آمریکا، خط مقدم جنگ اقتصادی علیه کشورمان را مدیریت کرده و با پیروی از رهنمودهای رهبر معظم انقلاب، سد محکمی درمقابل توطئه گسترده آمریکا و همپیمانانش برای فروپاشی اقتصاد کشور بوده است. نباید بانک مرکزی را وارد مباحث سیاسی کرد.
واکنش اسحاق جهانگیری به صحبت های رئیس مجلس
بخش های مهم اظهارات جهانگیری که قسمتی از آن در واکنش به اظهارات صبح امروز دکتر قالیباف پیرامون نحوه تامین منابع مالی طرح کمک معیشتی به مردم است را در ادامه خواهید خواند:
با وجود همه سختی ها و دشواری ها که بر دولت و ملت ایران گذشت با همتی که مدیران کشور در موضوع بودجه از خود نشان دادند، موفق شدیم تاکنون از این مرحله عبور کنیم هرچند برخی نمی خواهند قدر این زحمات را بدانند و حرف هایی را بر زبان جاری می کنند که جز دلسرد کردن مدیریت کشور ثمری ندارد.
همه می دانند که زبان مدیران دولت برای پاسخگویی زبان الکن نیست. ما شرایط کشور و مردم را در موضع گیری های خود لحاظ می کنیم و می دانیم که مردم در شرایط سخت کنونی از مسئولان خود انتظار دارند که به فکر زندگی و معیشت آنان باشند نه اینکه سرگرم دعوا و مجادله با یکدیگر شوند چرا که این مسئله گره ای از زندگی آنان باز نمی کند.
مکرر گفته ام کارنامه این دولت قابل مقایسه با هر دولت دیگری در سالهای پس از انقلاب اسلامی است. برای مقایسه می توان به دو سال و نیم پایانی دولت آقای احمدی نژاد و دو سال و نیم ابتدایی دولت تدبیر و امید پرداخت که در این دو برهه کشور با تحریم های بین المللی مواجه بود. (توضیح: جهانگیری پیش تر گفته بود کارنامه این دولت با هیچ دورهای قابل مقایسه نیست)
در دوره جدید تحریم ها که باید به واقع از آن به عنوان جنگ اقتصادی یاد کرد، آمریکایی ها به دنبال فروپاشی ایران بودند و حتی تا آنجا رفتند که جنگ نظامی را نیز چاشنی کار خود کنند، ترور سردار شهید سلیمانی و برخی اتفاقات دیگر در منطقه خلیج فارس نشانه های تصمیمات آنها بود ، البته برخی اتفاقات را نمی توان در مقطع کنونی بیان کرد و شاید در شرایط دیگر بتوانیم برای مردم تبیین کنیم که دشمنان چه برنامه ریزی هایی برای کشور انجام داده بودند. قطعا هیچکس نمی تواند انفجار در یک نفت کش ایرانی را موضوعی اقتصادی قلمداد کند، دولت اجازه نداد در این شرایط سخت، اقتصاد کشور فرو بپاشد.
هدف آمریکا اقتصاد ایران نبود می خواستند ایران را از هم بپاشانند. در این مقطع حساس مردم ایران مشکلات را تحمل کردند و دولت هم فشار زیادی را متحمل شد که این مقاومت در تاریخ ماندگار خواهد شد.
تجربه من به عنوان فردی که هم در دولت و هم در مجلس فعالیت کرده ام می گوید؛ بودجه چوب ادب سیاستمداران بویژه سیاستمدارانی است که فقط شعار می دهند. منابع و مصارف در بودجه کشور موضوعی واقعی است و باید با آن منطقی برخورد کرد. نمی توان ذهنی و خیالی منابع کشور را افزایش دهیم. متاسفانه برخی مسائلی که در حال حاضر عنوان می شود با ده برابر بودجه کنونی نیز نمی توان به آن حرف ها جامه عمل پوشاند.
برخی می گویند منابع گمرکی را افزایش بدهیم، کسی که این حرف را می زند نشان می دهد که کمترین آشنایی با اقتصاد ندارد زیرا این دست محاسبه ها موجب افزایش قیمت همه کالاها در کشور می شود. باید آشکارا و شفاف به مردم بگویند درآمدی که از این تصمیم حاصل می شود، پیامدهای آن تورم و افزایش سرسام آور قیمت همه کالاها خواهد بود.
بودجه سال آینده، نقطه آغاز تفاهم و همکاری دولت و مجلس جدید باشد و اگر منابعی وجود داشته باشد که از چشم دولت دور مانده باشد و معرفی شود، قدردانی خواهیم کرد و منابع جدید را برای کمک به زندگی و معیشت مردم صرف خواهیم کرد.
