به گزارش راسخون،  طی چند روز اخیر اخباری از بیماری مرموز و ناشناخته هندی منتشر شده که به نظر می‌رسد هرچند هنوز تعداد کشته‌ها و مبتلایان به آن چندان نیست اما نگرانی‌هایی را به همراه داشته است.. سوال اصلی اینجاست آیا آنچه اخیرا در هند رخ داده، مصداق نوعی ویروس است؟ اگر این گونه است، آیا این ویروس می تواند قابلیت فراگیری و انتقال شدید(مانند کرونا) داشته باشد ؟
 

ماجرای شیوع ویروس جدید در هند

این شنبه هنگامی آغاز شد که ۴۵ نفر از از اهالی ایالت آندرا پرادش علائم عجیب و غریب از جمله تشنج، از دست دادن ناگهانی هوشیاری، ایجاد کف در دهان را داشتند.

ماجرا از آنجا آغاز شد که روزنامه انگلیسی زبان هندو گزارش داد یک نفر از ساکنان شهر الورو در ایالت آندرا پرادش هند بر اثر یک بیماری ناشناخته جان باخته و ۳۱۵نفر با علائمی مشابه در بیمارستان بستری شده اند.به گزارش خبرگزاری روسی تاس، ساکنان این شهر از ابتدای هفته جاری، با علائم یک بیماری ناشناخته در بیمارستان بستری شده اند و تا یکشنبه عصر تعداد آنها به ۳۱۵نفر رسید. در بین افراد بستری شده ۴۶کودک و ۷۰زن وجود دارد. به گفته پزشکان، علائم بیماران، غش، سرگیجه، سردرد و علائم بیماری صرع است.

یک مقام بهداشتی در بیمارستان دولتی ایلورو گفته بیماران به خصوص کودکان ناگهان دچار حالت تهوع و سوزش چشم ها می شوند. همچنین برخی از آنان غش کرده و چندبار دچار تشنج می شوند. از این بیماران آزمایش کرونا هم گرفته شده که نتایج آن منفی بوده است. گفته شده اغلب این بیماران در شرایط پایداری قرار دارند. همین مساله، امیدواری هایی را در خصوص ماهیت بیماری یا ماهیت ویروس احتمالی در بین متخصصان به وجود آورده است.

کارشناسان سلامت در هند هنوز موفق به کشف علت بروز علائمی مشابه با یک بیماری ناشناس در ده‌ها نفر از اهالی ایالت "آندرا پرادش" در جنوب این کشور نشده‌اند و این درحالیست که افراد بیشتری همچنان دچار این بیماری می‌شوند.

بروز این بیماری موجب شده تا به سیستم سلامت این کشور که درگیر شیوع کروناویروس است فشار بیشتری وارد شود.تاکنون دستکم یک تن بر اثر ابتلا به این بیماری ناشناخته جان خود را از دست داده و حدود ۵۰۰ نفر نیز به آن مبتلا شده‌اند.

در ابتدا مقامات هند تصور می‌کردند این بیماری که به گفته مردم محلی با بروز علائمی همچون حمله صرع همراه است می‌تواند ناشی از آب آلوده باشد. پس از آن بیماری به مناطق روستایی در اطراف شهر ایلورو نیز گسترش پیدا کرد، هرچند تعداد مبتلایان کمتر بود.

طبق اعلام مقامات دولتی، تعداد افرادی که در شهر ایلورو به این بیماری مبتلا شده‌اند به ۵۰۵ مورد رسیده که ۳۳۲ نفر از آنان از بیمارستان ترخیص شده و ۱۵۳ بیمار نیز در مراکز درمانی مختلف تحت معالجه هستند.

نمونه‌هایی از مایع مغزی- نخاعی برای بررسی به آزمایشگاه ارسال شده است؛ شیوع این بیماری در حالی رخ داده که هند با همه‌گیری Covid-۱۹ می‌جنگد. این کشور بیش از ۹.۵۷ میلیون مورد ابتلا به کرونا را گزارش کرده که دومین کشور در جهان پس از ایالات متحده است.

 

علت بروز بیماری ایلورو

دلیل ابتلا به این بیماری ناشناخته که "ایلورو" نام گرفته، هنوز مشخص نشده است، اما مقامات هند معتقد هستند که مواد آلی سمی، محتمل‌ترین علت بروز این بیماری است. با وجود اینکه مقامات بهداشتی اطلاعی در مورد دلیل این بیماری ناشناخته ندارند، تیم‌های پزشکی خاص به شهر ایلورو در ایالت آندرا پرادش هند ارسال شده‌اند تا افراد مبتلا به این بیماری را درمان و بیماران احتمالی را شناسایی کنند.
 

علائم بیماری ایلورو

مقامات هند اعلام کرده‌اند که علائم این بیماری ناشناخته معمولاً بین ۱۰ تا ۱۵ دقیقه ادامه داشته و بیشتر افراد پس از گذشت چند دقیقه بهبود پیدا کرده‌اند. افراد مبتلا به بیماری ایلورو از علائمی مانند تشنج، سوزش چشم، کاهش ناگهانی هوشیاری، سرگیجه، سردرد، حالت تهوع، استفراغ، کمردرد، ضعف، غش کردن و لرزیدن رنج می‌برند.
 

آیا این بیماری از فردی به فرد دیگر منتقل می‌شود؟

بیماری ایلورو تا کنون از فردی به فرد دیگر منتقل نشده است، هیچ محدوده سنی نیز برای ابتلای این بیماری وجود ندارد. افرادی که به آب شهری ایلورو دسترسی ندارند نیز به این بیماری مبتلا شده‌اند، حتی افرادی که فقط آب معدنی یا آب جوشیده شده می‌نوشیدند نیز درگیر آن شده‌اند. مقامات کشور هند اعلام کردند که آب آشامیدنی مناطق مختلف شهر مورد آزمایش قرار گرفته است. نتایج بررسی‌ها نشان داده است که میزان فلزات سنگین آب در سطح طبیعی بوده و آب مورد استفاده در شهر ایلورو هیچ مشکل خاصی نداشته است.

