به گزارش راسخون؛ با ناامید شدن مردم از روند واکسیناسیون در داخل کشور، طی هفته های گذشته شمار زیادی از هموطنان مان برای دریافت واکسن کرونا راهی کشورهای همسایه شده اند. به طوری که حالا حتی شاهد تبلیغ تورهای واکسن از سوی آژانس های مسافرتی داخلی نیز هستیم.

در این میان اما استقبال از کشور ارمنستان بیشتر از سایر گزینه های موجود بوده است. چرا که علاوه بر اینکه هزینه ی رفت و آمد به آن نسبت به سایر کشورها ارزان تر است، امکان سفر زمینی به آن نیز وجود دارد. به علاوه واکسیناسیون در این کشور برای گردشگران به طور رایگان انجام می گیرد و در آنجا می توانید ظرف مدت کوتاهی واکسن خود را دریافت کنید. ارمنستان دو میلیون دوز واکسن برای گردشگران کنار گذاشته است.

رانندگان اتوبوس و تاکسی می‌گویند نیازی هم نیست وارد کشور ارمنستان شوید و هزینه تزریق واکسن را بالا ببرید. همان لب مرز می‌توانید واکسن رایگان بزنید و برگردید. کافی است فقط پاسپورت داشته باشید.

یک راننده‌ تاکسی مسافر به مرز ارمنستان می‌برد. او می‌گوید «هزینه رفت تا لب مرز ارمنستان یک و نیم میلیون تومان است. رفت و برگشت با هم دو میلیون و ۸۰۰ هزار تومان است. نیازی به اقامت و ورود به شهرهای ارمنستان هم ندارید. همان لب مرز می‌توانید واکسن بزنید و برگردیم.

به گفته این راننده لب مرز درمانگاه و آمبولانس‌هایی هستند که همانجا واکس را تزریق می‌کنید و برمی‌گردید. اما حالا گزینه دیگری هم پیش پای مسافران هست. آنها هم می‌توانند واکسن بزنند و هم چند دوز وارد کنند! این را یک راننده دیگر می‌گوید. می‌گوید من آنجا آشنا دارم. برای شما میتوانم چند دز واکسن بگیرم. قیمتش را همانجا می‌گویم. الان نمی‌دانم چقدر است!


خروج از ایران گران‌تر است تا ورود به ارمنستان!

 

نخستین مانع برای ورود به کشوری دیگر، اخذ ویزایِ آن کشور است. با این همه، بر اساس توافقی که در سال ۱۳۹۵ میان دولت‌های ایران و ارمنستان صورت گرفته، ایرانی‌ها نیازی به اخذ ویزا برای ورود به ارمنستان ندارند و تنها با در دست داشتن پاسپورت می‌توانند به این کشور سفر کنند و حداکثر ۹۰ روز هم در این کشور اقامت داشته باشند.

از آن سو، برای خروج از کشور، اگر نخستین سفرتان در سال ۱۴۰۰ را انجام می‌دهید، باید ۴۰۰ هزار تومان عوارض خروج از کشور پرداخت کنید. نکته جالب توجه این است که اگر قصدتان از سفر به ارمنستان، تزریق واکسن کرونا است و می‌خواهید یک بار دیگر هم برای دریافت دوز دوم واکسن به این کشور سفر کنید، برای بار دوم باید ۶۰۰ هزار تومان عوارض خروج از کشور پرداخت کنید.
 

اتوبوس دربستی ۱۲ میلیون

اما اگر تعداد مسافران زیاد باشد راه دیگری پیش روی مسافران است و آن اتوبوس دربستی است. یکی از رانندگان اتوبوس دربستی می‌گوید: «برای رفت و برگشت تا لب مرز ۱۲ میلیون تومان می‌گیرم.»

او هم با تائید اینکه نیاز نیست برای واکسینه شدن حتما به شهرهای ارمنستان برویم، می‌گوید: «همان لب مرز می‌توانید واکسن بزنید و برگردید.»

