کتابخوانی ما با دیگران تفاوت دارد
به گزارش روز یکشنبه گروه فرهنگی هنری باشگاه خبرنگاران دانشجویی ایران"ایسکانیوز" وزیر کشور در گفت و گو با ستاد خبری بیست و یکمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران گفت: فضای نمایشگاه فضایی کاملاً فرهنگی و مهیا برای توزیع کتاب وداد و ستد فرهنگی بود و از حضور در نمایشگاه کتاب حس خوبی به من دست دارد.
وی افزود: اوج داد و ستدهای فرهنگی این است که انسان به معرفت والا دسترسی پیدا کند، مصلی هم جایگاهی برای عروج معنوی و روحی انسان است و این ترکیب بسیار جالب است.
وزیر کشور افزود: روشنایی مصلی، تذهیب، معماری و کاشی‌کاری این فضای معنوی نکات بسیار ارزشمندی بود که محیط نمایشگاه را قابل قبول و ارزنده کرد.
پورمحمدی با اشاره به اطلاع‌رسانی مناسب در نمایشگاه کتاب خاطرنشان کرد: اطلاع‌رسانی به بازدیدکنندگان و سهولت دسترسی افراد به کتاب‌های موردنیاز و قرار گرفتن خط مترو در مرکز نمایشگاه موجب شده که حجم مراجعات افزایش پیدا کند.
وزیر کشور تأکید کرد: براساس گزارشات 4 میلیون نفر از نمایشگاه بازدید کرده‌اند واگر این رقم را 3 برابر کنیم 12 میلیون نفر تحت پوشش مستقیم این نمایشگاه قرار گرفتند و هرکدام یک کتاب بخوانند به آمار خوب خواهیم رسید.
به گفتة وی انتظار ما بیش از این است و امیدواریم همین اقدام در سطح کشور صورت گیرد چرا که مصلی‌های بسیاری در کشور با همین حسن و حال وجود دارد که می‌توان از آنها استفاده کرد.
پورمحمدی درخصوص سرانه مطالعه در کشور گفت: درست نیست که مقیاس مشابهی در اندازه‌گیری آمار سرانه مطالعه با کشورهای دیگر داشته باشیم. زیرا نوع کتابخوانی ما با کشورهای دیگر متفاوت است.
پورمحمدی گفت: در بسیاری از کشورهای دنیا مرسوم است که یک نفر یک بار کتابی را می‌خواند و آن را کنار می‌گذارد و به کتاب مثل یک مجله نگاه می‌کند اما در کشور ما کتاب مثل سرمایه است، کتابی تهیه می‌کنیم که برایمان بماند و قابل استفاده مکرر باشد این نوعی فرهنگ کتابخوانی است که با فرهنگ‌های دیگر تفاوت دارد اما در مجموع قبول داریم که میزان کتابخوانی ما پایین است.
وی با رد این نظر که مردم با مقوله فرهنگ ارتباط ندارند گفت: بخشی از فرهنگ ما شفاهی است و برای این بخش هم باید سهم قابل توجهی قائل شد