تظاهرات علیه ممنوعیت عکاسی از پلیس/ معترضان: سلاح را زمین بگذارید، گوشی را کنار میگذاریم
هزاران نفر در پاریس به پیشنویس اولیه لایحه جدید در باره انتشار تصویر افسران پلیس در حین ماموریت اعتراض کردند. موافقان این طرح در پارلمان میگویند این قانون مانع اذیت و آزار ماموران پلیس به صورت آنلاین یا حضوری میشود.
در حالی که هنوز اعتراضات ضد نظام سرمایهداری و بیعدالتی در فرانسه ادامه دارد، ارائه لایحه قانونی توسط دولت پاریس برای ممنوع کردن تصویربرداری از خشونت و پلیس سرکوب تظاهرات، خشم مردم را بیشتر کرد.
به نوشته خبرگزاری «رویترز»، چند هزار نفر از مردم پاریس که تعدادی از آنها جلیقههای زرد به تن داشتند، روز شنبه (به وقت محلی) با تجمع در خیابانهای اصلی این شهر و نزدیک برج ایفل، اعتراض خود به این طرح را نشان دادند.
در این تظاهرات که گروههای مختلفی از مردم شامل فعالان حقوقی، نمایندگان اصناف و اتحادیهها و همچنین خبرنگاران شرکت داشتند، شعار «همه میخواهند از پلیس فیلم بگیرند!» و «آزادی» سر میدادند.
بر این اساس، تظاهراتکنندگان که علاوه بر پاریس، در شهرهای مارسِی، لیل، مونپلیه، رن، نیس و سن اتین راهپیمایی به راه انداخته بودند، پلاکاردهایی با نوشته «ما زمانی موبایلهای خود را زمین میگذاریم، که شما سلاحهایتان را زمین بگذارید»، حمل میکردند.
به نوشته رویترز، نیروهای امنیتی و پلیس نیز با تجهیزات ضد شورش تا دندان مسلح، معترضان را دوره کرده بودند.
موافقان این طرح مدعی هستند چهره مأموران پلیسی که با خشونت تظاهراتکنندگان را سرکوب کرده و مورد ضربوشتم قرار میدهند، نباید در تصاویر دوربینها (چه رسانهای و چه شخصی) ثبت شوند تا از آزار و اذیت احتمالی در امان بماند.
مخالفان اما معتقد هستند این محدودیت به نوعی ضد آزادی بیان و نقض آزادی خبرنگاران برای گزارش دادن اعتراضات است. طبق این قانون، ۵۳ هزار دلار جریمه نقدی و یک سال حبس در انتظار متخلفان است.
مخالفان میگویند این قانون آزادی گزارش خبرنگاران را نقض میکند و میتواند باعث سوء استفادههای احتمالی و بیش از حد از قدرت شود که در نوع خود نگرانیهای عمومی را افزایش میدهد.
در صورت تایید این طرح، مجازات انتشار تصویر افسران در حال ماموریت پلیس یک سال زندان و جریمه 45 هزار یورویی (53 هزار دلار) خواهد بود.
در میدان "تروکادرو" در غرب پاریس فعالان حقوقی، برخی از اتحادیههای صنفی و روزنامهنگاران شعارهای "آزادی" و " همه میخواهند از پلیس فیلم بگیرند" را سر دادند. پلیس ضد شورش نیز در کنار آنها ایستاده بود.
بسیاری از تظاهرکنندگان لباس های مشخص "جلیقه زردها" را پوشیدند که دو سال پیش موجی از تظاهرات ضددولتی را آغاز کرده بودند.
برخی از معترضان دستنوشته و بنرهایی را در دست داشتند که روی آن نوشته بود: " زمانی که اسلحههای خود را زمین گذاشتید ما هم تلفنهای همراهمان کنار میگذاریم".
تظاهرات مشابهی در شهرهای مارسی، لیل، مونپلیه، "رن"، "سن اتین" و نیس برگزار شد.
در پایان اعتراضات پاریس، پلیس با معترضان درگیر شد. پلیس در توئیت خود نوشت تا ساعت 19:45 بعدازظهر 23 نفر بازداشت و یک افسر پلیس کمی زخمی شد.
گزارشگران بدون مرز خشونت «غیرقابل قبول» پلیس فرانسه را محکوم کرد
سازمان گزارشگران بدون مرز(RSF) خشونت «غیرقابل قبول» پلیس فرانسه علیه یک عکاس سوری که در جریان تظاهرات علیه قانون «امنیت عمومی» و خشونت پلیس در پاریس زخمی شده محکوم کرد.
