اینک و در آستانه ایام انتخابات، بر همگان آشکار و مبرهن است که انتخابات اسفند ماه مجلس ورای اسلامی و مجلس خبرگان رهبری؛ بیش از انتخابات ادوار گذشته مورد هجمه رسانه‌های خارجی و معاندین و مخالفان داخلی و خارجی نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران قرار گرفته است. از یک سو؛ اختلافات میان احزاب و گروه‌های سیاسی و از دیگر سو؛ مشکلات اقتصادی و معیشتی فزاینده طی چند سال اخیر، نارضایتی‌های بسیاری را در میان اقشار مختلف جامعه پدید آورده است تا جایی که متاسفانه تحلیلگران و جامعه شناسان بر بی‌رغبتی و عدم مشارکت عمومی و فراگیر مردم در انتخابات آتی اذعان کرده‌اند.
 

کاهش مشارکت عمومی مردم در انتخابات

امروزه و بنا به دلایل مختلفی از جمله افزایش مشکلات معیشتی و عدم رفع آسیب‌ها و معضلات اجتماعی؛ چنین تفکری در جامعه اشاعه داده‌ شده است که به راستی رأی دادن چه فایده‌ای دارد؟ و یا این مهم که رأی من چه تأثیری بر روند جاری کشور و رفع مشکلات آن خواهد گذاشت؟!

شاید بتوان به افرادی که به چنین سؤال‌هایی رسیده‌اند، حق داد چرا که طی 1 دهه اخیر نه تنها مشکلات عمومی مردم رفع نشده است بلکه بر میزان و سطح آن نیز افزوده شده است. از سویی با تورم افسارگسیخته و روند صعودی قیمت‌ها دست و پنجه نرم می‌کنیم و از دیگر سو؛ تحریم‌های همه جانبه سردمداران غربی به ویژه آمریکا، فشارها را بر کشور و مردم بیشتر کرده است و آمار و ارقام موجود؛ نشان دهنده شرایط نامساعد و نامناسب اقتصاد کشور است. پس به واقع، در چنین شرایطی که باری از دوش مردم برداشته نمی‌شود و تغییری در روند زندگی عمومی آنها حاصل نمی‌شود رای دادن یا ندادن فرق چندانی نخواهد داشت!
 

 
با پذیرش تفکری که به تصویر کشیدیم باید متذکر شویم که بر اساس تجربیات داخلی و بین‌المللی؛ هرگاه در هر کشوری، با کاهش مشارکت عمومی در انتخابات مواجه بوده است، جولان دشمنان، اِعمال انواع تحریم‌ها، طمع ورزی سلطه‌گران و... نیز آشکار شده است و هرگاه چنین روندی در جامعه‌ای گسترش یافت؛ ناامنی و عدم ثبات در آن پدیدار خواهد شد که تدریجا پایه‌های نظام حکومتی را متزلزل و زمینه دخل و تصرف دشمنان در امور داخلی آن کشور را فراهم خواهد کرد.

در این میان باید توجه داشت که کاهش امنیت و افزایش تحریم‌ها و تهدید‌های دشمنان، همواره بستری مناسب برای تشویش اذهان عمومی و خدشه‌دار کردن باورها، اعتقادات و اعتماد عموم مردم به یک نظام، حکومت و مسئولین آن می‌باشد که مهم‌ترین هدف دشمن در طول تاریخ قلمداد می‌شود و از این رو، انتخابات یکی از مناسب‌ترین فرصت‌ها برای خنثی کردن برنامه‌ها و پروژه‌های خصمانه دشمن است که باید با بصیرت و آگاهی فزاینده مورد توجه اقشار مختلف جامعه قرار گیرد و این تهدید را به فرصتی کارآمد برای قطع دستان دشمنان از دخالت در امور داخلی کشور تبدیل کرد.
 

رأی مردم بی‌تأثیر است!

حائز اهمیت آن که نه تنها در ایران، بلکه در سراسر جهان؛ انتخابات هر کشوری چه برای خود آن کشور و چه برای دیگر کشورها از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است چرا که میان اعتقاد و حمایت و پشتیبانی مردم را از نظام حکومتی خود نشان می‌دهد و هر چه این میزان رو به افزایش باشد، پایه‌های آن نظام مستحکم‌تر و زمینه نفوذ دشمن در آن کم‌تر خواهد بود و بر عکس؛ هر چه مشارکت در انتخابات، کمتر باشد میزان رضایت و حمایت عموم مردم از حاکمان کمتر و بستر نفوذ دشمن مهیاتر خواهد بود.
 

 
با توجه به میزان اهمیت انتخابات در سراسر جهان، باید توجه داشته باشیم که دشمنان و سران غربی به رهبری ایالات متحده آمریکا؛ طی 2 سال گذشته با اِعمال انواع تحریم‌ها و فشارهای اقتصادی؛ به موازات برنامه‌ریزی دقیق و هدفمند برای به حداقل رساندن مشارکت عموم مردم در انتخابات 1402 تمام تلاش و توان خود را برای افزایش سطح نارضایتی مردم از دولت و نظام و همچنین؛ بی‌اثر جلوه دادن رأی ملت در آینده کشور به کار گرفتند چرا که اصلی‌ترین هدف دشمنان در جنگ شناختی؛ تأثیر منفی بر باورها، اعتقادات و در نهایت اعتماد عمومی به نظام است. به بیان دیگر، در چنین شرایطی سعی می‌شود تا رأی مردم بی‌اثر نشان داده شود تا اعتماد عمومی خدشه‌دار و مشارکت کاهش داده شود و عمده دلیل آن ناکارآمدی دولت و مسئولین عنوان می‌شود.
 

