مانتوهاي جديد با اشعار حافظ و سعدي در راه است
دکتر فاطمه بهرامي، مسئول واحد هنر جهاد انشگاهي در گفتگو با باشگاه جواني برنا، از ادامه طرح "طوبي" ويژه طراحي مانتو جهت استفاده در دانشگاه، محيط کار و اماکن عمومي، که از سال 1384 شروع شده است، خبر داد.
بهرامي با اشاره به اينکه گروهي از اساتيد دانشگاههاي علم و فرهنگ، الزهرا(س)، هنر و شريعتي در طراحي اين لباسها همکاري ميکنند، گفت: اين طرح با هدف ارائه توانمندي طراحان دانشگاهي در ارائه طرح و مدل مانتو به ساير دانشگاهايي که با اين رشته آشنا نيستند، انجام شد.
وي الگوي مدل طراحي مانتوها را بر اساس لباس اقوام ايراني دانست و توضيح داد: مدل لباسها، چه طرح و چه برش، بر اساس لباس اقوامي چون بلوچ، کرد، لر و ... است.
بهرامي استفاده از لباس اقوام ايراني را يک بخش از طراحي اين مانتوها دانست و افزود: بخش ديگري از مدلها طراحي مجدد مانتوهاي رايج است که در آن از خطوطي مثل نستعليق براي نوشتن اشعار سعدي و حافظ و مولانا استفاده شده است.
وي با تاکيد بر اينکه اين لباسها به صورت کاربردي و قابل استفاده در اماکن عمومي هستند، گفت: تعدادي از مدلها که داراي طرح و رنگ شادتري هستند جهت استفاده در مراسم ازدواجهاي دانشجويي به دختران پيشنهاد ميشود.
وي با اشاره به ترويج اين مانتوها در دانشگاههاي مختلف افزود: اين مدلها براي اولين بار، سال 1385 به صورت يک نمايشگاه درون گروهي ارائه و استقبال شد.
بهرامي با اشاره به اينکه اين طرحها به تصويب شوراي فرهنگي وزارت علوم رسيده است، تصريح کرد: اعضاي اين شورا متشکل از معاون فرهنگي وزات علوم، نمايندگان دانشگاهها، نماينده فرهنگي جهاد دانشگاهي و معاونت فرهنگي دفتر نهاد رهبري در دانشگاهها است.
لازم به ذکر است قيمت اين مانتوها براي دانشجويان 15 تا 20 هزار تومان است که بخشي از هزينه تمام شده براي اين نوع مانتوست. بخشي از هزينه که متعلق به حق الزحمه کار است، با توجه به اينکه بخشي کار دست است، را دانشگاه متقبل ميشود. اين در حالي است که قيمت خريد براي عموم بين 20 تا 30 هزار تومان است که با توجه به مقدار پارچه استفاده شده و ميزان کار دستي آن متفاوت است. اين مانتوها در حال حاضر تنها در نمايشگاههاي دانشجويي عرضه ميشود.
تازه های اخبار
ارسال نظر
نظرات کاربران
{{Fullname}} {{Creationdate}}
{{Body}}