انجام موفقیت آمیز اولین تزریق واکسن ایرانی کرونا
اولین تزریق انسانی مرحله اول مطالعات بالینی نخستین واکسن کرونا ساخت محققان ایرانی در ستاد اجرایی فرمان حضرت امام (ره) با نام "کُوو ایران برکت" امروز با حضور وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و معاون علمی و فناوری رییس جمهوری، روی داوطلبان، با موفقیت و بدون علائمی نظیر َشوک و تب تا این لحظه انجام شد.
نخستین داوطلب این واکسن طیبه مخبر فرزند محمد مخبر رییس ستاد اجرایی فرمان امام (ره) است. وی و یکی از مدیران ارشد مجموعه ستاد اجرایی نخستین داوطلبان آزمایش انسانی کُوو ایران برکت هستند.
نخستین تزریق انسانی مرحله اول مطالعات بالینی نخستین واکسن کرونا تولیدشده توسط گروه تحقیقاتی ستاد اجرایی فرمان امام (ره) با نام اختصاصی کُوو ایران برکت، با موفقیت و بدون علائمی نظیر شوک و تب تا این لحظه انجام شد.
طیبه مخبر اولین داوطلب دریافت واکسن کرونای ایرانی
طیبه مخبر، دختر رئیس ستاد اجرایی فرمان امام اولین داوطلب دریافت واکسن کرونای ایرانی شد.
طیبه مخبر، دختر رئیس ستاد اجرایی فرمان امام پس از تزریق واکسن کرونای ایرانی اظهار کرد: امیدوارم این فرآیند علمی به نتیجه برسد، من هم مثل بقیه مردم هستم.
وی گفت: خوشحالم، ولی نه فقط از اینکه به عنوان اولین نفر واکسن را تزریق میکنم، از اینکه این فرآیند علمی به خوبی در کشور پیش رفته است خوشحال هستم.
دختر رئیس ستاد اجرایی فرمان امام بیان کرد: امیدوارم نتیجه این جریان سلامتی مردم باشد.
معاون اجتماعی ستاد اجرایی فرمان امام دومین داوطلب واکسن کرونای ایرانی
لحظاتی قبل، دومین واکسن کرونا به دکتر عسکری معاون اجتماعی ستاد اجرایی فرمان امام تزریق شد.
عسکری معاون اجتماعی ستاد اجرایی فرمان امام پس از تزریق واکسن ایرانی کرونا اظهار کرد: الحمدلله خیلی خوشحالم، حس افتخار دارم.
وی گفت: این واکسن کاملا ایمن است، ان شالله در مراحل بعدی این موضوع ثابت خواهد شد.
معاون اجتماعی ستاد اجرایی فرمان امام افزود: اطمینان دارم اتفاقی نخواهد افتاد، ما در موضوع ساخت واکسن در کشور سابقه طولانی داریم.
وی گفت: این تکنولوژی بسیار ایمن است. ان شاءالله مراحل طی شود و مردم بتوانند به زندگی عادی بازگردند. بازگشت مردم به زندگی عادی آرزوی ما است.
سومین داوطلب تزریق واکسن کرونا مشخص شد
خلیلی مدیرعامل نفت پارس وابسته به ستاد اجرایی سومین داوطلب دریافت واکسن کرونای ایرانی شد.
خلیلی، مدیرعامل نفت پارس وابسته به ستاد اجرایی سومین داوطلب تزریق واکسن ایرانی کرونا پس از تزریقاظهار کرد:انشاالله این فرآیند نتایج خوبی داشته باشد و همه مردم بتوانند از آن استفاده کنند.
مدیرعامل نفت پارس وابسته به ستاد اجرایی گفت: کل تیم حاضر در این مکان احساس غرور میکنند.
