به گزارش راسخون؛ لایحه اصلاحی بودجه ۱۴۰۰ در دستور کار روز سه‌شنبه نمایندگان در صحن علنی مجلس شورای اسلامی قرار گرفت و نمایندگان با ۲۱۱ رای موافق، ۲۸ رای مخالف و ۶ رای ممتنع  از ۲۵۲ نماینده حاضر با کلیات این لایحه موافقت کردند.

لایحه بودجه ۱۴۰۰ نخستین بار در ۱۲ آذرماه ۱۳۹۹ توسط «حسینعلی امیری» معاون پارلمانی رییس جمهوری تقدیم مجلس شورای اسلامی شد و کمیسیون تلفیق  در مهلت پیش بینی شده جزئیات آن را بررسی کرد. اما نمایندگان مجلس در جلسه علنی ۱۴ بهمن ماه با کلیات لایحه بودجه سال ۱۴۰۰ مخالفت کردند.

روز گذشته لایحه اصلاحی بودجه ۱۴۰۰ توسط مجلس شورای اسلامی اعلام وصول شد و امروز نمایندگان با کلیات آن موافقت کردند.

سخنگوی ستاد بودجه ۱۴۰۰ گفت: اصلاح لایحه بودجه در دو مرحله انجام شد و در ستاد اقتصادی به تصویب رسید و دیشب نیز در هیت دولت به تصویب و در نهایت به مجلس ارسال شد.

خانم مژگان خانلو درباره موارد مهم اصلاح بودجه ۱۴۰۰ گفت: تدابیر مقام معظم رهبری درباره صندوق توسعه ملی که بر آن اساس برداشت از این صندوق تا سقف ۲۰ درصد محدود شود اعمال شد و بحث سهم ۳۸ درصد صندوق توسعه ملی از فروش مازاد یک میلیون بشکه نفت، که باعث شده وابستگی بودجه اصلاحی به تسهیلات صندوق توسعه ملی کاهش چشمگیری پیدا کند نیز از موارد اصلاحیه بودجه ۱۴۰۰ بوده است.

خانم خانلو افزود: صرفه جویی هزینه‌ها در اصلاحیه بودجه دیده شده که تقریبا ۴۰ هزار میلیارد تومان صرفه جویی اعمال شده است.

وی همچنین درباره افزایش درآمد مالیاتی نیز گفت: حدود ۳۴ هزار میلیارد تومان بهبود کسری تراز عملیاتی در بودجه داریم.

خانلو افزود: حدود ۴ هزار میلیارد تومان صرفه جویی در هزینه شرکت‌های دولتی نیز اعمال شد و در زمینه اعتبارات عمرانی حدود ۵ هزار میلیارد تومان افزایش یافته است.

وی به وجود حساسیت نرخ ارز ترجیحی دارو و تجهیزات پزشکی اشاره کرد و گفت: این نرخ را حفظ کردیم و برای کالا‌های اساسی هم نرخ ترجیحی مد نظر است، اما اجازه گرفتیم در طول ۶ ماه دولت بتواند اصلاحات خود را انجام دهد و منابع آن صرف معیشت مردم شود.

سخنگوی ستاد بودجه ۱۴۰۰ افزود: ​حمایت از تولید، همسان سازی حقوق بازنشستگان و حمایت از صندوق‌های بازنشستگی از دیگر موارد اصلاحیه لایحه بودجه ۱۴۰۰ بود.

خانم خانلو ادامه داد: به شرکت‌های دانش بنیان توجه بیشتری شده و برای حقوق‌های بالا، سقف تعیین شده است که همه موارد گفته شده در کمیسیون تلفیق نیز توافق شده بود.

وی گفت: برخی از منابع درآمدی که کمیسیون تلفیق مدنظر داشت نیز باید افزایش پیدا کند مانند تعرفه واردات گوشی‌های هوشمند، درآمد دولت از معادن و اصلاح پروانه اپراتور‌ها در اصلاحیه بودجه لحاظ شده است.

