هفته گذشته، "سايمون گس " سفير انگليس در تهران در نامه‌اي به علاء الدين بروجردي رئيس كميسيون امنيت ملي و سياست خارجي مجلس شوراي اسلامي تاكيد مي‌كند كه كاهش روابط ايران با دولت انگليس اسفبار خواهد بود.
 
وي كه پيش از اين در گفت و گويي با يكي از رسانه‌ها قويا دخالت كشورش در امور داخلي ايران را رد كرده و ديدار خود با فعالان سياسي و دانشجويان كشورمان را امري عادي خوانده بود، طي نامه‌اي رسمي به كميسيون امنيت ملي و سياست خارجي مجلس بر همين ديدگاه تاكيد كرده و متذكر شده بود چنين مواردي نبايد موجب كاهش روابط دو كشور شود.
 
نامه سفير انگليس در تهران به بروجردي در واكنش به طرح شماري از نمايندگان ملت در كاهش يا قطع كامل روابط دولت ايران با انگليس بود. در پي مشخص شدن نقش انگليسي‌ها به ويژه شبكه بي بي سي فارسي در اغتشاشات پس از انتخابات رياست جمهوري دهم، طرح مذكور هم اكنون در كميسيون امنيت ملي و سياست خارجي مجلس در دست بررسي كارشناسي است.
 
كسب اطلاع كردیم علاء الدين بروجردي رئيس كميسيون امنيت ملي و سياست خارجي مجلس قصد دارد تا در روزهاي آينده به صورت رسمي و مكتوب پاسخ نامه سايمون گس سفير انگليس در تهران را به وي ارائه كند.
 
متن نامه سايمون گس سفير انگليس در تهران به علاءالدين بروجردي رئيس كميسيون امنيت ملي و سياست خارجي مجلس شوراي اسلامي، بدين شرح است:
 
جناب آقاي علاء الدين بروجردي
 
رياست محترم كميسيون امنيت ملي و سياست خارجي مجلس شوراي اسلامي
 
عاليجناب،
 
اين نامه سرگشاده را در ارتباط با درخواست‌هايي كه اخيرا توسط چندين نماينده محترم مجلس شوراي اسلامي از جمله جنابعالي و ديگر اعضاي محترم كميسيون امنيت ملي و سياست خارجي براي كاهش سطح روابط با بريتانيا مطرح شده است براي شما ارسال مي‌كنم. چنين اقدامي تاسف آور خواهد بود: اين اقدام به نفع هيچ يك از طرفين نخواهد بود.
 
مايلم به توجيه ذكر شده براي اين اقدام - يعني اينكه بريتانيا و سفارت آن در امور داخلي ايران دخالت مي‌كنند - اشاره كنم. همانگونه كه قبلا خاطرنشان كرده‌ام، اين اتهامات كاملا غيرواقعي مي‌باشد. شنيدن مجدد اين اتهامات باعث تاسف است. اين سفارت و اعضاء و كارمندان آن نقشي در هيچ فعاليتي جهت تضعيف جمهوري اسلامي ايران نداشته‌اند. كنوانسيون وين به طور صريح اين مسئله را به رسميت مي‌شناسد كه فعاليت و كار يك هيئت نمايندگي شامل «كسب اطلاعات از طريق كليه راه‌هاي قانوني در مورد شرايط و رويدادهاي كشور پذيرنده و گزارش در مورد آنها به دولت كشور فرستنده مي‌باشد.»
 
اتهامات غيرواقعي و نامعقول كه در بعضي از روزنامه‌ها گزارش شده است، به عنوان مثال اينكه كارمندان سفارت بريتانيا با اسكناس‌هاي پوند تظاهركنندگان را تطميع مي‌كردند، صرفا بي معني است.
 
اگرچه بريتانيا در صورت مشاهده شواهد دال بر عدم رعايت شرايط توافقنامه‌هاي بين‌المللي در مورد حقوق بشر - كه ايران يكي از طرف‌هاي آنها مي‌باشد - كماكان اظهارنظر خواهد كرد. اين مسئله نه تنها در مورد ايران بلكه در مورد ديگر كشورها نيز صدق مي‌كند. ايران اغلب در مورد آنچه به عنوان مسائل مربوط به حقوق بشر در ديگر كشورها تلقي مي‌كند، اظهارنظر كرده است.
 
البته در صورت تمايل جنابعالي مسرور خواهم شد در مورد اين اصول با شما يا اعضاي محترم كميسيون امنيت ملي و سياست خارجي بيشتر گفتگو كنم و از نقطه نظراتتان مطلع شوم.
 
با تقديم احترامات فائقه
سايمون گس
18 بهمن ماه 1388
/2759/