به گزارش راسخون؛ وزارت حمل و نقل اقلیم کردستان عراق به مناسبت سفر پاپ فرانسیس به استان های شمالی عراق، چند تمبر یادبود چاپ کرد که علاوه بر جای ندادن زبان عربی بعنوان زبان اول رسمی عراق بر روی تمبرها، نقشه جعلی هم روی آن درج کرد که با واکنش منفی در داخل و خارج عراق مواجه شد.

به دنبال این موضوع جوتیار عادل سخنگوی دولت محلی اقلیم کردستان عراق در یک نشست مطبوعاتی توضیحاتی ارائه کرد.

رسانه کردستان ۲۴ نوشت؛ جوتیار عادل ضمن ابراز دفاع دولت متبوعش از حاکمیت عراق، گفت: تعدادی از هنرمندان پیشنهادهای خود را در مورد این تمبرها به وزارت حمل و نقل و ارتباطات ارائه دادند اما پیشنهادهای آنها برای هدفی بود که مورد تایید دولت منطقه قرار نگرفت و آن تمبرها صرفا یکسری پیشنهاد بودند.

گفتنی است در واکنش به این اقدام اقلیم محلی کردستان عراق؛ جبهه ترکمان های عراق با انتشار بیانیه ای ضمن محکومیت این عمل از آن به عنوان تضعیف وحدت کشور و تهدید مستقیم منطقه یاد و خاطرنشان کرد که منافع قومیت های عراق فقط در سایه وحدت کشور دست یافتنی خواهد بود.

در بیانیه مزبور خطاب به دولت محلی اقلیم کردستان نسبت به این عمل هشدار داده شده و خواستار اصلاح اشتباهات گذشته و دست کشیدن از سیاست شکست خورده سابق شده است.

این جریان عراقی در شمال عراق در عین حال، این اقدام را حرکتی از سوی گروه تروریستی "پ.ک.ک" تلقی کرده است.

وزارت خارجه ترکیه نیز با انتشار بیانیه ای نسبت به چاپ این تمبرها اعتراض و خواستار احترام به تمامیت ارضی کشورش از سوی دولت اقلیم و در عین حال ارائه توضیح شده است.

خبرنگار حاضر در بغداد نیز از سفارت ایران در عراق کسب اطلاع کرد که سفارت کشورمان اعتراض شدید خود به این اقدام اقلیم کردستان عراق را به وزارت خارجه متبوعش منعکس و خواستار جمع آوری و اصلاح این تمبرها شده است.
 

واکنش ایران به چاپ نقشه جعلی در تمبر اقلیم کردستان

 

سعید خطیب‌زاده سخنگوی وزارت امور خارجه در گفت‌وگو با خبرنگاران در مورد این اقدام اقلیم کردستان عراق گفت: روشن است آنچه در فضای عمومی منتشر شده، خلاف اصول و قواعد بین‌الملل است.

وی افزود: جمهوری اسلامی ایران ضمن اعتراض به دولت عراق نسبت به این موضوع، خواستار جمع‌آوری و اصلاح فوری این اقدام غیردوستانه شده است.

بر اساس این گزارش، اقلیم کردستان عراق به مناسبت سفر اخیر پاپ به این منطقه، تمبری چاپ کرده که در نقشه درج‌شده روی آن، بخش‌هایی از سرزمین ایران به عنوان «منطقه اقلیم» معرفی شده است.
 

اقلیم کردستان عراق ایران ترکیه و سوریه را به چالش کشید؟

اگر چه این تمبر یادبود از سوی سخنگوی اقلیم کردستان عراق به عنوان یک پیشنهاد در میان پیشنهادهای دیگر معرفی شده و اعلام میشود هیچ عمد و قصدی ورای این مساله نبوده است اما انتشار آن حساسیت ویژه مردم و مسئولان سه کشور ایران، سوریه و ترکیه را برانگیخته است. در نگاه عراق و همچنین سه کشور همسایه عراق، اقلیم کردستان اقلیمی تحت حاکمیت عراق و نه بیشتر شناخته می‌شود.

درحالی که درسال 2018 اقلیم کردستان مبادرت به برگزاری رفراندوم در خصوص استقلال اقلیم کرد و البته به‌هیچ وجه مورد استقبال در داخل و به‌ویژه در خارج قرار نگرفت این اقدام جدید نیز که البته بدون توجه به عواقب آن صورت پذیرفته است به‌نظر می‌رسد اقلیم را در تنگناهای جدیدی هم از ناحیه عراق و هم از سوی سه کشور دیگر قرار خواهد داد.

در شرایطی که مسئولان اقلیم در رفع حوائج روزانه خود، در تامین بودجه حکومتی و همچنین پرداخت حقوق کارکنان اقلیم چشم به دستان دولت فدرال عراق دوخته اند معلوم نیست با کدام محاسبه فکر انتشار تمبری با محوریت آنچه کردستان بزرگ خوانده می‌شود و شامل مناطق کردنشین عراق و سه کشور دیگر معرفی می‌گردد مجدداً مجال طرح پیدا کرده است؟

دور از ذهن نیست که انتشار این تمبر توسعه طلبانه در سایه نگاه‌هایی صورت پذیرفته باشد که در سایه آن آمریکای بایدن به عنوان شریکی استراتژیک و مدافعی قوی برای اقلیم کردستان پنداشته می‌شود. این در حالی است که هرگونه اندیشه ای مبنی بر ایجاد کوچکترین تغییری در ژئوپولتیک منطقه با پاسخ‌هایی بسیار بزرگ، کوبنده و قاطع مواجه خواهد شد.
 

واکنش کاربران

 
 







 


منبع:
1. مشرق نیوز/ توضیح دولت اقلیم کردستان درباره تمبرهای جنجالی
2. 55 آنلاین/ واکنش ایران به چاپ نقشه جعلی در تمبر اقلیم کردستان
3. شبکه العالم/ اقلیم کردستان عراق ایران ترکیه و سوریه را به چالش کشید؟

** درج توییت های کاربران توییتر نشان از تایید یا رد آنها نیست و صرفا برای آگاهی مخاطبین درج می شود.