به گزارش راسخون؛ چهارمین روز بررسی صلاحیت وزرای پیشنهادی کابینه سیزدهم در مجلس شورای اسلامی صبح امروز (سه شنبه 2 شهریور) در شرایطی آغاز شد که در سه روز گذشته کار بررسی برنامه وزرای پیشنهادیِ آموزش و پرورش، ارتباطات و فناوری اطلاعات، اطلاعات، اقتصادی و دارایی، امور خارجه، بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، تعاون، کار و رفاه اجتماعی، جهاد کشاورزی، دادگستری، دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح و راه و شهرسازی انجام شد.

در جریان روز سوم بررسی برنامه کابینه پیشنهادی، با توجه به اینکه هیچ نماینده‌ای برای مخالفت با گزینه‌های پیشنهادی سه وزارتخانه دادگستری، دفاع و راه و شهرسازی ثبت نام نکرده بود، متعاقب آن موافقی نیز صحبت نکرد و موجب شد تا روند بررسی صلاحیت‌ها به نسبت روزهای قبل سرعت بیشتری بگیرد.

در ادامه این گزارش می‌توانید اخبار بررسی رأی اعتماد به وزرای پیشنهادی در روز چهارم را مشاهده کنید:
 

آغاز بررسی صلاحیت وزیر پیشنهادی صنعت

جلسه صبح امروز مجلس شورای اسلامی آغاز شد و در اولین دستور آن بررسی صلاحیت رضا فاطمی امین وزیر پیشنهادی صنعت، معدن و تجارت در دستور کار قرار گرفت. 
 
کمیسیون صنایع صلاحیت فاطمی امین را تایید کرد

سخنگوی کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی برنامه وزیر پیشنهادی صمت را با تا حدودی با اسناد بالادستی منطبق دانست و گفت که‌ کمیسیون صنایع صلاحیت فاطمی امین را تایید کرد.

روح الله عباسپور در جلسه علنی صبح امروز ( سه شنبه) مجلس گزارش کمیسیون صنایع و معادن درباره سیدرضا فاطمی امین وزیر پیشنهادی صنعت، معدن و تجارت را قرائت کرد.
 
وزیر پیشنهادی صنعت وعده‌های موهومی می‌دهد، برنامه او انشایی است
اردشیر مطهری در مخالفت با وزیر پیشنهادی صمت در صحن علنی مجلس:

رشد اقتصادی ده سال اخیر صفر بوده و اقتصاد ایران بیشترین تورم سال ۲۰۲۱ را دارا بوده است، جزو دو الی سه کشوری هستیم که رشد اقتصادی پایین و تورم بالا داریم.

برای همگان روشن است که وزارت صمت بیشترین نقش برای عبور از این شرایط بحرانی را دارد و باید ببرد و بدوزد و سرعت عمل و جسارت داشته باشد، فردی به مجلس معرفی شده که برای تامین کالاهای اساسی مردم و تنظیم بازار هیچ برنامه عملیاتی ندارد. این وزیر موجب ناامیدی مردم از این دولت مردمی خواهد شد.

در این اوضاع کشور چه باید کرد؟ می توان سر سری از این وزارتخانه مهم گذشت؟ یکسال دیگر مردم شهرستان ها به سراغ شما خواهند آمد و باید پاسخگوی عملکرد وزیری باشیم که برنامه او انشایی است.

گفته اید می‌خواهید تولید خودرو را به ۳ میلیون برسانید و ۱ میلیون خودرو را صادر کنید!، این اعداد موهوم است، شما مسئله خودروسازی داخلی را درک نکرده اید. آلمان در سال هشتصد هزار خودرو صادر می کند شما میخ واهید صادرات را از هزار به یک میلیون خودرو برسانید! می شود بگویید چگونه؟

متن برنامه شما پر از حرف های کلی است که برای دانشجویان کارشناسی جذاب است.

برنامه های شما بوی جمع کردن متن از مقاله های دانشگاهی دور از واقعیت را دارد. 
 
برنامه فاطمی امین کلی نیست و اشراف کامل به مسائل دارد
خلیل بهروزی فرد نماینده فومن در موافقت با وزیر پیشنهادی صمت در صحن علنی مجلس:

فاطمی امین بسیار نتیجه محور است و حرف کلی نمی زند، چیزی که امروز ما نمایندگان توقع داریم وزرا در برنامه های خود اعمال کنند عدم کلی گویی است بنا براین فاطمی امین پروژه های خود را مطرح کرده و زمان و مکان آن هم مشخص شده است.

وزیر پیشنهادی با برنامه است و چارچوب مشخص دارد، در برنامه های اقتصادی اشراف کامل دارد و عضو فعال تیم اقتصادی رییسی است.

او متعهد و متخصص است و تجارب گرانی دارد، در حوزه صنعت معدن و تجارت تجربه های قوی دارد و به ارزش های انقلابی معتقد است، فاطمی امین فرهنگ بسیجی دارد و دارای روحیه جهادی است.

وزیر پیشنهادی در مقابل فساد و شبکه های فساد خواهد ایستاد، لازمه مبارزه وزیر صمت با فساد رای قوی نمایندگان است. اشراف او بر موضوعات وزارتخانه و داشتن راهکار برای چالش های وزارت صمت نقطه قوت است، برنامه های فاطمی امین جامعیت دارد.
 
دفاع عجیب از وزیر پیشنهادی صمت
در جلسه امروز مجلس سید کاظم موسوی نماینده اردبیل با استدلالی عجیب به دفاع از وزیر پیشنهادی سمت پرداخت.

او درباره رضا فاطمی امین گفت: "وزیر پیشنهادی «فاطمی امین» بهترین گزینه برای این وزارتخانه است."

موسوی افزود: "دختران حضرت شعیب به پدرشان گفتند از حضرت موسی استفاده کن. ‌۲ شاخصه دارد. قوی و امین است. دختران شعیب اگر میگفتند «فانه فاطمی الامین»، همه اش تمام شده بود!"؟
 

فاطمی امین برنامه‌ها را شجاعانه هدف‌گذاری کرده است
احمد راستینه نماینده شهرکرد در موافقت با وزیر پیشنهادی صمت:

رییس جمهور آبروی خود را به میدان آورد تا با اعتماد به جوانان و تشکیل دولت انقلابی چالش های کشور را حل کند و ما نمایندگان وظیفه داریم با رای اعتماد از او حمایت کنیم.

وزیر پیشنهادی صمت از جمله وزرای جوان است که برنامه های او باعث شده از او دفاع کنم، مجلس می تواند در نظارت های خود تحقق برنامه های وزیر را ارزیابی کند.

به برادر عزیز مطهری به عنوان مخالف می گویم، اگر به اعداد معنا دار رشد صنعت در برنامه های فاطمی امین توجه کنید می بینید او با برنامه های عملیاتی خود را شجاعانه هدف گذاری کرده است.

