طلوع قهرمانان گمنام

فرزاد بادپا: فقط به جان مردم فکر کردم
علیرضا احمدی: خورشید بیست‌ودومین روز مرداد ماه 1402 غروب کرده بود که انتشار خبر حمله تروریست‌های داعشی به حرم‌مطهر احمدبن موسی(علیه السلام) موجی از بهت و حیرت  را در افکار عمومی ایجاد کرد. خبرها از حمله ناکام تروریست‌ها حکایت داشت و اینکه نیروهای امنیتی حاضر در حرم طی کمتر از یک دقیقه موفق به مهار مهاجم داعشی شدند.

در شرایطی که خبر این حمله تروریستی به سرعت به سرخط اصلی خبرها تبدیل شده بود، مردم با دل‌نگرانی ویژه‌ای تصاویر و فیلم‌هایی که در نخستین لحظات حمله تروریستی در رسانه‌های اجتماعی منتشر می‌شد را پیگیری می‌کردند. در میان انبوه فیلم‌ها و تصاویر، اما فیلم اقدام شجاعانه یکی از افراد حاضر در حرم‌مطهر در خلع‌ سلاح تروریست داعشی توجه بسیاری را به‌خود جلب کرد. نسخه اولیه فیلم منتشر‌شده وضوح کافی نداشت و مشخص نبود این حرکت شجاعانه ازسوی نیروهای امنیتی انجام شده یا زائران دست به چنین کار متهورانه‌ای زده‌اند.

صبح روز پس از حادثه و به‌دنبال انتشار فیلم‌های باکیفیت‌تر از این اقدام، مشخص شد یکی از خادمان حرم، به نام فرزاد بادپا دست به چنین کار شجاعانه‌ای زده‌است؛ جوانی که جزو نیروهای خدماتی حرم بوده‌است. از آن روز به بعد این جوان گمنام به قهرمانی پرآوازه برای مردم ایران تبدیل شد که روایت دلاوری‌اش نقل هر محفلی است و این روزها مراسم، پشت مراسم برای قدردانی از او برگزار می‌شود. روایت فرزاد از شب حادثه اما شنیدنی است؛ اینکه فداکاری بر حس غریزی ترس غلبه و نام او را برای همیشه در فهرست قهرمانان ایران ثبت می‌کند. گفت‌وگوی همشهری با فرزاد بادپا را در ادامه می‌خوانید.‌

در لحظات نفسگیر حمله آن تروریست به حرم مطهر چه حسی باعث شد به فکر خلع‌سلاح مهاجم بیفتی؟
به‌طورکلی در روز حادثه حس و حال عجیبی داشتم؛ حال و هوایی که نمی‌دانم چگونه باید توصیفش کرد. وصف حال و هوای آن لحظاتم سخت و شاید باورکردنش برای خیلی‌ها دشوار باشد، اما حس غریبی مرا به سمت تروریست کشاند و انگار ندایی مجبورم کرد دنبال تروریست بدوم.

چه چیزی باعث شد به‌سمت تروریست مسلح حمله کنی؟
واقعا نمی‌دانم چه حسی بود، اما نتوانستم جلوی خودم را بگیرم و حمله نکنم. برایم سخت بود که کاری نکنم و کشته و زخمی شدن خانواده‌ام، همشهریان و زائران را ببینم. هرکسی که خود را جای من بگذارد، متوجه می‌شود که نمی‌توان ایستاد و ریخته شدن خون مردم را دید. هر ایرانی و مسلمانی برایش سخت است که این صحنه‌ها را ببیند و کاری نکند.

از عکس‌العمل تروریست داعشی نترسیدی؟
واقعا نمی‌دانم آن لحظات را چطور توصیف کنم. انگار خواست خود حضرت احمدبن موسی(علیه السلام) بود که این تصمیم را بگیرم. معتقدم خود آقا خواست که این اقدام توسط من انجام شود و جلوی کشتار آن داعشی را بگیرم. من یک سال بیشتر نیست که در حرم مشغول به کار هستم و خودم را بیمه شده آقا می‌دانم. حضرت قبول کرده بود که نوکری‌اش را بکنم.