چرا دولت‌ نمی‌توانند مشکلات را حل کنند؟

متأسفانه، دشمنان جمهوری اسلامی ایران با القای این مهم که دولت و مجلس شورای اسلامی توانایی حل مشکلات و معضلات مهم و اصلی کشور بالاخص؛ مشکلات اقتصادی و معیشتی را ندارند تا حدودی توانسته‌اند این روند را تبدیل به دستاویزی کنند تا اکثریت مردم را به تحریم انتخابات و قهر با صندوق‌های رأی سوق دهند که متأسفانه حقیقتی تلخ اما قابل تأمل است.

در حال حاضر اکثر مشکلات اقتصادی کشور ناشی از تحریم‌های ایران اسلامی و نیز محدودیت‌های غربی‌ها در واردات و صادرات است. معضلی که ابعاد مختلف زندگی عموم مردم را تحت‌الشعاع قرار داده و رشد اقتصادی را کُند، تولید داخلی را کاهش، درآمد سرانه و ارزش پول ملی را نیز کمتر و سفره مردم را کوچک‌تر از پیش کرده است. اینکه دولت، مجلس شورای اسلامی و دیگر نهادها و مسئولین توانایی رفع و یا کاهش این قبیل مشکلات را ندارند سختی باطل است؛ اما بی‌شک رفع این دشت از موانع نیازمند زمان و همراهی مردم با مسئولین است.
 

 
امروزه بر همگان آشکار و مبرهن است که ایران اسلامی طی 4 دهه اخیر مورد هجمه و حمله جنگ سرد گسترده کشورهای غربی قرار گرفته است و این روند با فشارهای اقتصادی و تحریم‌های گسترده‌ای همراه است که شرایط زندگی را بر همگان دشوار ساخته است اما بی‌شک تحریم انتخابات و قهر با صندوق‌های رای راهگشای مشکلات کشور نبوده و نخواهد بود و بر عکس؛ حضور پای صندوق‌های رای در چنین شرایطی، بر قدرت و استقلال کشور افزوده و جایگاه ایران اسلامی را در سطح جهانی ارتقا خواهد داد. مهمی که اهداف شوم دشمنان این مرز و بوم را نقش بر آب می‌کند.
 

اهمیت انتخابات اسفند 1402

انتخابات اسفند ماه مجلس شورای اسلامی و مجلس خبرگان رهبری امسال از چنان اهمیت و جایگاه ویژه‌ای برخوردار است که رهبر معظم انقلاب اسلامی در سخنان 11 ماه پیش خود (سخنرانی نوروزی) بر آن و ضرورت مشارکت حداکثری مردم تأکید و مسئولین را بر تسریع مشکلات اقتصادی کشور فرا خواندند. ایشان حتی فرمودند که هر کس بنده را هم قبول ندارد در انتخابات شرکت کند و این بدان معنا است که "انتخابات" در شرایط خاص و بحرانی کشور از اهمیتی دوچندان برخوردار می‌شود و چنین مواقعی تحریم انتخابات جز زیان همگانی و چند برابر شدن مشکلات کشور، نتیجه دیگری به همراه نخواهد داشت.
 

 
رهبر معظم انقلاب اسلامی اخیراً نیز با تأکید بر لزوم مشارکت عمومی در انتخابات آتی فرمودند: "مجلس شورای اسلامی طبق قانون اساسی ریل‌گذاری کننده‌ آینده‌ کشور است. اگر کشور مشکلاتی دارد برای رفع این مشکلات نیاز به قانون‌گذاری و حضور مدّبرانه‌ مجلس شورای اسلامی است. این دو انتخابات بایستی با شکوه برگزار بشود. بنده چهار خصوصیت را در اول امسال راجع به این انتخابات به ملت ایران عرض کردم. اولاً مشارکت قوی، ثانیاً رقابت واقعی، ثالثاً سلامت به معنای حقیقی کلمه و رابعاً امنیت انتخابات. اگر مشارکت ضعیف باشد مجلس ضعیف خواهد شد، مجلس ضعیف توانایی کامل برای رفع مشکلات نخواهد داشت. اگر میخواهیم مشکلات برطرف بشود باید مشارکت را بالا ببریم، این وظیفه‌ همه است. هر که می‌خواهد مشکلات کشور برطرف بشود راهش این است." (۲ دی ماه ۱۴۰۲)

بنابراین، با کمی تأمل و تعقل در میابیم که نباید با عدم مشارکت در انتخابات مشکلات کشور را بیشتر کرد و مطلوب است با شرکت در آن پایبندی خود به نظام را به رخ دشمنان و معاندان کشانده و همچون گذشته سدی در برابر تحقق اهداف شوم آنها بنا کنیم تا با قدرتی فزاینده در راستای کاهش و رفع مشکلات کشور قدمی مثمرثمر برداشته باشیم.
 

منابع:

1. چرا دولت‌ها نمی‌توانند مشکلات را حل کنند؟، خبرگزاری ایسنا
2. مردم می‌پرسند چرا باید رای بدهیم، مگر رای ما تاثیر هم دارد؟، روزنامه جوان
3. چرا نباید با صندوق رای قهر کرد؟، باشگاه خبرنگاران جوان
4. نقش مهم رسانه‌ها در انگیزه دادن به مردم، خبرگزاری ایسنا
5. فرمان مهم رهبر انقلاب برای افزایش مشارکت در انتخابات اسفند ۱۴۰۲، خبرآنلاین