البته اگر این نگرانی را دارید که واکسن‌های لب مرز مطمئن نباشد، بازهم می‌توانید برای واکسن به راحتی به شهرهای دیگر بروید. یکی از رانندگان می‌گوید: «برای ما فرقی ندارد. اگر هم بخواهید حتما در شهرهای ارمنستان واکسینه شوید، از لب مرز هم دوستانمان به راحتی شما را جابه‌جا می‌کنند. از لب مرز تا ایروان ۵۰۰ هزار تومان می‌گیرند و برای برگشت یک میلیون تومان.»
 

تزریق واکسن کرونا در ارمنستان برای ایرانیان

 

ایستگاه بهداشت سیاری که در ارمنستان راه افتاده تحت نظارت و مدیریت مستقیم وزارت بهداشت آن کشور است. به گفته افرادی که از این ایستگاه استفاده کرده‌اند، تزریق واکسن در آن نیاز به ثبت نام ندارد و کل این فرآیند ۱۰ دقیقه طول می‌کشد.

دقت داشته باشید که طبق قوانین جدید، برای تزریق واکسن کرونا در ارمنستان باید حداقل 10 روز در این کشور اقامت داشته باشید.

آمارها حکایت از آن دارند که تا کنون لهستانی‌ها، روس‌ها، ایرانی‌ها و چینی‌ها رکورددار دریافت واکسن از این ایستگاه بهداشت خیابانی بوده‌اند.

به نظر می‌رسد دلیل این اقدام از سوی دولت ارمنستان این باشد که مردم ارمنستان به این دلیل که تحت تاثیر اخبار و سیاست‌هایی هستند که سعی دارد این واکسن‌ها را ناامن جلوه دهد، تمایل چندانی به تزریق واکسن ندارند و گویا این اقدام دولت ارمنستان نوعی خودنمایی محسوب می‌شود.

به گفته خبرگذاری یوراسیانت، از زمان شروع این کمپین فقط 12 هزار نفر دوز اول واکسن را گرفته‌اند که حدودا 0.4 کل جمعیت این کشور است.
 

چه نوع واکسن کرونا در ارمنستان تزریق می‌شود؟

 

در ایستگاه‌های بهداشتی مذکور، هردو واکسن اسپوتنیک و آسترازنکا تزریق می‌شود. البته شواهدی وجود دارد مبنی بر اینکه هیج تضمینی وجود ندارد که تمام کسانی‌که به ارمنستان سفر می‌کنند حتما واکسن می‌زنند.

بر اساس اخباری که به دستمان رسیده است، واکسن موجود در ارمنستان تنها به یک کشور و برند خاص محدود نمی‌شود، چراکه، ارمنستان حدود 100 هزار دوز واکسن کرونای چینی و حدود 24 هزار دوز واکسن آسترازنکا و 31 هزار دوز واکسن اسپوتنیک روسی به صورت هدیه از دولت‌های چین، بریتانیا/استرالیا و روسیه هدیه گرفته و برای همین این امکان را دارد که گردشگران خارجی را نیز واکسینه کند.

البته طبق اعلام عده‌ای از کسانی که در این ایستگاه‌های خیابانی واکسن دریافت کرده‌اند، واکسن روسی اسپوتنیک و واکسن چینی کروناوک در اولویت تزریق هستند.
 

سفر سلبریتی ها برای تزریق واکسن به ارمنستان

 

د️ر این بین برخی سلبریتی ها نیز از قافله عقب نیفتاده واز کشور خارج شدند. دو تن از بازیگران نیز برای انجام واکسیناسیون به ارمنستان رفتند. شبنم فرشادجو به همراه پدرش و بهناز جعفری نیز با انتشار تصاویر حضورشان در ارمنستان و تزریق واکسن کرونا در کشور ارمنستان،به جمع ایرانیانی پیوستند که برای دریافت واکسن کرونا به کشورهای دیگر روی آورده اند.

شبنم فرشادجو و بهناز جعفری، دو بازیگری هستند که این روزها برای تزریق واکسن کرونا در ارمنستان به سر می‌برند. شبنم فرشادجو، از تزریق واکسن کرونا در کشور ارمنستان خبر داد. 

او با انتشار تصاویری از خود، پدرش و بهناز جعفری (بازیگر تئاتر، سینما و تلویزیون)، از کپشن «رفتیم ارمنستان واکسن زدیم» استفاده کرد. 
 

