یادداشت و اخبار ویژه روزنامه های داخل (یک شنبه 17 اسفند99)
...با این حال باید اذعان کرد، نباید از این سفر انتظار داشت معجزهای رخ داده و صلح به عراق بازگردد. زیرا کسانی که به گفتار پاپ درباره صلح اهمیت میدهند، کسانی نیستند که عراق را به آشوب کشیدهاند. کسانی این کشور را دستخوش ناآرامی کردهاند که حاضر به ترک آن نیستند و تا زمانی که آنان در عراق حضور دارند، نمیتوان انتظار بازگشت آرامش به این کشور را داشت.
یادداشت روزنامهها 17 اسفند ماه
روزنامه کیهان
اگر مسیح(ع) در میان ما بود
حسین شریعتمداری: ۱- سفر پاپ فرانسیس، رهبر کاتولیکهای جهان به کشور عراق اگر چه به تنهایی برای رسانههای خبری دنیا، یک خبر پُر جاذبه بود ولی آنچه به این خبر اهمیت بیشتری بخشیده و آن را به خبر اول بسیاری از رسانهها تبدیل کرده است، خبر ملاقات ایشان با حضرت آیتاللهسیستانی، مرجع عالیقدر جهان تشیع بود که صبح دیروز در نجفاشرف و در منزل حضرت آیتالله سیستانی (حفظهالله تعالی) صورت پذیرفت. کانونهای مذهبی و مجامع سیاسی جهان پیشبینی میکردند که در این ملاقات مسائل با اهمیت و تعیینکنندهای مطرح شود چرا که حضرت آیتالله سیستانی به عنوان یکی از مراجع برجسته و عالیقدر جهان تشیع که به دفاع از کیان اسلام شهره هستند و پاپ فرانسیس که رهبری کاتولیکهای جهان را برعهده دارد، دو سوی این ملاقات بودند.۲- خانه کوچک و محقر حضرت آیتالله سیستانی، شاید برای پاپ اولین پیام این ملاقات بود. یکی از مراجع بزرگوار شیعه که از اقتدار و اقبال فراوانی در عراق برخوردار است در حالی به زندگی در یک خانه کوچک و محقر بسنده کرده است که کاخهای افسانهای و اشرافی صدام در آن کشور زبانزد این و آن است.
۳- رهبر کاتولیکهای جهان در حالی با امنیت کامل وارد عراق میشود و به دیدار حضرت آیتالله سیستانی میرود که چندی قبل تروریستهای تکفیری ساخت آمریکا، با پشتیبانیِ افشاء شده ائتلاف غربی و عبری و عربی، مردم مظلوم این دیار را به خاک و خون کشیده بودند ولی با فتوای جهاد حضرت آیتالله سیستانی جوانان پاکباخته عراق تحت فرماندهی حاج قاسم سلیمانی و ابومهدی مهندس و سایر همرزمانشان تروریستهای تکفیری داعش را قلع و قمع کرده و خاک مقدس عراق و مردم این کشور اعم از شیعه و سنی و مسیحی را از چنگال خونریز آن جرثومههای فساد و تباهی نجات داده بودند.
۴- پاپ فرانسیس در حالی به عنوان میهمان حضرت آیتالله سیستانی و مردم عراق وارد این کشور شده و با تکریم و احترام از ایشان پذیرایی میشود، که آمریکا نه فقط حرمت حاج قاسم سلیمانی، میهمان بزرگوار و فداکار مردم عراق را نگاه نداشته بود بلکه ناجوانمردانه و دزدانه خون پاک و مطهر او و میزبانش، شهید ابو مهدی مهندس را که اصلیترین نقش را در مقابله با تروریستهای تکفیری داشتند، بر زمین ریخته بود.
۵- نه تنها مردم مسلمان عراق، امنیت امروز خود را مدیون حضرت آیتالله سیستانی مرجعیت بزرگوار و حشدالشعبی و شهید سلیمانی و شهید ابومهدی و ... هستند بلکه آسایش و آرامش مسیحیان عراق و ماندگاری کلیساها در این کشور نیز حاصل پاکبازی و ایثار آنهاست. در بخشی از بیانیه دفتر حضرت آیتالله سیستانی که درباره ملاقات دیروز حضرت ایشان منتشر شده به این نکته اشاره شده و آمده است: « وی [حضرت آیتالله سیستانی] بر اهتمام خود به شهروندان مسیحی که مانند همه عراقیها در امنیت و صلح و کاملاً مطابق با حقوق اساسی خود زندگی میکنند تأکید کرد و به بخشی از نقشی که مرجعیت دینی در محافظت از آنها و همه کسانی که در حوادث سالهای گذشته مورد ظلم و آسیب قرار گرفتهاند، اشاره کرد. به ویژه در دورهای که تروریستها مناطق وسیعی را در چندین استان عراق تصرف کردند و در آنجا اقدامات جنایتکارانه انجام دادند».
۶- و بالاخره این ملاقات، ماجرای ملاقات حضرت امام - رضوان الله تعالی علیه- با «اسقف هانیبال بوگینینی» نماینده پاپ ژان پل دوم را به خاطر میآورد که اشارهای گذرا به آن خالی از لطف نیست؛
حضرت امام(ره) در آن ملاقات برای پاپ ژان پل دوم پیامی فرستادند که متاسفانه از سوی جناب پاپ بیپاسخ ماند. امام خمینی(ره) از پاپ پرسیده بودند اگر حضرت مسیح علیهالسلام در میان ما بود و تخاصم و جنایات آمریکا علیه ایران و مردم ایران را مشاهده میفرمود، جانب ما را میگرفت و یا جانب آمریکا را؟ متن سخن حضرت امام، اینگونه است:
«اگر عیسی مسیح الآن بود پیش ما، آقای پاپ و سایر رؤسای روحانی احتمال این را میدادند که او متصل بشود به کارتر و به شاه مخلوع و این ملت مظلوم را رها کند؟! این احتمال را آقای پاپ یا سایر روحانیون مسیح، روحانیون همه مذاهب این را احتمال میدادند که اگر عیسی مسیح بیاید در بین ماها، این به طایفه مظلومین متصل میشود یا به طایفه ظالمها؟ ...قاعده این است که - به حسب مذهب مسیح من حرف میزنم، به حسب مقام مسیح من دارم میگویم- مقام بزرگ مسیح این اقتضا را میکند که اعتراض کند به ظالم، ظالم را از ظلمش باز دارد. شما هم که روحانیت مسیح هستید و ملتها هم که تابع حضرت مسیح هستند، آن ملتها هم باید تبعیت از حضرت مسیح بکنند.
