نخستین همایش بین‌‌المللی وقف و تمدن اسلامی با همکاری بانک توسعه اسلامی و با حضور اندیشمندان و صاحب‌نظران بیش از 12 کشور جهان روزهای 23 و 24 آبان ماه در اصفهان برگزار می‌شود.     

نخستین همایش بین‌‌المللی وقف و تمدن اسلامی با همکاری بانک توسعه اسلامی و با حضور اندیشمندان و صاحب‌نظران بیش از 12 کشور جهان روزهای 23 و 24 آبان ماه در اصفهان برگزار می‌شود.   به گزارش راسخون به نقل از روابط عمومي و امور بين‌الملل سازمان اوقاف و امور خيريه ؛ دبیر همایش وقف و تمدن اسلامی در جمع خبرنگاران رسانه‌ها با بیان اینکه وقف و امور خیریه یک مبحث تاریخی و متعلق به همه ادیان، آیین‌ها و همه بشریت است افزود : این همایش بنابر پیشنهاد حجت‌الاسلام و المسلمین مصلحی نماینده ولی فقیه و سرپرست سازمان اوقاف و امور خیریه به بانک توسعه اسلامی و بر اساس یک ضرورت فرهنگی و اقتصادی و تاریخی با هدف کالبد شکافی وقف و تأثیرات آن در رشد تمدن اسلامی و آثار و نتایج آن در جامعه امروز برگزار می‌شود.
 نادر ریاحی تصریح کرد : این همایش به منظور تبیین محورهای چیستی وقف و جایگاه و احکام آن، ابعاد فرهنگی، اقتصادی، مالی، مدیریتی، سیاسی، اجتماعی، حقوقی، تاریخی و وضعیت کنونی وقف در کشورهای اسلامی برگزار می‌گردد.
وی اظهار داشت :‌ همایش بین‌المللی وقف و تمدن اسلامی با محوریت سازمان اوقاف و امور خیریه و مشارکت بانک توسعه اسلامی و حمایت علمی دانشگاه امام صادق(ع)، وزارت اقتصادی و دارایی، وزارت اوقاف کویت، معهد بحوث و تدریب عربستان، بنیاد جهانی وقف، دانشگاه مفید و سازمان بورس اوراق بهادار برگزار خواهد شد.
 دبیر همایش بین‌‌المللی وقف و تمدن اسلامی افزود : تاکنون چکیده 80 مقاله علمی فارسی و 30 مقاله انگلیسی به دبیرخانه همایش ارسال شده که از این میان 35 مقاله فارسی و 11 مقاله انگلیسی و 1 مقاله عربی برای چاپ در مجموعه مقالات همایش انتخاب شده است.
 ریاحی با اشاره به حضور اندیشمندان و صاحب‌نظران از کشورهای مختلف هم اظهار داشت : تاکنون نویسندگان مقالات بیش از 12 کشور از جمله مصر (3 نفر از دانشگاه الازهر)، عربستان، مالزی، کویت، آمریکا، ترکیه، سنگاپور، امارات، سوریه و چند کشور آسیایی و آفریقایی آثار خود را به دبیرخانه همایش ارسال کرده‌اند.
دبیر همایش بین‌المللی وقف خاطر نشان کرد :‌ سنت حسنه وقف در تمدن اسلامی از پیشینه‌ای تاریخی و دیرینه برخوردار است و بررسی سابقه تاریخی تشکیل مؤسسات خیریه در کشورهای اروپایی و غربی هم نشان می‌دهد این مؤسسات و بنیادها از نمونه‌های آن در کشورهای اسلامی الگوبرداری شده و اندیشه خیرخواهی به کشورهای مسلمان برمی‌گردد.
 ریاحی تشکیل کمیسیون‌های علمی، برگزاری کارگاه‌های دانش افزایی وقف و نشست‌های مقدماتی در استان‌ها را از جمله برنامه‌های این همایش برشمرد.