دو تشكل دانشجويي دانشگاه‌هاي مشهد با صدور اطلاعيه‌اي اعلام كردند: دفتر رئيس مجمع تشخيص مصلحت نظام در نمابري كه به رسانه‌ها تحت عنوان متن كامل سخنان آيت‌الله هاشمي رفسنجاني در جمع دانشجويان در مشهد  ارسال كرد، متأسفانه علناً به تحريف سخنان آيت‌الله هاشمي رفسنجاني پرداخت.
 

دفتر رئيس مجمع تشخيص مصلحت نظام شب گذشته در خصوص سخنراني آيت‌الله هاشمي رفسنجاني در جمع دانشجويان در تاريخ 14 آذر 88 در مشهد مقدس، نمابري را به خبرگزاري‌ها و رسانه‌هاي خبري ارسال كرد كه در آن علاوه بر زير سوال بردن خبر اعلام شده از سوي دانشجويان حاضر در جلسه از بخش‌هايي از سخنان ايشان، متن كامل اين سخنراني را نيز بروايت خود براي اين خبرگزاري‌ها ارسال كرد.
 
بر اين اساس، جامعه اسلامي دانشجويان دانشگاه فردوسي مشهد و جامعه اسلامي دانشجويان دانشگاه علوم پزشكي مشهد نيز با صدور اطلاعيه‌اي نسبت به جوابيه دفتر رئيس مجمع تشخيص مصلحت نظام، واكنش نشان دادند كه به شرح ذيل است:
 
دفتر رئيس مجمع تشخيص مصلحت نظام كه در پي واكنش‌ها، انتقادها و اعتراض‌هاي فراوان از سوي مسئولان كشوري، نمايندگان مجلس، دانشجويان و ... نسبت به سخنان آيت‌الله هاشمي رفسنجاني در اين ديدار، به اين اقدام مبادرت ورزيد، بدون توجه به اصل و مفهوم و رويكرد سخنان آيت‌الله هاشمي رفسنجاني، به برخي جملات خبر ايراد گرفته است كه اصولاً هيچ ارتباطي با قسمت‌هاي اصلي سخنان ايشان كه مورد انتقادهاي فراوان قرار گرفته است ندارد و اين دفتر از اين طريق خواسته است تا با زير سوال بردن قسمت ناچيز و غيرمهم خبر، كل خبر را زير سوال ببرد.
 
جالب آنجاست كه همچنانكه در ادامه خواهد آمد، دفتر رئيس محترم مجمع تشخيص مصلحت نظام، جملاتي را به سخنان رئيس محترم مجمع تشخيص مصلحت نظام اضافه كرده است كه اطلاع از آن براي عموم مردم بسيار جالب خواهد بود.
 
آنچه در ذيل مي‌آيد متن نمابر دفتر مجمع تشخيص مصلحت نظام در خصوص خبر مخابره شده از جلسه هاشمي رفسنجاني با دانشجويان در مشهد است و در ادامه نيز جوابيه اين تشكل دانشجويي و تناقضات جالب و تأسف‌برانگيز موجود در نمابر ارسالي از سوي اين دفتر خواهد آمد.
 
جوابيه دفتر رئيس محترم مجمع تشخيص مصلحت نظام:
 
پس از سخنراني آيت‌الله هاشمي رفسنجاني با سه گروه از دانشجويان كه در تاريخ 14/9/1388 و به صورت پرسش و پاسخ در تالار آيينه آستان قدس رضوي انجام شد، بعضي از خبرگزاري‌ها، سايت‌هاي اينترنتي و روزنامه‌هاي وابسته به يك جريان خاص در كشور و به تبع آن تقريباً همه رسانه‌هاي معاند نظام اسلامي، با جعل و تحريف، اقدام به انتشار گزينشي آن كردند.
 
