گمانهزنی درباره کابینه و اولویتهای دولت سیزدهم+ واکنش ها
حجتالاسلام سلیمی عضو هیات رئیسه مجلس با بیان اینکه لیست اعضای پیشنهادی کابینه دولت سیزدهم به دلیل نهایی نشدن به مجلس ارسال نشده است گفت: این لیست به احتمال خیلی زیاد روز سهشنبه به مجلس ارسال خواهد شد.
وی افزود: بعد از اعلام لیست اعضای پیشنهادی کابینه، مجلس شورای اسلامی بررسی صلاحیت این افراد را بررسی خواهد کرد.
محمد حسین فرهنگی نماینده مجلس در پاسخ به این سوال که آیا کابینه رییسی امروز معرفی می شود گفت: تا جایی که بنده شنیده ام امروز معرفی نمی شود. ممکن است به چهارشنبه موکول شود و اگر به چهارشنبه موکول شد یقینا بررسی آن در صحن مجلس باید بعد از عاشورا و تاسوعا انجام شود یعنی به تاخیر میفتد.
او در پاسخ به این سوال که سلیمی عضو هیئت رییسه گفته سه شنبه لیست کابینه رییسی به مجلس ارسال می شود، عنوان کرد: ظاهرا سه شنبه جلسه نگذاشته اند مگر اینکه الان اصلاحیه بدهیم اگر سه شنبه جلسه نگذارند طبق برنامه هفتگی، چهارشنبه جلسه می گذارند.
یکی دیگر از نمایندگان هم گفت:تا الان لیست کابینه به مجلس نیامده و هنوز معلوم نیست و در واقع هیچ چیز قطعی نیست. هنوز تا ساعت ۱۲ وقت داریم شاید لیست به مجلس بیاید.اگر لیست تا ۱۲ ظهر نیاید جلسه بررسی وزرا که قرار بود بعدازظهر باشد و به کمیسیون ها اعلام شده بود، بعدازظهر شروع نمی شود و احتمالا از فردا شروع شود.
گمانهزنی درباره کابینه و اولویتهای دولت سیزدهم
در این میان گمانهزنیها از ترکیب دولت حسابی داغ است. با توجه به برخی نشانهها حضور برخی افراد در ترکیب دولت آتی حتمی به نظر میرسد. ظاهرا تعدادی از گزینههای اصولگرایان که از لیست شهرداری تهران انصراف دادهاند و افرادی که سالها از نزدیکان رئیسی بوده و او را در تولیت آستان قدس، قوه قضائیه و دو دوره انتخابات 96 و 1400 همراهی کردهاند، بیشترین شانس را برای حضور در دولت سیزدهم دارند.
چه کسی معاون اول رئیسی میشود؟
فرهاد رهبر یکی از نزدیکان رئیسی است. رهبر را برخی معاون اقتصادی رئیس جمهور میدانند، بعضی رئیس سازمان برنامه و برخی وزیر اقتصاد. آخرین خبرها نیز شانس رهبر را به عنوان معاون اولی بالا اعلام میکنند. با این حال اخیرا شایعاتی در خصوص اختلافات رهبر و رئیسی منتشر شده است.محمد مخبر رئیس ستاد فرماندهی امام است که احتمال معاون اولی او هم مطرح است. با این حال برخی میگویند مخبر اختیارات زیادی برای قبول این سمت میخواسته و رئیسی با آن مخالفت کرده است.
تیم اقتصادی دولت رئیسی
تیم اقتصادی شامل معاون اقتصادی رئیس جمهور، وزیر اقتصاد، رئیس کل بانک مرکزی و رئیس سازمان برنامه و بودجه است.گفته میشود فرهاد رهبر نقش مهمی در چینش تیم اقتصادی رئیسی دارد. علی طیبنیا، وزیر اقتصاد دولت اول روحانی که از نزدیکان رهبر است از گزینههای احتمالی این تیم است.
گزینه دیگر محمدرضا فرزین، مدیرعامل کنونی بانک کارآفرین است. فرزین در کارنامه خود اجرای قانون هدفمندی یارانهها را دارد.
سید مسعود میرکاظمی نیز احتمالا در تیم اقتصادی دولت حضور خواهد داشت. برخی او را گزینه وزارت نفت و برخی گزینه سازمان برنامه میدانند. او رئیس کمیته طرح و برنامه ستاد انتخاباتی رئیسی در سال 96 بود.
وزیر امور خارجه رئیسی کیست؟
تیم امور خارجه کشور شامل، وزیر امور خارجه، دبیر شورای امنیت ملی و عضو ارشد مذاکرهکننده است. تا کنون نام افرادی برای حضور در سیاست خارجی دولت سیزدهم مطرح شده اما مشخص نیست که هر کدام در چه جایگاهی قرار خواهند گرفت.سعید جلیلی، علی باقری کنی، امیر عبدالهیان، علی حسینی تاش، مهدی صفری و منوچهر متکی 6 گزینه مطرح هستند. حسینی تاش به همراه باقری به نمایندگی از رئیسی ماه پیش در جلسات کمیته برجام حاضر شدند، از این رو احتمال حضور این دو در دولت رئیسی وجود دارد.
اما گزینههای محتمل وزارت امور خارجه صفری، عبدالهیان و باقری کنی است.
برخی اخبار تایید نشده از اختلاف جلیلی با رئیسی میگویند و احتمال حضور او در دولت سیزدهم را اندک میدانند.
اسماعیلی از قوه قضائیه به دولت میرود
غلامحسین اسماعیلی که اخیرا از سخنگویی قوه قضائیه کنار رفت، از نزدیکان رئیسی در قوه قضائیه بود حالا احتمال وزیر دادگستری شدنش مطرح است. برخی نیز میگویند اگر وزیر نشود سخنگوی دولت میشود.