مگر ملتها هم عقیدهشان بر این است که حضرت مسیح نعوذبالله موافق با ظالم هست؟! و مخالف با مظلوم؟! و من گمان ندارم یک نفر مسیحی پیدا بشود یک همچو حرفی بزند».(۸ آذر ۵۸ ) گفتنی است حضرت امام(ره) در تاریخ ۴ دی ماه ۵۸ نیز در جمع روحانیون مسیحی با اشاره به نمونههایی از جنایات آمریکا فرموده بودند؛ «آیا آقای پاپ مطلع از این مسائل هست و ما را محکوم میکند؟ یا به او بد مسائل را میرسانند؟ اگر مطلع هست وای به حال ما و وای به حال مسیحیت و وای به حال علمای مسیح، و اگر مطلع نیست وای به حال واتیکان»!
۷- جنایات آمریکا علیه مردم شریف عراق به اندازهای گسترده و پُر تکرار است که به شماره در نمیآید و فهرست آن نیز «مثنوی هفتاد من کاغذ» است. اکنون انتظار آن است که پاپ فرانسیس بعد از ملاقات با حضرت آیتالله سیستانی و مشاهده دلشوره و دغدغه اصلی ایشان که مبارزه با ظلم و تباهی و نجات انسانها از قدرتهای استکباری خونریز و غارتگر است، برای پرسش بیپاسخ مانده خمینی کبیر (رضوان الله تعالی علیه) که به یقین پرسش حضرت آیتالله سیستانی (حفظهالله تعالی) نیز هست، پاسخی شایسته و بایسته بیابند...
اگر حضرت مسیح علیهالسلام در میان ما بود، جنایات بیشمار آمریکا و برخی دیگر از کشورهای غربی که داعیه پیروی از حضرت مسیح(ع) را دارند، میدید آیا سکوت و بیطرفی بر میگزید و با سکوت خود جانب آمریکا و سایر قدرتهای استکباری را میگرفت و یا به حمایت و دفاع از ملتهای مظلوم بر میخاست؟ و جناب پاپ فرانسیس در جایگاه رهبر کاتولیکهای جهان به کدام سو میرفت؟ جانب حضرت عیسی مسیح(ع) را میگرفت یا ...؟!
روزنامه وطن امروز
دولت نسبت به نوسانات نرخ ارز بیتفاوت نباشد
دکترجعفر قادری(عضو کمیسیون اقتصادی مجلس)دولت تأمینکننده عمده ارز کشور است و میتواند با کاهش یا افزایش قیمت آن، بر نرخ نهایی تأثیرگذار باشد. ممکن است در شرایط فعلی و با توجه به محدودیت درآمد ارزی، نقش دولت در نوسانات قیمت ارز کمرنگتر شده باشد اما در زمانهایی نشانههایی بر دخالت دولت در قیمت ارز وجود دارد.
چندین عامل بر قیمت ارز تأثیرگذار است، از جمله خریداری و عرضه و پاسخ یا عدم پاسخ به تقاضاها و انتظارات جامعه از دولت اما نکته قابل توجه این است که نوسانات قیمت ارز به بیثباتی در جامعه دامن میزند و سبب میشود عملا شرایطی به وجود آید که سرمایهگذار نسبت به آینده اطمینان نکند و نداند وضعیت نرخ ارز در آینده به چه شکل خواهد بود؛ در نتیجه واردات، صادرات و سرمایهگذاری با مشکلاتی روبهرو میشود. از سوی دیگر این بیثباتی و عدم اطمینان سبب میشود سرمایهداران به جای اینکه نقدینگی را در بازار بورس و سرمایهگذاریهای مفید و مؤثر به کار ببرند، آن را به صورت ارز یا ریال احتکار کرده و منابع ارزی را راکد نگه دارند.
متأسفانه نوسانات قیمت ارز در بازار سبب میشود ارز به یک کالای سرمایهای تبدیل شود و در عرصه توزیع درآمد، بهمریختگی به وجود آید؛ کسانی که تولیدکننده کالای صادراتی هستند و ارز به دست میآورند وضعیت مالی بهتر کسب میکنند و کسانی که شغلی وابسته به واردات دارند با افزایش نرخ ارز، هزینههای کالای وارداتیشان افزایش مییابد و همین امر باعث میشود حتی کالاهای غیرقابل تجارت هم متأثر از نرخ ارز وضعیت بیثباتی پیدا کنند، بویژه در جامعه ما که تولید وابسته به خارج است و برخلاف تصوری که وجود دارد، افزایش نرخ ارز در کشور منجر به صادرات بیشتر نمیشود، در حالی که در کشورهایی که تولید مستقل از خارج است، افزایش نرخ ارز منجر به افزایش صادرات میشود.
به دلیل آثار مخربی که نوسانات قیمت ارز به همراه دارد، مجلس در جلسات مختلفی که با رئیس کل بانک مرکزی، وزیر اقتصاد و برخی مسؤولان دولتی داشت، تذکر داد نرخ ارز یک متغیر کلیدی در اقتصاد ما است و دولت نمیتواند نسبت به نوسانات نرخ ارز بیتفاوت باشد، بنابراین دولت باید تمام تلاش خود را بکند تا در نرخ ارز، ثبات حاصل شود. در ضمن دولت تصور نکند با افزایش نرخ ارز به نتایج مطلوبی خواهد رسید، اگر چه با این اقدام درآمد بیشتری خواهد داشت اما از سوی دیگر هزینهها نیز افزایش مییابد و بالطبع بیشترین ضرر از تورم ایجادشده در کشور نیز متوجه دولت خواهد بود.
روزنامه خراسان
بایدن در چنبره «ترامپیسم»
احمد کاظم زاده: با گذشت بیش از شش هفته از روی کار آمدن دولت بایدن، مواضع کاخ سفید وبرخی چهره ها وسیاستمداران آمریکایی در خصوص ایران و بازگشت به برجام در رسانههای جهان، بازتاب گستردهای داشته است. برای مثال وندی شرمن بازگشت به برجام را غیرممکن خوانده و علت آن را تغییرات ژئوپلیتیکی در دوره پس از برجام ذکر کرده است. همزمان، هنری کیسینجر از سیاستمداران و نظریه پردازان صهیونیست تبار و رئالیست وابسته به حزب جمهوری خواه به جوبایدن توصیه کرده است برای حفظ روابط نوپای رژیم صهیونیستی و کشورهای عربی حوزه خلیج فارس ضمن تداوم فشار، از گفت و گو با ایران پرهیز کند.در این بین ذکر دو نکته لازم است: 1- اظهارات وندی شرمن که خود از اعضای تیم مذاکره کننده برجام در دوره اوباما بود، در جلسه بررسی صلاحیت اش در مجلس سنا برای احراز سمت معاونت وزارت امورخارجه را می توان نشانه ای دیگر از عقبگرد دولت بایدن از مواضع اعلامی خود در مبارزات انتخاباتی یاد کرد که یکی پس از دیگری چه در زمینه ایران و چه در سایر زمینه ها از جمله پرونده خاشقچی نمود یافت و همچنان که دیدیم محمد بن سلمان را به عنوان عامل و مقصر اصلی این قتل از مجازات تبرئه کرد.