در اين ميان اقدام يك خبرگزاري و بالاتر از آن سخنراني عالي‌ترين مسؤل امنيتي كشور تأمل‌برانگيزتر است. اين خبرگزاري به نقل از يكي از شركت‌كنندگان در آن جلسه كه گويا ترتيبات مصاحبه با او را نيز فراهم كرده است، با همه تلاشي كه در اين روزها در جهت انتشار صادقانه اخبار دارد!! در هر دو بخش، يعني هم سؤالات و هم پاسخ‌ها علاوه بر حذف برخي جملات و از آن رندانه‌تر، برخي كلمات، مصداق بارز سانسور شده و از طرف ديگر به جاي جملاتي كه به مذاقش خوش نمي‌آمد، جملاتي را اضافه كرد كه اگر نپذيرند دروغ گفته‌اند، بايد بپذيرند كه راست نگفته‌اند!!
 
مثلاً آيت‌الله هاشمي رفسنجاني درخصوص نقش مردم در جبهه‌ها مي‌گويد: "اگر داوطلب‌هاي مردمي به ميدان نمي‌آمدند، شك نكنيد كه ارتش و سپاه نمي‌توانستند با آن همه دشمن بجنگند. " اما نحوه اطلاع‌رساني اين خبرگزاري را ببينيد كه مي‌نويسد: "اگر مردم نبودند، ارتش شكست مي‌خورد. " در اين جمله كلمه "سپاه " عامدانه حذف شده تا نوعي كم‌توجهي به نقش سپاه از طرف فرماندهي جنگ القا شود كه مي‌تواند كينه‌برانگيز باشد و از طرف ديگر كلمه "شكست " را آوردند تا نوعي ناكارآمدي ارتش نيز القا شود.
 
يا درخصوص آقاي توكليان جمله‌اي را به نقل از ايشان به متن اضافه مي‌كنند و مي‌گويند "در دانشگاه فردوسي مشهد 55 درصد به آقاي احمدي نژاد رأي دادند " در حالي كه با چندين بار باز شنوايي نوار حتّي يكي از كلمات اين جمله در سخنان ايشان نيست كه حمل بر اشتباه شود!!
 
البته اختصار، شيوه‌اي مرسوم در خبر رساني است، امّا اضافه كردن جملات به متني كه قرار است، موجز باشد، از نوادر اطلاع‌رساني و در زمره خبرسازي است كه طبيعتاً عواقب بدي در جامعه دارد و فوري‌ترين و مخرّب ترين دستاورد اين نوع خبررساني، متأسفانه موضع‌گيري‌هاي وزير اطلاعات در سخنراني اخيرشان در جمع طلاب حوزه علميه قم بود كه خواسته يا نخواسته مروّج اخبار دروغ شده‌اند و طرفه اينكه ايشان نيز با شرح و تفسير اضافاتي به آن افزودند.
 
صرفاً براي تنوير افكار عمومي
هر چند در متن ارسالي از سوي دفتر رئيس محترم مجمع تشخيص مصلحت نظام، آن قسمت از سخنان ايشان در جمع دانشجويان كه مورد انتقادات و اعتراضات فراوان روبرو شده، موجود است اما در ادامه به برخي تناقضات آشكار موجود در اين نمابر با واقعيات موجود اشاره خواهيم داشت.
 
1- در قسمتي از نمابر دفتر رئيس مجمع تشخيص مصلحت نظام كه به متن كامل سخنان ايشان در اين جمع به روايت اين دفتر اشاره دارد، آمده است كه " آيت‌الله هاشمي رفسنجاني در پاسخ به ايشان گفتند: اگرچه اذان را گفتند و بايد نماز بخوانيم، ولي بگذاريد به اين مسايل بپردازم. در مورد دانشگاهيان من نگفتم همه آنها مخالفند. شما خودتان ديديد كه نماينده رهبري در دانشگاه‌ها اخيراً گفته‌اند؛ هفتاد درصد دانشگاهيان به كساني كه امروز زمام امور را در دست دارند رأي نداده‌اند. "
 
