ایران با ۴ طلا و ۲ برنز نایب قهرمان کشتی فرنگی ۲۰۲۱ جهان شد/ پیام تشکر رهبر انقلاب
در پایان رقابتهای ۷ وزن کشتی فرنگی قهرمانی جهان و با توجه به وضعیت ۳ وزن باقیمانده، قهرمانی روسیه و نایبقهرمانی ایران در این رقابتها قطعی شد.
تیم ایران در ردهبندی تیمی نیز با کسب ۱۴۶ امتیاز به عنوانِ نایب قهرمانی دست یافت. تیمهای روسیه و جمهوری آذربایجان به ترتیب با ۱۵۲ و ۱۰۷ امتیاز اول و سوم شدند.
تیم ملی کشتی فرنگی برای نخستین مرتبه در سال ۲۰۱۴ عنوان قهرمانی را بدست آورد و پیش از نایب قهرمانی امشب، یک نایب قهرمانی در سال ۲۰۰۹ و دو مقام سومی در سالهای ۲۰۱۱ و ۲۰۱۷ در کارنامه دارد. در کشتی فرنگی ۴۷ مدال شامل ۱۶طلا ۶ نقره و ۲۵ برنز در مسابقات جهانی نصیب فرنگیکاران ایرانی شده است.
این برای نخستین مرتبه در تاریخ حضور تیم ملی کشتی فرنگی در پیکارهای جهانی از ۱۹۶۱ یوکوهامای ژاپن تاکنون است که تیم ملی ضمن داشتن ۴ فینالیست به ۴ مدال طلا نیز دست پیدا میکند. پیش از این در سال ۱۹۶۹ ماردل پلاتا (آرژانتین) یک طلا و یک نقره توسط فیروز علیزاده و رحیم علیآبادی (مرحوم علیزاده نخستین مدال طلای کشتی فرنگی را گرفت)، ۲۰۰۵ بوداپست (مجارستان) یک طلا و یک نقره توسط حمید سوریان و علی اشکانی، ۲۰۱۰ مسکو (روسیه) ۲ طلا از سوی حمید سوریان و امیر علیاکبری، ۲۰۱۱ استانبول (ترکیه) ۲ طلا از سوی سعید عبدولی و امید نوروزی و یک برنز از سوی بشیر باباجانزاده، ۲۰۱۴ تاشکند (ازبکستان) ۲ طلا از سوی حمید سوریان و امید نوروزی و ۲ برنز از سوی افشین بیابانگرد و قاسم رضایی کسب شده بود.
ملیپوشان کشتی فرنگی کشورمان از نظر کسب مدال نیز در جهانی ۲۰۲۱ نروژ رکورد شکنی کردند و با کسب ۶ مدال تاریخساز شدند. تیم ملی کشتی فرنگی ۲ مرتبه در سالهای ۲۰۰۹ هرنینگ دانمارک یک طلا و ۳ برنز و در ۲۰۱۴ تاشکند نیز ۴ مدال (۲ طلا و ۲ برنز) کسب کرده بودند.
کشتی فرنگی ایران روز دوم را با دو فینالیست و دو برنز به پایان رساند؛ فینالیست های روز دوم روی تشک رفتند و هر دو توانستند طلا بگیرند.ساروی با غلبه بر الکس زوکه (مجارستان) طلای 97 کیلو را به دست آورد تا بعد از 7 سال انتظار، کشتی فرنگی ایران صاحب طلای قهرمانی جهان شود. بعد از این طلا، علی اکبر یوسفی، فرنگی کار جوان ایران با غلبه بر حریف روس خود در فینال 130 کیلوگرم، اولین مدال فوق سنگین فرنگی ایران در تاریخ رقابت های جهانی را کسب کرد.
این دو طلا، محمد بنا را به وجد آورد تا سرمربی تیم ملی کشتی فرنگی که شب گذشته، برنز گرایی را با یک فن سالتو بارانداز تماشایی جشن گرفته بود، این بار از فرط شادی خود را در آغوش رسول جزینی جای دهد؛ مربی که امروز بعد از هر دو طلا، فن سالتو را روی کشتی گیران کشورمان اجرا کرد. پرواز بنا به آغوش جزینی، یکی از صحنه های دیدنی کشتی های امروز بود که نشان از اوج خوشحالی این مربی از درخشش شاگردانش داشت.