موافقان و مخالفان سفر ارمنستان برای واکسن

 

رییس انجمن صنفی دفاتر خدمات مسافرتی ایران با تایید افزایش تقاضا برای سفر به ارمنستان با انگیزه دریافت واکسن کرونا، گفت: هیچ منع قانونی و ایرادی برای این سفرها وجود ندارد.

خبر سفر ایرانی‌ها به ارمنستان به انگیزه تزریق واکسن کرونا این روزها واکنش‌های زیادی داشته است؛ کیانوش جهانپور ـ مسوول روابط عمومی وزارت بهداشت و سخنگوی سازمان غذا و دارو ـ گفته «در برخی کشورهای همسایه از واکسن کرونا استقبال نشده که ارمنستان از جمله آن‌ها است. این کشور واکسن آسترازنکا را وارد کرده است که مورد استقبال عمومی قرار نگرفته و مردم این کشور واکسن‌ها را مورد استفاده قرار نداده‌اند و از آن‌جایی که این واکسن‌ها تاریخ مصرف دارند، به توریست‌هایی که به آن‌جا سفر می‌کنند، تزریق می‌شود.» او که استقبال نکردن مردم این کشورها از واکسیناسیون و تزریق واکسن مازاد به گردشگران را از معضلات این کشورها دانسته و گفته نباید آن را نقطه قوت این کشورها تلقی کرد، احتمال تکرار وضعیت مشابه ارمنستان در عراق را هم داده است.

از سوی دیگر، علیرضا رییسی ـ سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا ـ گفته «نیازی نیست برای تزریق واکسن کرونا به خارج از کشور مسافرت کنند، زیرا وظیفه دولت، قراردادن واکسن کرونای رایگان در اختیار مردم است که این کار در حال انجام است.»

تبلیغ «تور واکسن» از سوی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، فاقد وجاهت قانونی اعلام شده و مورد تایید ستاد ملی کرونا هم نیست، با این وجود، حرمت‌الله رفیعی ـ رییس هیات‌مدیره انجمن صنفی دفاتر خدمات مسافرتی ـ به ایسنا گفت: آژانس‌های گردشگری توری به نام واکسن را تبلیغ نمی‌کنند، پس اقدام غیرقانونی صورت نگرفته است. وقتی در داخل کشور امکان واکسیناسیون گسترده فراهم نیست و آن‌چه انجام می‌شود هم مطابق با زمان‌بندی اعلام‌شده نیست، طبیعی است مردم وحشت‌زده از این بیماری برای سلامت خود چاره‌ای بیاندیشند.  

او افزود: اگر مردم برای دریافت واکسن کرونا به کشورهایی سفر می‌کنند که این امکان را در دسترسِ گردشگر قرار داده، چه ایرادی دارد؟ وقتی امکانات را کامل در اختیار نگذاشته‌ایم نمی‌توانیم مردم را از این سفر نهی کنیم. در داخل کشور هنوز واکسیناسیون ۷۰ سال به بالا تکمیل نشده است. ارمنستان و کشورهای دیگر هم که واکسن کرونا در اختیار گردشگران قرار می‌دهند، خلاف نکرده‌اند، اتفاقا در راستای توسعه گردشگری سلامت کشور خود حرکت می‌کنند.

مهرسا سبزه‌ها، مدیر داخلی یکی از آژانس‌های گردشگری در تهران هم با تایید افزایش تقاضا برای سفر به ارمنستان در هفته‌های اخیر و پس از اعلام این کشور برای تزریق رایگان واکسن کووید به گردشگران خارجی، گفت: پرس‌وجو برای سفر به کشورهای دیگر با هدف دریافت واکسن و تقاضا برای سفر با این انگیزه، زیاد شده است، اما این‌طور نیست که صندلی خالی در پروازهای این مسیر پیدا نشود و اتوبوس برای حرکت به سمت مرز کمیاب شده باشد.

به گفته او، قیمت یک تور سه چهارروزه هوایی به مقصد ارمنستان به حدود هفت میلیون تومان رسیده است. البته قیمت پایین‌تر هم برای سفر هوایی وجود دارد، اما هتل آن معمولا ضعیف‌تر و دورتر از محل تزریق واکسن است. قیمت تورهای زمینی که با اتوبوس VIP ۲۵ نفره و با سه شب اقامت در هتل سه‌ستاره به اضافه یک گشت شهری انجام می‌شود نیز از سه میلیون تومان شروع می‌شود. البته درحال حاضر مرز زمینی ایران و ارمنستان بسته است و امکان تردد مستقیم اتوبوس وجود ندارد. مردم با اتوبوس تا مرز نوردوز می‌روند، پیاده از مرز عبور می‌کنند و در خاک ارمنستان با اتوبوس دیگری مسیر را ادامه می‌دهند.