نكته؛ اين ديدار آيت‌الله هاشمي رفسنجاني با دانشجويان در مشهد در تاريخ 14 آذر 88 برگزار شد و جالب اينجاست كه دفتر رئيس محترم مجمع تشخيص در اين نمابر آورده است كه ايشان در اين ديدار گفته‌اند: " شما خودتان ديديد كه نماينده رهبري در دانشگاه‌ها اخيراً گفته‌اند؛ هفتاد درصد دانشگاهيان به كساني كه امروز زمام امور را در دست دارند رأي نداده‌اند. "
 
هرچند آقاي هاشمي رفسنجاني در اين جلسه چنين سخني نگفته‌ است اما ماجرا آنجا جالب مي‌شود كه بدانيم حجت‌الاسلام والمسلمين محمديان رئيس نهاد نمايندگي مقام معظم رهبري در دانشگاه‌ها اين سخنان را در تاريخ 21 آذر 88 يعني 7 روز بعد از اين جلسه و در اجلاس شصت و دومين نشست روساي دانشگاههاي علوم پزشكي بيان داشته‌اند و خبرگزاري‌هاي مختلف از جلمه مهر و ايلنا و سايت‌هاي خبري مختلف از جمله سايت منتسب به مهدي هاشمي فرزند آيت‌الله هاشمي رفسنجاني نيز در همين روز اقدام به پوشش خبر مذكور كرده‌اند.
 
ضمن اينكه از حجت‌الاسلام والمسلمين محمديان كسب اطلاع كرديم و ايشان فرمودند كه اين سخنان را به هيچ عنوان قبل از اين نشست در هيچ جلسه‌اي ايراد نكرده‌اند و حتي در جلسه مذكور رؤساي دانشگاه‌هاي علوم پزشكي نيز با اين ذهنيت كه خبرنگاري حضور ندارد، به ايراد اين سخنان مبادرت ورزيده‌اند.
 
از اين روي، ما دانشجويان در اين باره جمله خود رئيس دفتر آيت‌الله هاشمي رفسنجاني را به خودشان گوشزد مي‌كند كه "البته اختصار، شيوه‌اي مرسوم در خبر رساني است، امّا اضافه كردن جملات به متني كه قرار است، موجز باشد، از نوادر اطلاع‌رساني و در زمره خبرسازي است كه طبيعتاً عواقب بدي در جامعه دارد. "
 
2- اما جمله ياد شده از حجت‌الاسلام محمديان، تنها جمله‌اي نيست كه از سوي رئيس دفتر آيت‌الله هاشمي رفسنجاني به سخنان ايشان در مشهد افزوده شده، بلكه در نمابر ارسالي دفتر آيت‌الله هاشمي 5 خط متن عربي! روايت "سيد ابن طاووس " در اين نامه گنجانده شده است!
 
 نامه دفتر تشخيص مصلحت نظام؛
حضرت در آن جلسه به مجموع سئوالاتي كه مطرح بود، جواب دادند و يكي از آن جوابها، همين جمله‌اي بود كه خواندم. سيد بن طاووس همه اين داستان را از اول تا آخر آورد كه واقعاً خواندني است: "روى السيد ابن طاووس عن رسائل الكليني، عن علي بن إبراهيم، بإسناده قال: كتب أميرالمؤمنين(ع) كتابا بعد منصرفه من النهروان وأمر أن يقرأ على الناس، وذكر الكتاب وهوطويل، وفيه: ان رسول‌الله(ص) عهد إليَّ عهداً فقال: يا ابن أبي‌طالب لك ولاء أمتي فإن ولوك في عافية وأجمعوا عليك بالرضا فقم بأمرهم ، وإن اختلفوا عليك فدعهم وما هم فيه ، فإن الله سيجعل لك مخرجاً. فنظرت فإذا ليس لي رافد ولا معي مساعد إلا أهل بيتي فضننت بهم عن الهلاك ... "
 
در حالي كه ما به عنوان دانشجويان حاضر در اين جلسه تأكيد مي‌كنيم كه آيت‌الله هاشمي رفسنجاني چنين متن عربي را در اين جلسه قرائت نكرده است.
 
