از نخستین روزهای پیروزی انقلاب اسلامی و استقلال همه‌جانبه ایران، هجمه و تحریم‌های فزاینده‌ای متوجه کشور ما شد که با گذشته بیش از 40 سال همچنان ادامه دارد. تحریمهای و فشارهای اقتصادی که هر روز به بهانه های واهی بر آن افزوده میشد و زمینه مشکلات مختلفی را برای عموم مردم فراهم می‌کرد اما ملت ایران همواره در برابر فشارهای اقتصادی و مشکلات حاصل از آن ایستادند و به نظام و مسئولین پایبند ماندند.

اما در این میان باید توجه داشت که طی 1 دهه گذشته، شرایط اقتصادی و معیشتی روند نامطلوب و نامشاعدی را به خود گرفته است که اگر تمام این شرایط و عوامل منتج به آن به گردن تحریمهای غربی ها و جنگ ناعادلانه اقتصادی دشمن علیه علیه ایران اسلامی بیندازیم، کمی دور از ذهن و بی منطقی است.

امروزه بر همگان آشکار و مبرهن است که تحریم‌های ظالمانه غربی‌ها بالاخص ایالات متحده آمریکا، مشکلات داخلی و خارجی گسترده‌ای را برای ایران اسلامی به وجود آورده است؛ اما این روند نمی‌تواند چشم مردم را بر منابع، توانمندی‌ها و پیشرفته‌ای داخلی ببندد. بدان معنا که ایران همواره و در طول تاریخ جزو یکی از غنی‌ترین کشورها از حیث منابع طبیعی، انواع انرژی‌ها، نفت، طلا و غیره بوده است که بی‌تردید این مهم می‌تواند شرایط زندگی برای عموم مردم را تسهیل نموده و تا حد بسیاری؛ سدی در برابر آسیب‌ها و مشکلات حاصل از فشارهای اقتصادی ایجاد کند تا کمترین تأثیر متوجه مردم و معیشت روزانه آنها شود؛ اما متأسفانه امروزه شاهد آن هستیم که بیشترین تأثیرات تحریم‌ها، مستقیماً بر زندگی جاری مردم تأثیر گذاشته و سفره آنها هر روز کوچک‌تر از پیش می‌شود.
 

مگر رأی ما تأثیر هم دارد؟

با نگاهی به ادوار گذشته و تأثیر انتخابات بر زندگی و معیشت عموم مردم، در می‌یابیم که کاهش مشارکت عمومی در انتخابات، نتیجه‌ای جز نامساعدتر شدن اوضاع ندارد. به بیان دیگر؛ دشمنان و معاندین هر حکومتی در تلاش هستند تا با روش‌ها و ترفندهای مختلف؛ مشارکت مردم در انتخابات کشور مورد هدف را به حداقل برسانند تا با این روند؛ زمینه تزلزل اجتماعی، دوقطبی‌سازی و شکاف میان مردم و حکومت را به بالاترین سطح ممکن رسانده و در چنین شرایطی بستری مناسب برای جولان دهی خود فراهم کنند.
 

 
باید توجه داشت که مهم‌ترین روش آنها و رسانه‌های همسو با آنان بر این مهم بنا نهاده شده است تا با بی‌تأثیر جلوه دادن رأی مردم آنان را دلسرد کرده و به این نتیجه برسانند که رأی آنها هیچ تأثیری بر شرایط موجود در جامعه نداشته و از این رو؛ ضرورتی برای رأی دهی نمی‌ماند! و با اشاعه چنین تفکری در جامعه، حضور مردم پای صندوق‌های رأی را به حداقل ممکن رسانده و اعتماد آنان به نظام، حکومت و مسئولین را به شدت کاهش می‌دهند. این در حالی است که بی شک؛ شرایط موجود جامعه تا حدودی، نتیجه انتخاب اکثریت مردم در ادوار گذشته است و حاکی از آن که در انتخاب خود بیش از پیش دقت کرده و با آگاهی و بصیرت به نامزدهای خود رأی دهند و نه بر اساس لیست و توصیه دیگران که بی شک چنین انتخابی نتیجه‌ای عکس و نامطلوب را به همراه خواهد داشت.
 

چرا باید رأی بدهیم؟

رهبر معظم انقلاب همواره تأکید داشته و دارند که میزان رأی ملت است و مسئولین و دست‌اندرکاران کشور باید تمام تلاش و توان خود را به کار گیرند تا مشارکت مردم را به بالاترین سطح ممکن برسانند و این مهم محقق نمی‌شود مگر با صداقت، تلاش و اهمیت مسئولین به خواسته‌ها و مطالبات عموم مردم. در این راستا باید متذکر شد که مشارکت حداکثری مردم در انتخابات، نشان دهنده ساختار مطلوب نظام و عملکرد بهینه و هدفمند مسئولین است که از اولویت‌های انقلاب اسلامی است.
 