در عقبگرد دولت بایدن در قبال سیاست خاورمیانه ای خود و همچنین در اظهارات مجریان آن، یک دلیل مشترک وجود دارد و آن نفوذ و سیطره ای است که مافیای صهیونیسم بر سیاست های آمریکا به خصوص در خاورمیانه دارد و به رغم این که صهیونیست ها نیز در داخل خود در خصوص برخی مسائل مانند این که آیا طرح تشکیل دو دولت برای رژیم صهیونیستی امنیت زاست یا طرح یک دولت با دوملت یا این که آیا برجام امنیت هسته ای این رژیم را تامین می کند یا نبود آن اختلاف دارند، اما هر دو جناح درخصوص حفظ و بقای رژیم صهیونیستی و همچنین برقراری روابط رسمی و آشتی میان این رژیم و کشورهای عربی اتفاق نظر دارند.
2- توصیه کیسینجر به جو بایدن مبنی بر این که سیاست فشار بر ایران باید ادامه یابد نیز به این مفهوم است که ادامه روابط شیوخ عرب سازشکار خلیج فارس با رژیم صهیونیستی تنها در سایه پروژه ایران هراسی امکان پذیر است و الا اتحاد و ائتلاف میان دشمنان دیروز و دوستان امروز از هم می پاشد.
معنی دیگر این حرف و توصیه این است که از همان ابتدا پروژه ایران هراسی برای ایجاد یک چنین اتحاد و ائتلاف شکننده ای طراحی و اجرا شده است. با وجود این که هنری کیسینجر به مکتب رئالیسم تعلق دارد که به لحاظ مبانی فکری و پایگاه اجتماعی در تضاد با آموزه های لیبرالیسم است که حزب حاکم دموکرات پیرو آن است اما عموما توصیه ها و نظریه های کیسینجر در بین جناح راست حزب دموکرات نیز طرفدار داشته و به یک شخصیت مورد احترام در دستگاه وزارت امورخارجه آمریکا تبدیل شده است. به نظر می رسد یکی از عوامل همسویی سیاست خاورمیانه ای آمریکا به رغم دست به دست شدن قدرت بین احزاب رقیب دموکرات و جمهوری خواه، به کار بستن آموزه ها و توصیه های هنری کیسینجر بوده است.
اما با توجه به پیشینه کیسینجر قاعدتا نباید جو بایدن آموزه ها و توصیه های او را به کارگیرد به خصوص با توجه به تفاوت های عمیق و گسترده ای که بین مکاتب فکری و سیاسی احزاب جمهوری خواه و دموکرات وجود دارد یا کهولت سن زیادی که کیسینجر دارد اما با همه این ها با توجه به نقش و نفوذی که مافیای صهیونیسم بر ارکان تصمیم سازی، تصمیم گیری و قانون گذاری در دولت پنهان آمریکا دارد، توصیه های وی حتی قبل از اعلام به دولت بایدن از سوی بلینکن، وزیر امورخارجه صهیونیست دولت بایدن به مرحله اجرا در آمده است و بخشی از عقبگردهای سریع و شتاب زده دولت بایدن درخصوص خاورمیانه و ایران از این مسئله ناشی می شود.
بایدن روز گذشته در حالی قانون وضع ملی اضطراری ایالات متحده آمریکا علیه ایران را که از سال 1995 آغاز شده برای یک سال دیگر تمدید کرد که تجربه چند هفته ای حضور وی در کاخ سفید حکایت از پیچیدگی، بلاتکلیفی های جدی و چرخش های او نسبت به شعار های دوران انتخاباتی اودارد. با این حال اگر بایدن مواضع و توصیه های امثال شرمن و کیسینجر را به کار گیرد، جدا از این که از دولت بایدن و مجریان سیاست خارجی آن به خصوص در وزارت امورخارجه سلب اعتماد و مشخص می شود که هیچ یک از آن ها به اصول و مبانی خود از جمله التزام به تعهدات بین المللی پایبند نیستند ، درعمل نیزگام در مسیرترامپ گذاشته اند، اقدامی که می تواند تحولات را عملا از ریل دیپلماسی خارج کند.
روزنامه ایران
دیدار پاپ با آیتالله پیروزی تشیع و مسیحیت
ابوالحسن نواب (رئیس دانشگاه ادیان و مذاهب): مسیری که مذاهب جهان در 900 سال تلــــاش در جهــــت گفتوگوی بین ادیان، پیمودهاند، امروز به نقطه هموار خود رســـیده است و در واپسین روزهای قرن چهاردهم شمسی، باید خدا را شاکر باشیم که مسلمانان و مسیحیان از جنگهای صلیبی، به نقطهای رسیدهاند که شاهد سفر پاپ از کلیسای کاتولیک به کشور عراق به عنوان یک کشور مسلمان باشیم. این سفر در حالی انجام شده است که روزگاری مسیحیان، مسلمانی را یک بدعتگذاری میدیدند و با آن به مقابله برخاسته بودند.سفر پاپ فرانسیس به عراق، در درجه نخست با هدف التیام روح آسیبدیده مسیحیان عراق بود. مسیحیان عراق در پی تهاجم داعش به این کشور، رنجهای بسیاری دیدند و از جانب این گروه تروریستی تحقیر شدند. آمدن پاپ به عراق تجدید روحیهای برای مسیحیان این کشور بود. او با سفر به کلیساهای تاریخی عراق، بر این نکته تأکید کرد که مسیحیت در این کشور در تهاجم داعش و 17 سال جنگی که همه مردم عراق از آن رنج بردهاند، شاید آسیب دیده باشد، اما زنده است و توان بازسازی خود را دارد. پاپ فرانسیس در کنار این هدف، هدف دیگری را هم دنبال میکرد. این هدف دیدار با آیتالله سیستانی، به عنوان مرجع عالی شیعیان عراق بود.
پاپ فرانسیس 4 سال قبل نیز به یک کشور مسلمان، یعنی مصر سفر کرد و در این سفر، برای ترمیم روابط بین اهل سنت و مسیحیان که به خاطر اظهارنظر پاپ بندیکت رو به تیرگی گذارده بود، با شیخ الازهر دیدار کرد. اما دیدار او با آیتالله سیستانی از جنسی دیگر بود. او در این دیدار تأکید کرد که تبادل افکار مذاهب، اهمیتی وافر دارد. او در واقع با این دیدار خواهان تقریب افکار مسیحیان کاتولیک و شیعیان شد. نگاه مثبت او به تشیع نیز به تلاشهایی برمیگردد که جمهوری اسلامی ایران در طول 42 سال گذاشته برای برقراری ارتباط با واتیکان و گرم نگه داشتن این ارتباط داشته است.