3- در اين نامه سمت مهدي بادپا دبير جامعه اسلامي دانشجويان دانشگاه فردوسي مشهد عنوان شده است، در صورتي كه مهدي بادپا در اين جلسه خود را نماينده جامعه اسلامي دانشجويان دانشگاه فردوسي مشهد معرفي كرد و وي دبير "اسبق " جامعه اسلامي دانشجويان دانشگاه فردوسي مشهد است! ضمن اينكه در نامه دفتر رئيس مجمع تشخيص مصلحت نظام آمده است كه "در ادامه اين ديدار آقاي مهدي بادپا، دبير جامعه اسلامي دانشجويان دانشگاه فردوسي مشهد در سخناني با خيرمقدم و تبريك غدير، گفت: "باتوجه به چندسال سابقه كارهاي مبارزاتي و سياسي حتماً از دانشجويان انتظار داريد كه بدون مصلحت‌سنجي و بدون وابستگي به احزاب، تشكلّ‌ها و جريانات سياسي داخل كشور صحبت كنند. صحبت‌هاي امروز ما برخاسته از همين مسئله است. پس از نشست‌هاي متوالي با دوستان سه سؤال را درنظر گرفتيم كه اميدواريم جواب دهيد. "
 
در نامه دفتر مجمع تشخيص مصلحت نظام آمده است كه بادپا گفت:‌ "مي‌دانيم كه ارتباطات فراواني با كشورهاي تركمنستان، پاكستان، عربستان و كشورهاي مختلف بين‌المللي داريد و اين ديكته مي‌كند كه بايد نقش شما در اين زمينه پررنگ‌تر باشد. اگر در اين طرح به شما ميدان نمي‌دهند، آيا امكان ندارد راه‌كاري انديشيده شود كه از آسيب‌هاي اين طرح كاسته شود؟ حال آنكه مهدي بادپا در جملات خود در اين ديدار از لفظ "ديكته " استفاده نكرد و همچنين در بخش ديگري از صحبت‌هايش گفت كه آقاي هاشمي شما را "بازي " نمي‌دهند؛ نه اينكه به شما ميدان نمي‌دهند! اما متأسفانه دفتر مجمع تشخيص مصلحت نظام در حقيقت با جابجايي اين كلمه منظور بادپا را كاملا تغيير داده است.
 
4- در نامه اراسالي دفتر مجمع آنجايي كه اشاره به سوال ايوب توكليان از هاشمي دارد درج شده است كه "در اين قسمت از جلسه آقاي ايوب توكليان، دبير سابق جامعه اسلامي دانشجويان دانشگاه علوم پزشكي مشهد و عضو شوراي مركزي اين تشكّل دست خود را براي پرسيدن سوال بلند كرد و آيت‌الله هاشمي رفسنجاني با كلمه بفرماييد "
اين درحالي است كه اصلا توكليان در آن جلسه خود را با سمت رسمي معرفي نكرده و احتمالا دفتر مجمع تشخيص مصلحت نظام اين قسمت را از خبرگزاري فارس برداشته است.
 
5- همچنين متأسفانه بايد به استحضار برسانيم كه دفتر مجمع تشخيص مصلحت نظام جمله " توجه داشته باشيد كه صحبت از مقبوليت و كارايي حاكم است و نه مشروعيت " را به سخنان آقاي هاشمي اضافه كرده و ايشان اين جمله را نگفته‌اند! در حالي كه در نامه دفتر مجمع تشخيص مصلحت نظام آمده است كه آقاي هاشمي رفسنجاني گفته‌اند: "وقتي اين حرف را مي‌زنم، بعضي از تندروهاي جناح به اصطلاح اصولگرا نمي‌پسندند و مي‌گويند: اين چه حرفي است كه مي‌زنيد؟ خداوند كسي را تعيين كرده كه بر مردم حاكم باشد و رأي مردم هم زينتي است و بايد بپذيرند. خلاصه مطلب اين است و تفاوت از اينجا معلوم مي‌شود. " توجه داشته باشيد كه صحبت از مقبوليت و كارايي حاكم است و نه مشروعيت. "
 
