استیل آذین ثروتمندترین باشگاه ایرانی است
راسخون: كنفدراسيون فوتبال آسيا روز جمعه در گزارشي چهار باشگاه متمول فوتبال آسيا را اعلام كرد كه در ميان آنها، يك باشگاه از ايران قرار دارد.
به گزارش راسخون به نقل از پايگاه اطلاع رساني كنفدراسيون فوتبال آسيا، اين چهار باشگاه، استيل آذين از جمهوري اسلامي ايران، الشباب از اردن، بنيادكار از ازبكستان و موانگتونگ يونايتد از كشور تايلند هستند كه به اعتقاد كنفدراسيون فوتبال آسيا در زمره باشگاههاي متمول آسيا قرار دارند.
نام يك باشگاه از ايران در اين فهرست، در حالي است كه بسياري از كشورهاي قاره كهن، از جمله عربستان سعودي، ژاپن، چين و كره جنوبي، در اين فهرست جايگاهي ندارند.
در گزارش كنفدراسيون فوتبال آسيا آمده است: هميشه باشگاههايي هستند كه ناگهان وارد دنياي فوتبال ميشوند، پول و سرمايه زيادي به همراه مي آورند و جاه طلبيهاي زيادي دارند.
كنفدراسيون فوتبال آسيا در گزارش خود براي باشگاه استيل آذين تيتر اتوبوسي به نام هوس برگزيد و نوشت: اين باشگاه دهم ارديبهشت سال ۱۳۸۶با خريد امتياز باشگاه اكباتان توسط حسين هدايتي شكل گرفت.
اين كنفدراسيون نوشت: اتوبوس هوس انگيز آستيل آذين با سرعت روبه جلو حركت ميكند، اما بايد ديد آيا اين باشگاه ميتواند به بقاي خود در فوتبال ايران ادامه دهد.
در اين گزارش آمده است: هدايتي رنگ قرمز را انتخاب كرد و با استفاده از تجربه و شهرت نام بزرگ علي پروين، سعي در راهيابي تيم استيل آذين به ليگ برتر فوتبال ايران كرد، اما در سال نخست ناموفق بود.
كنفدراسيون فوتبال آسيا در گزارش خود با اشاره به جذب بازيكناني چون علي كريمي، فريدون زندي، حسين كعبي، عليرضا واحدي نيكبخت و در ايستگاه ميانه، مهدي مهدوي كيا نوشت: ميگويند، ممكن است آندرانيك تيموريان نفر بعدي باشد.
كنفدراسيون فوتبال آسيا در گزارش خود دلايل انتخاب اين باشگاههاي متمول را از منظر كنفدراسيون فوتبال آسيا ذكر نكرد، اما در انتخاب تيتر براي دومين باشگاه متمول آسيا نوشت: الشباب: استارت از غرب.
در اين گزارش آمده است: اما ماشين سرعت ديگري در غرب آسيا به راه افتاد، الشبابيها كمي ديرتر در سال ۲۰۰۲شروع كردند و همان ويژگيهاي مشترك را داشتند. پول زياد و انگيزه ايجاد يك موتور قدرت ديگر. خيلي زود در سال ۲۰۰۴ميلادي به ليگ برتر رسيدند و نامهاي بزرگ منطقه مانند عيسي التورك اردني و نيظار محروس سوري را براي مربيگري به تيم آوردند.
آنها در سال ۲۰۰۶نه فقط قهرمان ليگ شدند كه جام حذفي را هم روي دست بردند. سال ۲۰۰۷نيز نوبت به AFCكاپ رسيد تا با شكست الفيصلي در دربي اردن شب فينال را به مراسم باشكوهي براي باشگاه تبديل كنند.
كنفدراسيون فوتبال آسيا در اين گزارش، بنيادكار ازبكستان را سومين باشگاه فوتبال متمول قاره كهن برگزيدند و بر آن عنوان ركورد سبقت در ازبكستان انتخاب كردند.
در اين گزارش آمده است: نام بنيادكار براي فارسي زبانان مانوس است. اما كاري كه آنها كردند، آن بود كه اساس فوتبال سنتي ازبكستان را به هم ريختند و تخت و تاج پاختاكور را به زير كشيدند.
در تابستان سال ۲۰۰۵وقتي تيم آماتور نفتگازمونتاژ را در اختيار گرفتند، اسمشان كوروچي بود كه بعد بنيادكار شد.
آنها در گام نخست از بازيهاي مناطق به دسته اول آمدند و سال بعد به ليگ برتر رسيدند تا سريعترين سبقت را در تاريخ فوتبال ازبكستان به نام خود كنند.
اين تيم در سال ۲۰۰۸ميلادي قهرماني ليگ را بدست آورد و با زيكو به نيمه نهايي ليگ قهرمانان آسيا رسيد.
روز ۸ژوئن ۲۰۰۹هم با اعلام نام فليپ اسكولاري رسانههاي خبري جهان را فتح كرد و البته قهرماني ليگ را دوباره در خانه نگه داشت هرچند با باخت مقابل تيم پوهانگ كره جنوبي در يك چهارم نهايي ليگ قهرمانان متوقف شد.
از منظر كنفدراسيون فوتبال آسيا موانگتونگ يونايتد ديگر باشگاه متمول آسيا است كه استراتژي رسانه را براي آن برگزيدند.
اين تيم در سال ۱۹۸۹تاسيس شد، اما سال پيش با مديريت جديد ناگهان در كورس قهرماني قرار گرفت.
تركيب عجيبي از يك سازمان بزرگ رسانهاي و مشهور در تايلند با باشگاه موانگتونگ، نام اين باشگاه را مانند بمب تركاند و طرفدار زيادي جذب كرد.
آنها سال ۲۰۰۷قهرمان دسته دوم شدند و سال بعد قهرماني دسته اول را بدست آوردند و بعد در اولين حضور تاريخي در دسته برتر، قهرماني را هم به چنگ آوردند.
موانگتونگ يونايتد اينك در پلي آف ليگ قهرمانان آسياست. آنها دانانگ ويتنام را ۳بر صفر بردهاند و روز شنبه در آخرين گام با آرمد فورس سنگاپور ديدار ميكنند.
در اين گزارش آمده است: اين باشگاه ها، بازيكنان ستاره را به خدمت مي گيرند و سروصداي زيادي به پا ميكنند. البته اين تيمها به بازيهاي ليگ تب و تاب جديدي ميدهند. معمولا طرفدار چنداني ندارند، اما تلاش ميكنند تا نامشان مطرح بماند و جذابيتهاي بيشتري براي هواداران جديد ايجاد كنند.
به موفقيت هم ميرسند، اما بقايشان با ابهام روبروست.
كنفدراسيون فوتبال آسيا در اين گزارش نوشت: كسي نميداند چند ماه ديگر يا چند سال ديگر از اين پديدههاي نوظهور اثري خواهد بود يا نه. بعضي از اين تيمها ميمانند و به بقاي خود ادامه ميدهد، اما بسياري از آن ها رها ميشوند و فقط بخشي از تاريخ را به نام خود ثبت ميكنند.
1029/
جذب خبرنگار افتخاری
{{Fullname}} {{Creationdate}}
{{Body}}