روابط فعال ایران با واتیکان، مکاتباتی که واتیکان با امام خمینی(ره) و مقام معظم رهبری داشته، سفرهایی که مقامات مختلف واتیکان به ایران داشتند و توافقهایی که بین دو طرف حاصل شده است، همگی در کنار هم منجر به دیدگاه و رویکرد مثبت واتیکان به مذهب تشیع شده است. ماحصل این رویکرد مثبت سفری است که این هفته به عراق انجام شده و دیداری است که بین ایشان و آیتالله سیستانی صورت گرفته است. این دیدار با توجه به مقامی که آیتالله سیستانی در جهان دارند و به عنوان یک مدافع حقوقبشر شناخته میشوند، برای شخص پاپ که او نیز به عنوان چهرهای مدافع حقوقبشر شناخته میشود، اهمیت داشت و البته برای تشیع نیز که حقانیت خود را در صلح و تلاش برای رسیدن به آن به اثبات میرساند، برد و پیروزی بزرگی است.
با این حال باید اذعان کرد، نباید از این سفر انتظار داشت معجزهای رخ داده و صلح به عراق بازگردد. زیرا کسانی که به گفتار پاپ درباره صلح اهمیت میدهند، کسانی نیستند که عراق را به آشوب کشیدهاند. کسانی این کشور را دستخوش ناآرامی کردهاند که حاضر به ترک آن نیستند و تا زمانی که آنان در عراق حضور دارند، نمیتوان انتظار بازگشت آرامش به این کشور را داشت.
اخبار ویژه 17 اسفند ماه
روزنامه کیهان
فقط لغو تحریمها! سیاهبازی در آژانس بیارزش است
وظیفه دولتهای عهدشکن آمریکایی و اروپایی، لغو تحریمهاست و آنها نمیتوانند فضاسازی درباره عقبنشینی از صدور قطعنامه علیه ایران در آژانس را به عنوان امتیاز به ایران بفروشند.روزنامه فرهیختگان با اشاره به تقسیم کار اروپا و آمریکا در نشست اخیر آژانس نوشت: بعد از اجرای مصوبه مجلس و توقف بخش عمدهای از بازرسیهای پروتکل الحاقی و بازرسیهای فراپروتکل آژانس اتمی از تاسیسات هستهای ایران، سه کشور اروپایی آلمان، انگلیس و فرانسه همچون گذشته طلبکارانه به میدان آمدند و پیشنویس قطعنامه علیه ایران را به شورای حکام ارائه دادند. نظارتهای داوطلبانه قبلی محکوم شد. آنچنان که رسانهها گفته بودند این پیشنویس قرار بود در جلسه روز گذشته شورای حکام مورد بررسی و رایگیری قرار گیرد.
در این میان مسئولان ایرانی واکنشهای مقتضی را نسبت به اقدام اروپاییها نشان دادند و اعلام کردند درصورت تصویب این قطعنامه ایران نسبت به توافق اخیر با مدیرکل آژانس درباره تداوم برخی بازرسیها تجدیدنظر خواهد کرد. این تهدیدها که درواقع بهمنزله پایان همکاریهای فرازمانی ایران با آژانس درصورت تصویب قطعنامه بود نهایتا باعث شد اروپاییها عقب نشسته و از پیگیری پیشنویس قطعنامه پیشنهادی خود به شورای حکام اعلام انصراف کنند.
این عقبنشینی باعث شد تحلیلهای متفاوت و بعضا غیرواقعی صورت بگیرد. برای مثال برخی چهرهها و رسانهها این اتفاق را یک دستاورد بزرگ توصیف کردند و به عبارتی تلاش کردند برداشتی بالاتر از آنچه را روی داده در جامعه تثبیت کنند، چیزی که با واقعیت تفاوت معنیداری داشت. وجه دیگر این ماجرا یا بهعبارتی مسئله اصلی چیز دیگری است؛ اینکه اگر قطعنامه صادر میشد چه اتفاقی رخ میداد؟ مقامات دولت اعلام کرده بودند با صدور قطعنامه در شورای حکام، توافق اخیر تهران با مدیرکل آژانس بینالمللی از بین رفته و ایران همه تعهدات خود را کنار خواهد گذاشت. اروپاییها معنی این مسئله را خیلی خوب میدانند و فهم کردهاند که حرکت سریع ایران برای تامین نیازهایش به کجا منتهی خواهد شد و از دیدگاه آنها باید جلوی این مسئله را گرفت.
بنابراین باید گفت این اقدام بیشتر ایجاد فرصت برای اروپا بود، البته آنها پیوستهای رسانهای بزرگی برای اقدامات خود دارند. نگاهی به رسانههای غربی و اظهارنظر مقامات این کشورها نشان میدهد آنها تلاش میکنند این اقدام را بهعنوان یک امتیاز به ما بفروشند. اما مسئله اصلی ایران رفع تحریم است آن هم همه 800 تحریم فرابرجامی از 18 اردیبهشت تاکنون و صدالبته حدود 700تحریمی که در برجام قرار به رفع آنها بود که البته هیچ نشانهای از چنین اقداماتی وجود ندارد و همچنان در بر همان پاشنه فشار حداکثری میچرخد.
انتقاد رئیس مستعفی «شعسا» از انحصارطلبی در میان اصلاحطلبان
رئیس مستعفی شورای سیاستگذاری اصلاحطلبان، با اعضای «جبهه اصلاحطلبان ایران» دیدار کرد. در این دیدار از عارف دعوت شد تا در انتخابات ریاستجمهوری نامزد شود. به گزارش روابط عمومی جبهه اصلاحطلبان، اعضای این جبهه در دیدار عارف ضمن بررسی و ارزیابی شرایط کشور و نقد عملکرد دولت روحانی و گلایه از نوع انکار عجیب رئیسدفتر دولت در حمایت مردم و حضور اصلاحطلبان و مردم در رایآوری روحانی، علت اساسی ضعف دولت فعلی را در عدم سابقه اجرایی هم روحانی و هم اطرافیان وی چون واعظی و نوبخت عنوان کردند.محمدرضا عارف هم با تاکید بر ضرورت آگاهی و آشنایی فرد دولتمرد به فرآیندهای اجرایی و داشتن سابقه سطح بالای هر کاندیدا بهعنوان رئیس دولت، گفت: متاسفانه عرصه سیاسی گرفتار عدهای نه به عنوان رجال سیاسی شده بلکه گرفتار فرصتطلبان سیاسی و شکارچیان پست و مقام شده، از آن عدهای که با عنوان و حمایت لیست امید به مجلس رفتند در عمل نه تنها بهدنبال منافع فردی و شخصی بوده بلکه به سمت فضایی دیگر چرخ خوردند.
