حکایت شهردار تهران از ملاقاتش با آیت الله بهجت
 بعضی حرف‌هاشان در مورد وظایف ما در قبال دین و اخلاق مردم یا به تعبیر خودشان راهنمایی مردم و مراقبت از گمراه نکردن آن‌ها بود . بعضی هم حرف‌هایی بود که خود من هم به آن‌ها رسیده بودم و درکشان کرده بودم. این که بسیجی کسی است که برای خدا کار می‌کند، نه برای خود. این که راز موفقیت ما در جنگ هم همین بود: دعوت به سوی خدا نه به سوی خود. فرمایشات ایشان برایم بسیار راه‌گشا بود و گمان می‌کنم شنیدن آن‌ها برای هر کسی لازم باشد. تعبیر و تفسیر فرمایشاتشان زمان دیگری را می طلبد اما شنیدن سخنانشان لطف خودش را دارد .ایشان فرمودند:
مرافبت کنید مردم را راهنمایی کنید ، گمراهها را راهنمایی کنید ، مردم را گمراه نکنید . طوری باشد که خدا را راضی کنید نه افراد را. پناه ببرید به خدا در کلیات و جزئیات ، یک لحظه غافل نشوید. شما مثل یک آدم عادی نیستید . هرطوری بشود هرکاری بکنید درکلیات و جزئیات به شما نگاه می کنند و مواظبند از شما ایراد بگیرند. از ایراد دروغ نترسید تا دست شما به بالاست . یک ریسمانی دربالای سرتان داشته باشید و به آن چنگ زنید(1). همیشه متکی به خدا و متکی به خواست خدا باشید. او را ناصر و معین خود بدانید . به زید و عمرو و بکر نگاه نکنید که با شما خوب است یا بد؟ نگاه کنید به اینکه خدا از شما راضی باشد این ملاک است ولو همه عالم از شما ناراضی باشد. او که راضی بود غصه ندارد که دیگران راضی هستند یا نیستند . ازشما خوششان می آید یا نمی آید ؟
البته در وسایل (رضایت و تقرب به خدا) چیزی که مختصر و کارکن و مفید باشد صلوات زیاد است و با آن خدا شما را بالا می برد . صلوات عاشقانه و محبانه (بالا می برد) او حاضر است و ما را می بیند ما اورا نمی بینیم ، همانطور که امام ما حاضر است و ما از اوغایبیم ( متوجه او هم باشید ). استادی داشتیم اخبار از مغیبات می کرد من شاگرد و خادم او بودم و خرجی خانه ایشان با من بود . می گفت هرچه دلت خواست استخاره کن و بخر غیر ازتنباکو، با تنباکو مخالف بود. روزی در دلم گفتم غیر ازائمه کسی می تواند اخبار از مغیبات کند ؟ گویی ایشان شنید ، چون فرمود : نعم المؤمنون یعلمون الغیب .(بلی ، مؤمنان علم غیب دارند) این از طریق اتصال به خدا میسر است . اتصال به بالا اتصال دائمی به خدا در جزئیات وکلیات . این که همه چیز از اوست ، و برای امام این امر هست(2). امام زمان (عج) حرف مرا پیش از آنکه شما از من بشنود می شنود آنها عین الله الناظره و اذن الله الواعیه(3) هستند ، حرف شما را هم قبل از آنکه من بشنوم آنها می شنوند . یقینیات را از دست ندهید(4) کارتان برای او باشد. رئیس شدید راستگو باشید . باید طوری باشد که همیشه خدا را بلکه ولی خدا را ناظر وبصیر درجزئیات و کلیات کارتان بدانید.
خدا موفقتان کند که شیاطین انس وجن نتوانند در شما تصرف کنند و نتوانند یقینیات شما را بگیرند . کاری بکنید که پشیمانی نداشته باشد . عمروعاص که ظاهرا دردنیا در ترقی بود هنگام مرگ انگشت دردهان داشت حاکی ار اینکه پشیمانم . هیچکس اینطوری در پشیمانی نمرده من نشنیده ام یا یادم نیست که غیر از او کسی در حال مرگ انگشت دردهان داشته باشد . کاری نکنید که آخرش پشیمان شوید از اولش پشیمان شوید. پشیمانی علامت این است که نباید این کار را بکنی .
