واکسیناسیون سراسری کرونا در ایران آغاز شد/ فرزند وزیر بهداشت اولین دریافتکننده واکسن
واکسیناسیون کرونا در ایران با استفاده از واکسن «اسپوتنیک وی» روسی امروز سه شنبه ۲۱ بهمن ماه در مراسمی با فرمان حجت الاسلام والمسلمین حسن روحانی رییس جمهوری و با حضور سعید نمکی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی آغاز شد.
«پارسا نمکی» فرزند وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی نخستین نفری بود که نخستین واکسن کرونا در ایران به او تزریق شد.
واکسن کرونا اسپوتنیک پس از پارسا نمکی به دکتر فتاح قاضی متخصص بیهوشی در بخش آی سی یو بیمارستان امام خمینی(ره) به عنوان نفر دوم، سارا گودرزی پرستار بخش آی سی یو بیمارستان امام خمینی(ره) به عنوان نفر سوم و علی آسترکی کمک بهیار بخش آی سی یو این بیمارستان تزریق شد. سید جمیل پرستار بخش آی سی یو بیمارستان امام خمینی(ره) نیز نفر بعدی بود.
وزیر بهداشت، درمان آموزش پزشکی در این مراسم گفت: طبق قولی که دادیم با توجه به هجمه ها، واکسیناسیون را با خانواده خود شروع می کنیم تا نشان دهیم خون فرزندان ما سرخ تر خون بچه های دیگر نیست.
وی گفت: امروز به طور همزمان واکسیناسیون کرونا برای پرستاران، پزشکان و نیروهای خدمات بخش های مراقبت ویژه ۶۲۵ بیمارستان شروع می شود. تا اواخر بهمن منابع دیگر واکسن وارد کشور می شود.
نمکی ادامه داد: واکسیناسیون بعد از کارکنان بخش های مراقبت ویژه به تدریج برای سایر گروههای آسیب پذیر بعد افراد بالای ۶۵ سال و بیماران زمینه ای و سپس گروههای هدف دیگر گسترش می یابد تا به پوشش بالای ۷۰ درصد در کشور برسیم.
به گفته کیانوش جهانپور واکسن روسی در مرحله اول حدود چند ۱۰ هزار دوز وارد شد و بخشی از آن هم برای نمونه برداری و تایید نهایی و انطباق با اسناد فنی به آزمایشگاه مرجع سازمان غذا و دارو خواهد رفت و با این تعداد از سهشنبه ۲۱ بهمن (امروز) اولین تزریق واکسن کرونا را در ایران در دهه فجر و آستانه پیروزی انقلاب اسلامی با اولویت بندی مشخص شده، آغاز میکنیم.
وی افزود: واکسیناسیون با روزانه هزار نفر آغاز خواهد شد و سپس با توجه به ارزیابی مجدد سیستم به صورت تصاعدی افزایش مییابد تا به حداکثر برسد. واکسن در مرحله اول به کسانی تزریق میشود که تست مثبت PCR نداشته باشند اما در حالت کلی منعی برای تزریق به افرادی که قبلا مبتلا شده اند، نداریم.
سعید نمکی، وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی نیز دو روز پیش در مراسم آغاز مطالعات بالینی واکسن کرونا موسسه رازی در وزارت بهداشت گفت: همزمان با تلاش برای تولید واکسن کرونا در داخل کشور که به روشهای مختلف در حال انجام است یکی از قولهای ما به مردم این بود که زودتر واکسیناسیون را در داخل کشور شروع کنیم. برای این کار با ارزیابی واکسن های معتبر در دنیا یکی از کم عیب ترین و کم خطرترین واکسن ها را که واکسن اسپوتنیک وی روسیه بود انتخاب و وارد کردیم.
به گفته وزیر بهداشت، قرار است در مرحله اول کادر درمان با اولویت کارکنان بخش های مراقبت ویژه با استفاده این واکسن را به طور رایگان دریافت کنند.