عارف ضمن تشکر از «جبهه اصلاحطلبان ایران» در همراهی و ایجاد توازن، از به وجود آمدن نوعی انحصار در جریان اصلاحطلبی انتقاد کرد و گفت: عدهای قائل به تحریم انتخابات بودند، برخیها بیشترین سهمخواهی را از سفره انقلاب دارند و اما افراد و اعضای این جبهه سهمخواهی نکردند. بیشترین هجمهها هم نه از جناح رقیب بلکه از مدعیان اصلاحات بهعنوان اصلی یا بدلی بودن خود و دیگران شاهد بودند. وی با اظهار تاسف از نگاه حذفی و انکاری اینگونه افراد، از فرصتطلبی این مدعیان ابراز تاسف کرد.
اعضای حقیقی جبهه اصلاحطلبان در این دیدار اعلام کردند که با توجه به شرایط کشور حضور عارف نه تنها در عرصه انتخابات ۱۴۰۰ بلکه بهعنوان رهبری یک جبهه سراسری همچون جبهه اصلاحطلبان ایران با کادرسازی و انجام کار تشکیلاتی در جهت ایجاد یک حزب سراسری لازم است و از عارف درخواست کردند تا زمینه حضور شخص خودش و هم دکتر پزشکیان به عنوان دو کاندیدای اصلی اصلاحطلبان در عرصه انتخابات ۱۴۰۰ را فراهم کند. یادآور میشود محمدرضا عارف پس از استعفا از ریاست شورای عالی سیاستگذاری اصلاحطلبان، به عضویت نهاد اجماعساز اصلاحطلبان(ناسا) درنیامد.
زیباکلام: علی مطهری و اصلاحطلبان وقت خود را تلف نکنند
صادق زبیاکلام از علی مطهری و سایر اصلاحطلبان خواست وقت خود را برای انتخابات ریاستجمهوری تلف نکنند، چرا که این طیف حتی یکدهم رای چند سال قبل را هم ندارند. برخی گمانهزنیها حاکی از این است که علی مطهری با تحریک اصلاحطلبان و صرفا برای رد صلاحیت شدن ابراز تمایل به نامزدی کرده تا این طیف بهخاطر خالی بودن دستشان از کارنامه و برنامه، بتوانند افراد رد صلاحیت شده را دستمایه مظلومنمایی قرار دهند. مطهری در انتخابات مجلس نیز که صلاحیتهای به مراتب کمتری را نیاز دارد، رد صلاحیت شده بود.در این میان صادق زیباکلام در یادداشتی که روزنامه کارگزارانی سازندگی منتشر کرده، نوشت: در نخستین نگاه به مسئله کاندیداتوری آقای علی مطهری گزینه رد صلاحیت ایشان توسط شورای نگهبان مطرح است. اما اگر فرض را بر تایید صلاحیت ایشان به هر دلیلی بگیریم سوال اصلی این است که کاندیداتوری چهرهای همانند آقای دکتر علی مطهری میتواند تغییری در انگیزه و تمایل رایدهندگان ایجاد کند؟ پاسخ روشن است؛ خیر. ورود آقای مطهری یا هر کاندیدای دیگری به جز کاندیداهای اصولگرا به عرصه انتخابات ریاستجمهوری 1400، از جمله آقایان پزشکیان و عارف یا هر نامزد دیگری وقت تلف کردن است.
بدنه اجتماعی اصلاحطلب که به آقای روحانی رای داد، در انتخابات1400 شرکت نمیکنند. 4سال قبل، در انتخابات سال94 دکتر محمدرضا عارف، سرلیست اصلاحطلبان در تهران یک و نیم میلیون رای داشتند اما در انتخابات 4سال بعد یعنی اسفند98، اصلاحطلبان 10درصد این رای را هم در مجموعه نداشتند. اصلاحطلبان حالا امیدوار هستند که شاید آقای خاتمی دوباره به میدان بیاید و شاید موج و شوری ایجاد شود در حالی که این انتظار بیهوده است و نه شوری ایجاد میشود نه موج و هیجانی. شرکت اصلاحطلبان در انتخابات باعث میشود آخرین سرمایه اجتماعی که دارند از بین میرود. مردم با کاندیداتوری چهرههایی همانند علی مطهری و مسعود پزشکیان یا هر چهره منتسب به جریان اصلاحات تغییر عقیده نمیدهند.
البته اصولگرایان اجازه میدهند تا کاندیداهایی همانند آقای عارف یا آقای پزشکیان کاندیدا شوند تا انتخابات شوری بگیرد و اصولگرایان بتوانند بگویند انتخابات آزاد است و همه شرکت کردهاند و بتوانند ویترین انتخابات آزاد در 1400 را نمایش دهند. حتی ممکن است برای پررنگتر کردن این ویترین علی مطهری را هم تایید صلاحیت کنند. علاوه بر اینها اصل کاندیداتوری علی مطهری حتی ممکن است در صورت تایید صلاحیت وی به ضرر اصلاحطلبان نیز باشد چرا که به هر حال ایشان اگر کاندیدای نهایی جریان اصلاحات نباشد - که بعید است اصلاحطلبان روی ایشان توافق کنند - سبد رای حداقلی اصلاحطلبان را نیز میشکند. این انتخابات در حقیقت، انتخابات اصولگرایان است. احتمالا در دقیقه 90 از آقای رئیسی خواسته میشود که کاندیدا شوند که در این صورت نامزد اصلی آقای رئیسی خواهد بود.در این شرایط اصلاحطلبان هیچ شانسی ندارند و با اصرار برای حضور در عرصه رقابت تتمه آبروی خود را نیز از بین میبرند.
ایران: تلاطمهای بخش دولتی تولید مسکن را کند کرده است
روزنامه دولتی ایران تصریح کرد: تولید مسکن در کشور پیچیدگی خاصی ندارد که از عهده تولید سالانه یک میلیون واحد مسکونی برنیاییم، اما مشکل این است که نقدینگی مدام افزایش مییابد و تمام ارکان اقتصاد دست دولت است. این روزنامه نوشت: مشکل مسکن در بخش مسکن نیست، مشکل مسکن در خارج از این بخش است. ۹۵ درصد تولید مسکن در کشور در دست بخش خصوصی است. چون مسکن منافع دارد، بخش خصوصی تمایل به تولید مسکن دارد. پس چرا تولید به اندازه کافی نیست؟ چون تلاطمهای اقتصادی که از بخش دولتی به سمت بخش خصوصی میآید، تولید مسکن را کند میکند.حضور دولت در بخش مسکن بیشترین تخریب را برای این بخش بهدنبال داشته است در حالی که حضور دولت در بخش مسکن باید حضور در سیاستگذاری راهبردی و مطالعاتی این بخش باشد. تأکید میکنم بزرگترین مشکل کشور ما در حال حاضر مشکل مسکن است. اگر هزینه مسکن در سبد هزینه خانوار به ۱۰ درصد کاهش یابد، ۹۰ درصد افرادی که زیر خط فقر هستند به بالای خط فقر میآیند و رفاه نسبی در جامعه ایجاد میشود. چرا مشکل مسکن حل نمیشود؟ آیا نمیتوانیم مشکل مسکن را حل کنیم؟ به نظر میرسد هم مسئله مسکن را میدانیم هم میتوانیم آن را حل کنیم ولی مجموعه یا گروهی مخالف حل مسئله مسکن هستند.