نخستین واکسن کرونای آسیا را ساختیم
دکتر سعید نمکی در حاشیه آغاز تست انسانی واکسن کرونای ایرانی، گفت: امروز یکی از روزهای بسیار امیدوارکننده برای ملت ایران است و روزی است که ما بعد از مدتها تلاش و پیگیری همکاران و دانشمندان برجسته کشور در حوزه تکنولوژی و داروهای بایوتک، واکسن کووید-۱۹ را بعد از طی مراحل مختلفی اعم از مطالعات و مدلهای حیوانی و... تولید کردند و خوشبختانه توانستیم اولین تزریق را بر روی انسان انجام دهیم.
وی افزود: این انسانی که اولین تزریق واکسن کووید-۱۹ بر رویش انجام شد، کسی نبود جز دختر دکتر مخبر-رییس ستاد اجرایی فرمان حضرت امام (ره) بود. این پیامی بود به ملت ایران که چیزی را که قرار است به ملت ایران تزریق کنیم، خودمان باورش داریم و قبولش داریم و اگر عارضه ای داشته باشد ما و خانواده هایمان برای اولین بار با جان و دل خریداریم. خون هیچ کدام مان را سرخ تر از خون ملت ایران نمی دانیم و جان افراد خانواده مان را عزیزتر از فقیرترین و زحمت کش ترین فرد در دورترین نقاط محروم این کوی نمی دانیم.
وزیر بهداشت با بیان اینکه بنده این افتخار را داشتم که به عنوان یک ایمونولوژیست، سالهاست دل در گرو ارتقاء واکسنسازی این کشور داریم، گفت: بعدامفصل میگویم که ۳۰ سال قبل که مسئولیت بهداشت کشور را داشتم و پیگیر آوردن تکنولوژیهای جدید واکسن در منطقه بودم، چه راههایی رفتیم. ما ۱۰۰ سال است که در منطقه واکسن ساز هستیم. کسانی که فکر میکنند، اولین بار داریم واکسنی را تزریق میکنیم، بسیار در اشتباه هستند. در سال ۱۲۹۹ انستیتو پاستور داشتیم و در سال ۱۳۰۳ انستیتو رازی را داشتیم، تمام مردم دوران زندگیشان را با واکسنهای ایرانی آغاز کردند. ما اولین واکسنساز آسیا بودیم و ما بودیم که به بسیاری از کشورهای دنیا و منطقه واکسن صادر میکردیم.
نمکی گفت: البته مظلوم ماندن و مغفول ماندن این دو موسسه بزرگ بینالمللی لطمههایی را به توسعه واکسنسازی کشور زد، اما ما بر سر آنیم که با کمک معاونت علمی و فناوری رییس جمهور و همچنین بقیه ساختارهای وابسته اعم از انستیتو پاستور، رازی و بخش خصوصی، این مزیت کشورمان را به دنیا عرضه کنیم.
نمکی ادامه داد: ما در کشور پلتفرمهای مختلفی را به طور همزمان دنبال کردیم که یکی از آنها آزمایش انسانی است که امروز آغاز شد. برای اینکه از دنیا عقب نمانیم و در عین حال بتوانیم اگر یک پلتفرم موفق نبود، پلتفرم دیگری را به عنوان تولید ملی جایگزین کنیم، تمام راهها را رفتیم. در روزهای آتی زحمتی که همکارانمان در انستیتو رازی کشیدند و کارشان را بر روی مدلهای حیوانی انجام دادند و دارند مجوز تست انسانی را دریافت میکنند، تجربه خواهیم کرد. انستیتو رازی به عنوان یکی از بزرگترین و با سابقه ترین واکسن سازهای منطقه است.