فاطمی امین پنج سطح برنامه ارائه کرده که به طور کوتاه مدت بلند مدت و میان مدت اجرایی می شوند. باید برای کسری بودجه علاجی پیدا کرد، وزارت صمت نقش مهمی در تنظیم بازار دارد و دکتر فاطمی امین تلاش کرده برنامه های خود را در افزایش صادرات و رونق تولید تکمیل کند که خود این موضوع راهکار بسیاری از چالش ها است.
 
محمدحسین فرهنگی موافق وزیر پیشنهادی صمت در صحن علنی مجلس:
روحیه ادراکی و قوی لازمه هر وزارتخانه در هر کشوری است. وزیر صمت تجارب قابل اتکای زیادی دارد و در موضوع خودروهای فرسوده هم عملکرد قابل قبولی داشت.

در وزارت صمت هم تجربه برای مدت طولانی دارد و در آستان قدس هم خوب عمل کرده است. وزیر پیشنهادی برنامه های خود را با زمانبندی و هدف در کمیسیون ارائه کرده است و می توانیم نسبت به آنها پرسشگری کنیم.
 

وزیر پیشنهادی صمت: تا سه سال دیگر صنعت خودرو افتخار آفرین خواهد بود

سید رضا فاطمی امین، وزیر پیشنهادی صمت دولت سیزدهم:

تنظیم بازار در حال حاضر اولویت دارد چراکه قیمت ها نوسانات بسیاری دارد. تورم بیماری مزمن اقتصاد ایران است و درمان آن ۳ سال زمان می خواهد.

نقدینگی، رشد نقدینگی، تولید و نرخ ارز بر تورم موثر هستند و ما در وزارت صمت می توانیم اثر تورم را کاهش بدهیم. ما تا پایان سال سامانه جامعه تجارت را تکمیل می کنیم و از این طریق بازار تنظیم می شود و مبارزه با رانت و فساد هم صورت می گیرد.

صادرات همیشه مهم است و امروز از همیشه مهم تر است، با تعادل بخشی به بازار ارز به زودی شاهد کنترل بازار خواهیم بود. با همکاری مجلس می توانیم کشور را به جلو برانیم، ساختن ایران کار مشترک همه ما است.

دولت و وزارت صمت نباید بنگاه داری کنند و باید بازار سازی کنند، من وظیفه خود می دانم که شریک واحد های تولیدی باشم. ما در دولت وارث مشکلات بیکاری هستیم و راه حل آن این است که بخش خصوصی به میدان بیاید.

باید بازارهای داخلی و خارجی را تقویت کنیم و بین بنگاه ها هم افزایی ایجاد کنیم، بهبود کسب و کارها هم از لازمه های کشور است، حکمرانی در وزارت صمت باید هوشمند شود، سامانه مجوزها باید سریعتر راه اندازی شود و امضاهای طلایی از میان برود.

مجوزها باید تسهیل بشوند و نظارت ها پسینی شوند، سرمایه گذار فقط باید انتخاب کند و در گیر و دار مجوز نماند. ما در وزارت صمت فرافکنی نمی کنیم و پنجره واحد باشیم. باید دولت را یکپارچه ببینیم.

من از استقبال گستره تجاری و صنعتی تشکر می کنم. من قول می دهم تحریم های داخلی را برداریم و تحریم های خارجی را خنثی کنیم و تجربه این کار را هم دارم. اگر واحد های تولیدی دچار مشکل هستند، من باید پاسخگو باشم.

در حوزه خودرو یک برنامه شش ماهه و دوساله داریم. تا سه سال دیگر صنعت خودرو افتخار آفرین خواهد بود.

در حوزه خودرو مشکل فنی نداریم. مشکلات ما در بازار خودرو عدم رقابتی بودن و تولید پایین خودرو است با تولید ۱۰۰ هزار خودرو هزینه ای در نمی آید. اگر بخواهیم کاهش قیمت بدهیم باید هزینه تمام شده خودرو را کاهش دهیم. 
 

بررسی صلاحیت وزیر پیشنهادی علوم وتحقیقات



در ادامه جلسه امروز بررسی برنامه ها و صلاحیت زلفی گل وزیر پیشنهادی علوم تحقیقات و فناوری در دستور کار قرار گرفت. 
 
کمیسیون آموزش صلاحیت زلفی‌گل را تایید کرد
سخنگوی کمیسیون آموزش: پس از بررسی برنامه‌های آقای زلفی‌گل گزینه پیشنهادی برای وزارت علوم و تحقیقات فناوری، کمیسیون با تصدی ایشان در وزارت علوم موافقت کرد.
 
زلفی گل علاقه به خاتمی دارد و معتقد به ساخت تندیس بنی صدر بود
علی یزدی خواه نماینده تهران و مخالف وزیر پیشنهادی علوم در سخنانی به شدت از او انتقاد کرد و گفت:

به وزیر پیشنهادی علوم احترام می گذاریم اما او تجربه در دانشگاه همدان داشته است و هم اکنون می خواهد با حجم عظیم از دانشجو مواجه شود. او چگونه می خواهد در این جایگاه تکیه بزند از آنجایی که تجربه ندارد.

کار پیش رو بی شک سنگین است، دستور کارها و اولویت ها ها فراوان است و او به خیلی از مسائل توجه نکرده است. او برای کنکور و معضلاتش برنامه شفاف ندارد.

و بر این باور است که از بنی صدر خبیث تندیس بسازیم ایا این سخن سنجیده است. دولت اول احمدی نژاد مستقر شد او از معاونت دانشگاه انصراف داد.

زلفی گل علاقه ویژه‌ای به آقای خاتمی دارد. باید اعلام کند نسبتی با اهالی فتنه ندارد. اعلام نام ایشان برای وزارت، موجب شعف غربگرایان و اصلاح طلبان شد.

در 8 سال بودجه های پژوهشی تنزل یافته است. او 600 مقاله علمی دارد و شبانه روزی کار کرده است این وزارت خانه کلیدی است و سرنوشت آینده ما است. در زمینه آموزش و پروش و وزارت علوم و انتخاب وزیران نباید مماشات کرد.
 
چرا باید فردی که ۳۶ سال سابقه معاونت دارد را برای وزارت بیاوریم؟!
روح الله ایزدخواه نماینده بیرجند مخالف وزیر پیشنهادی علوم:

وزارت علوم وزارت تخصص ها است. زلفی گل استاد تمام است و باید دانشگاه را اداره کند و او چه نسبتی با وزارت علوم دارد؟

وزارت بهداشت و فوق تخصص چشم و مغز متفاوت است. مگر نه اینکه حضرت اقا فرمودند تحول کشور در دستان جوانان انقلابی است. اقای رییسی کابینه را اصلاح کرده و ما شما را همراهی می کنیم.

