ماجرای کمبود دوز دوم واکسن کرونا چیست؟
اخبار از شهرها و استان های مختلف کشور حکایت از این دارد که واکسیناسیون کرونا در ایران متوقف شده است. این در حالی است حتی خطر اوج گیری ابتلا و شروع موج پنجم کووید ۱۹ در ایران وجود دارد و هشدار آن از سوی کادردرمان استان هرمزگان اعلام شده است.
از هفته گذشته خبرهای دریافتی از تهران و شهرستان ها حاکی از آن بود که بسیاری از افرادی که برای دریافت دوز دوم واکسن خود به مراکز بهداشتی مراجعه کرده اند، با یک پاسخ مشترک از سوی مسئولان این مراکز مواجه شده اند: « واکسن نداریم، مراجعه نکنید.»
مرکز اطلاع رسانی وزارت بهداشت چند روز بعد از انتشار این اخبار یعنی در تاریخ ۱۲ خرداد در اطلاعیه ای اعلام کرد: «افرادی که اولین واکسن کووید ۱۹ را دریافت کرده اند تا قبل از دریافت پیامک و یا اطلاعیه وزارت بهداشت از مراجعه به مراکز بهداشتی و درمانی برای دریافت دوز دوم خودداری کنند.»
همچنین در این اطلاعیه برای این که خیال افرادی که نوبت دریافت دُز دوم واکسن آنها فرا رسیده است، راحت شود که حالا حالاها دستشان به این واکسن نمی رسد، تاکید شده بود که «تاخیر چند روزه تا چند هفته و برای برخی واکسن ها تا چند ماه، تاثیری در اثربخشی و ایمنی زایی واکسن نخواهد داشت.»
در این میان اما آمار رسمی وزارت بهداشت نشان می دهد که در یک هفته اخیر یعنی در بازه زمانی شنبه ۸ خرداد تا شنبه ۱۵ خرداد ۸۴۰ هزار و ۲۷۷ دوز اول واکسن کرونا تزریق شده، اما در همین بازه زمانی فقط ۷۱ هزار و ۲۶۲ دوز دوم واکسن تزریق شده است. این در حالی است که اگر به آمار واکسیناسیون چهار هفته قبل از این بازه زمانی یعنی تاریخ شنبه ۱۱ اردیبهشت تا شنبه ۱۸ اردیبهشت توجه کنیم، در آن زمان ۳۹۶ هزار و ۹۰۹ نفر دوز اول واکسن کرونای خود را دریافت کرده بودند و قاعدتا اکنون زمان دریافت دوز دوم واکسن آنها فرا رسیده است.
البته نمی توان گفت در هفته دوم خرداد که شاهد کاهش محسوس سرعت تزریق دوز دوم واکسن کرونا بوده ایم، دقیقا نوبت دریافت دوز دوم چند نفر از حدود ۴۰۰ هزار نفری که از ۱۱ تا ۱۸ اردیبهشت دوز اول واکسن خود را دریافت کرده بودند، فرا رسیده بود، چون در میان واکسن های موجود در چرخه واکسیناسیون عمومی کشور، فاصله تزریق دوز اول و دوم واکسن روسی و چینی حدود چهار هفته و فاصله بین تزریق دوز اول و دوم واکسن آسترازنکا حدود سه ماه است و وزارت بهداشت دقیقا اطلاع رسانی نکرده که از هرکدام از این واکسن ها دقیقا چند دوز به ایرانیان تزریق شده است و بنابراین ما نمی دانیم که دقیقا نوبت دریافت دوز دوم چند نفر در هفته گذشته فرا رسیده بود.
اما آنچه براساس آمارهای وزارت بهداشت، کاملا مشخص است، این که با کند شدن روند تزریق دوز دوم واکسن کرونا، بسیاری از افرادی که نوبت تزریق دوز دوم آنها فرا رسیده است، فعلا از دریافت این واکسن محروم مانده اند و در شرایطی که بعد از واردات مجموعا ۵ میلیون و ۶۴۷ هزار و ۸۰۰ دوز جدید واکسن کرونا تا ۲۶ اردیبهشت، در سه هفته اخیر فقط ۱۰۰ هزار دوز جدید دیگر به کشورمان وارد شده است، به نظر می رسد متوقف شدن روند واردات واکسن کرونا، به کاهش شدید سرعت توزیع دوز دوم واکسن و اختلال در روند واکسیناسیون عمومی دامن زده است.
تزریق واکسن کرونا در کشور متوقف نشده است
سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا گفت: تزریق واکسن کرونا در کشور متوقف نشده و تا رسیدن محموله جدید، واکسینه شدن گروه های سنی پرخطر ادامه مییابد.
علیرضا رییسی افزود: بحث واکسیناسیون گروه سنی را شروع کردیم و ۸۰ سال به بالا را انجام دادیم، ۷۵ تا ۸۰ ساله ها هم انجام شد. همچنین تعداد زیادی از جانبازان و معلولان و سالمندان مستقر در خانه سالمندان را واکسینه کرده ایم.
وی ادامه داد: اوایل هفته گذشته قرار بود یک محموله واکسن شامل سه میلیون دوز از یکی از کشورها به دست ما برسد و روند واکسیناسون به خوبی پیش می رفت اما چون آن محموله با تاخیر مواجه خواهد شد، برنامه ما این است که فعلا برای افراد ۷۰ سال به بالا هم دوز اول و هم دوز دوم واکسن انجام شود.
