ابراهيم رضواني مدير کل امور اجتماعي استانداري تهران در نشست خبري به خبرنگاران گفت: پيشگيري بهتر از درمان است يکي از شعارهاي مهم سازمان بهداشت جهاني است که مورد قبول همه کشورها است.
وي با بيان اين مطلب که کشورهاي پيشرفته در اين زمينه بويژه در حوزه بهداشت گام هاي موثري را برداشته اند، اظهار داشت: ايران نيز از جمله کشورهايي است که در حوزه پيشگيري در سال هاي اخير، فعاليت گسترده اي را آغاز کرده تا بتواند اهداف برنامه هاي توسعه و همچنين سند چشم انداز 20 ساله را تامين کند.
وي ابراز داشت: يکي از طرح هاي در حال اجرا در تهران، طرح غربالگري نوزادان است که در سال 86 با هماهنگي سه دانشگاه علوم پزشکي و اداره کل ثبت احوال استان تهران در همه زايشگاه هاي استان تهران آغاز شده است.
رضواني اذعان کرد: در اين طرح که سه بيماري به نام هاي PKU ( فنيل کتونوري)، هيپوتيروئيدي و فابيسم G6PD هدف برنامه بود، بيش از 80 درصد نوزادان متولد شده در سال 86 از فيلتر اين آزمايش ها عبور کردند.
مدير کل امور اجتماعي استانداري تهران خاطرنشان کرد: از بين تعداد 193 هزار و 545 مواليد در استان تهران سال 86، تعداد 154 هزار و 640 نوزاد در طرح غربالگري قرار گرفتند.
وي تصريح کرد: از اين تعداد نوزادان 21 نفر داراي بيماري PKU ( فنيل کتونوري)، 480 نوزاد داراي بيماري کم کاري مادرزادي و 636 نوزاد داراي بيماري فابيسم (G6PD) شناسايي شدند که بلافاصله تحت درمان قرار گرفتند.
رضواني با اشاره به اين مطلب که درمان اين نوزادان بوسيله تعيين نوع شير خشک صورت مي گيرد، افزود: در صورتي که اين آزمايش ها در روزهاي سوم، چهارم و پنجم تولد انجام نشود نوزاد دچار معلوليت ذهني، پر کاري و کم کاري تيروئيد مي شود.
وي تصريح کرد: نکته قابل توجه اينکه دوره نمونه گيري خون نوزادان فقط در روزهاي سوم، چهارم و پنجم تولد آن ها است که والدين با مراجعه به هر يک از آزمايشگاه هاي استان، قادر به نمونه گيري هستند لذا جهت حسن اجراي اين طرح و تضمين آن همچنين دريافت گواهي روز تولد و ترخيص نوزاد منوط به ارائه اين آزمايش از طرف والدين است.