تحصیل کرده گان ما بیکارتر از بی سوادان هستند.من 7 ساله بودم زنگنه وزیر بود و الان فرزندم سوم من 7 ساله است و همچنان زنگنه وزیر است. چه زمانی باید این مقوله بسته مدیریت را بشکنیم.

چرا باید فردی که ۳۶ سال سابقه معاونت دارد را برای وزارت بیاوریم؟!

زنگنه ها و جهانگیری ها خدای وزارت و مدیریت بودند! چرا به امر حضرت آقا درباره دولت جوان حزب اللهی عمل نمی‌کنیم.
 
زلفی گل در فتنه پرونده خوبی دارد
محمد خدابخشی در موافقت با وزیر پیشنهادی وزارت علوم:

موافقت ها و مخالفت های ما نمایندگان، باید براساس آموزه های دینی و شایسته سالاری باشد.

شخصیت، صداقت و پشتکار از مهمترین ویژگی هایی است که باید وزیر علوم داشته باشد و ما نیز مدنظر قرار دهیم.

توانایی جسمی، سلامت فیزیکی و سن شاخص دیگری است که باید آن را سنجید تا ببینیم قدرت سازمان دهی وزارتخانه بزرگ را دارد یا خیر که تجارب زلفی گل نشان می دهد توانایی دارد و می تواند مدیریت کند.

از نظر علمی هم، سوابق زلفی گل نشان می دهد که او در این زمینه تجربه دارد. او در همه مقاطع تحصیلی از دبستان تا دبیرستان گرفته تدریس داشته این یعنی می تواند سیاست گذاری کند.

وزیری که ما رای می دهیم باید مسئولیت پذیر باشد.

126 نماینده موافقت کردند که این نشان می دهد او شایسته است. اشتغال مدنظر ایشان است که اهمیت بسیار بالایی دارد.

او در دوران فتنه 88 پرونده بسیار خوبی دارد و در مواقعی که به مواضع ایشان حمله می کردند، ترویج نیروهای بسیجی از نشانه های بصیرت ایشان بود و در عمل ثابت کرده در مسیر اسلام قرار دارد.
 
زلفی گل شخصی دارای تجربه و روحیه ای تحول گراست
درخشان در موافقت با وزیر پیشنهادی وزارت علوم:

مجلس ما در برهه ای حساس برای تصمیم گیری قرار دارد و می طلبد گرفتار احساسات نشویم و با منطق و عقلانیت برای آینده کشور تصمیم بگیریم.

زلفی گل شخصی دارای تجربه و روحیه ای تحول گراست. او کسی است که نیازهای عالی و نیازهای دانشگاهی را به خوبی می شناسد و درک می کند.

کسی که در مورد او صحبت می کنیم برای عبور از چالش های کشور، برنامه دارد.بزرگترین چالش ما تولید علم است، علمی که منجر به فناوری و خلاقیت شود. آقای زلفی گل در برنامه خود تبیین کرده است که دنبال علمی است که کارآمدی داشته باشد تا زمینه اقتدار کشور فراهم شود.

مقالات علمی او تبدیل به اختراع شده است و این نشان می دهد این ظرفیت نخبه علمی کشور، می تواند سکان‌دار وزارت بزرگ علوم باشد.

جامعه علمی ایشان را به عنوان نخبه علمی تلقی می کند و جامعه فرهنگی به عنوان فرهنگ مدار می شناسد پس مشخص است که او، جایگاه ویژه ای دارد.

آقای زلفی گل چالش های عمده تولید علم و ساختار دانشگاه های کشور را به خوبی می شناسد.

با اطمینان می گویم با توجه به شناختی که از او دارم ایشان توانمندی مدیریت جامعه علمی و تحقیقاتی کشور را دارد.

مگر وزرای قبلی سابقه وزارت داشتند؟ مگر ایشان سرباز نظام نبوده اند؟ او تنها شخصیتی است که جوایز بین المللی ارزشمندی داشته است و ما باید به او افتخار کنیم.
 
زلفی گل تک بعدی است
ویس کرمی در مخالفت با وزیر پیشنهادی وزارت علوم:

به نظر بنده تک بعدی بودن زلفی گل مانع از جامع بودن نگاه او می شود. آموزش عالی را کسی می تواند انجام دهد که در موارد مختلف و تحول دانشگاه ها صاحب نظر و صاحب سبک باشد.

ریز و دقیق شدن زلفی گل در رشته شیمی مانع از نگاه جامع او است.

تولید علم به خصوص علوم انسانی و اسلامی در برنامه ایشان دیده نمی شود.فقدان برنامه در حیطه خانواده، محور و ترویج ازدواج دانشجویی از دیگر خلاء های برنامه او است.
عدم برنامه در تامین خوابگاه های دانشجویی متاهلی، عدم برنامه در تبدیل نیروهای قراردادی وزارت علوم، عدم برنامه در حمایت از دانشجوهای تحت حمایت کمیته امداد و بهزیستی نیز از دیگر ایرادات برنامه های زلفی گل است.

زلفی گل انقلابی و نخبه است
بهزاد رحیمی در موافقت با وزیر پیشنهادی وزارت علوم:

زلفی گل از دانشگاه همدان شروع به کار کرده و اداره کردن دانشگاه همدان کمتر از وزارتخانه نیست و انتظار داریم نخبگان از این مجرا معرفی شوند.

یکی از بالاترین فرصت های شغلی او رئیس شورای شهر مرکز استان بود. دلیل نمی شود همیشه دنبال افراد چهره و صاحب نام برویم ما می توانیم با پیدا کردن همچنین نخبگانی بهترین مدیریت را انجام دهیم.

مخالفان می گویند او در رشته خاصی تخصص دارد، مرجعیت علمی را چطور تعریف می کنید؟ کسی که رئیس دانشگاه بوده قطعا با همه رشته ها آشنایی دارد.
او از افراد انقلابی است درحالی که پیشنهادات زیادی داشته اما در کشور و کنار جوانان مانده است.

پشتوانه گذر از بحران های کشور در گرو به کارگیری دانشمندان است و در این مقطع زمانی که دولت آقای رئیسی تصمیم به حل بحران های کشور دارد وزارت علوم، دانشجویان و اساتید می توانند در این زمینه کمک کنند.

از همکاران درخواست دارم با یک انتخاب ایده آل فردی را برای این وزارتخانه مهم انتخاب کنند.
 
انتقاد برنامه‌ها و موضع‌گیری‌های سیاسی زلفی گل
رجایی در مخالفت با وزیر پیشنهادی وزارت علوم:

زلفی گل برنامه عملیاتی ندارد و مسیری که باید طی کند را نشان نداده است و به هیچ وجه بازه زمانی برای برنامه های خود مشخص نکرده یعنی برنامه او قابل ارزیابی و سنجش نیست.