ایران نایب قهرمان کشتی فرنگی ۲۰۲۱ جهان شد
شاگردان محمد بنا تاکنون با دو مدال طلا، دو برنز، یک عنوان پنجمی و یک عنوان هشتمی موفق به کسب 96 امتیاز شدهاند. در حالی که تیم ملی کشتی فرنگی روسیه با یک مدال طلا، سه مدال نقره و سه مدال برنز صاحب 130 امتیاز شده است.در سه وزن پایانی، ایران دو فینالیست و روسیه یک فینالیست دارد که در وزن 67 کیلوگرم باید با محمدرضا گرایی رقابت کند. روسیه در صورت قهرمانی در 67 کیلوگرم و یک شانس مدال برنز در وزن 87 کیلوگرم حداکثر میتواند به 40 امتیاز دیگر برسد و با وجود قطعی کردن قهرمانیاش 170 امتیازی شود. در صورت شکست کشتیگیر روس مقابل گرایی و عدم راهیابی نماینده 87 کیلوگرم روسیه از انتهای جدول شانس مجدد برای کسب مدال برنز، روسها حداقل 20 امتیاز کسب خواهند کرد که باز هم با 150 امتیاز قهرمانیشان مسجل است.
از سوی دیگر ایران در صورت قهرمانی در دو وزن باقیمانده با محمدرضا گرایی در 67 کیلوگرم و میثم دلخانی در 63 کیلوگرم حداکثر 50 امتیاز کسب خواهد کرد و با 146 امتیاز مسابقات را به پایان خواهد برد. همچنین تیم ایران در صورت قهرمان نشدن دو فینالیست خود نیز حداقل 40 امتیاز کسب خواهد کرد که در نهایت با 136 امتیاز کار را به پایان میرساند. در شرایطی که آذربایجان در سه وزن پایانی دو شانس برای کسب مدال برنز خواهد داشت که در بهترین حال با کسب دو مدال برنز و 30 امتیاز 117 امتیازی خواهد شد و نمیتواند نایب قهرمانی ایران را به خطر بیندازد.
به این ترتیب قهرمانی روسیه و نایب قهرمانی ایران در مسابقات کشتی فرنگی قهرمانی جهان 2021 اسلو نروژ قطعی شده است که باید امیدوار باشیم شاگردان محمد بنا در روز پایانی با کسب دو مدال طلا و رساندن مدالهای طلای ایران به چهار مدال به لحاظ ارزش مدالی بهترین نتیجه را در میان تیمهای شرکتکننده بگیرند. همانطور که تا روز سوم مسابقات نیز با کسب دو مدال طلا به لحاظ ارزش مدالی، کشتی فرنگی ایران بالاتر از دیگر رقبا قرار داشت.
پیام تشکر رهبر انقلاب برای تیم ملی کشتی فرنگی
رهبر معظم انقلاب اسلامی در پیامی از افتخار آفرینان تیم ملی کشتی فرنگی کشورمان در مسابقات جهانی نروژ تشکر کرد.در پی موفقیت ورزشکاران کشورمان در مسابقات کشتی فرنگی قهرمانی جهان، حضرت آیتالله خامنهای در پیامی از این پهلوانان و مربی آنان تشکر کردند.
متن پیام رهبر انقلاب اسلامی به این شرح است:
بسم الله الرحمن الرحیم.
آفرین بر پهلوانان کشتی فرنگی کشور و مربی آنان که همه بویژه جوانان را شاد کردند. انشاءالله موفق باشید.