 

گمانه زنی ها در مورد ویروس ناشناخته

برخی مخالفان دولت هند مدعی‌اند دولت دست‌راستی حاکم بر هند برای شکستن جو سنگین بزرگ‌ترین اعتصاب تاریخ هند که میلیون‌ها کشاورز در آن شرکت دارند، باعث شیوع این بیماری است.

میلیون‌ها کشاورز هندی در اعتراض‌ به خروج دولت از فرآیند سه‌جانبه تعیین قیمت محصولات کشاورزی چندین روز است در دهلی نو بست نشسته‌اند و بسیاری راه‌های ورودی به این شهر بسته است.مقامات هندی افزودند: از روز یکشنبه تاکنون ۳۵۰ نفر از مردم شهر «الورو» به بیمارستان منتقل شده اند. در آزمایشهای  خون، مغز و مغز  نخاع افراد مبتلا،  امر غیر عادی مشخص نشده است.

به گفته پزشکان محلی از علایم این بیماری ناشناخته کف دهان و حالت تهوع و پس از آن بیهوش شدن فرد بیمار است. علائم شدید در افراد حدود ۱۵ دقیقه ادامه می یابد و پس از آن فرد بیهوش می شود.

یک مرد ۴۵ ساله هندی پس از داشتن این علائم در بیمارستان جان خود را از دست داده است.

نشریه «بیزینس اینسایدر» نوشت: آنچه باعث نگرانی پزشکان محلی شده است این است که هیچ یک از بیماران با یکدیگر ارتباط نداشته یا در یک محل نبوده اند. اکثر افراد بستری شده سالمندان و کودکان می باشند.

جاگان موهان ردی سروزیر ایالت آندرا پرادش اعلام کرده است که آلودگی در آب دلیل این بیماری نمی باشد زیرا آزمایش های انجام شده هیچ آلودگی در آب آشامیدنی را نشان نداده اند.با این حال مقامات در شهر الورو که مرکز شیوع این بیماری است، مراکز آموزشی را یک روز تعطیل کرده اند.

به گزارش نشریه «تایمز او ایندیا»، اگرچه مقامات بهداشتی هنوز علت دقیق شیوع این بیماری را نمی دانند، با این حال تیم های متخصص پزشکان به شهر الورو اعزام شده اند و مشغول بررسی خانه به خانه بیماران احتمالی می باشند.

مقامات اعتقاد دارند، مواد سمی محتمل ترین علت این بیماری است و نتیجه نهایی  تنها پس از پایان بررسی ها مشخص می شود.این درحالی است که به گفته پزشکان، تست کرونای این افراد منفی بوده است.

 

نتیجه تست کرونای بیماران منفی بود

رسانه‌های محلی می‌گویند از مبتلایان به این بیماری جدید، آزمایش کرونا گرفته‌اند و نتیجه آن منفی بوده است.

یک مقام بهداشتی در بیمارستان دولتی ایلورو گفته که بیماران به خصوص کودکان «یک دفعه شروع می‌کنند به بالا آوردن و از سوزش چشم‌هایشان شکایت می‌کنند. در حالی که بعضی غش کرده و چندبار به حال تشنج افتادند».

بسیاری از آن‌ها که کارشان به بیمارستان کشیده، خیلی زود بهبود پیدا کرده و زود مرخص شده‌اند.

آلا کالی کریشنا سرینیویس، وزیر بهداشت در ایالت آندرا پرادش، گفته که نتیجه آزمایش خون از این افراد نشانه‌ای از بیماری ویروسی ندارد.
 

ارتباط بیماری با مسمومیت ناشی از فلز سنگین

بررسی‌ها اخیر نشان می‌دهد: بیماری مرموزی که اخیرا در هند خبرساز شده است می‌تواند با مسمومیت ناشی از فلز سنگین مرتبط باشد.

این بیماران دچار علائمی همچون حالت تهوع، اضطراب، تشنج و از دست دادن هوشیاری بوده‌اند اما نتیجه تست کووید-۱۹ در آنان منفی بوده است.

طبق گزارش رسانه های هند در نمونه خونِ حداقل ۱۰ فرد مبتلا به این بیماری اثری از وجود فلزات سنگین مانند سرب و نیکل یافت شده است.

به گفته کارشناسان هندی، حجم نمونه‌هایی که به صورت فوری مورد بررسی قرار گرفته، کم بوده اما گزارش‌ها حاکی از وجود فلزات سنگین مانند سرب و نیکل در نمونه های خون بیماران است. همچنین نمونه‌های بیشتری فرستاده شده که نتایج بررسی روی آنها هنوز اعلام نشده است.

به گزارش اسکای نیوز، بنابر اعلام منابع بیمارستانی در هند تنها ۸۴ نفر از این بیماران در بیمارستان تحت درمان قرار دارند و بزودی مرخص خواهند شد.


منبع:
1.ایسنا / ارتباط بیماری مرموز در هند با مسمومیت ناشی از فلز سنگین
2.جام جم / ماجرای شیوع ویروس جدید در هند
3.خبرآنلاین / شیوع یک بیماری مرموز در هند
4.ایمنا/ بیماری ناشناخته هندی چیست و چه علائمی دارد؟
5.پایگاه اطلاع رسانی طلا / یک بیماری ناشناخته جان ۱۴۰ نفر را در هند گرفت!