به گزارش راسخون؛ مدال های طلا، نقره و برنز ورزشکاران ایرانی در المپیک توکیو حسابی بر دل مان نشست و کام مان را شیرین کرد. اما امسال علاوه بر مدال آوری قهرمانان مان درخشش یک برند ایرانی در پوشاک ورزشی نیز خوشحال مان کرد. وقتی می‌بینیم تیم کشتی آلمان که آدیداس را دارد، دوبنده ایرانی می‌پوشد، واقعا ذوق می‌کنیم.  پوشاک ورزشکاران یکی از موضوعاتی است که با برگزاری رویدادهای بزرگ ورزشی بیش از هر وقت دیگری مورد توجه قرار می گیرد. اگر بیننده ی مسابقات المپیک 2020 بوده باشید شاید متوجه وجود لوگویی به شکل M بر روی لباس ورزشکاران تیم های ایران و برخی از دیگر کشورها شده باشید. و البته شاید تعجب خواهید کرد اگر به شما بگوییم این لباس ها متعلق به یک برند ایرانی به نام مروژ (Merooj) هستند. درباره این برند ملی و مایه افتخار کشورمان و سازنده اش چه می‌دانید؟

مروژ یک شرکت تولید کننده پوشاک ورزشی است که به دست مجید ساعدی‌ فر، پزشک اندیمشکی لُر تبار پایه گذاری شد.

 


 





رودست یک فیزیوتراپ به برند‌های مهم جهان

 

صاحب شرکت «مروژ» مجید ساعدی است. او فیزیوتراپ سابق تیم ملی ایران بوده و در دوره هشت ساله‌ای که با فوتبالیست‌ها بود به دنبال راه اندازی تولیدی لوازم و پوشاک ورزشی رفت. ارزش کار آقای دکتر وقتی بیشتر مشخص می‌شود که بیش از ۹۰ درصد بازار پوشاک ورزشی دنیا در اختیار نایک، آدیداس، پوما، آندر آرمور و چند برند مهم دیگر است. بازاری که مروژ با مدیریت و هدف گذاری هوشمندانه و برند سازی و بازاریابی مناسب در آن نفوذ کرد.
 

از تولید توپ تا پوشاک ورزشی

 

دکتر ساعدی از حدود ۲۰ سال پیش با تولید توپ فوتبال کار خود را آغاز کرد و پس از مدتی قدم در راه تولید پوشاک و تجهیزات ورزشی گذاشت و با به کارگیری پیشرفته‌ترین ماشین آلات و دستگاه‌ها به سرعت بین برند‌های مطرح دنیا جا باز کرد. حالا او با نام تجاری مروژ تنها برند ایرانی در این عرصه، ۱۴ سال است که همپای برند‌های تجاری معتبر در بازار این محصولات پرفروش خودنمایی می‌کند. M نماد این برند برگرفته از کلمه Merooj به معنی مورچه در زبان لری است. طبق اطلاعاتی که از این شرکت وجود دارد Merooj تا دوسال پیش با ۲۵ کشور قرارداد خرید ثابت داشت و به ۳۵ کشور از جمله آذربایجان، گرجستان، مجارستان، ایتالیا، ترکیه، رومانی، لهستان، پاکستان، بنگلادش، نپال و آسیای میانه صادرات می‌کرد و حتما اکنون بازار بزرگ تری را در دست دارد.
 

کشتی گیر‌های معروف جهان، لباس ایرانی می‌خرند

 

تیم والیبال ایران که امسال در المپیک هم حضور داشت سال هاست با لباس منقش به M در میادین و آوردگاه‌های بین المللی ظاهر می‌شود. نشان فدراسیون جهانی والیبال درحالی بر پوشاک ایرانی جا خوش کرده که این نشان را تاکنون فقط ۱۲ شرکت در جهان توانستند از FIVB دریافت کنند. در المپیک ریو ۲۰۱۶ حدود ۳۵ کشور از دوبنده‌های شرکت مجید مروژ ایرانیان استفاده می‌کردند و امسال هم در توکیو ۱۴ کشور از محصولات ایرانی استفاده کردند که موجی از غرور ملی را برای ایرانی‌ها به همراه داشته است.

شرکت مروژ ماهانه ده ها هزار قلم جنس از انواع پوشاک و تجهیزات ورزشی، از لباس و کفش گرفته تا کیف و کوله را تولید و روانه ی بازارهای داخلی و خارجی می کند.
 

مروژ یا مجید؟

 

M نماد این برند برگرفته از کلمه ی مروژ به معنای مورچه در زبان لری است. به گفته ی ساعدی فر، در ایران به تصور اینکه مروژ نامی غیر ایرانی است اجازه ی ثبت این نام به آن ها داده نشد و به همین دلیل محصولات این برند در داخل کشور به نام پوشاک مجید به فروش می رسد.

کارخانه تولیدی این شرکت در شهر اندیمشک در استان خوزستان واقع شده‌ و یک واحد تولیدی هم در شهر سلمان شهر از این شرکت مشغول به تولید لوازم ورزشی است.

این شرکت با برخی کشورها قرارداد خرید ثابت دارد و محصولات خود را به بسیاری از کشورها صادر می کند.

در حالی که عمده ی بازار پوشاک ورزشی دنیا در اختیار برندهای بزرگی همچون نایکی، آدیداس و پوما است، شرکت مروژ به عنوان تنها برند ایرانی این عرصه، سال ها است با شرکت های معتبر دنیا به رقابت پرداخته و گام به گام با آنها قدم برداشته است.

اوج درخشش مروژ در المپیک ۲۰۱۶ ریو بود. پوشاک ایرانی بر تن ورزشکاران ۳۵ کشور از ۱۰۵ کشور در دهکده المپیک، رویداد مهمی بود که برای اولین بار در تاریخ المپیک و صنعت پوشاک کشور رخ داد.

در داخل نیز در مقاطعی تهیه ی البسه تیم ملی والیبال مردان ایران و تیم ملی فوتبال ایران و تعداد زیادی از تیم‌های لیگ برتر فوتبال از جمله استقلال تهران ، تراکتور سازی تبریز ، ماشین سازی تبریز ، ذوب آهن اصفهان، فولاد خوزستان، پارس جنوبی جم ، صنعت نفت آبادان و همینطور لیگ والیبال ایران در اختیار این شرکت بوده‌است.


منبع:
1. روزیاتو/ ماجرای برند ایرانی مروژ که پوشاک ورزشکاران المپیک شده
2. تابناک/ ماجرای برند ایرانی روی لباس ورزشکاران المپیک
3. آکا/ برند مجید یا مروژ؛ از اندیمشک تا کالیفرنیا!