نمکی گفت: اوایل حمله ها و هجمه های زیادی می شد ولی صبوری کردیم و امروز همه فهمیده اند که اروپا و شرکت های واکسن ساز اروپایی مثل آسترازنکا نیز به دنبال همکاری با شرکت تولید کننده این واکسن هستند. بنای قهر با هیچ کس نداریم با اینکه جزو اولین مذاکره کنندگان برای خرید این واکسن بودیم پانزدهمین کشوری هستیم که این واکسن را تزریق می کنیم.
نمکی افزود: شرط ما برای واردات واکسن این بود که حتما فاز ۳ مطالعه انسانی را طی کرده باشد در حالی که برخی کشورهای منطقه این واکسن را در فاز ۳ مطالعه انسانی تزریق کردند.
وی گفت: با وجود خرید ۱۶ میلیون و ۸۰۰ هزار واکسن از سبد کوواکس که برای هشت میلیون و ۴۰۰ هزار نفر کافی است باید میزان بیشتری واکسن به کشور وارد کنیم چون این میزان واکسن جوابگو نیست.
نمکی افزود: واکسن اسپوتنیک روسیه در حدود ۶ کشور معتبر ثبت شده و سعی کردیم زمانی این واکسن را وارد کنیم که خیالمان راحت باشد و واکسن قابل اعتماد وارد کنیم. واکسیناسیون با واکسن روسی از سه شنبه بر اساس سند واکسیناسیون برای گروههای هدف که در مرحله اول افراد حاضر در خط مقدم نظام سلامت و کارکنان بخشهای آی سی یو هستند آغاز می شود بعد به سراغ بقیه کادر درمان و خانه های سالمندان و افراد بالای ۶۵ سال می رویم و همین طور مرحله به مرحله جلو می رویم. روال کار تعریف شده است و خوشحالیم به رغم اینکه با دستان بسته در اقیانوس بلا شنا می کنیم اما چشمان ما باز است و در شرایطی واکسیناسیون را آغاز می کنیم که میزان شیوع بیماری پایین آمده و تخت خالی داریم.
روحانی: بیگانگان بعد از آغاز واکسیناسیون در ایران چه در بوق و کرنا میکنند؟
حجت الاسلام حسن روحانی در آیین بهرهبرداری از طرحهای ملی وزارت نیرو گفت: کار بسیار خوبی از سوی وزیر بهداشت انجام شد که این واکسیناسیون را از پسر جوان دانشجوی خود شروع کردند تا مردم بدانند اگر اقدامی در زمینه مبارزه با کووید انجام میشود در چارچوب برنامههای بهداشتی است و جان مردم و سلامتیشان برای ما عزیز است و هیچگاه برنامهای بیحساب و مطالعه برای مردم ما صورت نگرفته است.رییس جمهور تاکید کرد: من ماندهام که این رسانههای بیگانه و بیگانگان چه حرفی دارند تا از امروز در بوق و کرنا کنند؟ تا دیروز میگفتند بسیاری از کشورها واکسیناسیون را آغاز کردهاند و ایران کاری نکرده، حالا از امروز این بندگان خدا چه حرفی داشته باشند که بزنند، نمیدانم! باید بگردند و حرف تازهای پیدا کنند.
نگاه رسانههای جهان به آغاز واکسیناسیون کرونا در ایران
خبرگزاری آسوشیتدپرس در خبری در این زمینه نوشت: ایران در حالی که درتلاش است تا ریشه بدترین شیوع همه گیری کووید – ۱۹ در خاورمیانه را بخشکاند، عملیات واکسیناسیون تخصصی ترین کادر مراقبت های ویژه را با واکسن روسی «اسپوتنیک وی» آغاز کرد.
آسوشیتدپرس در ادامه این گزارش آورد: در مراسم آغاز طرح واکسیناسیون، پارسا نمکی پسر سعید نمکی وزیر بهداشت ایران اولین دُز واکسن را دریافت کرد.
وزیر بهداشت گفت که واکسیناسیون به طور همزمان در بیش از ۶۰۰ مرکز پزشکی در سراسر کشور انجام می شود.
