به گزارش راسخون؛ تنها چند روز دیگر تا فرا رسیدن ماه محرم، ماه خون خدا مانده اما متاسفانه باز هم شرایط کشور از نظر شیوع کرونا مناسب نیست.

از سویی دلهای عزاداران مشتاق آمدن ماه محرم است تا دوباره نوحه باز این چه شورش است که در خلق آدم است، را سر دهند از سوی دیگر شاهد افزایش بی سابقه شیوع کرونا آن هم از نوع هندی هستیم بر همین مبنا باید تدابیر ویژه ای اندیشیده شود.
 

رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی در محرم الزامی است

یک سخنران مذهبی نیز در این رابطه تاکید کرد: مداحان و منبری‌ها مردم را با گفته‌های خود دچار تضاد نکنند که چه خطر باشد چه نباشد باید جلسات برگزار شود و امسال باید نسبت به رعایت دستورالعمل‌ها توجه داشت.

حجت‌الاسلام ناصر رفیعی در مراسم سیاه‌پوشان مشترک کانون مداحان تهران، خانه مداحان اهل بیت (ع) و جامعه وعاظ در آستان مقدس امامزاده صالح (ع)، با اشاره به اینکه دستورالعمل‌های ابلاغی برای برگزاری مراسم محرم باید رعایت شود، افزود: برخی می‌گویند حرم امام حسین (ع) شفا و امن است. شکی نیست؛ پس چرا در ورودی‌ها مردم را می‌گردند که بمب یا سلاحی همراه نداشته باشند. کرونا هم همین است، اما دیده نمی‌شود بنابراین باید مراقبت شود.
 


سفرها ممنوع شود / برای "محرم" سنجیده اقدام کنیم

رییس گروه واکنش سریع کووید۱۹ وزارت بهداشت، با اشاره به روند پیشروی کرونا در کشور، درباره روزهای آتی و مراسمهای پیش رو در ایام ماه محرم، ضمن هشدار نسبت به هرگونه تجمع در شرایط فعلی بیماری در کشور گفت: سوگواری ایام محرم قطعا لازم است اما شکل اجرای آن در شرایط اپیدمی مهم است. در کنار اینکه سلامت معنوی جامعه باید حفظ شود ولی باید سنجیده اقدام کنیم.

دکتر حمید سوری درباره شرایط کرونا در روزهای آتی با توجه به آغاز ماه محرم، بیان کرد: این موضوع بسیار نگران کننده است. زمانی گفته می‌شد که اگر ایمنی در برابر ویروس چه با واکسن و چه به صورت طبیعی به ۷۰ درصد برسد کنترل بیماری کامل می‌شود؛ درحالی که اکنون می‌بینیم ویروس هم دارد هوشمندانه برای بقای خود تلاش می‌کند؛ بنابراین واکسیناسیون قطعا به تنهایی برای کنترل اپیدمی کافی نیست و باید در کنار آن سایر اقدامات نظیر فاصله گذاری اجتماعی، ماسک زدن، عدم شرکت در تجمعات و... را دنبال کنیم.

این اپیدمیولوژیست افزود: با ساده انگاری و عدم رعایت پروتکل‌ها قطعا با وضعیت وخیمی بعد از مراسمات محرم روبرو خواهیم بود که هزینه زیادی به کشور تحمیل می‌کند. به عنوان یک متخصص صلاح نمی‌دانم مراسم عزاداری امسال به شکل عادی برگزار شود. در کنار اینکه سلامت معنوی جامعه باید حفظ شود ولی باید سنجیده اقدام کنیم، به نظر نمی‌رسد الزاما حضور فیزیکی افراد در مراسمات مذهبی مثل سوگواری محرم اصل دینی باشد. سوگواری قطعا لازم است اما شکل اجرای آن در شرایط اپیدمی مهم است و بهتر است شکل متفاوت عزاداری توسط علما تنظیم شود تا با حداقل اثرات سوء این رفتارها مواجه باشیم.
 

سرایت‌پذیری ویروس دلتا در فضای باز



علیرضا زالی، فرمانده ستاد مقابله با کرونا در کلانشهر تهران نیز دیروز گفته بود امکان سرایت‌پذیری سویه دلتای کرونا در فضای باز، بسیار بالا است و افراد پرخطر حتما از دو ماسک استفاده کنند.