رییسی تاکید کرد: فعلا نوبت واکسیناسیون گروه بعدی را به بعد از رسیدن واکسن موکول کنیم، اما اینکه روند واکسیناسیون متوقف شده حرف درستی نیست و تزریق برای گروه های سنی جدید به پس از رسیدن واکسن های جدید موکول شده است.
وی اعلام کرد: خبر خوب ما اینکه فردا و پس فردا جلسه کمیته اخلاق در پژوهش و کمیته های بالینی برگزار خواهدشد. آخرین خبری که دارم این است که فاز اول و دوم واکسن ایرانی از جمله برکت روند پیشرفت خوبی دارد و اگر بتونیم فردا مجوز مصرف اضطراری بگیریم، به این معنی است که می توانیم از واکسن تولید داخل استفاده کنیم.
رییسی گفت : ظرف این هفته از واکسن تولید داخل حدود یک میلیون دوز به دست ما خواهد رسید و بعد از آن هم واکسیناسیون شروع خواهد شد.
وی تصریح کرد: در تیر ماه حداقل سه تا پنج میلیون واکسن داخلی و در مرداد ماه بالای ۱۰ میلیون دوز واکسن دست ما خواهد رسید، بنابراین جای نگرانی نیست. روند واکسیناسیون متوقف نشده و تا اطمینان یافتن از رسیدن محموله های بعدی فعلا همین گروه های های سنی در خطر را واکسینه خواهیم کرد.
اطلاعیه وزارت بهداشت درباره زمان تزریق دوز دوم واکسن کرونا
مرکز روابط عمومی و اطلاعرسانی وزارت بهداشت در اطلاعیهای اعلام کرد: زمان مراجعه برای تزریق دوز دوم واکسن کووید ۱۹ از طریق سایت رسمی وزارت بهداشت و همچنین پیامک اطلاعرسانی میشود.
در اطلاعیه وزارت بهداشت تاکید شده است: افرادی که اولین واکسن کووید ۱۹ را دریافت کردهاند، تا قبل از دریافت پیامک یا اطلاعیه وزارت بهداشت از مراجعه به مراکز بهداشتی و درمانی خودداری کنند.
در اطلاعیه مرکز روابط عمومی و اطلاعرسانی وزارت بهداشت با اشاره به فراز و فرودهای ناشی از تاخیر در تامین واکسن از منابع خارجی آمده است: تاخیر چندروزه تا چند هفته و برای برخی از واکسنها تا چند ماه تاثیری در اثربخشی و ایمنیزایی واکسن نخواهد داشت.
فاصله تزریق دوز اول و دوم واکسنهای آسترازنکا و سینوفارم چقدر است؟
مدیر گروه بیماری های غیر واگیر دانشگاه علوم پزشکی گیلان گفت: فاصله تزریق دوز اول و دوم واکسن کرونا متفاوت است جای هیچ گونه نگرانی وجود ندارد، حدود ۸۰ درصد افرادی که در استان واکسیناسیون مرحله اول را دریافت کردند هنوز برای تزریق مرحله دوم فرصت دارند.
حسن رخشاد با بیان اینکه روند واکسیناسیون در گیلان بر اساس سند ملی واکسیناسیون کووید ۱۹ پیگیری میشود، اضافه کرد: هم اکنون واکسیناسیون گروه ۷۰ سال به بالا در استان در حال انجام است.
وی با بیان اینکه تاکنون ۱۷۰ هزار دوز واکسن کرونا در نوبت اول در استان گیلان تزریق شده است، گفت: تعدادی از شهرستانها دوز دوم واکسن را دریافت کردند و حدود ۸۰ درصد فرصت نوبت دوز دوم واکسن در استان فراهم نشده است.
مدیر گروه بیماری های غیر واگیر دانشگاه علوم پزشکی گیلان با اشاره به کمبود دوز دوم واکسن کرونا در کشور و به طبع آن در استان، تصریح کرد: جای هیچ گونه نگرانی وجود ندارد، زیرا در اولین فرصت پس از دریافت واکسن دوز دوم واکسن به افراد تزریق خواهد شد، این در حالیست که حدود ۸۰ درصد افرادی که واکسیناسیون مرحله اول را دریافت کردند هنوز برای تزریق مرحله دوم فرصت دارند.
رخشاد در پاسخ به این سوال که فاصله تزریق دوز اول و دوم واکسن کرونا چقدر است؟ افزود: دوز اول و دوم واکسن آسترازنکا به فاصله ۱۲ هفته تزریق، دوز اول و دوم واکسن سینوفارم به فاصله ۲۸ روز و دوز اول و دوم واکسن اسپوتنیک به فاصله ۹۰ روز است.
واکنش کاربران
منبع:
1. موپنا/ ماجرای کمبود دز دوم واکسن کرونا
2. اقتصاد آنلاین/ تزریق واکسن کرونا متوقف شد؟
3. همشهری آنلاین/ اطلاعیه وزارت بهداشت درباره زمان تزریق دوز دوم واکسن کرونا
4. خبرآنلاین/ فاصله تزریق دوز اول و دوم واکسنهای آسترازنکا و سینوفارم چقدر است؟
** درج توییت های کاربران توییتر نشان از تایید یا رد آنها نیست و صرفا برای آگاهی مخاطبین درج می شود.
اخبار مرتبط
تازه های اخبار
ارسال نظر
در ارسال نظر شما خطایی رخ داده است
کاربر گرامی، ضمن تشکر از شما نظر شما با موفقیت ثبت گردید. و پس از تائید در فهرست نظرات نمایش داده می شود
نام :
ایمیل :
نظرات کاربران
{{Fullname}} {{Creationdate}}
{{Body}}