تعیین تعداد اعضای هیات علمی، ساماندهی کارکنان دانشگاه ها مانند علمی کاربردی، تعارض منافع در دانشگاه های خصوصی در برنامه ایشان مغفول مانده است.

مقاله هایی که این روزها نوشته می شود در جهت تولید علم، ثروت، قدرت نبوده است و مورد انتقاد رهبر معظم انقلاب نیز بوده است.

منظومه فکری جناب آقای زلفی گل در مسائل کشور منسجم نیست و جریان سیاسی او نامشخص است و همچنین موضع گیری سیاسی چند سال اخیر او قابل تامل است و جریانی که از ایشان حمایت می کند نیز جای بحث دارد.

نادری: زلفی گل در دانشگاه را به روی فتنه گران بست
احمد نادری نایب رئیس کمیسیون آموزش و موافق زلفی گل:

زلفی گل فردی انقلابی با سابقه، مدیر، دارای توانایی، تحول‌گرا است.

سال 88 زلفی گل درب های دانشگاه بوعلی را مقابل ورود فتنه گران بست.

زلفی گل یکی از افتخارات علمی ایران در دنیا و یکی از افتخارات کابینه دولت فعلی است.

وجهه انقلابی و مشی بسیجی در عرصه های مختلف سبب شده زلفی گل به عنوان دبیر مجمع بسیج استان انتخاب و فعالیت کند.

اقدامات موثر زلفی گل باعث شده که خیابانی در همدان به نام ایشان نامگذاری شود.
 

پایان نوبت صبح نشست مجلس

در ساعت 13:06 نشست مجلس شورای اسلامی در نوبت صبح پایان یافت و ادامه مذاکرات در نوبت عصر پیگیری خواهد شد.
 

آغاز نوبت عصر نشست مجلس

نشست نوبت عصر مجلس برای  بررسی صلاحیت وزرای پیشنهادی ساعت 32: 14 آغاز شد.
 

زلفی گل، وزیر پیشنهادی وزارت علوم در دفاع از برنامه‌های خود گفت: 

در جمهوری اسلامی هر مدیر و مسئولی چنانچه در راستای اهداف شهدا حرکت نکند، یقینا عاقبت بخیر نخواهد شد. الگوی خود را شهید دکتر چمران، شهدای هسته ای و الگوی نظامی‌ام را مصداق گذشت، ایثار و شهادت سردار دلها؛ سردار سلیمانی قرار می دهم چرا که این عزیزان عاقبت بخیر شدند و دلیل آن این بود که در راستای اهداف جمهوری اسلامی حرکت کردند.

از نمایندگان محترم، کمیسیون ها و هیات رئیسه تشکر می کنم که با روی باز وزیران پیشنهادی از جمله بنده را در حضور خود پذیرفتید.

اولین حکم ریاست دانشگاه را در سن 42 سالگی برای بنده صادر کردند و بخشی از دوران ریاست دانشگاه من در دوران فتنه 88 بود و عزیزان می دانند که دانشگاه بوعلی سینا بین 13 تا 15 هزار جمعیت دانشجویی دارد و یکی از سیاسی ترین دانشگاه های کشور است اما به لطف خداوند فتنه 88 را طوری مدیریت کردیم که هیچکس آسیبی ندید.

اگر کسی آبروی خود را از طریق نظام و ساختارهای نظام کسب می کند مردانگی حکم می کند که آبرویش را برای نظام هزینه کند. چگونه ما کسانی که در بزنگاه ها از نظام و انقلاب دفاع کردند را با کسانی که ابروی خود را هزینه نمی کنند، همسطح بدانیم؟

سیاستمداران آمریکا بدانند دست سردار ما را قطع کردند، کمترین هزینه اش قطع دست آنها از این منطقه خواهد بود.

مقام معظم رهبری بارها موفقیت علمی را افتخار جمهوری اسلامی دانستند و ما اجازه نداریم زحمات دانشمندان خود را زیر سوال ببریم.

تحقیقات بنیادی، کاربردی و توسعه ای داریم و تمام تلاش ما برای تحقیقات بنیادی بوده است و خروجی آن هم مقالات علمی است پس اگر دنبال این هستیم که نقش دانشگاه را در جامعه بروز ببخشیم راهش این است که برای سطح دوم تحقیقات برنامه ریزی کنیم و نظام های سنجشی و انگیزشی شایسته ایجاد کنیم تا دانش پژوهان و اعضای هیات علمی ما انگیزه لازم را برای تحقیقات کاربردی داشته باشند و الان با افتخار اعلام می کنم برای انجام این کار برنامه دارم.

دانشگاه ها، اساتید و دانشجویان ما اصلا مقصر نیستند چون ما بیشتر از این از آنها نخواسته ایم ولی باید با ایجاد سیستم جدید بستر نرم افزاری و سخت افزاری را برای تحقق سنجش، ایجاد کنیم.

مجلس شورای اسلامی قدرت بی نظیری به دانشگاه های ما داده و این نشان دهنده این است که نظام مقدس جمهوری اسلامی چقدر برای دانشمندان و دانشگاه‌ها ارزش قائل است.

قانون هیات های امنا استقلال خاصی به دانشگاه های ما داده است و حتما از ظرفیت آنها استفاده خواهم کرد.

اگر شما عزیزان به بنده اعتماد کنید، بنده بُعد نظارتی را فعال خواهم کرد.

اگر یک وزیر تعامل شایسته با مجلس، شورای عالی انقلاب فرهنگی داشته باشد می تواند از ظرفیت آنها برای ارتقای دانشگاه و صنعت، دیپلماسی علمی و... نهایت استفاده را ببرد.

 عدم توزیع متوازن استعدادها در رشته های تحصیلی یکی از مشکلات است چون استعدادهای برتر ما به طور متناسب در رشته های مختلف توزیع نمی شوند و این موضوع در آینده برای کشور ما مشکل ایجاد خواهد کرد.

 الان برای رشته های علوم پایه و علوم انسانی تقاضا کم شده است که انشاالله با همکاری وزارت آموزش و پرورش، کمیسیون آموزش مجلس و وزارت بهداشت چاره اندیشی خواهیم کرد.

 دانشگاه های فنی و حرفه ای و علمی کاربردی مورد توجه ویژه ما خواهد بود و می توان آنها را در کل کشور توسعه داد.

ما در وزارت علوم کسی که دانشجو شد را رها می‌کنیم درحالی که جزو برنامه های من است تا ماموریت جدیدی را تعریف کنم و از مهندسی آمار استفاده کنم تا بدانیم دانش آموختگان ما شغل دارند یا خیر که براساس آن بتوانیم هدایت صحیح تحصیلی داشته باشیم. متاسفانه ما در کشورمان از دانش آمار در برنامه ریزی های خود به خوبی استفاده نمی کنیم.