وزیر صنعت از آستان قدس میآید
رضا فاطمی امین به عنوان گزینه وزیر صمت مطرح است. او ریاست ستاد تحول صنایع و معادن آستان قدس رضوی و قائم مقام آستان قدس رضوی را در کارنامه خود دارد. بیش از یک سال در سالهای پایانی دولت دهم نیز معاون وزیر صمت بوده است.وزیر جوان در وزارت ارتباطات رئیسی
عیسی زارعپور گزینه وزارت فناوری و ارتباطات است. او از اسفند ۹۸ و در دوران ریاست رئیسی بر قوه قضائیه رئیس مرکز آمار و فناوری اطلاعات این قوه شد. زارعیپور مواضع تندی نسبت به سالمسازی فضای مجازی دارد و از حامیان فیلترینگ و صفحه پیوند است.وزیر بهداشت از مجلس میآید
قاضیزاده هاشمی هرچند که تا پایان رقابتهای انتخاباتی باقی ماند اما ظاهرا شانس بیشتری برای حضور در دولت رئیسی نسبت به کسانی چون زاکانی و جلیلی که از انتخابات انصراف دادند، دارد. قاضیزاده در جلسه رئیسی با برخی مسئولین وزارت بهداشت و ستاد مقابله با کرونا برای بررسی شرایط کرونایی کشور حضور داشت، از این رو قرار گرفتنش به عنوان وزیر بهداشت در دولت رئیسی قطعی به نظر میرسد.او پسرعموی وزیر بهداشت دولت اول روحانی است.
رستم قاسمی وزیر نفت رئیسی میشود
مهدی دوستی سخنگوی ستاد انتخاباتی ابراهیم رئیسی و یکی از مجریان پروژه پالایشگاه میعانات گازی ستاره خلیج فارس، سید مسعود میرکاظمی و رستم قاسمی از وزرای نفت دولت احمدینژاد جدیترین نفراتی هستند که به عنوان گزینه وزیر نفت مطرح شدهاند.از آنجایی که میرکاظمی کارنامه چندان مورد قبولی در مدت حضورش در وزارت نفت ندارد، احتمال حضورش در تیم اقتصادی بیشتر است.
در این میان قاسمی نیز که به عنوان گزینه شهرداری مطرح بود، به شورای شهر برای ارائه برنامههای خود رجوع نکرده و این احتمال حضورش به عنوان وزیر نفت را بیشتر از دیگر گزینهها میکند.
نیکزاد وزیر مسکن میشود
یکی از این افراد علی نیکزاد، نماینده مجلس است. هرچند در لیستی که اخیرا در روزنامه سازندگی از اعضای کابینه دولت سیزده منتشر شد نام نیکزاد نیست، اما حضور او در برخی جلسات اخیر رئیسی نشان میدهد نیکزاد برای رفتن به وزارت راه و شهرسازی شانس زیادی دارد. انصراف نیکزاد از لیست شهرداری هم این احتمال را قوت داده است.با این حال این احتمال هم مطرح است که اسلامی، وزیر کنونی راه و شهرسازی در این پست باقی بماند.
وزیر کشور از مشهد میآید؟
سید صولت مرتضوی یکی از گزینههای شورای شهر اصولگرا برای شهرداری تهران بود. اما مرتضوی از این لیست انصراف داد. او که مدتی شهردار مشهد بوده و در آستان قدس هم حضور داشته، از نزدیکان رئیسی محسوب میشود حالا نامش به عنوان وزیر کشور مطرح است.برای این جایگاه اسم علیرضا زاکانی نیز مطرح بود اما با باقی ماندن اسمش در لیست شهردار تهران این احتمال منتفی است.
نام دیگری که برای وزارت کشور مطرح شده، سردار احمد وحیدی، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام و وزیر دفاع دولت احمدینژاد است.
بذرپاش از شهرداری انصراف داد تا به دولت برود
مهرداد بذرپاش دیگر گزینه شهرداری بود که انصراف داد. گفته میشود بذرپاش از گزینههای احتمالی وزارت کار است. بذرپاش در حال حاضر رئیس سازمان حسابرسی کشور است. او در دولت احمدینژاد پستهای مدیریتی مختلفی داشته، مدتی هم نماینده مجلس شورای اسلامی بوده است.وزیر نیرو از مپنا میآید
عباس علیآبادی، مدیرعامل کنونی مپنا از کسانی است که از گزینه شهرداری انصراف داد. ظاهرا علی آبادی را رئیسی برای وزارت نیرو در نظر دارد. او سمتهای اجرایی زیادی را در حوزه برق و نیرو به عهده داشته است.
واکنش های کاربران
منبع:
1. خبرآنلاین/ لیست کابینه رئیسی به مجلس نیامد /اعلام زمان جدید از سوی هیات رئیسه
2. دنیای اقتصاد/ خبر جدید درباره زمان ارائه لیست کابینه رئیسی به مجلس
3. بورسان/ چه کسانی برای رسیدن به کابینه رئیسی شانس بیشتری دارند؟
* درج توییت های کاربران توییتر نشان از تایید یا رد آنها نیست و صرفا برای آگاهی مخاطبین درج می شود.
اخبار مرتبط
تازه های اخبار
ارسال نظر
در ارسال نظر شما خطایی رخ داده است
کاربر گرامی، ضمن تشکر از شما نظر شما با موفقیت ثبت گردید. و پس از تائید در فهرست نظرات نمایش داده می شود
نام :
ایمیل :
نظرات کاربران
{{Fullname}} {{Creationdate}}
{{Body}}