خانم خانلو افزود:​ به این ترتیب بودجه ۸۵۴ هزار میلیارد تومانی تنظیم و تقدیم مجلس شده است.

 

گفتنی است، نمایندگان ۱۴ بهمن ماه، کلیات لایحه بودجه سال ۱۴۰۰ را با ۹۹ ‌رأی موافق، ۱۴۸ ‌رأی مخالف و ۱۲ ‌رأی ممتنع از مجموع ۲۶۱ نماینده حاضر در مجلس رد کردند و بر این اساس دولت روز گذشته لایحه اصلاحیه بودجه سال ۱۴۰۰ را تقدیم مجلس کرد.

پیش از جلسه علنی امروز نمایندگان در جلسه غیر علنی به بررسی لایحه پرداخته بودند. به نظر می‌رسد مجلس به این نتیجه رسید که کلیات را تصویب کند و سپس در کمیسیون تلفیق آن را دوباره اصلاح نماید.

در جریان بررسی لایحه هم بسیاری از نمایندگان تاکید کردند که چاره‌ای جز تصویب کلیات لایحه ندارند. کاظم دلخوش نماینده صومعه سرا گفت: «کار بودجه به جایی رسیده که حتی اگر به موقع در کمیسیون تلفیق رأی بیاورد، باز هم در آستانه پایان سال قرار می گیریم، لذا نباید بیش از این وقت را تلف کنیم. باید قبول کرد که در حال حاضر هیچ راهی جز تایید کلیات بودجه نداریم.»

شمس الدین حسینی عضو کمیسیون برنامه هم اظهار کرد: « تایید کلیات به معنای تایید جزئیات نیست، بنابراین باید در وهله اول کلیات مورد تایید قرار گیرد تا بتوان با دقت جزئیات را مورد بررسی قرار داد.»

به این ترتیب تصویب کلیات به معنای پایان یافتن اختلاف بودجه ای میان مجلس و دولت نیست و باید دید که کمیسیون تلفیق با لایحه جدید چه می‌کند. برخی نمایندگان پیشتر گفته بودند که دولت در لایحه اصلاح قالب توجهی ایجاد نکرده است.

عده‌ای از نمایندگان از جمله مصطفی میرسلیم مخالف تصویب کلیات لایحه بودند. او گفت: «این بودجه، بودجه فساد زاست. کسانی که می‌خواهند از کلیات بودجه دفاع کنند توجه داشته باشند که ما نباید اجازه بدهیم بودجه‌ای که باعث افزایش فساد در کشور می‌شود به بهانه اینکه نمی‌دانیم سرنوشت کشور چه خواهد شد، بودجه را به سرنوشت افزایش فساد پیش ببریم. دولت باید خودش اصلاحات لازم را انجام دهد.»

نماینده مردم تهران گفت: "دولت به شدت با پیشنهادات تلفیق مخالفت کرد، خب شما چطور می‌خواهید حساب کنید که چنین دولتی بخواهد مجری اصلاحات کمیسیون تلفیق بشود؟ دولت قطعاً مجری اصلاحات شما نخواهد بود و نهایتاً کار خودش را خواهد کرد و دست شما هم بسته خواهد بود. امکان اینکه بتوانید اصلاح کنید نخواهید داشت و در نتیجه بر مشکلات کشور افزوده خواهد شد."
 

واکنش کاربران

 
 













منبع:
1. ایرنا/ کلیات لایحه اصلاحی بودجه ۱۴۰۰ تصویب شد
2. تابناک/ کلیات لایحه اصلاحیه بودجه ۱۴۰۰ تصویب شد
3. صدا و سیما/ جزییات اصلاحیه لایحه بودجه ۱۴۰۰

** درج توییت های کاربران توییتر نشان از تایید یا رد آنها نیست و صرفا برای آگاهی مخاطبین درج می شود.