محمد نهضت: نهاد وقف؛ مظهر تکافل اجتماعی دانش بنیانها
معاون اقتصادی اداره کل اوقاف و امور خیریه استان تهران گفت: نقش نهاد وقف در جهش تولید ناخالص ملی و توسعه کشور بی بدیل است؛ نهادی که به عنوان عامل جهش ساز تمدن اسلامی، میتواند مظهر تکافل اجتماعی برای اقتصاد مبتنی بر دانش باشد.
وی اظهار کرد: سازمان اوقاف در اولین گام، تصمیم به برپایی نمایشگاه دستاوردهای نهاد وقف در محل موزه ملی ایران گرفت؛ تا این مهم را یادآور شود که وقف به عنوان یک پیشران، از دیر باز در قالب (اموال، املاک و زیورآلات) رخ می نمود، می توان دامنه حضور وقف را به علم و فناوری گسترش داد.
نهضت افزود: اولین نمایشگاه دستاوردهای وقف در سال ۱۳۹۸ با هدف تغییر نگرش و فرهنگ سازمانی و عمومی از اقتصاد مبتنی بر منابع طبیعی و نظام اجاره داری به اقتصاد مبتنی بر دانش از طریق انواع مشارکتهای عمومی و خصوصی با مشارکت بیش از ۲۰ شرکت دانش بنیان برپا شد و پروژه مولد سازی منابع غیر مولد موقوفات از طریق مشارکت با فناوران کلید خورد؛ با هدف اینکه این پروژه درصورت موفقیت به پروسه مولد سازی تبدیل خواهد شد.
وی عنوان کرد: در گام بعدی دومین نمایشگاه دستاوردهای نهاد وقف در سال۱۴۰۰ برگزار و این بار ایده های ارائه شده در نمایشگاه قبلی به محصول تبدیل و به نمایش گذاشته شدند و این اتفاق نقطه عطفی در افزایش بهره وری موقوفات در فرایند مولدسازی توسط سازمان اوقاف و امور خیریه گردید.
مدیرکل سابق مجامع و شرکتها سازمان اوقاف بیان کرد: در فاصله کمتر از دو سال مرکز نوآوری نوفل لوشاتو با سهامداری موقوفات ایجاد و میزبان دومین نمایشگاه شرکتهای دانش بنیانی شد که در نمایشگاه قبلی ایده پردازی کرده بودند، برگزاری این رویداد با شکوه، یک شعار و ادعا «وقف به عنوان تکافل اجتماعی دانش بنیان ها» را در سازمان اوقاف و امور خیریه به عمل و واقعیت تبدیل کرد.
وی اظهار کرد: پس از برگزاری موفق دومین نمایشگاه، عزم سازمان اوقاف جهت حمایت بیشتر از فعالیتهای شرکتهای دانش بنیان جزم شد. بدون شک در این مسیر توکل، تفکر و تلاشهای هوشمندانه و جهادگرانه رئیس محترم سازمان اوقاف، حجت الاسلام و المسلمین سید مهدی خاموشی بی تاثیر نبود، حمایتهای بیدریغ ایشان منتج به کسب موفقیت های بی نظیر شرکتها با سهامداری موقوفات شد.
معاون اقتصادی اداره کل اوقاف و امور خیریه استان تهران افزود: بخشی از این موفقیت ها شامل: ایجاد بزرگترین کارخانه تولید انواع ایمپلنت های استخوانی، ستون فقرات، فک و صورت؛ تولید انواع تجهیزات پزشکی وارداتی داخل اتاق عمل؛ تولید انواع محصولات پرتو ایکس در صنایع مختلف از قبیل جریان سنج چندفازی چاهای نفت انواع ایکس ری و دستگاه سنجش تراکم استخوان؛ تولید انواع تجهیزات الکترونیکی و مخابراتی، اوپتیک، کوانتوم و راه اندازی اولین خط تولید انواع مودم، ورود به عرصه تکمیل زنجیره پرورش آبزیان، تولید ماهی در قفس، تولید دستگاه های کنترل و رفع بیماری سرطان، تحقق، تولید و توسعه واکسنهای پیشگیری سرطان و درمان انواع بیماری های خاص از روش mRNA, تولید انواع موتورسیکلت های برقی در راستای کاهش آلودگی هوا، ایجاد زیرساخت های لازم در بکارگیری هوش مصنوعی و وب ۳ و شهر هوشمند، ایجاد زنجیره های تامین محصولات کشاورزی و افزایش بهرهوری محصولات کشاورزی و دامپروری، ورود به حوزه انتقال جنین دام سنگین مولد و پر تولید و گوساله ممتاز و راه اندازی مراکز نوآوری و نهایتاً تاسیس یکی از بزرگترین صندوق های پژوهش و فناوری در کشور اقداماتی بود که در این چند سال رقم خورد.
نهضت گفت: با افتخار میتوان ادعا کرد سازمان اوقاف و امور خیریه التزام عملی خود را جهت تحقق منویات مقام معظم رهبری در سالی که مزین شده است به نام «جهش تولید با مشارکت های مردمی» با برگزاری سومین نمایشگاه دستاوردهای نهاد وقف و نمایش تجاری سازی محصولات شرکتهای دانش بنیان خود را به نمایش عمومی گذاشت.
وی تصریح کرد: ناگفته پیداست تمامی اقدامات مطروحه با هدف کسب منفعت حداکثری به عنوان مهمترین ماموریت ذاتی سازمان اوقاف و امور خیریه، امکان افزایش دامنه اجرای نیات و حفظ عین موقوفات را به عنوان دو ماموریت اساسی دیگر سازمان، میسر خواهد کرد و بی شک اطلاع رسانی دقیق از این تلاش مجاهدانه و اقدام هوشمندانه و گسترده کردن شفافیت به اعتمادسازی و توسعه فرهنگ وقف به دنبال آن توسعه کشور کمک می کند.
منبع: روابط عمومی سازمان اوقاف و امور خیریه
تازه های اخبار
ارسال نظر
در ارسال نظر شما خطایی رخ داده است
کاربر گرامی، ضمن تشکر از شما نظر شما با موفقیت ثبت گردید. و پس از تائید در فهرست نظرات نمایش داده می شود
نام :
ایمیل :
نظرات کاربران
{{Fullname}} {{Creationdate}}
{{Body}}