اگر مسئله مسکن در کشور حل شود، مردم از رفاه بالاتری نسبت به کشورهای منطقه برخوردار خواهند بود. حل مسئله مسکن ثبات اقتصادی، سیاسی، اجتماعی را به همراه دارد. مسکن پاشنه آشیل کشور شده است، اگر مسئله مسکن حل شود رضایت عمومی جامعه تا ۷۰ درصد بالا میرود. طبیعی است که کشورهایی نمیخواهند این مسئله در ایران حل شود، از دیدگاه من، تحریم حمله فریب است، حمله اصلی آمریکا حفظ همین ساختار اقتصادی معیوب است تا مشکلات همچنان پابرجا باشد. پس باید ساختار اقتصادی را عوض کنیم. نباید اجازه دهیم مسکن یا ملک تنها کالای سرمایهای ایرانیان باشد.
روزنامه ایران میافزاید: دولت با یک معاونت در یک وزارتخانه، فکر نکند مشکل مسکن را که در کشور ریشه دوانده، میتواند حل کند. بیش از ۵۰ درصد جامعه ایران درگیر مشکل مسکن و خانهدار شدن هستند. مشکل آنجا است که نقدینگی مدام افزایش مییابد و تمام ارکان اقتصاد در ید دولت است. پس بهراحتی میتوان به این اقتصاد دولتی حمله و آن را تحریم کرد. بخش خصوصی داریم که بسیار ضعیف است و تمام تمرکز این بخش در ملک و ساختمانسازی است. به این ترتیب مسکن به کالای سرمایهای تبدیل شده که از همه اقشار برای حفظ ارزش پول در ملک سرمایهگذاری میکنند. باید به مشکل مسکن واقعبینانه نگاه کنیم. تولید مسکن پیچیدگی خاصی ندارد که از عهده آن برنیاییم. ایران توانایی تولید یک میلیون مسکن در سال را دارد.
آرمان: دولت در رشد کاذب و سقوط بورس نقش داشت
یک روزنامه اصلاحطلبان نوشت رشد کاذب بورس با نقشآفرینی دولت بود و هنگامی که آن حمایت برداشته شد، سقوط بورس اتفاق افتاد. روزنامه آرمان در گزارشی اقتصادی خاطرنشان کرد: بسیاری از مردم با اعتماد به صحبتهای دولت بهویژه شخص رئیسجمهوری هر آنچه داشتند را به بازار سرمایه وارد کردند. در روزهای ابتدایی بازار در مسیر رشد قرار گرفت و از سوددهی بالایی هم برخوردار شد و حتی شاخص در مرداد به بیش از دو میلیون واحد هم رسید؛ حالا اما بعد از گذشت ۱۱ ماه از سال ۹۹ و نزدیک شدن به روزهای پایانی بخش اعظمی از سرمایههای وارد شده به بازار سرمایه یا به صورت کاملا ۱۰۰ درصدی از بین رفتهاند یا با کاهش بسیار چشمگیری مواجه شدهاند. سرمایههایی که مردم به زحمت و با فروختن اموالی نظیر خودرو، مسکن، طلا و جواهرات جمعآوری کرده بودند حالا این روزها در بازار سرمایه به خاکستر تبدیل شدهاند و هیچکس هم نیست که بتواند پاسخگوی سرمایههای از دست رفته مردم باشد که با اطمینان به اظهارات مسئولان وارد این بازار شدند.هرچند که کارشناسان بازار سرمایه همواره درباره ورود افراد نا آشنا به فرآیندهای بورسی هشدار داده بودند و همیشه بهترین راه را برای ورود به این بازار برای افراد ناآشنا استفاده از کارگزاران معتبر عنوان میکردند، با این حال بخش عمدهای از سرمایههای خرد که وارد بازار سرمایه شدند، سرمایههایی بودند که ناآگاهانه و صرفا با توجه به رشد کاذب شاخصهای بازار سرمایه و همچنین صحبتهای دولت بهویژه در ابتدای سال وارد این بازار شدند. جالب اینجاست که با شروع اپیدمی کرونا شاخص بورسهای بزرگ جهانی در آمریکا، آسیا و اروپا کاهش یافتند ولی شاخص بازار سرمایه ایران رشد داشت!
هرچند از همان اول هم کارشناسان این رشد را کاذب میدانستند و معتقد بودند که نباید اجازه رشد کاذب بازار داده شود، اما حمایتهای کامل دولت با روشهای مختلف از بازار سرمایه باعث تشدید این روند شد تا اینکه این دست حمایتی از پشت بازار برداشته شد و نهایتا سقوط شاخص اتفاق افتاد. بعد از آن کاهش شاخص تا امروز ادامه پیدا کرد.
یکی از ناراحتیهای مردم در مورد بازار سرمایه این است که همان مسئولانی که روزی برای ورود مردم به بورس فرش قرمز پهن کردند و هر نوع وعدهای هم بلد بودند دادند امروز راهشان را از مردم جدا کرده و تمام مسئولیت اتفاقات افتاده را به دوش خود مردم گذاشتند! چندی پیش، وزیر امور اقتصاد و دارایی، در پاسخ به سؤالی در ارتباط با دعوت مردم به بازار سرمایه گفته بود: به مردم گفتم سوددهی بورس تضمینشده نیست و دینی بر دوشم قرار ندارد. این درحالی است که در سه ماه گذشته دژپسند به طور کامل از ورود مردم به بازار حتی در شرایط افت شاخص صحبت کرده و حتی با انتقاد از واکنش رسانهها و کارشناسان به وضعیت بازار سرمایه با این مضمون که رسانهها صرفا قصد برجسته کردن نکات منفی عملکرد او را در مورد بازار سرمایهدارند؛ گفته بود: درحالیکه در نظرسنجیهای انجامشده، برآورد خوبی از شاخصهای بورس به دست آمد، متاسفانه شاهدیم، عدهای صرفا نکات منفی را برجسته کردهاند، درحالیکه منطق حکم میکند که همه نتایج را با هم ببینیم.