به گفته او، واریانت دلتا کرونا در محیط های باز در مقاله جدید منتشر می شود و افراد سالمند بهتر است در صورت لزوم با دو ماسک در سطح شهر تا حاضر شوند.
 

شرایط برگزاری عزاداری ماه محرم اعلام شد



رییس کمیته امنیتی، اجتماعی و انتظامی مدیریت بیماری کرونا گفت: مراسم ایام ماه محرم به شرط استفاده صد در صدی از ماسک، رعایت پروتکل‌های بهداشتی و فاصله‌گذاری اجتماعی در کنار واکسیناسیون و با اولویت استفاده از مکان‌های باز و دارای تهویه مناسب هوا برگزار می‌شود.

حسین ذوالفقاری معاون امنیتی وزیر کشور و رئیس کمیته امنیتی، اجتماعی و انتظامی مدیریت بیماری کرونا با تاکید بر اینکه وضعیت بیماری در کشور، شرایط مناسبی ندارد؛ گفت: در شرایط کنونی افزایش حداکثری رعایت پروتکل‌های بهداشتی در کنار سرعت در امر واکسیناسیون می‌تواند زمینه را برای کنترل و مهار بیماری فراهم سازد.

بررسی نحوه برگزاری مراسم ایام ماه محرم از ضروریات مهم است که ضمن تأکید بر نقش مؤثر سازمان تبلیغات اسلامی، مقرر شد: مراسم به شرط رعایت کامل پروتکل‌های بهداشتی و به طور مشخص استفاده صد درصدی از ماسک، رعایت فاصله گذاری اجتماعی و با اولویت استفاده از مکان‌های باز و دارای تهویه هوا برگزار شود.

ذوالفقاری با بیان اینکه تجربه خوبی در سال گذشته در برگزاری مراسم ماه محرم داشته‌ایم، تصریح کرد: باید این تجربه موفق امسال هم با رعایت حداکثری پروتکل‌های بهداشتی و حفظ فاصله گذاری اجتماعی تکرار شود.

وی در ادامه گفت: امسال هم مثل سال گذشته ایستگاههای صلواتی دایر نخواهد شد و در عوض موکب‌های سلامت برای پخش ماسک مورد توجه قرار می‌گیرد.

رئیس کمیته امنیتی، اجتماعی و انتظامی مدیریت بیماری کرونا در بخش دیگری از صحبت‌های خود به مراسم دسته روی در ایام محرم اشاره کرد و گفت: این مراسم نباید به محلی برای تجمع عزاداران تبدیل شود و باید صرفاً به صورت محلی و محدود با رعایت اصول بهداشتی برگزار شود.

موضوع عدم تشکیل مراسم خانگی در ایام محرم از دیگر تأکیدات امروز جلسه کمیته امنیتی، اجتماعی و انتظامی مدیریت بیماری کرونا بود و ذوالفقاری در این خصوص اظهار کرد: به تجربه دیده شده که مراسم خانگی با توجه به فضا و مکان سر بسته عامل شیوع و انتقال بیماری است و برای همین این درخواست را از مردم عزیز کشورمان داریم که تحت هیچ شرایطی مراسم عزاداری در خانه‌هایشان برگزار نکنند.

معاون وزیر کشور با اشاره به اینکه متولی اعلام و تحقق سیاست‌های کرونایی در ایام ماه محرم، سازمان تبلیغات اسلامی است؛ گفت: سازمان تبلیغات اسلامی با کارهای فرهنگی و رسانه‌ای نسبت به ضرورت رعایت پروتکل‌های بهداشتی اهتمام جدی تری داشته باشد.


منبع:
1. دانا/گزارش؛ کرونا و ماه محرم/ لزوم رعایت پروتکل های بهداشتی در عزاداری حسینی
2. ایمنا/ در هفتاد و هفتمین جلسه کمیته امنیتی، اجتماعی و انتظامی مدیریت بیماری کرونا مطرح شد؛ شرایط برگزاری عزاداری ماه محرم اعلام شد
3. تجارت نیوز/ دستورالعمل‌های بهداشتی ستاد کرونا برای محرم / اینفوگرافیک
4. ایسنا/ رییس گروه واکنش سریع کووید ۱۹: سفرها ممنوع شود / برای "محرم" سنجیده اقدام کنیم