به گزارش راسخون؛ بارش شدید باران در غرب اروپا و جاری شدن سیل تاکنون موجب مرگ و ناپدید شدن ده‌ها نفر در آلمان و چند کشور اروپایی دیگر شده است.

هزاران نفر از اهالی غرب اروپا خانه و کاشانه خود را ترک کرده و تاکنون تعداد زیادی خانه تخریب شده است.

برخی شهروندان آلمانی گفته اند که بارش باران طی روزهای اخیر در 60 سال گذشته بی سابقه بوده است.

در بلژیک نیز دو مرد بر اثر جاری شدن سیل جان خود را از دست داده و یک دختر 15 ساله نیز ناپدید شده است.
 






 





صدها سرباز و 2500 نیروی امداد و نجات در حال کمک به پلیس آلمان هستند. حدود 200 هزار خانه نیز با قطع برق روبرو شده اند.  بالگرد‌های پلیس و صد‌ها سرباز در نواحی آسیب دیده بسیج شده اند تا به ساکنانی که گرفتار سیلاب شده اند کمک کنند و ده‌ها نفر روی بام خانه هایشان منتظر کمک هستند. همچنین مدارس در اطراف غرب آلمان تعطیل و خطوط ارتباطی به شدت مختل شده است. گزارش شده است که اکثر مفقود شدگان ساکن مناطق شمالی ایالت‌های راین-وستفالن و راینلاند-فالتس بوده‌اند. در منطقه خسارت دیده اهروایلر در ایالت راینلاند-فالتس از سرنوشت حدود ۱۳۰۰ نفر اطلاعی در دست نیست، هرچند مقامات محلی به نشریه بیلد آلمان گفته‌اند که این تعداد زیاد به دلیل آسیب‌دیدگی شبکه خطوط تلفنی است. پس از آلمان، از این سیل بیشترین آسیب را دیده‌اند بلژیک است. آنلیز ورلدنن، وزیر کشور بلژیک روز جمعه تعداد کشته‌های سیل در این کشور را ۲۰ تن اعلام کرد در حالیکه ۲۰ نفر دیگر مفقود هستند. الکساندر دی کرو، نخست وزیر بلژیک روز سه‌شنبه آینده را عزای ملی اعلام کرد. علاوه بر آلمان و بلژیک کشور‌های هلند و لوگزامبورگ نیز به شدت تحت تاثیر طغیان آب رودخانه‌ها قرار گرفته‌اند.

در بلژیک نیز ده‌ها نفر جان خود را از دست داده اند. بیست تن از این افراد در استان لیژ کشته شده اند، جایی که در آن ده خانه از بین رفته است. ساکنان این منطقه به مناطق امن منتقل شده اند.

یکی از ساکنان لیژ گفت: "ما درگیر کووید-۱۹ بودیم و امید داشتیم بتوانیم به شرایط عادی باز گردیم، اما اکنون این اتفاق روی داده است. " شهروند دیگری گفت: "من در سال ۱۹۵۷ شاهد جاری شدن سیل بودم، اما آن سیل به این اندازه بزرگ نبود. این بسیار وحشتناک است. "

در همین حال، شکسته شدن یک خاکریز در جنوب هلند تخلیه گسترده‌ای را در چندین روستا در مسیر رودخانه ماس در پی داشت. مقامات هشدار داده اند کل این منطقه ممکن است به زیر آب برود. از بین رفتن جاده‌ها سبب ایجاد اختلال در روند عملیات امداد و نجات در آلمان شده است.
استپ واسن خبرنگار الجزیره انگلیسی مستقر در شهر سینزیگ آلمان گزارش داد: "این افراد در اتاق هایشان در طبقه اول زندانی شده بودند زمانی که ارتفاع آب به چهار متر رسید.دست کم ۱۲ تن از ساکنان این خانه مخصوص نگهداری افراد معلول جان خود را از دست دادند قبل از آن که بتوان آن‌ها را به مکانی امن منتقل کرد. کل این منطقه به رودخانه‌ای خروشان تبدیل شده است و حتی بیم آن می‌رود شرایط از این هم بدتر شود.

ناتاشا باتلر خبرنگار الجزیره در شهر لیژ بلژیک گفت: مردم این شهر شوکه شده اند، زیرا تاکنون شاهد جاری شدن سیل در این حجم نبوده اند. بالتر گفت: "اینجا یکی از مناطق شهر لیژ است. اینجا یکی از مناطقی است که بیش از همه تحت تأثیر جاری شدن سیل قرار گرفته است.
 