روزنامه وطن امروز
سیدحسن نصرالله از رهبر انقلاب تشکر کرد
دبیرکل جنبش حزبالله لبنان، در پیامی خطاب به رهبر حکیم انقلاب اسلامی از ایشان تشکر کرد. به گزارش فارس، سیدحسن نصرالله در این پیام از طرف خود و تمام برادران، علما، عزیزان و خانواده علامه مجاهد مرحوم شیخ «احمدالزین» رحمتالله علیه، رئیس هیأت امنای تجمع علمای مسلمین در لبنان و همچنین شاگردان، دوستان و دوستداران او، به خاطر ابراز همدردی و تسلیت پدرانه رهبر انقلاب در پی درگذشت رئیس هیأت امنای تجمع علمای مسلمین این عالم مجاهد، مخلص و جانفشان در راه مقاومت و جهاد و وحدت اسلامی تشکر و قدردانی کرد. در این پیام آمده است: «با جنابعالی عهد میبندیم که راه آن مرحوم بزرگوار را ادامه دهیم و برای تحقق اهداف و آرزوهایی که او بدان باور داشت و در راه آن سعی میکرد، همواره تلاش کنیم».در بخش پایانی این پیام همچنین برای طول عمر رهبر معظم انقلاب اسلامی ایران و عزت، پیروزی و توفیق برای ایشان در رهبری این امت و دفاع از کرامت و شرافت آن در مواجهه با طاغوتهای دنیا دعا شده است. پیشتر، رهبر معظم انقلاب اسلامی در پیامی ضمن تسلیت در پی درگذشت رئیس هیأت امنای تجمع علمای مسلمین در لبنان، تأکید کرده بودند دفاع مسؤولانه و عالمانه شیخ احمدالزین از نهضت امام خمینی(ره) و از مقاومت علیه جبهه استکبار و صهیونیسم و همراهی با ثبات ایشان با مبارزات ضداستکباری ملتهای منطقه هیچگاه از خاطره تاریخ مقاومت نمیرود.
دکتر ولایتی پیام پوتین به رهبر انقلاب را دریافت کرد
سفیر روسیه در ایران در دیدار با علیاکبر ولایتی، پیام ولادیمیر پوتین در پاسخ پیام مقام معظم رهبری که توسط رئیس مجلس ارائه شد را تقدیم کرد. لوان جاگاریان، سفیر روسیه در ایران در دیدار با علیاکبر ولایتی، پیام رئیسجمهور روسیه در پاسخ پیام مقام معظم رهبری که توسط محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس شورای اسلامی ارائه شد را تقدیم کرد. ولایتی در ابتدای این دیدار، ایران و روسیه را دوستان مهم و همسایههای پایدار خواند و قدمت همکاریهای تجاری، اقتصادی، فرهنگی و روابط استراتژیک بین ۲ کشور را عامل مهم استمرار مناسبات راهبردی ۲ کشور در حوزههای گوناگون دانست. ولایتی تاکید کرد: روابط ایران و روسیه راهبردی با حفظ احترام متقابل است. لوان جاگاریان، سفیر روسیه هم که حامل پاسخ پوتین، رئیسجمهور روسیه به پیام مقام معظم رهبری بود که چندی قبل توسط قالیباف، رئیس مجلس شورای اسلامی به وی ارائه شده بود، ضمن تقدیم این پیام به ولایتی، با ابراز خرسندی از روند رو به رشد توسعه روابط ۲ کشور گفت: تقویت و تحکیم روابط دوجانبه بین روسیه و ایران به قوام و تداوم مناسبات و همکاریهای فیمابین انجامیده است و ۲ کشور قدمهای موثری برای ارتقای مناسبات برداشتهاند.گفتوگوی وزرای خارجه ایران و ارمنستان درباره ثبات منطقه
خبرگزاری دولتی «آرمن پرس» ارمنستان از گفتوگوی تلفنی «آرا آیوازیان» وزیر خارجه این کشور با «محمدجواد ظریف» وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران خبر داد. بر اساس این گزارش، وزرای خارجه ۲ کشور در این تماس درباره مسائل دوجانبه به گفتوگو پرداختند. ۲ طرف از پویایی گسترش روابط مبتنی بر دوستی چندصد ساله ۲ کشور ابراز خرسندی کرده و آمادگی متقابل برای تقویت بیشتر آن از جمله از طریق گفتوگوی سیاسی در سطوح مختلف را مورد تایید قرار دادند. طبق گزارش طرف ارمنستانی، وزیر خارجه جمهوری ارمنستان و وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران درباره مسائل مرتبط با امنیت و ثبات منطقه هم رایزنی کردند. طرفین همچنین نقش همکاری هماهنگ در پرداختن به چالشهای جدید منطقهای را مورد تاکید قرار دادند. وزیر امور خارجه ایران بهمنماه در سومین مقصد سفرهای منطقهای خود با مقامات ارمنستانی در ایروان دیدار و گفتوگو کرد. او در دیدار وزیر خارجه ارمنستان گفت برای ایران، ارمنستان همسایهای مهم است و مرزهای ایران و ارمنستان همیشه مرزهای دوستی و همکاری بوده است. ظریف همچنین گفت ایران برای توسعه بیشتر روابط با ارمنستان در حوزههای سیاسی، فرهنگی، اقتصادی و امنیتی آمادگی دارد و ۲ کشور نگرانیهای مشترک از جمله حضور تروریستها را دارند.درخواست سناتورهای آمریکایی برای تحریم تسلیحاتی ایران
۲ سناتور جمهوریخواه آمریکا در ادامه سیاستهای دولت سابق «دونالد ترامپ»، با ارسال نامهای به وزیر خارجه آمریکا، خواستار وضع تحریمهای تسلیحاتی علیه جمهوری اسلامی شدند. وبگاه انگلیسی «میدل ایست آی» در این باره گزارش کرد، سناتور «جونی ارنست» و «بیل هیگیرتی» چهارشنبه هفته گذشته با ارسال نامهای به بلینکن، از او درخواست کردند تحریمهای تسلیحاتی را علیه جمهوری اسلامی بهرغم منقضی شدن محدودیتهای تسلیحاتی سازمان ملل علیه تهران در اکتبر ۲۰۲۰ تحمیل کنند. این ۲ سناتور جمهوریخواه در نامه خود با تأکید بر لزوم جلوگیری از ورود ایران به بازار خرید و فروش تسلیحات، اینطور نوشتند: «ما باید تحریمهای تسلیحاتی جدی و مؤثری وضع کنیم که همراه با تحریمهای ثانویه است تا کشورها و شرکتها را از فروش تسلیحات و مهمات به ایران منع کند و همچنین از فروش تسلیحات ایران به کشورهای دیگر جلوگیری کند». این سناتورهای جمهوریخواه با تکرار اتهامات خود، جمهوری اسلامی ایران را تهدیدی برای ایالات متحده و همپیمانان و شرکای این کشور دانستند.روزنامه خراسان
