به گزارش راسخون؛  شرکت ژاپنی مالک کشتی کانتینربر «اور گیون» اعلام کرد که این کشتی دوباره به حرکت درآمده و ترافیک دریایی در کانال سوئز از سرگرفته شده است.

مقامات کانال سوئز پیش‌تر در بیانیه‌ای اعلام کرده بودند که کشتی کانتینری «اور گیون» تا ۸۰ درصد به «مسیر درست» در کانال سوئز بازگردانده شده است.

به این ترتیب بحرانی که از سه‌شنبه گذشته میلیارد‌ها دلار به اقتصاد جهان آسیب رسانده بود، پایان می‌یابد.
 

 


تبریک رئیس جمهور مصر

عبدالفتاح سیسی، رئیس جمهور مصر روز دوشنبه از عملیات «موفقیت آمیز» آزاد سازی کشتی کانتینری «اور گیون» تقدیر کرد.

او در پیامی در فضای مجازی نوشت: «امروز مصری‌ها موفق شدند به بحرانی که در کانال سوئز ایجاد شده بود پایان دهند؛ آنهم با وجود همۀ پیچیدگی‌های فنی این کار.»
 

مصر: برای تخلیه کانال از ۴۰۰ کشتیِ در انتظار، به «۳.۵ روز» زمان نیاز است

دریادار اسامه ربیع اعلام کرده بود که با انسداد کانال سوئز، بیش از ۴۰۰ کشتی بین‌المللی در داخل آن گرفتار شده‌اند؛ بنابراین پس از پایان این حادثه و حرکت کانتینربر «اور گیون»، به سه و نیم روز زمان نیاز است تا این کشتی‌های در انتظار بتوانند حرکت کرده و به تدریج از کانال خارج شوند و ترافیک کانال به حالت عادی برگردد.

او گفت: «با باز شدن راه، کانال ۲۴ ساعت شبانه‌روز فعال خواهد بود و بلافاصله کار تخلیه کشتی‌ها را آغاز خواهد کرد.»
 
کشتی عظیم کانتینربر «اور گیون» با وزن ۲۲۰هزار تن که از چین به مقصد بندر روتردام هلند در حرکت بود، از ساعات پایانی سه‌شنبه گذشته ۲۳ مارس عرض کانال سوئز را مسدود کرد بود.
 

اولین جابه‌جایی‌ها در بامداد دوشنبه

پیش‌تر در بامداد دوشنبه آژانس دریایی «Leth» که از سال ۱۹۲۴ میلادی در زمینه فعالیتهای مربوط به ترابری در کانال سوئز فعال است، اعلام کرده بود که تیم‌های نجات موفق شده‌اند کشتی کانتینری «اور گیون» که مدت یک هفته است مسیر رفت و آمد در این کانال بین‌المللی را بسته، «تا حدودی» از محل خود جابجا کنند.

این موفقیت پس از تلاش ۱۰ قایق یدک ‌کش همچنین خاک برداری و لایروبی چند روزۀ شن و ماسه‌ها از اطراف این کشتی ممکن شد.

اسامه ربیع، رئیس سازمان مدیریت کانال سوئز نیز تایید کرد که تیم‌های نجات به عملیات «کشیدن» این کشتی برای حرکت دوبارۀ آن ادامه می‌دهند.
 

۲۷ هزار متر مکعب خاک‌برداری

عملیات جابه‌جایی این کانتینربر عظیم در حالی به نتیجه رسیده که تا روز یکشنبه دست‌کم ۲۷ هزار متر مکعب شن و ماسه تا عمق ۱۸ متر از اطراف این کشتی خاک‌برداری شده است.

مقامات اعلام کرده بودند که عملیات پاکسازی اطراف این کانتینربر به دلیل بافت «سنگی» زمین به کندی پیش می‌رود.

به گفته ایهاب طلعت البنان، دریادار سابق مصر این حادثه در بخشی از کانال روی داده که زمین سنگلاخ است و حفر آن به سختی ممکن است.

کشتی عظیم کانتینربر «اور گیون» با وزن ۲۲۰هزار تن که از چین به مقصد بندر روتردام هلند در حرکت بود، از ساعات پایانی سه‌شنبه گذشته ۲۳ مارس عرض کانال سوئز را مسدود کرد بود.

این حادثه باعث شد تا بیش از ۴۰۰ کشتی دیگر در این آبراهه بین‌المللی گیر کنند و قیمت نفت در بازارهای جهانی نیز افزایش یابد.

علاوه بر صدها کشتی که در این کانال گرفتار شده‌ و در انتظار بازگشایی دوبارۀ مسیر بودند، دهها کشتی نیز تصمیم گرفته بودند قبل از ورود به این آبراهۀ کلیدی، مسیر خود را تغییر دهند و با عبور از دماغه امید نیک در جنوبی‌ترین نقطه آفریقا و با اضافه کردن حدود دو هفته به مدت زمان سفر خود، محموله‌های خود را به مقصد برسانند.


منبع:
1. شبکه خبر/ کانال سوئز باز شد؛ کشتی‌غول‌پیکر به حرکت درآمد + فیلم
2. یورو نیوز/ کانال سوئز باز شد؛ کشتی‌غول‌پیکر به حرکت درآمد
3. مشرق نیوز/ فیلم/ کانال سوئز باز شد