آسوشیتدپرس در ادامه آورد: ایران پنجشنبه گذشته اولین محموله از واکسن ضد کرونای ساخت روسیه را تحویل گرفت.
رسانه های ایرانی گزارش داده اند که در مجموع ۲ میلیون واکسن روسی طی ماه های فوریه و مارس (بهمن و اسفند) وارد ایران می شود.
درحالی که آمار روزانه مرگ و میر ناشی از ابتلا به کرونا در ایران طی هفته ها زیر ۱۰۰ نفر مانده است، مقام های این کشور درمورد افزایش احتمالی موج ابتلا در ماه مارس (اسفند) هشدار می دهند زیرا بسیاری فاصله گذاری اجتماعی در اماکن عمومی را رعایت نمی کنند.
آسوشیتدپرس در این گزارش، یادآوری کرد که آیت الله سید علی خامنه ای رهبر عالی انقلاب اسلامی واردات واکسن های آمریکایی و انگلیسی را ممنوع اعلام کرده است که نشان از بی اعتمادی به غرب است.
خبرگزاری فرانسه نیز با بازتاب خبر آغاز طرح واکسیناسیون در ایران در گزارشی نوشت: ایران کارزار واکسیناسیون علیه کووید – ۱۹ را روز سه شنبه آغاز کرد تا با مرگبارترین شیوع این بیماری در خاورمیانه مقابله کند.
حسن روحانی رئیس جمهوری ایران در مراسمی در بیمارستانی در تهران با اشاره به کادر درمانی که جانشان را در راه مبارزه با این بیماری از دست دادند، گفت که واکسیناسیون ملی مان برای مقابله با ویروس کووید – ۱۹ را به یاد شهدای کادر بهداشت و درمان آغاز می کنیم.
به گزارش خبرگزاری فرانسه، مقام های ایرانی گفته اند که عملیات واکسیناسیون ۸۰ میلیون نفر در این کشور با واکسن روسی اسپوتنیک وی آغاز می شود.
کیانوش جهانپور سخنگوی وزارت بهداشت ایران روز شنبه به خبرگزاری فرانسه گفت که جمهوری اسلامی ۲ میلیون دُز از این واکسن را خریداری کرده است.
خبرگزاری رویترز نیز در گزارشی در این مورد نوشت: ایران طرح واکسیناسیون برای مقابله با کووید – ۱۹ را روز سه شنبه آغاز کرد و تمرکز این طرح در وهله نخست بر کارد مراقبت های ویژه بیمارستانی است.
تلویزیون دولتی ایران تصویر پارسا نمکی پسر سعید نمکی وزیر بهداشت ایران را نشان داد که اولین دُز واکسن را دریافت می کرد.
ایران در طرح کوواکس سازمان جهانی بهداشت مشارکت دارد که هدف از آن تضمین دسترسی منصفانه به واکسن برای کشورهای فقیرتر است.
شبکه خبری اسپوتنیک نیز در گزارشی در این زمینه آورد: ایران طرح ایمن سازی در برابر ویروس کرونا را با واکسن روسی اسپوتنیک وی آغاز کرد.
در پیامی که از تلویزیون ایران پخش شد، حسن روحانی رئیس جمهوری ایران از آغاز این طرح خبر داد.
واکسن اسپوتنیک وی اولین واکسن ساخت خارج است که به ایران وارد شده است. جمهوری اسلامی همچنین در حال کار در زمینه تولید واکسن ساخت خود است.
کارکنان بخش بهداشت و درمان، شهروندان سالمند و افراد مبتلا به بیماری های مزمن اولین افرادی هستند که واکسن را دریافت می کنند.
خبر آغاز طرح واکسیناسیون در ایران در بی بی سی فارسی نیز بازتاب داشت. این شبکه در گزارش خود آورد: ایران واکسیناسیون کرونا را با واکسن اسپوتنیک وی ساخت روسیه آغاز کرد.
مقام های ایران اعلام کرده بودند که ابتدا کارمندان بخش مراقبت های ویژه بیمارستان ها این واکسن را دریافت می کنند. هرچند تزریق واکسن اختیاری است.