مجوزهای ویژه دولت به ناجا برای افزایش رصد اقتصادی
طبق پیشنهاد مسئولان نیروی انتظامی که در هفته های اخیر مورد تایید مسئولان اجرایی نیز قرار گرفته، مقرر شده با هدف ایجاد یک بانک اطلاعاتی جامع، ضمن ارائه اطلاعات مربوط به برخی از بخش های مهم و اصلی سامانه ارزی بانک مرکزی به ناجا، موارد مربوط به اطلاعات مرسوله های خارجی نیز با همکاری دستگاه های مربوط، در اختیار این نهاد قرار بگیرد. نیروی انتظامی نیز اطلاعات مربوط به ورود و خروج و دیگر اطلاعات مهم اتباع خارجی در کشور را در اختیار نهادهای مربوط در دولت قرار خواهد داد.پایان یک رویه غلط در خصوصی سازی با دستور قضایی
پس از آن که یک نهاد نظارتی در گزارشی به برخی مسئولان قضایی اعلام کرد در ابلاغیه سال گذشته یک مسئول اقتصادی در کابینه درباره نحوه بررسی و احراز اهلیت و صلاحیت حرفه ای متقاضیان خصوصی سازی برخی بنگاه های دولتی، اشکالات مهمی مشاهده شده و این دستورالعمل، مغایر با قانون است، بررسی ها در این خصوص با دریافت پاسخ از دولت آغاز و در نهایت، طی روزهای اخیر این موضوع به دلیل وضع مقررات خارج از حدود اختیارات نهاد مذکور، باطل شده است.روزنامه ایران
تخریب ساخت و سازهای غیرقانونی متهم فراری پرونده طبری
خبر اول اینکه، تخریب ساخت و سازهای غیرقانونی در اراضی معروف به کلاک آغاز شد. شش پلاکی که روز گذشته قلع و قمعشان آغاز شد، به حسن نجفی متهم ردیف دوم و متواری پرونده طبری متعلق بودند. به گزارش ایسنا، روابط عمومی حوزه قضایی لواسانات در اطلاعیهای با یادآوری اینکه این ساخت و سازها در خارج از محدوده قانونی شهر و در اراضی با کاربری کشاورزی و باغی انجام شده بودند، تصریح کرد: متأسفانه عدهای در این اراضی با سوءاستفاده و برقراری روابط ناسالم به ساخت و ساز اقدام کرده و با توجه به آرای قطعی دیوان عدالت اداری مبنی بر اعاده اراضی به وضع سابق، تخریب و قلع و قمع ساخت و سازها از دیروز آغاز شده و تا تخریب همه پلاکها که ۶۲ مورد است، ادامه دارد.گزارش نهایی حادثه هواپیمای اوکراینی منتشر میشود
خبر دیگر اینکه، سخنگوی سازمان هواپیمایی از انتشار عمومی گزارش نهایی سانحه هواپیمایی اوکراین در هفته جاری خبر داد. بهگزارش ایلنا، محمد ذیبخش درباره اعلام نظر کشورها نسبت بهگزارش نهایی ایران از سانحه هواپیمای اوکراین با یادآوری اینکه طبق کنوانسیون شیکاگو و انکس ۱۳ ایکائو چهار کشور مرتبط با سانحه هواپیمای اوکراین ۶۰ روز فرصت داشتند که نظر خود را درباره گزارش اعلام کنند و این مهلت نهم اسفند ماه به پایان رسید، گفت: این کشورها با گزارش ایران از سانحه هواپیمای اوکراین همسو بودند و از لحاظ فنی اختلاف نظری بین کشورها وجود نداشت. سخنگوی سازمان هواپیمایی کشوری با اشاره به زمان انتشار این گزارش بهصورت عمومی و برای مردم گفت: گزارش نهایی در هفته جاری بهصورت عمومی منتشر میشود اما گزارش کاملاً تخصصی و فنی است. او تأکید کرد: در انتشار عمومی گزارش نهایی هیچ سانسوری نخواهیم داشت.موافقت امریکا با آزادسازی منابع ایران در عراق
شنیدیم که، دبیرکل پیشین اتاق بازرگانی ایران و عراق مدعی شد امریکا با آزادسازی منابع ایران در بانک تجارت عراق موافقت کرده است. بهگزارش تسنیم، سید حمید حسینی عضو هیأت مدیره اتاق مشترک بازرگانی ایران و عراق و دبیرکل سابق این اتاق در صفحه توئیتر خود نوشت: «منابع موثقی در عراق از موافقت امریکا با آزادسازی منابع ایران در بانک تجارت عراق خبر میدهند و اعلام داشتهاند که چند تراکنش نیز انجام شده است.» حسینی افزود: این اتفاق در آستانه نوروز و ماه رمضان برای تأمین اقلام ضروری مردم راهگشا خواهد بود. پیشتر فؤاد حسین وزیر خارجه عراق در سفری که اوایل هفته به تهران داشتند در دیدار با علی شمخانی دبیرشورای عالی امنیت ملی کشورمان گفته بود: با تلاش مستمر حوزههای مالی و بانکی و دستگاههای اقتصادی ایران و عراق برخی از موانع مهم برداشته شده و بزودی بر اساس مدل مورد توافق دو کشور روند پرداخت بدهیها آغاز میشود.واکنش هاشمیطبا به مصاحبه محسن رضایی
دست آخر اینکه، مصطفی هاشمیطبا به سخنان محسن رضایی در مصاحبهاش با «فایننشال تایمز» واکنش نشان داد و گفت: ایشان البته برخی از صحبتهای خود را تکذیب کردهاند. اما مرتب فرمایش میکنند و در خصوص همه مسائل و با همه کس صحبت میکنند. به گزارش انتخاب، هاشمیطبا سخنان رضایی را دارای تبعات دانست و افزود: نمیشود آدم حرفی را بزند و بعد تکذیب کند. معمولاً آنها فایل صحبت را دارند، ضبط میکنند و پخش میکنند. تکذیب ایشان مصرف داخلی دارد و مصرف بینالمللی همان است که درج شده است. بنابراین به نظر من این الان یک نقطه ضعف بزرگ برای ما در سیاست خارجه است. همانطور که گفتم بعضی از افراد راجع به همه چیز صحبت میکنند!رضایی در مصاحبه با فایننشال تایمز گفته بود: ایران آماده است که به مذاکرات هستهای با امریکا و دیگر قدرتهای جهان بازگردد اگر طرفهای مقابل سیگنال واضحی بفرستند که تحریمها تا یکسال آینده برداشته میشود. اظهار نظری که پس از انتشار از سوی دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام تکذیب شد.
اخبار مرتبط
تازه های اخبار
ارسال نظر
در ارسال نظر شما خطایی رخ داده است
کاربر گرامی، ضمن تشکر از شما نظر شما با موفقیت ثبت گردید. و پس از تائید در فهرست نظرات نمایش داده می شود
نام :
ایمیل :
نظرات کاربران
{{Fullname}} {{Creationdate}}
{{Body}}