فکر می‌کردی این اقدام شجاعانه‌ات این‌قدر بازتاب پیدا کند؟
در آن شرایطی که جان مردم در خطر قرار داشت نمی‌توانستم به چیز دیگری فکر کنم. فقط باید کاری می‌کردم که جلوی آن تروریست داعشی را بگیرم تا نتواند خون زائران را بریزد. آن لحظات قابل وصف نیست. فکرش را بکنید؛ عزیزان‌تان در مقابل شما در معرض خطر کشته یا زخمی‌شدن قرار گرفته‌اند و شما باید کاری بکنید. در آن لحظه فقط به عزیزانم که در کنارم بودند فکر می‌کردم. زائران هم عزیزان من بودند؛ نباید اجازه می‌دادم آسیبی ببینند.

از اینکه به «قهرمان مردم» تبدیل شده‌ای، چه حسی داری؟
باور کنید اصلا به این موضوع فکر نکرده‌ام. شرایط به‌گونه‌ای بود که نمی‌توانستم به قهرمان‌ شدن فکر کنم. در یک لحظه تصمیم گرفتم؛ دوست نداشتم مردم کشته و زخمی شوند. در آن نقطه‌ای که این اتفاق افتاد دوربینی وجود نداشت و اگر دقت کرده باشید، فیلم منتشر شده با تلفن همراه گرفته شده‌است.

اصلا به این موضوع فکر هم نکردی؟
قرار گرفتن در چنین موقعیتی، قدرت فکر کردن را از انسان می‌گیرد؛ چه برسد به اینکه به اتفاق‌های بعد از این ماجرا فکر کنم. انگار که در لحظه به من تلقین شد که باید کاری کنم و اجازه ندهم خون‌های بیشتری ریخته شود و عزیزانم در حرم کشته و زخمی شوند؛ به‌جز این به چیز دیگری فکر نکردم.

اگر این اتفاق در جایی به‌جز حرم رخ می‌داد باز هم همان واکنش را نشان می‌دادی؟
نمی‌دانم؛ شاید اگر در جای دیگری این حمله تروریستی اتفاق می‌افتاد، جلو نمی‌رفتم. شاید اگر بیرون از حرم با چنین صحنه‌ای مواجه می‌شدم، قدرت تصمیم‌گیری‌ام را از دست می‌دادم، اما در آن لحظه، گویی خود حضرت این قدرت را به من داد که به‌سوی مهاجم حمله کنم و اجازه ندهم خون بیشتری بریزد.

خودت را قهرمان می‌دانی؟
من که کاری انجام نداده‌ام. ما سرداران شهیدی داریم که جان‌شان را برای میهن اسلامی‌مان فدا کرده‌اند. در مقابل آنها کار من که ارزشی ندارد. باور کنید به تنها چیزی که فکر نمی‌کردم، تقدیر شدن بود. اسلحه ترس دارد و اگر اعتقاد نباشد نمی‌توان بر ترس غلبه کرد.

در این مدت کنایه هم شنیده‌ای؟
بعضی‌ها گفتند جوگیر شده‌ و دست به این کار زده‌ام، اما شما خودتان را جای من بگذارید. وقتی دیدم تروریستی اسلحه به‌دست به جان مردم افتاده، دیگر نتوانستم جلوی خودم را بگیرم. آن لحظه ترس در وجودم نبود. پیش‌تر هم گفتم، انگار خود آقا به من دستور داد که به‌سمت مهاجم بروم.

قدردانی‌هایی که در روزهای اخیر ازسوی مسئولان انجام شده چقدر در تکرار چنین شجاعت‌هایی در جامعه اثرگذار است؟
قطعا نقش مهمی دارد، اما یک نکته را درنظر داشته باشید؛ انجام چنین اقدام‌هایی اگر برخاسته از نیت قلبی نباشد، ماندگار نمی‌شود. اگر نیت دیگری در کار باشد، ممکن است مدتی در اذهان بماند، اما پس‌از مدتی فراموش خواهد شد.
 

4 ثمره در تکریم شیر شاهچراغ


محسن مهدیان: دستمریزاد به آقای رئیسی و سردار سلامی و کشتی‌گیر باغیرت حسن یزدانی در تکریم نام‌آور ملی‌مان فرزاد بادپا و اما چند نکته در این‌باره که آموزنده است.

یکم، فرهنگ قدردانی
بالابردن دست فرزاد بادپا، ارج‌نهادن به فرهنگ قدردانی است؛ گوهری که در فرهنگ اجتماعی و رسانه‌ای ما عجیب خاک می‌خورد و غایب است. در بهترین حالت نقد را در برجسته‌کردن نقاط منفی می‌بینیم و در آن از هم سبقت می‌گیریم، اما در فرهنگ تقدیر و تکریم کسری داریم، حال آنکه اخلاق حکمرانی رهبری دقیقا برعکس است. از تجلیل از خانواده‌های شهدا و ایثارگران تا تجلیل از دولتمردان و ورزشکاران و نهادهای انقلابی و غیره آن‌هم نه به‌صورت کلی بلکه مصداقی و متعین.