سیدعلی خامنهای
19 مهر 1400
نتایج کشتیگیران کشورمان به شرح زیر است
در وزن ۵۵ کیلوگرم سجاد عباسپور در دور نخست با نتیجه با نتیجه ۱۰ بر یک مغلوب مکس نوری از آمریکا شد و با توجه به شکست این کشتیگیر در مرحله یک چهارم نهایی، نماینده کشورمان از دور رقابتها کنار رفت.در وزن ۶۰ کیلوگرم مهرداد مردانی پس از استراحت در دور نخست در دور دوم با نتیجه ۱۱ بر ۳ رضوان آرنات دارنده مدال برنز اروپا از رومانی را مغلوب کرد. وی در دور سوم و در مرحله یک چهارم نهایی با نتیجه ۷ بر صفر مغلوب گئورگ غریبیان قهرمان اروپا از ارمنستان شد و با توجه به شکست این کشتیگیر در مرحله نیمه نهایی، مردانی نیز حذف شد.
در وزن ۶۳ کیلوگرم میثم دلخانی پس از استراحت در دور نخست در دور دوم با نتیجه ۹ بر صفر دنیز منیکسه از آلمان را مغلوب کرد و به مرحله یک چهارم نهایی راه یافت. وی در این مرحله مقابل لنور تمیروف دارنده مدال برنز جهان از اوکراین با نتیجه ۳ بر ۳ به پیروزی رسید و راهی مرحله نیمه نهایی شد. دلخانی در این مرحله با نتیجه ۹ بر صفر طالح ممدوف دارنده مدال نقره اروپا از جمهوری آذربایجان را مغلوب کرد و به دیدار فینال راه یافت. وی در دیدار فینال با نتیجه ۵ بر ۴ از سد لری آبولادزه دارنده مدال برنز اروپا از گرجستان گذشت و به مدال طلا دست یافت.
در وزن ۶۷ کیلوگرم محمدرضا گرایی پس از استراحت در دور اول در دور دوم در حالی که ۶ بر یک از تسوچیکا شیمویامادا قهرمان آسیا از ژاپن عقب بود با ضربه فنی و با نتیجه ۶ بر ۵ مقابل این حریف به پیروزی دست یافت و راهی مرحله یک چهارم نهایی شد. وی در این مرحله با نتیجه ۱۰ بر صفر حسرت جعفراف از جمهوری آذربایجان را از پیش رو برداشت و به مرحله نیمه نهایی راه یافت. وی در این مرحله در یک کشتی سخت و حساس با نتیجه ۶ بر ۶ مقابل راماز زوئیدزه دارنده مدال نقره زیر ۲۳ سال جهان از گرجستان را از پیش رو برداشت و راهی دیدار فینال شد. گرایی فینال و در مبارزهای حساب شده با نتیجه ۵ بر ۲ نظیر عبداللهیف دارنده مدال نقره اروپا از روسیه را مغلوب کرد و به مدال طلا دست یافت.
در وزن ۷۲ کیلوگرم محمدرضا مختاری در دور نخست با نتیجه ۹ بر صفر کریستوف بورگر از اتریش را از پیش رو برداشت. وی در دور بعد جی یول لی از کرهجنوبی را با نتیجه ۱۲ بر ۲ مغلوب کرد. وی در دور بعد و در مرحله یک چهارم نهایی با نتیجه ۹ بر صفر اولوو غنیزاده از جمهوری آذربایجان را از پیش رو برداشت و راهی مرحله نیمه نهایی شد. مختاری در این مرحله با نتیجه ۱۰ بر ۶ مغلوب مالخاز آمویان دارنده مدال نقره اروپا از ارمنستان شد و به دیدار ردهبندی رفت. وی در این دیدار با نتیجه ۱۰ بر یک مقابل کریستوپاس اسلیوا از لیتوانی مغلوب و پنجم شد.
