جزییات بازگشایی مدارس از ابتدای بهمن ماه / مدارس در کدام شهرها بازگشایی میشوند؟
در راستای ارتقای کیفیت آموزشی، از سوی وزیر آموزش و پرورش، دستورالعمل بازگشایی مدارس با رعایت پروتکل های بهداشتی از ابتدای بهمن ماه به استان ها ارسال شد.
حاجی میرزایی، وزیر آموزش و پروش در خصوص بازگشایی مدارس زیر ۵۰ نفر و پایه اول و دوم از اول بهمن گفت: کادر اداری و اجرایی در همه مدارس کشور به استثنای شهرهای قرمز از ابتدای بهمن ماه در مدرسه حضور داشته باشند.
جزئیات بازگشایی حضوری مدارس
محسن حاجی میرزایی وزیر آموزش و پرورش درباره بازگشایی مدارس اظهار کرد: سه تصمیم مهم درباره آموزش و پرورش در ستاد ملی کرونا گرفته شد؛ نخست آنکه کادر اداری و اجرایی در تمام مدارس کشور به جز مناطق قرمز از ابتدای بهمن ماه در مدرسه حضور داشته باشند چرا که حلقه ارتباط و اتصال ما با معلمان و دانشآموزان هستند بنابراین برای کنترل اوضاع باید در مدرسه باشند.وی درباره تصمیم دوم گفت: مقرر شد در پایههای اول و دوم دبستان که امکان آموزش از طریق فضای مجازی به نحو مناسب فراهم نیست و به آموزش حضوری دانشآموزان نیاز است در شهرهای زرد و آبی تمام مدارس ابتدایی در پایه اول و دوم دایر باشند؛ در مدارسی که تعداد دانشآموزان در کلاسهای درس بیش از 10 نفر است با مدیریت شورای مدرسه در روزهای هفته توزیع میشوند تا همه از آموزش حضوری بهرهمند شوند.
وزیر آموزش و پرورش درباره تصمیم سوم عنوان کرد: مقرر شد در مدارسی که تعداد دانشآموزان کمتر از 50 نفر است در تمام مقاطع تحصیلی و تمام پایهها کلاسهای درس حضوری باشد چون تعداد دانشآموزان کم است و امکان رعایت دستورالعملهای بهداشتی وجود دارد.
حاجی میرزایی بیان کرد: به منظور رعایت دستورالعملهای بهداشتی، جمعیت دانشآموزان در کلاسهای درس باید 10 نفر باشد و مجاز نیستند تعداد بیشتری را به کلاسهای درس بیاورند، مدارس تا اول بهمن فرصت دارند برنامهریزی لازم را انجام داده و خانوادهها را آگاه کنند که فرزندشان در چه روزی باید در مدرسه حاضر باشد.
وی متذکر شد: تقریباً در اکثر کشورها سیاست مربوط به بازگشایی مدارس مورد بازنگری قرار گرفته است چون سلامتی دانشآموزان مهم است اما دور بودن از آموزش تبعات نگرانکنندهای دارد از سوی دیگر مجموعه مطالعات انجام شده نشان نمیدهد حضور در مدرسه با رعایت پروتکلهای بهداشتی در شیوع بیماری تاثیر مثبتی داشته باشد.
شروط بازگشایی مدارس
۲- مدیر مدرسه موظف است نسبت به تشکیل شورای مدرسه اقدام کند و براساس مصوبات شورای مدرسه و انجام اقدامات لازم، زمینه حضور دانش آموزان را در مدرسه فراهم آورد. ترتیبات اجرایی، اعم از ابلاغ به مدیران مدارس، تشکیل شورای مدرسه و برنامه ریزی نحوه حضور دانش آموزان در مدرسه و نحوه گروه بندی، نحوه اجرای دستورالعمل های بهداشتی و اطلاع رسانی مناسب و به موقع به خانواده ها باید تا قبل از پایان دی ماه انجام شده باشد. به گونه ای که کلیه دانش آموزان مشمول و خانواده های آنان باید از میزان، زمان، نحوه حضور و دستورالعمل های بهداشتی مربوط آگاه باشند.
۳- رعایت کامل دستورالعمل های بهداشتی ابلاغی و دستورالعمل بهداشتی مدارس شبانه روزی در آموزش حضوری الزامی است. مسئولیت مدیریت و نظارت براجرای دستورالعمل بهداشتی برعهده مدیر و کادر اداری و اجرایی مدرسه است.