نمایندگان مخالف گفتند نقش دانشگاه های ما در جامعه کم رنگ است و چه برنامه ای دارم؟ از پتانسیل پایگاه جهان اسلام برای پیشنهادات استفاده خواهیم کرد و سعی می کنیم تحقیقات را کاربردی کنیم.

 خوشبختانه بخش های سیاست گذاری فناوری توسعه پیدا کردند اما قوانین کارآمد در این حوزه وجود ندارد.

 از شما نمایندگان می خواهم در برنامه توسعه هفتم کشور، خلاء های قانونی را اصلاح کنید و قوانین لازم را در برنامه توسعه هفتم الحاق کنید تا امکان حمایت ویژه از فناوری، وجود داشته باشد.


آغاز بررسی صلاحیت وزیر پیشنهادی فرهنگ و ارشاد اسلامی

 

در ادامه جلسه مجلس بررسی صلاحیت محمد مهدی اسماعیلی گزینه پیشنهادی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در دستور کار قرار گرفت. کمیسیون فرهنگی مجلس در گزارش خود اسماعیلی را تائید کرد. 
 

ادعای یک نماینده علیه قالیباف و پاسخ او

در جلسه صبح امروز مجلس محمود احمدی بیغش نماینده مردم شازند در تذکری شفاهی اتهاماتی علیه رییس مجلس مطرح کرد و نسبت به طراحی برای رای عدم اعتماد به چند وزیر اعتراض کرد.

او گفت: «سید ابراهیم رئیسی تعدادی از افراد که مورد وثوقش بوده را معرفی کرده است؛ 2 حالت بیشتر ندارد یا با استدلال آنها را رد کرده و یا آنها را تایید می‌کنیم.»

عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس اعلام کرد که محمدباقر قالیباف جلساتی را برگزار می‌‌کند و از بعضی افراد می‌خواهد که بعضی رای بیاورند و بعضی رای نیاورند؛ همه ما می‌توانیم مخالف یا موافق باشیم. این چه رویه‌ای است، اگر نمی‌خواهید نظرتان را صریح اعلام کنید، جلسه غیر علنی تشکیل دهید و استدلال کنید و بگویید به این چند نفر رای ندهید یا برعکس.

نماینده مردم شازند در مجلس گفت: «ما باید با مردم صحبت کنیم. اینکه عده ای گلچین شوند، به آنها خط دهی شود که فلانی یا بهمانی بیفتد و یا فلانی رای اعتماد بگیرد روا نیست. همه نماینده‌ها اهل فهم هستند؛ لطفا این موضوع را مدیریت کنید.»

علی نیکزاد نایب رئیس مجلس در پاسخ به احمدی بیغش اظهار کرد: "ما از جلساتی که می‌فرمایید خبر نداریم؛ هیچ کسی نمی تواند در نظر نمایندگان تاثیر بگذارد؛ ممکن است نمایندگان به بسیاری از جلسات دعوت شوند اما نمایندگان فکر می‌کنند و هر کس رای خودش را دارد."

پس از آغاز نوبت عصر نشست مجلس به ریاست قالیباف امیرآبادی فراهانی نماینده قم به سخنانی احمدی بیغش انتقاد کرد و گفت: «اینکه نسبت سویی به مجلس و نمایندگان داده شود که طراحی شده تا ۲ یا ۳ وزیر رای نیاورند، بی انصافی است.»

او افزود: "جلسات زیادی در مجلس وجود دارد برخی همکاران تا پاسی از شب دارند در حال بررسی هستند تا به حجت شرعی برسند."

به گفته امیرآبادی فراهانی: "اینکه بگویند مجلس در حال طراحی است یعنی اختلاف افکنی بین دو قوه و آدرس غلط دادن است."

محمد باقر قالیباف هم به ادعاهای بیغش پاسخ داد و گفت: «اخبار پنهان و آشکار نشان می‌دهد که دشمن به دنبال ایجاد انشقاق بین قوا و اختلاف در جبهه خدمتگزاران کشور است.»

او افزود: "در جلسه دیروز تاکید کردم که هرکس به دنبال زمینه سازی برای اقدامات دشمن باشد به مردم و نظام ظلم کرده است."

قالیباف تاکید کرد: «به دوستانمان در جبهه انقلاب گفتم که برای کار نکردن هیچ بهانه ای وجود ندارد. قوه مقننه، مجریه و قضاییه محکوم به موفقیت هستند.»
او افزود: "در حین همدلی و همکاری میان قوا گفتم که مجلس در راس امور است. مجلس باید اطمینان حاصل کند که وزرا در موضوع معیشت و سلامت به درستی عمل خواهند کرد."
 
اسماعیلی دانش و تسلط کافی را ندارد
خانی در مخالفت با وزیر پیشنهادی فرهنگ در صحن علنی:

وضعیت برخی هنرمندان خبرنگاران و تولید کنندگان و نهادهایی که حامی امور فرهنگی هستند نیاز به تحول و برنامه ریزی دارد به ویژه آنکه در دو سال اخیر وضعیت معیشتی آنها به خاطر کرونا به هم ریخته و مطلوب نیست، برای حل این موضوع به کدامین دانش کسب شده متوسل می شوید؟

تامین اهداف کمی و کیفی برای اوقات فراغت جامعه، و اقدامات حاکمیت در دستگاه اجرایی و نهادهای انقلابی با فعالیت های پژوهشی و اثر تاریخی قابل پیاده سازی نیست و تجربه و دانش می طلبد که متاسفانه ما آن را در اسماعیلی نمی بینیم.

گستردگی و ماموریت های وزارت ارشاد فردی با سابقه و جهادی می طلبد که دانش کافی و تسلط داشته باشد و این شاخصه ها در آقای اسماعیلی نیست. امید است که در گام دوم انقلاب وزارت ارشاد در جهت اجرای منویات رهبری حرکت کند.
 
اسماعیلی در استانداری اصفهان انضباط مالی نداشته است
یزدی خواه در مخالفت با وزیر پیشنهادی فرهنگ:

مخالفت من با اسماعیلی مسائل فردی و شخصی نیست.

من در راستای کمک به ایشان می گویم، سوالم از اسماعیلی این است؛ او در کارنامه اجرایی مدتی معاون سیاسی امنیتی استانداری اصفهان بوده، این استانداری در میزان بودجه خارج از شمول ،رقمی داشته، با این حال انضباط مالی در زمان حضور ایشان در استانداری دیده نمی شود و ماده ۹۱ در مورد ایشان بسیار اجرا شد.