دوم، قهرمان‌سازی‌
 شهرت با سلبریتی فرق می‌کند. آدم مشهور فردی است که به هر دلیلی معروف شده و مهم‌ترین تفاوتش با شهرت مذموم یا همان سلبریتی این است که برای ماندن در شهرت حق و ناحق نمی‌کند. اما یک‌بار بیایید ماجرا را اینطور ببینیم. چه می‌شود که شهرت مذموم شکل می‌گیرد؟ بی‌شک من و شما هم سهم داریم. به‌خودمان رجوع کنیم ببینیم برای فهم حق و باطل چه میزان به لایک و ممبر توجه می‌کنیم؟ سلبریتی در ذهن ما به پیام اعتبار می‌دهد. اگر از سلبریتی‌زدگی رها شویم، قهرمان‌های گمنام را پیرامون‌مان می‌یابیم. نمونه‌های فرزاد بادپا‌ها و علی لندی‌ها و آرمان‌ها و عجمیان‌ها و...

سوم، الگوسازی
یک اصل مهم در تبلیغ و ترویج قهرمانان گمنام این است که بتوانیم اندیشه‌های اسلامی را تنزیل دهیم تا قابل درک باشد و اثر قلبی در مخاطب داشته باشد. وقتی اندیشه تا ساحت عمل تنزیل و به یک سبک زندگی تبدیل می‌شود، هم قدرت نفوذ و تأثیرگذاری بیشتری پیدا می‌کند و هم توان جریان‌سازی‌ می‌یابد. مهم‌ترین نوع یادگیری انسان، یادگیری مشاهده‌ای است و لذا کارشناسان تربیتی معتقدند الگوسازی، مؤثرترین و سهل‌ترین و عینی‌ترین و سریع‌ترین راه رشد تربیتی انسانی است.

چهارم، جامعه‌سازی‌
یکی از عوامل اصلی در بروز گناه و عصیان در جامعه، تلقی افراد از انحطاط جامعه است. برداشت منفی جامعه از پیرامون خود، عامل اساسی در بروز زشتی‌ها و کج‌روی‌هاست. کسی که احساس کند همه مردم اهل پلشتی‌اند، احتمال انحرافش بیش از کسی است که برایند جامعه را سالم و رو به تکامل می‌پندارد. ترویج زندگی خوبان گمنام شهر، موجب می‌شود احساس «شهر عصیان» اصلاح و فهم اینکه شهر مشحون از خوبان گمنام است، آسان شود. ترویج سبک زندگی خوبان شهر کمک می‌کند احساس غالب‌بودن نفس اماره اجتماعی از بین رفته و جامعه دچار سیاه‌بینی و خدای ناکرده ناامیدی از اصلاح و رشد و کمال نشود. /همشهری
 

خادم شاهچراغ پاسدار انقلاب شد

فرمانده کل سپاه با درخواست فرزاد بادپا، خادم فداکار حرم حضرت شاهچراغ(علیه السلام) مبنی بر عضویت در سپاه موافقت کرد. به گزارش سپاه نیوز، در بیست و چهارمین مجمع عالی فرماندهان و مسئولان سپاه از فرزاد بادپا، خادم حرم حضرت شاهچراغ(علیه السلام) تجلیل شد.

در پی درخواست این خادم شجاع و فداکار حرم شاهچراغ(علیه السلام) مبنی بر عضویت در سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، سردار سرلشکر پاسدار حسین سلامی، فرمانده کل سپاه با درخواست این خادم فداکار موافقت و دستور استخدام وی را صادر کرد. همچنین در بیست و چهارمین مجمع عالی فرماندهان و مسئولان سپاه یک سفر کربلای معلی به همراه خانواده به این خادم قهرمان اهدا شد. 
 

فیلم ها


قهرمان وطن؛ فرزاد بادپا ؛ «چون ایران نگردد ز شیران تهی»
 

اکران مردمی فیلم عشق کوفی و فرزاد بادپا که پرچم زیبای ایران رو میبوسه و میگه دوست دارم زیر این پرچم باشم!
 
 

رئیس‌جمهور از فرزاد_بادپا خادم فداکار حرم شاهچراغ(علیه السلام) تقدیر کرد...
 