برخی از ساکنان این شهر که چند دهه است در آن زندگی می‌کنند می‌گویند تاکنون شاهد چنین اتفاقی نبوده اند. آن‌ها می‌گویند سیل در کل شهر جاری شد و همه خیابان‌ها را گرفته بود و خودرو‌ها را به گونه‌ای با خود برد که گویی آن‌ها اسباب بازی‌های کوچکی هستند. ارتفاع آب در این منطقه به دو متر رسید و اکنون مردم در تلاش برای پاکسازی خانه هایشان هستند.
 
بسیاری از خیابان‌های شهر همچنان زیر آب هستند و نمی‌توان در آن‌ها از خودرو استفاده کرد. به همین استفاده از قایق دلیل تنها راه دسترسی به برخی خانه هاست. نخست وزیر بلژیک این سیل را بی سابقه توصیف و روز بیستم ماه ژوئیه را روز عزای عمومی برای قربانیان این حادثه اعلام کرد.
 

سیل اروپا نشانه ای از بحران تغییرات آب و هوایی

 

کارشناسان با بررسی داده های هواشناسی معتقدند، وقوع سیل بی سابقه در اروپا که بیش از یکصد کشته بر جای گذاشت و همچنین آتش سوزی‌های مهیب در آن سوی جهان در غرب آمریکا، کانادا و جنگل های سیبری، نشانه تغییرات آب هوایی و نتیجه گرمایش زمین است.

نشریه آمریکایی نیویورک تایمز با اشاره به این موضوع نوشت: بسیاری از مناطق در اروپا برای وقوع چنین سیلی آمادگی نداشتند، برخی از هشدارها از جمله سیستم اعلام هشدار در آلمان نیز بسیار دیر هنگام بود.

پدیده ای که  یکهزار سال روی نداده بود
نیویورک تایمز در تفسیر خود از سیلی که هم اکنون اروپا  را درنوردیده است نوشت: سیلی اینچنین که بیش از یکصد کشته برجای گذاشته است، هرگز طی یکهزار سال گذشته دیده نشده و این نشانه ای محرز از تغییرات آب وهوایی بر روی زمین است.

این گزارش می افزاید: سیل ویرانگری که در آلمان حداقل ۴۹ کشته برجای گذاشت و تنها در ایالت « راینلاند فالتس» آلمان ۱۳۰۰ نفر ناپدید شده اند.

نیویورک تایمز دراین باره نوشت:  چند روز پیش از وقوع سیل و طغیان رودخانه ها در غرب آلمان، آژانس آب وهوایی اروپا با توجه به توفان و بارندگی های شدید، نسبت به  جاری شدن سیل های مهیب هشدار داده  بود و هواشناسی آلمان روز جمعه اعلام کرد که قوع چنین سیلی نه تنها در ۵۰۰ سال بلکه در یکهزار سال گذشته نظیر آن دیده نشده است.
 
ابراز همدردی انگلامرکل از واشنگتن
درهمین حال شبکه خبری یورو نیوز نیز ضمن پوشش این خبر گزارش داد: درحالی که بیشترین خسارات در آلمان رخ داده است ، انگلا مرکل صدراعظم آلمان که به واشنگتن سفر کرده است در جریان دیدار با جو بایدن رئیس‌جمهور آمریکا ضمن ابراز همدردی با قربانیان گفت بیم آن را دارد که در روزهای آینده ابعاد گسترده‌تری از فاجعه روشن شود.

در بلژیک یک روز عزای عمومی اعلام شد
وقوع بارش و سیل در بلژیک نیز باعث کشته شدن ۲۰ نفر شد. به همین علت، «الکساندر دی کرو» نخست وزیر بلژیک روز سه‌شنبه آینده را در این کشور عزای ملی اعلام کرد.

 شمار تلفات سیل در اروپا به دنبال بارش های سیلابی اخیر در کشورهای بلژیک و آلمان به ۱۲۵ نفر افزایش یافت، سوئیس، هلند و لوگزامبورگ نیز با بارش های شدید و وضعیت دشواری مواجه شدند.

آنلیس فرلینده وزیر کشور بلژیک روز جمعه در مصاحبه با یک رسانه محلی کشته شدن ۲۰ شهروند بلژیکی و همچنین مفقود شدن ۲۰ نفر دیگر در این کشور را تایید کرد.


منبع:
1. ایرنا/ سیل اروپا نشانه ای از بحران تغییرات آب و هوایی
2. صدا و سیما/ سیل مرگ در غرب اروپا؛ آلمان و بلژیک همچنان درگیر پیامدهای سیل فاجعه بار
3. صدا و سیما/ سیل در اروپا با بیش از ۱۲۰ کشته و صد‌ها مفقود
4. ایرنا/ تلفات سیل در اروپا به ۱۲۵ نفر رسید
5. مشرق نیوز/ فیلم/ سیل مرگبار اروپا در بلژیک