میزان بودجه اصفهان محدود بوده اما در وزارت فرهنگ ۸۵٪ بودجه خارج از شمول است و به تشخیص رییس دستگاه با یک یادداشت می توان بودجه ترتیب داد. من سوال می پرسم که در استانداری اصفهان اقای اسماعیلی چند پرونده داشته است؟

حالا او می خواهد با ۲۵۰۰ میلیارد بودجه وزارت فرهنگ چطور رفتار کند؟ او در چندصد میلیون تومان تعدادی پرونده داشته اما در وزارت فرهنگ با بودجه خارج از شمول چند پرونده خواهد داشت و چطور در این سطح نظارت کنیم؟

او در ارشاد هیچ سابقه ای ندارد و هنوز که وارد این وزارتخانه نشده اهالی صنفی علیه او موضع گیری کردند.
 
دفاع سیدرضا تقوی از وزیر پیشنهادی
سید رضا تقوی در موافقت با وزیر پیشنهادی فرهنگ در صحن علنی گفت: 

عصر ما ، عصر انفجار اینترنت و اطلاعات است، رییس اسبق آمریکا گفته بود بزرگترین جنگ ما جنگ تسخیر افکار مسلمان است. اقای اسماعیلی برای فرهنگ عمومی کشور معرفی شده است و مطبوعات رسانه ها، کتاب، هنرهای تصویری و سینما از حوزه های کاری او است. بالاترین عنصر در مدیریت جامعه فرهنگ است.

فرهنگ تمدن ساز است، برخی دانشمندان انسان را به موجود فرهنگی تشبیه کردند، اسماعیلی به مشارکت پذیری در عرصه فرهنگی معتقد است چراکه توسعه فرهنگ بدون مشارکت مردم امکان پذیر نیست. اسماعیلی دینداری را در فرهنگ مبنا قرار می دهد.
 
وزیر پیشنهادی فرهنگ دانش و تجربه ندارد
محمد علیپور در مخالفت با وزیر پیشنهادی فرهنگ در صحن علنی:

من موافق کلیه برنامه های آیت الله رییسی بودم و در اکثر مواقع موافق کابینه بودم، فرهنگ مثل هوا می ماند و اگر صاف و تمیز باشد انرژی زا است، اگر کشوری مورد تهاجم فرهنگی قرار بگیرد بسیار متفاوت از تهاجم نظامی است و ایران سالهاست مورد تهاجم فرهنگی است.

من به خاطر دغدغه ها در عرصه فرهنگ با وزیر پیشنهادی مخالفم چرا که او تجربه و دانش مرتبط را ندارد، این وزارتخانه متولی مسائل مهم و حیاتی کشور است و فردی را می خواهد که از عهده و مسئولیت این وزارت خانه بربیاید. من اسماعیلی را برای این وزارتخانه مناسب نمی دانم.

من برای فرهنگ دغدغه دارم و از وزیر پیشنهادی توقع دارم به دغدغه های ما پاسخ بدهند. در بحث مطبوعات مشکلات جدی وجود دارد، صدور مجوزها دچار مشکل است و اسماعیلی باید بتواند توزیع خدمات را به طور یکسان برای همه استان ها در نظر بگیرد.
 
اسماعیلی برنامه راهبردی ندارد
صالحی در مخالفت با وزیر پیشنهادی فرهنگ:

یکی از ضعف های اصلی برنامه اسماعیلی این است که کلی و فاقد راهبرد است، برنامه او باید شامل فرصت ها و تهدیدهای وزارت خانه باشد اما در آخرین نسخه برنامه او هم این موضوع مشاهده نشد. در برنامه های اسماعیلی تناقض بسیاری وجود دارد و برای هم افزایی نهادهای متولی فرهنگ او هیچ برنامه ای ندارد.

برای امرار معاش و بیمه بازنشستگی هنرمندان هیچ برنامه ای ارائه نشده است، اسماعیلی هیچ اشاره ای به کمبود نیروهای انسانی نکرده است.

تحکیم خانواده توسط برنامه های معاند تحت تاثیر قرار گرفته و کودکان هم جم می بینند، شما برای این موضوع چه برنامه ای دارید؟

چهره فرهنگ به اندازه کافی غبارآلود شده و امیدواریم در دولت سیزدهم این چهره را غبار بیشتری نگیرد. شاید بهتر بود کسی از اهالی فرهنگ سکان دار این وزارت خانه می شد.
 
اسماعیلی نخبه سیاسی و فرهنگی است
حسین پور در موافقت با وزیر پیشنهادی فرهنگ:

پیام انتخابات شورانگیز ۲۸ مرداد بسیار روشن بود و هدف آن بهبود اوضاع کشور از طریق صندوق رای بود، فرهنگ زیربنای توسعه پایدار است.

خواستگاه انقلاب فرهنگی بود و هنوز هم دشمنانی دارد، برهمین اساس وزیری کارامد معرفی شده است.

دکتر اسماعیلی از نخبه های عرصه فرهنگی و سیاسی است، او مدیر مسئول چندین رسانه بوده و در صدا و سیما هم تجربیاتی مدیریتی دارد، او دارای روحیه میدانی و جهادی است و با وزارتخانه ارشاد کاملا آشنا است و بر مسائل آن اشراف کامل دارد.

اسماعیلی فردی متعهد و متشخص و معتقد به چند صدایی در رسانه ها است. مشکلات متعدد امروز امان مردم را بریده از همکاران توقع دارم، دولت و کابینه را یاری کنند.
 

وزیر پیشنهادی فرهنگ: وزارت ارشاد امروز یک وزارتخانه منفعل و کم اثر شده است

محمدمهدی اسماعیلی وزیر پیشنهادی فرهنگ و ارشاد در صحن علنی مجلس گفت: 

عمق فضیلت و نخبگی مجلس را در جلسات تخصصی کمیسیون ها، مشاهده کردم، کاش دوربین ها می توانستند جلسات پر نشاط کمیسیون ها را هم نشان بدهند.

مدعیان مردمسالاری ببینند، جمهوری اسلامی، خمینی کبیر و خامنه ای عزیز چه شرایطی را پدید آوردند که مشوقین و مخالفین رو به رو ی هم بنشینند و اظهارنظر کنند، در این چند روز که گزینه پیشنهادی وزارتخانه بودم بسیاری از دوستانم و بزرگان به بنده اظهار لطف داشتند و نکات و پیشنهاداتی به من ارائه کردند.

به همه پیشنهادات احترام می گذاریم. فرهنگ مقوله ای با تعارفات متعدد است مجموعه ای از بینش ها گرایش ها و عادات است، فرهنگ هویت فردی و اجتماعی انسان است اما همانطور که رهبر عزیز هم گفتند فرهنگ مثل هوا است، فرهنگ فضای تنفس جامعه است و اگر تمیز و پاک باشد، نشاط را در جامعه می بینیم.