6- اما يكي از بخش‌هاي صحبت‌هاي هاشمي رفسنجاني در اين ديدار با دانشجويان كه مورد انتقادات و اعتراضات روبرو شد، جملاتي از ايشان در قرار دادن بسيج و سپاه روبروي دانشجويان، اساتيد، دانش‌آموزان، كارگران و ... بود كه دفتر رئيس مجمع تشخيص مصلحت نظام نيز در متن ارسالي خود اين جملات را قيد كرده است.
دفتر رئيس مجمع تشخيص مصلحت نظام آورده است كه آيت‌الله هاشمي رفسنجاني گفت:‌ "حكومت همه چيز را در دست دارد، پول، نيرو و رسانه دارد و بالاخره كساني را دارد كه در مواقع لزوم در خيابان‌ها جمع شوند. بسيج و سپاه را هم دارد كه خودشان از متن مردم برخواسته‌اند. در آن طرف هم عده زيادي از مردم هستند. دانشجو، دانش‌آموز، استاد، معلم، مدير، كارگر، كاسب، زن و مرد و ... كه بعضي‌ها ساكت و بعضي‌ها فعال هستند. اين گونه كه به جايي نمي‌رسيم. "
اما يكي از نكاتي كه به نظر مي‌رسد از سوي رئيس دفتر مجمع تشخيص مصلحت نظام مجددا به صحبت‌هاي آيت‌الله هاشمي رفسنجاني افزوده شده، جمله "خودشان از متن مردم برخواسته‌اند " است. هر چند قيد اين جمله نيز، اصل موضوع و انتقادات به آيت‌الله هاشمي رفسنجاني در روبروي هم قرار دادن سپاه و بسيج با ساير مردم را تغيير نمي‌دهد، اما ما دانشجويان حاضر در جلسه نسبت به اينكه عبارت "خودشان از متن مردم برخواسته‌اند " در سخنان آيت‌الله هاشمي رفسنجاني در اين ديدار وجود داشته باشد، به شدت ترديد داريم.
 
7- همچنين بخش ديگري از سخنان آيت‌الله هاشمي رفسنجاني در اين ديدار كه از سوي خبرگزاري فارس مخابره شده و مورد توجه عموم قرار گرفت، عبارت "مهدي خيالش راحت است، او مي‌گويد مي‌خواهد بيايد اما من به او گفته‌ام كه فعلا نيايد " است كه اين بخش از سخنان ايشان نيز در متن ارسالي از سوي دفتر ايشان موجود است.
 
8- در نهايت بايد به اين نكته توجه شود كه دفتر رياست محترم مجمع تشخيص مصلحت نظام كه معمولا از سخنراني‌هاي ايشان در محافل اينچنيني، متن‌هاي گزينش شده‌اي را منتشر كرده و تقريباً قسمت‌هاي اصلي صحبت‌هاي ايشان را مخابره نمي‌كند، بهتر است براي تكرار چنين تناقض‌گويي‌هايي، در همان اولين فرصت پس از تشكيل جلسات،‌ رأساً به انتشار صحيح و كامل سخنان ايشان اقدام كند تا پس از نشر بدون سانسور اين سخنان، مجبور به چنين تناقض‌گويي‌ها و لاپوشاني‌ها نشود.
چه آنكه در جلسه مربوط به ديدار تعدادي از اعضاي مجلس خبرگان با آيت‌الله هاشمي رفسنجاني، دفتر ايشان سخنان كاملاً سانسور شده و بدون ارتباط با روح حاكم بر اين جلسه را مخابره كرد كه پس از آن خبرگان حاضر در جلسه مجبور شدند براي حفظ امانتداري، رأسا با رسانه‌ها مصاحبه كرده و جزئيات جلسه را براي «تنوير افكار عمومي» واگو كنند.