در وزن ۷۷ کیلوگرم محمدعلی گرایی در دور اول با نتیجه ۶ بر یک آیک مناتساکانیان دارنده مدال برنز جهان از بلغارستان را مغلوب کرد. وی در دور بعد به گلا بولکوادزه قهرمان زیر ۲۳ سال جهان از گرجستان را نیز با نتیجه ۶ بر یک شکست داد و راهی مرحله یک چهارم نهایی شد. گرایی در این مرحله مقابل رومن ولاسوف قهرمان جهان و المپیک از روسیه با نتیجه ۱۰ بر یک مغلوب شد و با توجه به حضور این کشتیگیر در دیدار فینال، گرایی به گروه بازندهها رفت. وی در این گروه مقابل تمرلان شادوکایف از قزاقستان با نتیجه ۹ بر صفر به پیروزی دست یافت و به دیدار ردهبندی رفت. وی در این دیدار در یک مبارزه تماشایی با نتیجه ۹ بر صفر تاماس لوای از مجارستان را از پیش رو برداشت و به مدال برنز دست یافت.
در وزن ۸۲ کیلوگرم پژمان پشتام در دور نخست با نتیجه ۴ بر ۳ سینگ هارپریت از هند را مغلوب کرد. وی در دور بعد طارق عبدالسلام شبلی محمد از بلغارستان را با نتیجه ۷ بر ۲ از پیش رو برداشت و راهی مرحله یک چهارم نهایی شد. پشتام در این مرحله با نتیجه ۳ بر یک از سد رادیک کولیاف دارنده مدال نقره جهان از بلاروس گذشت و به مرحله نیمه نهایی راه یافت. وی در این مرحله با نتیجه ۵ بر ۲ مغلوب برهان آکبوداک از ترکیه شد و به دیدار ردهبندی رفت. پشتام در این دیدار لازلو زابو دارنده مدال برنز جهان از مجارستان را با نتیجه ۴ بر صفر مغلوب کرد و به مدال برنز دست یافت.
در وزن ۸۷ کیلوگرم رامین طاهری در دور اول با نتیجه ۳ بر ۲ از سد میهایل برادو از مولداوی گذشت. وی در دور بعد مقابل تورپال بیسلطاناف از دانمارک با نتیجه ۳ بر یک مغلوب شد و با توجه به شکست این کشتیگیر در مرحله نیمه نهایی، طاهری از دور رقابتها کنار رفت.
در وزن ۹۷ کیلوگرم محمدهادی ساروی پس از استراحت در دور نخست در دور دوم با نتیجه ۶ بر ۴ آرتور سارگسیان قهرمان زیر ۲۳ سال اروپا از روسیه را مغلوب کرد. وی در دور بعد و در مرحله یک چهارم نهایی با نتیجه ۹ بر یک، گئورگی ملیا از گرجستان را از پیش رو برداشت و به مرحله نیمه نهایی راه یافت. وی در این مرحله مقابل نیکولوز کاخلاشویلی دارنده مدال نقره اروپا از ایتالیا با نتیجه ۵ بر صفر به پیروزی دست یافت و راهی دیدار فینال شد. ساروی در دیدار پایانی الکس زوکه از مجارستان را با نتیجه ۳ بر یک مغلوب کرد و به مدال طلا دست یافت.
در وزن ۱۳۰ کیلوگرم علیاکبر یوسفی پس از استراحت در دور اول در دور دوم با نتیجه ۶ بر یک داوید اوواسپیان از ارمنستان را مغلوب کرد و به مرحله یک چهارم نهایی راه یافت. وی در این مرحله با نتیجه ۲ بر یک اسکار مارویک از نروژ را از پیش رو برداشت و راهی مرحله نیمه نهایی شد. وی در این دیدار با نتیجه ۲ بر یک از سد یاسمانی آکوستا فرناندز دارنده مدال برنز جهان از شیلی گذشت و به دیدار فینال راه یافت. یوسفی در این دیدار با نتیجه ۵ بر یک زورابی گدخوری دارنده مدال برنز اروپا از روسیه را از پیش رو برداشت و صاحب مدال طلا شد.