 امروز جنگ اصلی در دنیا جنگ شناخت‌ها، جنگ تبلیغاتی و رسانه‌ای است. امروز تمدن شیطانی با موسیقی و سینما و امثال آن تلاش دارد باور و اراده قلبی و رفتار انسان‌ها را به نفع اهداف استعماری و سلطه خواهانه خود دستکاری کند و به زور و پول، انسان‌ها را از هویت خود خالی و منصرف و بلکه منزجر کند.

همه هنرمندان و انقلابیون در مبارزه با تقابل فرهنگی ریش و گیس سفید می کنند و حمایت از آنها وظیفه شرعی و قانونی من است. بار اصلی کارزار فرهنگی ما بر دوش اصحاب اندیشه و رسانه خواهد بود.

من همه توان خود را برای حمایت از تولید و تولیدکنندگان ارزشمند به کار خواهم بست.

ما می توانیم از ظرفیت های بزرگ انجمن های علمی استفاده کنیم و آنها را به کار خواهم گرفت. مشکلات معیشتی بخش قابل توجه اصحاب فرهنگ و هنر را درگیر کرده است.

تعطیلی سینماها و تئاتر ضربه های سختی را به اهالی فرهنگ و هنر وارد کرده و دولت مردمی با تمام توان برای حل این مشکلات تلاش خواهد کرد.

فقدان نظارت، گرانی افسارگسیخته باعث کاهش قدرت خرید مردم شده و به همین دلیل اولین چیزهایی که از سبد خرید حذف شده است محصولات فرهنگی بوده که برای آن چاره اندیشی کرده ایم.

توزیع غیر قانونی محصولات فرهنگی هنری و رعایت نشدن حق ناشر و نویسنده از مشکلات جدی حوزه نشر است که باید برای آن تدبیر کنیم.

وزارت ارشاد امروز یک وزارتخانه منفعل و کم اثر شده است. در اکثر شهرستان‌ها ادارات ارشاد با حداقل نیرو و امکانات کار می‌کنند. وزارت به نظارتهای موردی تقلیل پیدا کرده و از حوزه سیاستگذاری خارج شده است.

مسئله دیگر لزوم دسترسی عادلانه همه مناطق به محصولات فرهنگی است.بیش از 90 درصد آثار تولیدی در حوزه های نمایشی در تهران اتفاق میفتد.

در حوزه محتوایی و نظارت نیازمند قدرتمندی بیشتری هستیم. ما این موضوع را حل خواهیم کرد.بنده 23 سال در عرصه فرهنگ کشور کار کرده ام و تجربه کافی را دارم.
 

بررسی صلاحیت وزیر پیشنهادی کشور

 

در ادامه جلسه امروز مجلس بررسی برنامه و صلاحیت های احمد وحیدی وزیر پیشنهادی کشور در دستور کار قرار گرفت. کمیسیون های تخصصی نظر مثبت خود را درباره وحیدی اعلام کردند. 
 

دفاع احمد وحیدی وزیر پیشنهادی کشور

احمد وحیدی وزیر پیشنهادی کشور در صحن علنی مجلس گفت:

برنامه ای که تهیه کردم مستند بر قانون اساسی سند چشم انداز و بیانیه گام دوم است، هم چنین سیاست های کلی نظام را شامل می شود، قوانین مجلس در برنامه های من کاملا تبیین شده است.

در قالب ۱۳ موضوع اساسی و ۱۸ راهبرد کلان برنامه ای تبیین کردم و در کمیسیون ها ارائه دادم، در قالب ۵۰۸ نقطه نظر و ۳۶۵ موضوع دغدغه های نمایندگان را فصل بندی کردم.

دغدغه ها در حوزه شایسته سالاری و کارامدی ، انتخاب مدیران، آسیب های اجتماعی، نشاط سیاسی و اصلاح ساختاری است. ارتقا مدیریت شهری، اعتیاد و موضوع احزاب سیاسی در برنامه من گنجانده شده است.

اولین نقش وزارت کشور بسیج ظرفیت های کشور است، آنچه مهم است این است که در کشور ظرفیت و قابلیت های زیادی وجود دارد که باید بسیج شوند.

بسیج ظرفیت ها با هدف گذر از مشکلات اقتصادی و بهبود معیشت و محرومیت زدایی است. پیشرفت عمومی کشور از اهداف اصلی است که با برنامه ریزی درست می توانیم کشور را تبدیل به ۱۰ اقتصاد برتر دنیا تبدیل کنیم. نقش دوم وزارت کشور یکپارچه سازی و میان داری است.

یکپارچه سازی مفهوم مهمی است که مورد غفلت واقع شده و باید آن را محقق کنیم. رقابت های معیوب و مخرب بین بخش های مختلف کشور آسیب زا است. وزارت خارجه قدرت خارجه ما را مشخص می کند اما قدرت ملی و داخلی ما نباید مورد غفلت قرار بگیرد.

تقویت مردم سالاری دینی و رعایت حقوق عامه یا شهروندی از برنامه های مهم من است، توسعه الگوهای مشارکت مردمی، اعتماد، امید و تقویت نشاط اجتماعی از حوزه های مهم است که برای آن برنامه ریزی دارم.

مهم ترین جایگاه وزارت کشور تعمیق و ارتباط درست و وفاق دولت و حاکمیت با مردم است.

رعایت حقوق شهروندی و عامه و افزایش سطح مردم سالاری دینی از وظایف مهم وزارت کشور که باید تقویت شود.

دولت اسلامی یک موضوع کلیدی است که باید آن را بسازیم.

تعالی حکمرانی شهری و روستایی و مراقبت از منابع انسانی از حوزه های مهم برای وزارت کشور است، اولویت ما تولید است و شعار اساسی ما هم تولید است. تقویت قرارگاه عملیاتی کرونا، پیگیری رفع موانع تولید، هماهنگی و یکپارچه سازی امکانات برای محرومیت زدایی، تربیت اقتصاد و دیپلماسی مرزی، ساماندهی به تقسیم بندی کشوری، شناسایی بسترهای فساد خیز ، مدیریت شهری و روستایی، تقویت مدیریت بحران، مهار آسیب های اجتماعی، اصلاح قوانین، تقویت امنیت فردی و اجتماعی، حمایت همه جانبه نیروی انتظامی از سرفصل های برنامه های من است.

بهترین بازوی مشورتی و نظارتی نمایندگان هستند و آنها در دریافت راه حل ها و انتخاب مدیران در اولویت هستند. انتخاب های ما در سطوح مختلف سیاسی و اداری باید بر اساس معیارهای مورد انتظار مردم باشد. ارتباط مردمی از مسائل مهم وزارت کشور است. حضور مردم در همه مسائل حل کننده مشکلات است و جایگزین دیگری ندارد.

امروز مقاومت ملت و تاب آوری آنها حیرت برانگیز و اعجاب آور است. امروز ما در حال اخراج آمریکا از منطقه هستیم. ملت ایران در هر شرایط یک مجلس و رییس جمهور انقلابی انتخاب کرد و امروز اندکی صبر لازم است تا پیروزی ملت را جشن بگیریم، شکرانه آن هم خدمت شبانه روزی به مردم است.