یک عکاس سوری به نام «امیر الحلبی - Ameer al Halbi» همکار مجله «پولکا - Polka» و خبرگزاری فرانسه که در حال پوشش درگیریهای پلیس و معترضان در میدان «باستیل» پاریس بود زخمی شد. او به طور مستقل مشغول پوشش دادن این رویداد بود.
این عکاس روزنامهنگار ۲۴ ساله از ناحیه صورت به وسیله باتوم پلیس زخمی شده است.
«کریستف دلوآر - Christophe Deloire» دبیرکل سازمان گزارشگران بدون مرز در حساب توئیتر خود در رشته توئیتی با اشاره به آسیب دیدن امیرالحلبی از ناحیه صورت به وسیله باتوم، ضمن ابراز همبستگی با او تاکید کرد: این خشونتهای پلیس غیر قابل قبول است. امیر همانند چندین روزنامهنگار دیگر از سوریه برای پناهندگی به فرانسه آمد.
محکومیت خشونت پلیس در سرزمین حقوق بشر
دبیرکل سازمان گزارشگران بدون مرز با کنایه نوشت: سرزمین حقوق بشر به جای تهدید باید از آنها محافظت کند.
همچنین به گزارش خبرگزاری فرانسه و به گفته «دیمیتری یک- Dimitri Beck» مدیر عکاسی مجله «پولکا»، الحلبی از ناحیه بینی دچار شکستگی و همچنین آسیب در ناحیه استخوان ابرو شده است.
به نوشته روزنامه «لوریان لوژور»، الحلبی برنده چندین جایزه بینالمللی از جمله دومین جایزه بخش «اسپات نیوز – Spot News» برای عکاسی خبری جهان در سال ۲۰۱۷ میلادی است.
او جنگ و ویرانیهای شهر خود حلب را برای خبرگزاری فرانسه به طور کامل پوشش داده بود.
وزارت کشور فرانسه از تظاهرات سراسری علیه قانون جدید حمایت از پلیس، نژادپرستی و خشونتهای پلیس علیه شهروندان در روز شنبه خبر داده که اغلب این تظاهرات به درگیری با نیروهای پلیس و حمله به معترضان منجر شده است.
بر اساس این اعلام، ۱۳۳ هزار تظاهرکننده در بیش از ۷۰ شهر از جمله پاریس (۴۶ هزار نفر و به نقل از منابع خبری ۲۰۰ هزار نفر)، لیون، استراسبورگ و … علیه قانون «امنیت عمومی» روز گذشته تجمعاتی برگزارکردند؛ این در حالی است که منابع خبری از آمار ۵۰۰ هزار نفری تظاهرکنندگان در سراسر فرانسه به دنبال افزایش خشونتهای پلیس در وقایع اخیر در این کشور خبر داده اند؛ گزارش ها حاکی از درگیری نیروهای امنیتی با معترضان و استفاده از گاز اشک اور برای خاموش کردن صدای این اعتراض های گسترده است.
به گزارش رسانه های فرانسه ۸۱ نفر از معترضان بازداشت شدن و بیش از ۶۰ نفر هم در این درگیری ها مجروح شدند.
پس از تصویب ماده ۲۴ لایحه قانونی امنیت عمومی در مجلس فرانسه مبنی بر ممنوعیت انتشار تصاویر پلیس با هدف سوء که موجی از خشم و اعتراضات عمومی را به دلیل نقض صریح حقوق بشر و دموکراسی برای سرپوش گذاشتن خشونت های تبعیض آمیز نیروهای پلیس به دنبال داشته؛ ضرب و شتم یک تهیه کننده موسیقی سیاه پوست به دست نیروهای پلیس فرانسه، بار دیگر خشم عمومی را برانگیخته و بازتاب گسترده ای را در محافل و رسانه های جهان به دنبال داشته است.
منبع:
1. صدای دیپلماسی ایران/ فرانسه| تظاهرات چند هزار نفری علیه طرح ممنوعیت تصویربرداری از خشونت پلیس
2. عصر ایران/ فرانسه؛ تظاهرات علیه ممنوعیت انتشار تصاویر پلیس/ درگیری و بازداشت معترضان (+عکس)
3. ایرنا/ گزارشگران بدون مرز خشونت «غیرقابل قبول» پلیس فرانسه را محکوم کرد
4. فارس/ فیلم| جنگ خیابانی در پاریس و اعتراضات گسترده در 70 شهر فرانسه
5. خبرآنلاین/ فیلم
اخبار مرتبط
تازه های اخبار
ارسال نظر
در ارسال نظر شما خطایی رخ داده است
کاربر گرامی، ضمن تشکر از شما نظر شما با موفقیت ثبت گردید. و پس از تائید در فهرست نظرات نمایش داده می شود
نام :
ایمیل :
نظرات کاربران
{{Fullname}} {{Creationdate}}
{{Body}}