شکست پروژه تحریم انتخابات با مشارکت نزدیک پنجاه درصدی مردم به رغم مشکلات معیشتی و شرایط کرونایی، ایده «بحران مشروعیت» که قرار بود از بطن روی‌گردانی مردم از صندوق‌های رأی پرورانده شود، همچنان مورد تاکید رسانه‌های معاند است. بحران مشروعیت به عنوان دستمایه‌ای برای القاء شکاف میان مردم و حاکمیت، مبنایی است برای بسیج پتانسیل‌های اعتراضی درون جامعه علیه حاکمیت. از سویی دیگر، رسانه‌های معاند در اینکه آیا این انتخاب مردم در انتخابات1400 منتج به نتیجه و خروج از مشکلات اقتصادی شود ابراز شک و تردید می‌کنند. مسایل و مشکلات انباشه شده از دوره دولت قبل، به‌عنوان بزرگترین مانع پیش‌روی نه‌تنها دولت که کل حاکمیت عنوان می‌شود. این رسانه‌ها سعی دارد با تاکید برگزاره ادعایی یک‌دست شدن کل حاکمیت، نظام را مسئول رفع و رجوع آنها معرفی کند. به زبان ساده، موجی از فضاسازی تبلیغی با روی‌کرد مطالبه سازی غیرمسئولانه با هدف به مخمصه انداختن دولت و نظام در حال شکل‌گیری است.
 
الگوی تحریم انتخابات وجه غیر تهاجمی و به اصطلاح مدنی این کنش اعتراضی بود که جریان ضدانقلاب و  البته برخی از جریان‌های سیاسی داخلی سعی داشتند در وسیع‌ترین وجه ممکن محقق شود. وضعیت ایده آل رسانه‌های معاند اما تغذیه شورش‌های خیابانی از بحران مشروعیت و به اصطلاح تبدیل کنش مدنی به مبارزه خیابانی است. مطالبات صنفی کارگران بخش انرژی و گسترش اعتراضات مردمی به بهانه‌های مختلف از جمله قطعی برق و یا کمبود آب، در فضای تبلیغی آنها همان وضعیت ایده ال تلقی می‌گردد. در خصوص مطالبات صنفی کارگران صنعت نفت، این رسانه‌ها سعی دارند با تبدیل مطالبه صنفی به اعتراض اجتماعی و سرایت این اعتراض به اصناف مختلف بستری برای اعتراضات اجتماعی گسترده علیه نظام فراهم آورند به نحوی که تلاش‌های رسانه‌ها و فعالان جریان ضدانقلاب جهت جلب حمایت سلبریتی‌ها و فعالان سیاسی داخلی نیز در روزهای گذشته افزایش یافته است.
 
علیرغم فروکش کردن نسبی اعتراضات کارگری در صنعت نفت، تلاش‌ها برای جلوگیری از خاموشی اعتراضات و اعتصابات کارگری ادامه دارد. در همین راستا 44 وکیل دادگستری با انتشار بیانیه‌ای مشترک ضمن قانونی جلوه دادن اعتراض و اعتصاب اخیر کارگران، با آنها اعلام همبستگی کردند. همچنین سازمان مجاهدین خلق (منافقین) با انتشار فراخوانی از ایران مقیم اروپا از جمله فرانسه خواست در محل‌های مشخص شده برای پشتیبانی از خواست‌های کارگران اعتصابی نفت گردهمایی داشته باشند. شورای اتحادیه‌های کارگری استرالیا نیز با ارسال بیانیه‌ای از اعتصاب کارگران در ایران حمایت کرد. همچنین شامگاه شنبه ۳تیر شماری از کاربران با استفاده از هشتگ «من هم کارگرم» تلاش کردند موجی توییتری برای حمایت از اعتصابات کارگران نفت و پتروشیمی کلید بزنند و...
 
در این میان، حدود یک ماه آینده کشور از نظر آب و برق به‌ویژه برق در شرایط اضطراری و ویژه ای قرار دارد. یک ماهی که چند روزی است با خاموشی‌‌های مکرر و حتی گسترده شروع شده و زنگ شرایط اضطراری به صدا درآمده است. در روزهای اخیر شهرهای تهران و البرز برای دو شب متوالی شاهد قطعی گسترده برق بودند. شهروندان هم چنین از قطعی خطوط اینترنت همراه خبر دادند. به گفته آنها به دنبال قطع برق، اینترنت تلفن‌های همراه نیز ضعیف و به تدریج قطع شدند. درپی قطع تلفن همراه در برخی مناطق، آذری جهرمی، وزیر ارتباطات، دلیل آن را قطع ۸ ساعته برق عنوان کرد و گفت: باتری دکل‌های تلفن همراه، برای ۲ساعت پاسخگوی قطع برقند. حالا مسئولان می‌گویند که تنها امید می‌رود با کمک مردم از این شرایط عبور کنیم این در حالی است که در شبکه‌های اجتماعی فیلم‌ها و عکس‌هایی از تجمع اعتراضی برخی‌از مردم در برابر شرکت‌های برق محلی در برخی از شهرها از جمله کازرون در فارس و گنبدکاووس، آق‌قلا و کردکوی در استان گلستان منتشر شدو مردم این شهرها در تجمع‌های محدودی به قطع چندبار برق اعتراض کرده‌اند.
 