محرومیت زدایی در حاشیه شهر پیگیری می شود. مرزهای بازرگانی کشور برای تقویت دیپلماسی اقتصادی در دستور کار قرار می گیرد.

قوانین انتخابات و احزاب باید اصلاح شود.برای گفتگوهای اجتماعی و سیاسی بسترسازی می کنیم. دنبال مدیریت امنیتی نرم هستیم تا امنیت کشور برقرار شود. نیروی انتظامی را تقویت خواهم کرد.
 

بررسی صلاحیت وزیر پیشنهادی گردشگری و میراث فرهنگی

 

در ادامه جلسه مجلس صلاحیت عزت الله ضرغامی برای وزارت گردشگری و میراث فرهنگی در دستور کار قرار گرفت. کمیسیون صنایع و کمیسیون فرهنگی به حمایت از ضرغامی پرداختند. 
 
صباغیان: ضرغامی در حوزه گردشگری سابقه و تخصصی ندارد
صباغیان: نماینده مخالف وزیر پیشنهادی میراث فرهنگی:

توقع داشتیم ایشان به عنوان وزیر ارشاد معرفی بشوند.

چه راهکاری برای جذب گردشگر با وجود شرایط خاص کشور ما به عنوان یک کشور اسلامی دارید؟

برنامه های ایشان از لحاظ تناسب واقع گرایی صراحت؛ انسجام و آینده نگری مطلوب مورد ارزیابی قرار گرفت.

36 درصد برنامه وزیر پیشنهادی با اسناد بالادستی منطبق است.
 
ضرغامی شجاع است
رضایی نماینده کنگاور و موافق وزیر پیشنهادی میراث فرهنگی:

شجاعت در تصمیم گیری خصوصا در موضوع فتنه از نقاط مثبت ضرغامی است.

تشویق گردشگردی در حوزه هتلداری و معرفی جذابیت های گردشگری ایران در رسانه‌های بین المللی از کارهایی است که باید انجام بشود.

اگر بتوانیم از ظریفت کامل گردشگری استفاده کنیم سودی دو برابر ذخایر تفتی را به کشور می‌رسانیم.
 
دفاع قاضی زاده هاشمی از ضرغامی
قاضی زاده هاشمی نماینده موافق ضرغامی: 

مسئله گردشگری تبلیغات است؛ ما دقیقا یک فرد رسانه برای این حوزه نیاز داریم.

ضرغامی به دفاع من نیاز ندارد.

این مسئله مطرح می‌شد که چرا یک چهره فرهنگی برای وزارتخانه اقتصادی معرفی شده؟

من برای پاسخ به این سوال آمدم ،چه کسی گفته فرهنگ در وزارت ارشاد محصور است؟
 
حمله تند به ضرغامی: او رئیسی را قبول ندارد
محمود احمدی بیغش نماینده شازند در مخالفت با ضرغامی به تندی از معرفی او به مجلس انتقاد کرد. 

او خطاب به ضرغامی گفت: "سر سوزنی مشابهتی بین سوابق شما و این وزارتخانه تخصصی ندیدم." 

او افزود: «آقای رئیسی مبتنی بر چه فاکتورهایی شما را برای این وزارتخانه معرفی کرده اند؟»

احمدی بیغش گفت: «شما اصلا آقای رئیسی را قبول نداشتید! اداره مطلوب این وزارتخانه با سهم خواهی سیاسی ناشیانه محقق نخواهد شد.» 

او خطاب به ضرغامی اظهار کرد: «کارنامه شما نشان میدهد در چینش مدیریتی اعتقادی به انتخاب تخصصی ندارید و برای تجمیع دوستان سیاسی و گروهی استفاده میکنید.» 

او ادامه داد: "مهمترین شاخص برای این حوزه داشتن وجاهت ملی و اعتبار بین المللی وزیر است. در حالی که شما فرد خوشنامی در سطح بین الملل نیستید." 
احمدی بیغش دوره ریاست ضرغامی بر صداوسیما را هم زیر سوال برد و افزود: «دوره ریاست شما در صدا و سیما به ویژه در مقاطعی باعث دلچرکینی افکار عمومی از شما شده است.» 

او گفت: "حضور شما در راس این وزارت اهانت به متخصصان این حوزه است." 
عذرخواهی مخالف دوم ضرغامی بخاطر اظهارات احمدی بیغش، مخالف اول!
سعیدی،نماینده مخالف وزیر پیشنهادی میراث فرهنگی از سخنان احمدی بیغش عذرخواهی کرد او گفت: 

در کارنامه مالی ضرغامی حتی یک نقطه خاکستری نیست.

اگر برای وزارت ارشاد معرفی شده بودید قطعا به شما رای میدادم.

فارغ از غلط های املایی عجیب در برنامه هایتان، برنامه شما به یک گزارش توصیفی ناقص شبیه است.

هیچ راهبرد مشخصی برای شرایط کرونا و پسا کرونا نداشتید.
 
پاسخ توانگر به اظهارات بیغش
توانگر نماینده تهران و موافق ضرغامی در دفاع از او گفت:

اگر بدنامی در دنیا به دلیل تحریم اتحادیه اروپا به دلیل اقدامات علیه فتنه است ما این بدنامی را بدنامی نمیدانیم.

ضرغامی به دلیل سوابق طولانی ایران را به خوبی میشناسد،او کشورهای مخالف در پنج قاره را از نزدیک دیده و دنیا را میشناسد.

ضرغامی مدیری تحولگرا و توسعه گرا در صدا و سیما بود.

ضرغامی تجربه کار با سه دولت با گرایش های مختلف را در کارنامه دارد.

مسئولیت های مختلف به او آگاهی و اشراف بر برنامه های بالادستی داده است.

ضرغامی یک چهره ملی، فرهنگی و فرا دستگاهی است و از رئیسی برای انتخاب او سپاسگزارم
 

پایان جلسه علنی امروز مجلس

نشست امروز مجلس برای بررسی کابینه پیشنهادی ابراهیم رئیسی پایان یافت و نشست بعدی فردا چهارشنبه برگزار می شود. 
 

واکنش های کاربران

 
 


 










منبع:
1. تسنیم/چهارمین روز بررسی صلاحیت کابینه|وعده وزیر پیشنهادی صمت برای تکمیل سامانه تجارت تا پایان سال
2. فرارو/ چهار وزیر پیشنهادی از برنامه‌های خود دفاع کردند/ حمله تند به ضرغامی: معرفی او اهانت است، او رئیسی را قبول ندارد

* درج توییت های کاربران توییتر نشان از تایید یا رد آنها نیست و صرفا برای آگاهی مخاطبین درج می شود.