۴- با برگزاری جلسات هماهنگی و به خصوص اطلاع رسانی به گروه های مرجع در استان و شهرستان ها و رسانه های جمعی و اصحاب رسانه زمینه حضور دانش آموزان و معلمان در مدارس و کاهش نگرانی ها و دغدغه های خانواده ها فراهم شود.
۵- حضور کادر اداری و اجرایی مدارس در مناطق نارنجی، زرد و آبی براساس بخشنامه سازمان اداری و استخدامی کشور مانند سایر کارکنان دولت انجام می گیرد.
۶-مسئولیت کادر اجرایی و اداری مدارس، برنامه ریزی در ارائه خدمات با کیفیت، آموزش به کلیه دانش آموزان از بستر شاد، تلویزیون یا بسته آموزشی، به ویژه در پایه ها و دروسی که به صورت غیرحضوری انجام می شود، همچنین نظارت بر کار معلمان و دانش آموزان، پاسخ گویی به دغدغه خانواده ها و انجام تمهیدات برگزاری مناسبی برای آزمون هاست. مسئولیت حسن اجرای این شیوه نامه برعهده مدیر کل آموزش و پرورش استان است.
آیا زیرساختها و آمادگی لازم برای حضور دانش آموزان در مدارس وجود دارد؟
حفظ سلامت دانش آموزان در اولویت است
حسینی با تاکید بر اینکه سلامت دانش آموزان اولویت ماست، تاکید کرد: در سراسر دنیا اولین محلی که با شیوع کرونا تعطیل شد مدارس بود و ما هم به این موضوع واقف بودیم و آن را اجرا کردیم، اکنون هم صرفا برای تعدادی از پایهها این آموزش حضوری برقرار خواهد بود.او بیان کرد: در آموزش و پرورش عادی کمتر از ۶ درصد دانش آموزان در مدارس با جمعیت کمتر از ۵٠ نفر درس میخوانند پس این شرایط آموزش حضوری برایشان قابلیت اجرا دارد.
معاون وزیر آموزش و پرورش با اشاره به اینکه اقدامات این وزارتخانه در ایام کرونا در خاورمیانه از سایر کشورهای منطقه بهتر بود، گفت: فعالیت و تلاشهای معلمان و مدیران ما در این ایام چندین برابر قبل شده است و سعی داریم تا فرصت آموزش برای همه دانش آموزان فراهم باشد.
تمهیدات ویژه برای دانش آموزان با نیازهای ویژه
حسینی درباره تمهیدات در نظر گرفته شده برای دانش آموزان با نیازهای ویژه در ایام کرونا تصریح کرد: ایجاد پایگاههای آموزش مجازی، ایجاد کانال آموزشی، برگزاری آموزشهای منزل محور، اضافه کردن زبان اشاره به آموزشهای تلویزیونی از جمله اقداماتی است که برای این دانش آموزان در ایام کرونا انجام شده است.رئیس سازمان آموزش و پرورش استثنائی درباره گلایههایی که به افت تحصیلی دانش آموزان با نیازهای ویژه در ایام کرونا میشود، گفت: گزارشهای بین المللی نشان داده است که اگر فرض کنیم تمام مدارس از نظر امکانات سخت افزاری و نرم افزاری، نیروی انسانی و... کامل باشند و آموزش مجازی برقرار شود باز هم دانش آموزان نسبت به ایام برگزاری آموزش حضوری ۵٠ درصد دچار افت تحصیلی میشوند.
واکنش کاربران
منبع:
1.ایسنا / جزییات بازگشایی مدارس از ابتدای بهمن ماه
2.تسنیم / جزئیات "بازگشایی حضوری مدارس" از اول بهمن
3.تجارت نیوز / ۶ شرط بازگشایی مدارس
4.شهرآرانیوز / بازگشایی مدارس و شروع آموزش حضوری از اول بهمن ماه + جزئیات
توییتر
** درج توییت های کاربران توییتر نشان از تایید یا رد آنها نیست و صرفا برای آگاهی مخاطبین درج می شود.
اخبار مرتبط
تازه های اخبار
ارسال نظر
در ارسال نظر شما خطایی رخ داده است
کاربر گرامی، ضمن تشکر از شما نظر شما با موفقیت ثبت گردید. و پس از تائید در فهرست نظرات نمایش داده می شود
نام :
ایمیل :
نظرات کاربران
{{Fullname}} {{Creationdate}}
{{Body}}