پاسخ همتی به اظهارات رئیس مجلس
رئیس کل بانک مرکزی در پاسخ به سخنان رئیس مجلس شورای اسلامی عنوان کرد: واردکردن بانک مرکزی را به مباحث سیاسی و حاشیهای توصیه نمیکنم و آن را به صلاح کشور نمیدانم؛ اعتقاد دارم تمام نیروی اینجانب و بانک مرکزی باید معطوف به مقابله با تحریمها و کمک به اقتصاد کشور باشد.
رئیس کل این بانک در نامهای نوشت: جناب آقای دکتر قالیباف رئیس محترم مجلس شورای اسلامی با سلام و احترام؛ صبح امروز حضرتعالی در نطق پیش از دستور مجلس درخصوص مشکلات اقتصادی کشور مطالبی را بیان فرموده و با اضافه کردن منطقه استقرار ساختمان بانک مرکزی این مطلب را القاء فرمودید که اگر درجستجوی دلایل مشکلات اقتصادی هستید در کنار بقیه بخشها در میرداماد (بانک مرکزی) هم باید آن را جست و نه در جرجیا و آریزونا. دوهفته پیش نیز متاسفانه بانکمرکزی را متهم به ایجاد خود تحریمی کردید. برای اطلاع حضرتعالی در دو سال و نیم گذشته بانک مرکزی درمقابل فشار حداکثری دولت آمریکا، خط مقدم جنگ اقتصادی علیه کشورمان را مدیریت کرده و با پیروی از رهنمودهای رهبر معظم انقلاب، سد محکمی درمقابل توطئه گسترده آمریکا و همپیمانانش برای فروپاشی اقتصاد کشور بوده است.
حضرتعالی به خوبی در جریان مسائل و مشکلات کشور هستید و چند بار نیز شخصاً جنابعالی را در جریان مشکلات قرار داده و شرایط را درجلسات مختلف مجلس خدمتتان تشریح کردهام. لذا من وارد کردن بانک مرکزی را به مباحث سیاسی و حاشیهای توصیه نمیکنم و آن را به صلاح کشور نمیدانم و اعتقاد دارم تمام نیروی اینجانب و بانک مرکزی باید معطوف به مقابله با تحریمها و کمک به اقتصاد کشور باشد. انتظار دارم، جنابعالی که در جریان همه امور قرار دارید، برای کمک به رویکرد بانک مرکزی در مقابله با این فشارهای اقتصادی، با سیاستهای ضدتورمی و تلاش برای رونق تولید داخلی، همراه و همگام شوید. هدف از تحریر این مرقومه نیز صرفاً تاکید به این نکته است که مردم عزیز بدانند اگر بانک مرکزی چشم به نتیجه انتخابات آمریکا دوخته بود، اینگونه با قدرت درمقابل فشار حداکثری ایستادگی نمیکرد و اینقدر نیز هدف حمله دشمنان قرار نمیگرفت. انشاالله در فرصت مناسب مردم عزیز را درجریان مسائلی که بر بانک مرکزی گذشته، قرار خواهم داد.
بارها عرض کردهام ملت بزرگ ایران پیروز این میدان خواهند بود و این پیروزی قطعی است.
واکنش کاربران
منبع:
1. صدای بورس/ قالیباف: برای ما امضای بایدن هم تضمین نیست
2. جوان آنلاین/ گرانیها به پاستور و بهارستان ربط دارد نه میشیگان و آریزونا
3. باشگاه خبرنگاران جوان/ واکنش نوبخت به نطق قالیباف؛ مردم به جای اعانه و یارانه، خواهان رفع تحریمها هستند
4. جهان نیوز/ دفاع شاخص ترین اصلاح طلب کابینه از دولت روحانی؛ کارنامه این دولت با هردولتی قابل مقایسه است
5. کبنا نیوز/ جدال ادامه دار بر سر آدرس گرانیها / مجادله دوباره با روحانی
6. مهر/ قالیباف: آدرس غلط به مردم ندهید
** درج توییت های کاربران توییتر نشان از تایید یا رد آنها نیست و صرفا برای آگاهی مخاطبین درج می شود.
اخبار مرتبط
تازه های اخبار
ارسال نظر
در ارسال نظر شما خطایی رخ داده است
کاربر گرامی، ضمن تشکر از شما نظر شما با موفقیت ثبت گردید. و پس از تائید در فهرست نظرات نمایش داده می شود
نام :
ایمیل :
نظرات کاربران
{{Fullname}} {{Creationdate}}
{{Body}}