کار آسان و کوچک بعد از ملاحظه واجبات و محرمات ، صلوات فرستادن است . صلوات محبت آور است و محبت بالا می کشد.
ایشان سپس اسم مرا پرسیدند و گفتم محمدباقر، فرمودند : با باقرآل محمد (ص) در دنیا وآخرت معیت یابید.
ازخداوند می طلبم که این دعا را در حق این بنده ناچیز استجابت فرماید بمنه وکرمه
----------------------------------------------------
1. مراد حضرتش استمساک به حبل الله المتین و عروه الوثقای کفر به طاغوت وایمان به خداست که درآیه الکرسی آمده است . حبل به اصطلاح اهل لغت و به بیان حکیم فرزانه حضرت آیت الله جوادی آملی حفظه الله تعالی ریسمان یا طنابی که از بالا به پایین می اندازند ویک سرش در دست کسی است که آن بالاست و انسان را به بالا می کشد.
این سخن اشاره است به آیه 105 سوره توبه : وقل اعلموا فسیری الله عملکم و رسوله و المؤمنون و به تبع ائمه علیهم السلام این امر برای کمل از اولیا و مژمنان خلص حاصل می شود
2. آنها (ع) چشم بيناي خدا و گوش شنواي خدا هستند ، قسمتي از زيارت مطلقه ششم امير المومنين (ع) است : السلام علیک یا عین الله الناظره و یده الباسطه واذنه الواعیه (مفاتیح الجنان)
3. این بیان نورانی ملهم از سخن امیر المؤمنین(ع) است که آدم (ع) یقین خود را به شک، و رسوخ و پایداری را به دو دلی بفروخت، شادی درونی را به خوف مبدل ساخت و بالیدن و نازش را به پشیمانی ( فباع اليقين بشكه ، والعزيمه بوهنه ، واستبدل بالجذل وجلاء و بالاغترار ندما ( نهج البلاغه، تحقيق صبحى صالح، "قم، 1395"، ص 43.) آدم (ع) يقين خود را با شك معامله كرد . يقينش چه بود ؟ عداوت و دشمنی شيطان با او، بقوله تعالى: ان الشيطان لكما عدو مبين، و شك او چه بود ؟ این گمان که شیطان درحرف وسوگندش راست می گوید آنجا که گفت من خیرخواه تو هستم وقال تعالى: و قاسمهما انى لكما لمن الناصحين، و عزيمت جدیت و پشتکار درامور و قاطعیت برآن و در انجام است. چیزی که در امور دنیایی و آخرتی شرط موفقیت است.
4. این بیان نورانی ملهم از سخن امیر المؤمنین(ع) است که آدم (ع) یقین خود را به شک، و رسوخ و پایداری را به دو دلی بفروخت، شادی درونی را به خوف مبدل ساخت و بالیدن و نازش را به پشیمانی ( فباع اليقين بشكه ، والعزيمه بوهنه ، واستبدل بالجذل وجلاء و بالاغترار ندما ( نهج البلاغه، تحقيق صبحى صالح، "قم، 1395"، ص 43.) آدم (ع) يقين خود را با شك معامله كرد . يقينش چه بود ؟ عداوت و دشمنی شيطان با او، بقوله تعالى: ان الشيطان لكما عدو مبين، و شك او چه بود ؟ این گمان که شیطان درحرف وسوگندش راست می گوید آنجا که گفت من خیرخواه تو هستم وقال تعالى: و قاسمهما انى لكما لمن الناصحين، و عزيمت جدیت و پشتکار درامور و قاطعیت برآن و در انجام است. چیزی که در امور دنیایی و آخرتی شرط موفقیت است.