وی ادامه داد: بعد از آن پلتفرم جدید دیگری قرار دارد که وارد فاز حیوانی شده و به تدریج وارد فازم انسانی خواهد شد. در این اقدام بزرگ باید از دکتر مخبر، دکتر جمشیدی و ستاد اجرایی فرمان امام تشکر کنم که در یک راه پر ریسک سرمایه گذاری کردند و این اقدام ملی را آغاز کردند. باید از تیم اجرایی و علمی این کار تشکر کنم. تیم علمی در حوزه فرمولاسیونها، مرحله تست حیوانی، بعد از آن تست انسانی و از همه مهمتر رسیدن به صنعت تولید این واکسن اقدام میکنند. همچنین از بانوی گرانقدر سرکار خانم دکتر محرز تشکر میکنم که از دانشمندان پیشکسوت این کشور هستند. امیدوارم در آینده بسیار نزدیک شاهد شروع فاز دوم بالینی و سپس فاز سوم انسانی باشیم و انشالله به سمت تولید ملی و تقویت غرور ملی در آیندهای نزدیک پیش رویم.
توضیحات عضو کمیته علمی ستاد ملی مقابله با کرونا درباره واکسن کرونا
مینو محرز عضو کمیته علمی ستاد ملی مقابله با کرونا در حاشیه اولین ترزیق واکسن کرونای ایرانی در فاز انسانی اظهار کرد: طبق قانون 56 نفر برای سری اول انتخاب شدند تا واکسن کرونا بر روی آن ها تزریق شود، این افراد کاملا سالم هستند و پیش از این مبتلا به ویروس کرونا نبودند.
وی افزود: این افراد مرتب هر روز چک می شوند، بنابراین اثر بخشی واکسن هم اندازه گیری میکنیم، سپس نتیجه را برای مرحله دوم ارائه می دهیم.
عضو کمیته علمی ستاد مقابله با کرونا درباره واکسن کرونای ایرانی گفت: این واکسن، ویروس کشته شده است.
وی بیان کرد: اینکه در چه تاریخی این واکسن برای همه افراد عرضه شود مشخص نیست زیرا انجام این مراحل زمان می برد.
محرز تصریبح کرد: اینکه اولین نفر دختر آقای مخبر این واکسن را تزریق کرده نشان می دهد که این واکسن کاملا موثر است و پیش از این تمام مراحل حیوانی اش را به خوبی گذرانده است و امیدواریم فاز انسانی آن به خوبی طی شود.
در حوزه تولید واکسن جدیتر ورود میکنیم
سورنا ستاری معاون علمی و فناوری رئیسجمهور و رئیس بنیاد ملی نخبگان در حاشیه تزریق اولین واکسن کرونای ایرانی اظهار کرد: خوشحالم که اینجا هستیم و شرکتهای زیادی از همکاران دانش بنیان مشغول تحقیقات هستیند.
وی افزود: ۶ شرکت دیگر زیر نظر ستاد کرونا و آقای نمکی در حال تولید واکسن هستند.
معاون علمی و فناوری رئیسجمهور و رئیس بنیاد ملی نخبگان گفت: تقریبا هیچ چیزی مثل تجهیزات ساده از جمله مایک و کیتهای تشخیص را وارد نمیکنیم.
ستاری تصریح کرد: امیدواریم در حوزه واکسن نیز همین شکل باشد و در آینده در حوزه تولید واکسن جدیتر ورود میکنیم.
ظرف ٢ هفته آینده آمادگی تولید ١.۵ میلیون دوز واکسن کرونا را داریم
مخبر، رئیس ستاد اجرایی فرمان امام با دخترش پس از تزریق واکسن دیدار کرد.
وی در حاشیه این دیدار اظهار کرد: همه امکانات و توان علمی و مالی ستاد باید در خدمت این حوزه باشد.بروزترین امکانات را در ستاد اجرایی داریم.
وی افزود: روزهای اول، ماسک و مسائل دارویی را به سختی ساختیم.هر دارویی در دنیا که احتمال اثر داشت در ستاد اجرایی ساخته شد.
مخبر گفت: غیر از آن چیزی که امروز اتفاق افتاد سه مسیر دیگر تولید واکسن در حال انجام است .این اتفاق یک کار گروهی بود و از یک دستگاه چنین چیزی امکان نداشت.