نمایندگان مجلس از فرزاد بادپا قهرمان حملۀ تروریستی شاهچراغ تقدیر کردند.
 

ببینید | لحظه تقدیر قهرمان کشتی از خادم فداکار حرم شاهچراغ(علیه السلام)

 


نظر کاربران فضای مجازی







 


































 

جزئیات تازه

نایب رییس کمیسیون امنیت ملی مجلس با اشاره به سفر هیاتی از کمیسیون به شیراز برای بررسی حادثه شاهچراغ، گفت: قصد فرد مهاجم تنها کُشتن یک یا دو نفر نبوده است. شهریار حیدری، با اشاره به سفر هیاتی از اعضای کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس به شیراز برای بررسی حادثه شاهچراغ، گفت: این هیات برای بررسی این موضوع به شیراز اعزام شده و بازدید میدانی از حادثه شاهچراغ و نحوه عملکرد یگان های حفاظتی، حراستی و امنیتی در قبال این حادثه صورت گرفت.

نایب رییس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس یازدهم، ادامه داد: جلساتی با مدیران اطلاعاتی، امنیتی و نظامی از جمله فرمانده سپاه فجر استان فارس، استاندار و مدیرکل اطلاعات استان و اعضای شورای تامین برگزار شد واِشراف اطلاعاتی و عملیاتی بر فرد دستگیر شده که از پشتیبانی بسیاری برخوردار بود، صورت گرفت و مشخص شد که این فرد اهل تاجیکستان بوده و در روسیه تحصیل کرده است البته در افغانستان آموزش های عقیدتی و عملیاتی دیده و از طریق مرز غیرمجاز وارد ایران شده بود و نهایتا با پشتیبانی و حمایت افرادی در استان فارس که عمدتا افغانستانی و تاجیکستانی بودند، دست به انجام چنین عملیاتی زده است.
 
قصد فرد مهاجم تنها کُشتن یک یا دو نفر نبود
وی افزود: قصد فرد مهاجم تنها کُشتن یک یا دو نفر نبود؛ این فرد تروریست با مهمات فراوانی که همراه داشت به قصد کُشتن افراد بی‌گناه بیشتری وارد حرم شده بود که خوشبختانه با توجه به اِشراف مسئولان امنیتی و اطلاعاتی استان فارس بر روی این موضوع و اِشراف عملیاتی سپاه به عنوان متولی امر حفاظت از حرم و با توجه به واکنش سریع این نیروها، از ورود این فرد تروریست به داخل حرم و کشتن نمازگزارن جلوگیری بعمل آمد.
 
فرد تروریست تمام جوانب ورود به حرم را طراحی و شناسایی کرده بود
این نماینده مجلس در دوره یازدهم، بیان کرد: فرد تروریست از قبل چندین بار به داخل حرم آمده و تمام جوانب از جمله نحوه ورود به حرم را طراحی و شناسایی کرده همچنین از زمان برگزاری نماز جماعت و حضور نمازگزاران اطلاعاتی کسب کرده بود که خوشبختانه با تیراندازی نیروهای حفاظت، این فرد مهاجم منحرف به سمت محوطه حیاط حرم شده و یک فرد خدماتی شجاع و نترس به سمت این تروریست حمله ور شده و بلافاصله بعد از چند ثانیه نیروهای حفاظت حرم، این فرد مهاجم را دستگیر می کنند. این عملیات از زمان تیراندازی فرد مهاجم تا دستگیری نزدیک به ۲۴ ثانیه طول کشیده است و این بیانگر اِشراف اطلاعاتی، عملیاتی و آمادگی نیروهای اطلاعاتی و امنیتی است. همچنین از تمام دوربین‌ها و صحنه های این حادثه بازدید و بازنگری صورت گرفت و چندین مرتبه این حادثه توسط نیروهای اطلاعاتی و امنیت بازتعریف و با واقعیت ها تطبیق داده شده است
 
ایثار و از خود گذشتگی فرد خدماتی در حرم مانع از بروز فاجعه شد
نایب رییس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس، یادآور شد: آنچه مشهود است، ایثار و از جان گذشتگی نیروهای اطلاعاتی، امنیتی، حفاظتی و حراستی به ویژه نیروهای خدماتی است. همه تلاش کردند تا فرد تروریست دستگیر شود، تروریستی که با مهمات کامل و آموزش های لازم قصد انجام قتل عام داشت، خوشبختانه با شجاعت مثال زدنی یک فرد خدماتی زمین گیر شد. /خانه ملت