ردهبندی نفرات برتر به شرح زیر است
۵۵ کیلوگرم: ۱- کن ماتسویی (ژاپن) ۲- امین صفرشایف (روسیه) ۳- الدانیز عزیزلی (جمهوری آذربایجان) و نوگزاری تسورتسومیا (گرجستان)... ۱۱- سجاد عباسپور (ایران)۶۰ کیلوگرم: ۱- ویکتور چیوبانو (مولداوی) ۲- ژولامان شارشنبکوف (قرقیزستان) ۳- استپان ماریانیان (روسیه) و موراد ممدوف (جمهوری آذربایجان)... ۸- مهرداد مردانی (ایران)
۶۳ کیلوگرم: ۱- میثم دلخانی (ایرانی) ۲- لری آبولادزه (گرجستان) ۳- کنسوکه شیمیزو (ژاپن) و لنور تمیروف (اوکراین)
۶۷ کیلوگرم: ۱- محمدرضا گرایی (ایران) ۲- نظیر عبداللهیف (روسیه) ۳- راماز زوئیدزه (گرجستان) و آلمات کبیسپایف (قزاقستان)
۷۲ کیلوگرم: ۱- مالخاز آمویان (ارمنستان) ۲- سرگئی کوتوزوف (روسیه) ۳- گئورگ ساهاکیان (ارمنستان) و کریستوپاس اسیوا (لیتوانی) ۵- محمدرضا مختاری (ایران)
۷۷ کیلوگرم: ۱- رومن ولاسوف (روسیه) ۲- سانان سلیماناف (جمهوری آذربایجان) ۳- محمدعلی گرایی (ایران) و رولاند شوارز (آلمان)
۸۲ کیلوگرم: ۱- رفیق حسیناف (جمهوری آذربایجان) ۲- برهان آکبوداک (ترکیه) ۳- پژمان پشتام (ایران) و آدلان آکیف (روسیه)
۸۷ کیلوگرم: ۱- زورابی داتوناشویلی (صربستان) ۲- کایریل ماسکویچ (بلاروس) ۳- لاشا گوبادزه (گرجستان) و آرکادیوز کولینیچ (لهستان)...۱۳- رامین طاهری (ایران)
۹۷ کیلوگرم: ۱- محمدهادی ساروی (ایران) ۲- الکس زوکه (مجارستان) ۳- آرتور سارگسیان (روسیه) و تریسی هانکوک (آمریکا)
۱۳۰ کیلوگرم: ۱- علیاکبر یوسفی (ایران) ۲- زورابی گدخوری (روسیه) ۳- یاکوبی کاجایا (گرجسان) و اسکار مارویک (نروژ)
ردهبندی تیمی این مسابقات به شرح زیر است
۱- روسیه ۱۵۲ امتیاز ۲- ایران ۱۴۶ امتیاز ۳- جمهوری آذربایجان ۱۰۷ امتیاز ۴- گرجستان ۹۲ امتیاز ۵- ترکیه ۶۶ امتیاز ۶- مجارستان ۶۰ امتیاز ۷- ژاپن ۵۴ امتیاز ۸- ارمنستان ۴۹ امتیاز ۹- لهستان ۴۶ امتیاز ۱۰- بلاروس ۴۰ امتیازمنبع:
1. ورزش سه/ پرواز بنا در شب رویایی کشتی فرنگی (عکس)
2. تابناک/ بعداز روسیه و بالاتر از آذربایجان؛ ایران نایب قهرمان کشتی فرنگی ۲۰۲۱ جهان شد
3. خبر ورزشی/ مراسم اهدای مدال طلا به محمدهادی ساروی
4. خبر ورزشی/ مراسم اهدای مدال طلا به علی اکبر یوسفی
5. ایرنا/ تیم ملی کشتی فرنگی با ۴ طلا و ۲ برنز نایب قهرمان جهان شد
6. ورزش سه/ پیام تشکر رهبر انقلاب برای تیم ملی کشتی فرنگی
اخبار مرتبط
تازه های اخبار
ارسال نظر
در ارسال نظر شما خطایی رخ داده است
کاربر گرامی، ضمن تشکر از شما نظر شما با موفقیت ثبت گردید. و پس از تائید در فهرست نظرات نمایش داده می شود
نام :
ایمیل :
نظرات کاربران
{{Fullname}} {{Creationdate}}
{{Body}}