 
در این میان باید توجه داشت که برگزاری انتخابات و مشارکت مردم در آن؛ سدی در برابر دیکتاتوری و ناامنی بنا می‌کند و رهبر معظم انقلاب اسلامی با تأکید بر این مهم می‌فرمایند: انتخابات تنها مسیر صحیح و حقیقی است که می‌تواند حاکمیت ملی مردم را تأمین کند. برگزاری انتخاباتی پرشکوه و با حضور پرشور مردم، موجب وحدت ملی می‌شود، وحدت ملی و حضور پر قدرت مردم در صحنه، قدرت ملی می‌آورد و قدرت ملی موجب امنیت می‌شود که امنیت نیز زمینه‌ساز پیشرفت علمی، شکوفایی اقتصادی و حل مشکلات گوناگون اقتصادی، سیاسی و فرهنگی خواهد بود. برخی از تحول طرف‌داری می‌کنند؛ اما انتخابات را به عنوان مقدمه تحول، مورد بی‌مهری قرار می‌دهند. اگر می‌خواهید به نفع دیدگاه خود تحول ایجاد کنید، راهش سر کار آوردن کسانی است که با شما هم‌جهت هستند که این مسئله نیز فقط با انتخابات محقق می‌شود. جوانان و اعضای خانواده‌ها نیز مخاطبان خود را به برگزاری انتخاباتی پرشور تشویق کنند. (2 دی ماه 1402)

آنچه در این میان حائز اهمیت است؛ نتایج حاصل از کاهش مشارکت در انتخابات می‌باشد؛ بدان معنا که اگر مشارکت عمومی در انتخابات کاهش پیدا کند و برگزاری انتخابات با ضعف همراه شود؛ افرادی با شایستگی کمتر به مجلس شورای اسلامی و یا مجلس خبرگان رهبری ورود پیدا می‌کنند که بی‌شک به دلیل اصلح نبودن توانایی ایجاد تغییر و تحول چندانی نداشته و در چنین شرایطی نه تنها شرایط نامطلوب جامعه بهبود نمی‌یابد؛ بلکه این روند؛ روز به روز نامطلوب‌تر خواهد شد و زندگی عموم مردم را تحت‌الشعاع قرار خواهد داد.
 
 
در این زمینه نیز مقام معظم رهبری متذکر می‌شوند که "برطرف کردن مشکلات نیازمند مشارکت قوی و تشکیل مجلسی قوی است. باید برای حضور جناح‌های سیاسی و گرایش‌های گوناگون سیاسی، اقتصادی و فرهنگی در مسابقه بزرگ انتخابات باز باشد تا همه دیدگاه‌ها و نگاه‌ها در این میدان فعال باشند. البته مجلس خوب و قوی باید هم نمایندگان جوان داشته باشد و هم نمایندگان باسابقه و با تجربه. رقابت یعنی همه بتوانند تبلیغات کنند؛ البته تبلیغات غیر از دروغ گفتن، تهمت ‌زدن و وعده خلاف‌ دادن است. تبلیغات یعنی بیان دیدگاه‌ها برای مردم همراه با اخلاق و دیانت. بعضی‌ها برای دلسرد کردن مردم، دائم مشکلات کشور را یادآوری می‌کنند؛ در حالی که راه‌ حل مشکلات، انتخابات است و برای رفع مشکلات باید در انتخابات شرکت کرد." (2 دی ماه 1402)
 

نتیجه گیری:

از آنچه که اجمالاً بدان پرداخته شد، چنین بر می‌آید که با پذیرش تمام مشکلات جاری در کشور؛ عدم مشارکت در انتخابات نتیجه‌ای جز به نفع دشمن در پی نخواهد داشت و چنین روندی نه تنها شرایط را بهتر نخواهد کرد؛ بلکه آسیب‌ها و مخاطرات حاصل از آن بر زندگی عمومی مردم تأثیری مستقیم و ناخوشایند خواهد گذاشت و تنها انتخابی درست و از سر شناخت و آگاهانه می‌تواند مشکلات را کاهش داده و تدریجاً شرایطی مطلوب را فراهم آورد.
 

منابع:

1. چرا باید رای بدهیم؟، خبرگزاری ایسنا
2. مردم می پرسند چرا باید رای بدهیم، مگر رای ما تاثیر هم دارد؟، خبرآنلاین
3. دلایل رای دادن از نگاه رهبر معظم انقلاب، همشهری آنلاین
4. به چه کسی رأی دهیم؟، تابناک
5. دیدار مردم کرمان و خوزستان با رهبر انقلاب، دفتر نشر آثار مقام معظم رهبری