در ایران براساس سند واکسیناسیون برای گروه های هدف، کارکنان بخش مراقبت های ویژه مراکز درمانی، سپس کادر درمان و بعد خانه های سالمندان و افراد بالای ۶۵ سال در اولویت نخست تزریق واکسن کرونا هستند.
خبرگزاری دویچه وله آلمان هم در خبری از آغاز واکسیناسیون در ایران، به تزریق واکسن به فرزند وزیر بهداشت ایران در روز نخست اجرای این طرح اشاره کرد نوشت: پارسا نمکی فرزند وزیر بهداشت ایران گفت، به اصرار و درخواست خودش این واکسن را تزریق کرده است. او افزود، طبعا اگر این واکسن مشکلی داشت پدرش اجازه تزریق به او را نمیداد.
این رسانه آلمانی نوشت: وزیر بهداشت آلمان هم گفته در صورت تایید واکسن اسپوتنیک از سوی اداره داروی اتحادیه اروپا، آلمان نیز از این واکسن استفاده خواهد کرد.
واکسن «اسپوتنیک وی» در ماه مه سال 2020 توسط مرکز ملی تحقیقات علمی ویروس شناسی «گامالیا» در روسیه ساخته شد. این واکسن با استفاده از ادنوویروس انسانی ساخته شده و یکی از ارزانترین واکسن های جهان است. هر دوز آن 10 دلار قیمت دارد. تا پایان سال گذشته، این واکسن برای واکسیناسیون عمومی در روسیه مورد تأیید قرار گرفت که واکسیناسیون شهروندان روسیه در دسامبر سال 2020 آغاز شد که برای شهروندان روسیه کاملا رایگان است.
مطابق با اطلاعات بنیاد سرمایه گذاری های مستقل روسیه، واکسن « اسپوتنیک وی» در 16 کشور جهان به ثبت رسیده است. انتظار می رود که طی چند روز آینده، شهروندان بولیوی، قزاقستان، ترکمنستان، فلسطین، امارات متحده عربی، پاراگوئه، مجارستان، ارمنستان، الجزیره، بوسنی و جمهوری صربستان، ونزوئلا و ایران با واکسن «اسپوتنیک وی» روسیه واکسینه بشوند.
جله بین المللی معتبر پزشکی " لنست" می نویسد: در آزمایشات بالینی ، واکسن اصلی روسی علیه کووید-19 اسپوتنیک وی ، کارایی 91.6٪ را نشان داد. بنابراین ، در حال حاضر سه واکسن در جهان وجود دارد که اثربخشی اثبات شده آنها بیش از 90 درصد است. تجزیه و تحلیل مقدماتی همچنین نشان داد که واکسیناسیون توسط اسپوتنیک وی محافظت کامل در برابر کووید-19 متوسط و سنگین را فراهم می کند.
واکنش کاربران
منبع:
1. ایرنا/ واکسیناسیون کرونا در ایران با فرمان رییس جمهوری آغاز شد
2. تسنیم/ مراسم واکسیناسیون علیه کرونا/ فرزند وزیر بهداشت اولین دریافتکننده واکسن +تصاویر
3. ایسنا/ روحانی: بیگانگان بعد از آغاز واکسیناسیون در ایران چه در بوق و کرنا میکنند؟
4. باشگاه خبرنگاران جوان/ آغاز واکسیناسیون کرونا در ایران/ اولین واکسن به فرزند وزیر بهداشت تزریق شد
5. ایرنا/ نگاه رسانههای جهان به آغاز واکسیناسیون کرونا در ایران
** درج توییت های کاربران توییتر نشان از تایید یا رد آنها نیست و صرفا برای آگاهی مخاطبین درج می شود.
اخبار مرتبط
تازه های اخبار
ارسال نظر
در ارسال نظر شما خطایی رخ داده است
کاربر گرامی، ضمن تشکر از شما نظر شما با موفقیت ثبت گردید. و پس از تائید در فهرست نظرات نمایش داده می شود
نام :
ایمیل :
نظرات کاربران
{{Fullname}} {{Creationdate}}
{{Body}}