هم‌زمان با قطعی مکرر برق و اعتراضات کارگران صنعت نفت، آشفته‌نمایی فضای اجتماعی ایران در راستای تقابل سازی مردم با ج.ا.ا نقطه کانونی جوسازی و سناریو پردازی رسانه‌های معاند قرار گرفته است. قطعی برق، موج پنجم کرونا و اعتصابات کارگری، دست‌مایه‌های تبلیغی سه‌گانه رسانه‌های ضدانقلاب در این سیاست تبلیغی است. بر این اساس در فضای تبلیغی جریان معاند این سوژه‌ها به گونه‌ای هدف‌مند در پیوند با هم مورد توجه قرار گرفته و تلاش می‌گردد خشم و عصبانیت مردم علیه نظام برانگیخته شود. به‌عبارت دیگر این سه سوژه در یک بسته و با هم مورد تاکید قرار می گیرد، روی‌کردی که در راستای دامن زدن به نگرانی‌ها با هدف یک‌پارچه‌سازی اعتراضات در تقابل با نظام قابل ارزیابی است. در همین زمینه ایران اینترنشنال در گزارشی عنوان می‌کند: «قطعی گسترده برق در شهرهای مختلف ایران با اعتراض شهروندان مواجه شده... قطعی برق که از دو روز پیش بدون اعلام قبلی انجام شده زندگی شهروندان را مختل کرده و خشم عمومی را در پی داشته».
 
 نکته قابل توجه در این فضاسازی تبلیغی به موازات تلاش برای اعتراض آفرینی در فضای اجتماعی ایران، پیوندزنی میان این نارضایتی‌تراشی و آشفته‌سازی فضای اجتماعی کشور با سیاست هسته‌ای ج.ا.ا آن هم در جریان مذاکرات احیای برجام است. روی‌کردی که به‌نظر می‌رسد هدف اصلی آن منفعل سازی تهران در برابر زیاده خواهی‌های آمریکا و متحدان اروپایی‌اش است. براین اساس سیاست هسته‌ای ایران به تامین برق خلاصه می‌شود. سناریویی که در آن با القای بالا بودن هزینه پافشار ج.ا.ا برداشتن برنامه هسته‌ای با قطعی برق زیر سوال می‌رود.
 
درحالی که قطعی برق در مناطق مختلف کشور ادامه دارد، اخیرا دامنه اعتراضات به خاموشی‌ها به تجمعات خیابانی در شهر ری و برخی از شهرهای شمالی کشور گسترش یافت. اختلال در کار ادارات و کارگاه‌های کوچک، گرفتاری صدها نفر در آسانسور، اختلال در ترافیک، خراب شدن لوازم خانگی شهروندان احتمال از بین رفتن واکسن‌های کرونا در مراکز سلامت و... از جمله مشکلات قطعی مکرر و بدون برنامه برق بوده است.
 
به نظر می‌رسد بی‌کفایتی‌های مشکوک در کشور آن هم درست یک هفته بعد از انتخابات ۲۸خرداد برای برهم‌زدن آرامش روانی مردم و برهم‌زدن تمرکز دولت جدید در ماه‌های پیش رو تا پایان سال از سوی برخی جریان‌های سیاسی داخلی و رسانه های خارجی در دستور کار است چرا که ایجاد ثبات در کشور با همکاری مردم، آخرین امیدهای جریان غربگرا را به باد می‌دهد.
 
در این میان شماری از نمایندگان مجلس، دولت روحانی را به ناکامی در تحقق تکالیف دولتی درباره برق حرارتی در برنامه ششم توسعه متهم می‌کنند. خبرگزاری فارس به نقل از مرتضی حسینی، نماینده میانه در مجلس نوشت: «مردم نباید تاوان بی‌برنامگی و تکالیف انجام نشده دولت را بپردازند. توجیه خاموشی‌های مکرر با موضوع مزارع استخراج رمزارزها،‌ قانع‌کننده نیست.» وی افزود: «طبق برخی برآوردها، ظاهراً ۱۰درصد مشکلات ناشی از رمزارزهاست، اما ظاهراً رمزارزها بهانه‌ای برای توجیه خاموشی‌های اخیر و پوششی برای بی‌تدبیری و ضعف مدیریت مسئولان ذیربط شده است.» گفتنی است مسئولان شدت گرفتن خشک‌سالی، افزایش شدید دما و وارد مدار شدن سریع‌تر چاه‌های کشاورزی را از دیگر دلایل کمبود برق در روزهای اخیر ذکر می‌کنند.
 
برخی از فعالان رسانه‌ای معتقدند ظاهراً قرار است دوباره مردم را مانند آنچه با طرح بنزین و آبان ۹۸ کردند، عاصی نموده و به خیابان ها بکشانند. یقین دشمن به اینکه دولت جدید توانایی حل مشکلات را دارد بنابراین برای جلوگیری از این موضوع نباید شرایط آرام و مساعد برای استقرار و تشکیل دولت فراهم باشد . برخی از کاربران شبکه‌های اجتماعی هم معتقدند جریان نفوذ داخلی با خراب‌کاری در قطعی برق و مدیریت کرونا و... و ضد انقلاب خارجی و برخی سلبریتی‌ها با آتش بیاری رسانه‌ای، در یک اقدام هماهنگ تصمیم گرفته‌اند فضای ملتهب و نامساعد برای استقرار دولت جدید را رقم بزنند چراکه ایمان دارند دولت جدید در صورت تمرکز کافی، با سرعت بیشتری به مشکلات کشور رسیدگی خواهد کرد.