سبزه‌ها درباره میانگین سنی که بیشتر برای این تورها مراجعه می‌کنند، گفت: تا حالا، از هر گروه سنی و قشر اجتماعی مراجعه کرده، بیشتر از ۳۰ سال به بالا بوده است. بیشترین تقاضا هم برای سفر هوایی است، چون تردد از مرز زمینی فعلا دشوار است، ۲۴ ساعت طول می‌کشد، در مرز هم معطل می‌شوند.

او ادامه داد: مرکز واکسیناسیون در یکی از خیابان‌های اصلی شهر ایروان واقع شده است، طبق آن‌چه مسافران تعریف می‌کنند، آسترازنکا بیشترین واکسنی بوده که این مسافران تا حالا دریافت کرده‌اند. پس از آن، یک کارت واکسن مورد تایید وزارت بهداشت این کشور می‌دهند که تاریخ دُز دوم مشخص شده و در آن ذکر شده که با این کارت دُز دوم همین واکسن را در هر نقطه دیگری می‌توانند دریافت کنند، یعنی هیچ محدودیت مکانی برای تزریق دُز دوم وجود ندارد.

این فعال گردشگری همچنین اظهار کرد: برای بیشتر مسافران، این سفر هم فال است هم تماشا. واکسن هم تزریق می‌کنند.

او درباره سفر به کشورهای دیگر برای تزریق واکسن گفت: ابوظبی به تازگی برنامه تزریق واکسن به گردشگران خارجی را اعلام کرده، اما هنوز این کار را شروع نکرده است، ضمن این‌که با توجه به نوع ویزای ابوظبی که متفاوت از ویزای توریستی امارات است، برای ایرانی‌ها چندان در دسترس نخواهد بود. ترکیه هم یکی از مقاصد پرسفر ایرانی‌ها است که هنوز برنامه‌ای را برای تزریق واکسن به گردشگران خارجی اعلام نکرده است.

تزریق مازاد واکسن به گردشگران خارجی در کشورهای دیگر نیز آغاز شده است؛ آمریکا و روسیه از جمله این کشورها هستند، البته روسیه اعلام کرده تزریق واکسن کووید در این کشور برای گردشگران خارجی هزینه دارد و رایگان نیست. با این حال، روسیه تبلیغات گسترده‌ای برای تورهای واکسن در بیشتر کشورها راه انداخته است.

پیش از فراگیر شدن واکسیناسیون کرونا در کشورها، پیش‌بینی‌هایی در ارتباط با راه‌اندازی نوع جدیدی از سفر در دنیا برای دریافت واکسن مطرح شده بود، به‌ویژه آن‌که در حال حاضر ورود به برخی کشورها مشروط به داشتن گذرنامه یا کارت واکسن شده و این محدودیت در آینده در میزان جابه‌جایی سفرهای جهانی تاثیرگذار خواهد بود.
 

واکنش های کاربران


 



 



 




منبع:
1. ایسنا/ موافقان و مخالفان سفر ارمنستان برای واکسن
2. خبرآنلاین/ شبنم فرشادجو و بهناز جعفری در حال تزریق واکسن کرونا در ارمنستان/ عکس
3. تابناک/ سفر سلبریتی ها برای تزریق واکسن به ارمنستان + عکس
4. روزیاتو/ ماجرای واکسن زدن ایرانی ها در ارمنستان چیست؟
5. تجارت نیوز/ دربست به ارمنستان ۳ میلیون / واکسن بزنید برای دوستانتان هم بیاورید!
6. تجارت نیوز/ هزینه واکسیناسیون در ارمنستان / خروج از ایران گران‌تر است تا ورود به ارمنستان!

** درج توییت های کاربران توییتر نشان از تایید یا رد آنها نیست و صرفا برای آگاهی مخاطبین درج می شود.