رئیس ستاد اجرایی فرمان امام تاکید کرد: ملت را خاطر جمع می کنم که در بحث واکسن با تلاش مسئولین از این لحاظ مشکل نخواهیم داشت.
وی گفت: ظرف ٢هفته آینده آمادگی تولید ١.۵ میلیون دوز واکسن را داریم و تولید ١٢میلیون دوز تا ۶ ماه آینده در دستور کار است.
دو نفر داوطلب قبلی درحال حاضر شرایط خوبی دارند/ فردا سری جدید تزریق انجام خواهد شد
محرز عضو کمیته علمی ستاد ملی مقابله با کرونا در گفتوگو با باشگاه خبرنگاران جوان اظهار کرد: به واکسن ایرانی ایمان داریم، جوان های کشور در این زمینه تلاش های زیادی داشتند.وی افزود: دو نفر داوطلب قبلی درحال حاضر شرایط خوبی دارند، از همه افراد بعد از تزریق مراقبت می شود، فردا نیز سری جدید تزریق انجام خواهد شد.
عضو کمیته علمی ستاد ملی مقابله با کرونا بیان کرد: نتایج آزمایشات به سازمان غذا و دارو اعلام خواهد شد.
بازتاب واکسن کرونای ایرانی در رسانههای جهان
خبرگزاری رویترز در این باره نوشت «ایران آزمایش بالینی نخسنتین واکسن کووید ۱۹ ساخت داخل را آغاز کرد. این خبرگزاری با اشاره به جزئیاتی درباره واکسن ایرانی کرونا، مینویسد «ایران از تحریمهای آمریکا که مانع خرید واکسن کرونا میشود، انتقاد کرده است.»پایگاه «نشنال پست» نیز در گزارشی به مرحله نخست آزمایش انسانی ویروس کرونای ساخت محققان ایرانی اشاره کرد و به نقل از وزیر بهداشت، نوشت «پیام این اقدام این است که ما خود را جدا از مردم نمیبینیم و ابتدا خانوادههای خود را برای آزمایش واکسن آورده ایم.»
خبرگزاری «بلومبرگ» نیز در گزارشی به این موضوع پرداخت و نوشت «ایران روز سه شنبه نخستین مرحله آزمایش بالینی واکسن توسعه یافته در داخل را با هدف قرار دادن آن در دسترس عمومی تا فصل تابستان، آغاز کرد.»
این خبرگزاری در ادامه افزود «۳ داوطلب این واکسن را دریافت کردند.»
بسیاری از رسانهها مانند «ای بی سی»، «واشنگتن پست»، «مینت» و ... به آغاز مرحله نخست آزمایش واکسن کرونای ایرانی پرداختند.
واکنش کاربران
منبع:
1. باشگاه خبرنگاران جوان/ انجام موفقیت آمیز اولین تزریق واکسن ایرانی کرونا
2. ایمنا/ آغاز تزریق نخستین واکسن کرونای ایرانی به سه داوطلب
3. الف/ وزیر بهداشت: نخستین واکسن کرونای آسیا را ساختیم/ واکسنی که به ملت تزریق میکنیم خودمان باورش داریم
4. اقتصاد 24/ اولین واکسن ایرانی کرونا به چه کسی تزریق شد؟ + عکس و فیلم
5. خبربان/ بازتاب آزمایش بالینی واکسن ایرانی کرونا در رسانه های بین المللی
** درج توییت های کاربران توییتر نشان از تایید یا رد آنها نیست و صرفا برای آگاهی مخاطبین درج می شود.
اخبار مرتبط
تازه های اخبار
ارسال نظر
در ارسال نظر شما خطایی رخ داده است
کاربر گرامی، ضمن تشکر از شما نظر شما با موفقیت ثبت گردید. و پس از تائید در فهرست نظرات نمایش داده می شود
نام :
ایمیل :
نظرات کاربران
{{Fullname}} {{Creationdate}}
{{Body}}